diecie Ketogenicznej Klopsiki w sosie własnym to chyba jedno z najbardziej ulubionych dań do zrobienia. Robi się je bardzo szybko i prosto. Zapraszam wspólnego gotowania #ketoobiad Składniki: 500g mięsa mielonego z szynki lub łopatki (ewentualnie może być z drobiu) 2 duże cebule 2 łyżeczki masła 5 pomidorów koktajlowych (można zastąpić łyżeczką koncentratu pomidorowego) 2 jajka świeża bazylia – kilka listków(...)wkładać do garnka. Umieszczone wszystkie klopsiki przykryć pokrywką i gotować na małym ogniu przez 30-40 min. Po tym czasie dorzucić pomidorki koktajlowe i świeżą bazylię (lub koncentrat). By sos był bardziej gęsty można dodać 3 łyżki jogurtu naturalnego
Keto - Meto Przepisyłyżeczki soli 40 ml wody SOS: 200 ml krojonych pomidorów w puszce 1/2 łyżeczki mielonego chilli 2 ząbki czosnku sól pieprz DODATKI: 200 g mielonego mięsa indyczego przyprawionego chilli, solą i pieprzem 1/2 puszki czerwonej fasoli 1/2 puszki kukurydzy 1 średnia cebula 1 średnia ostra papryczka ser żółty (u nas czerwony - pomidorowy i zielony - bazyliowy, ale może być też zwykły(...)środkowa na 15 min. Po tym czasie, ściągamy z tarty papier z obciążeniem, przekładamy na środkową półkę i pieczemy jeszcze 10 min. Wyciągamy i zabieramy się za układanie składników. SOS: W trakcie gdy tarta się piecze przygotowujemy sos. Na odrobinie oleju lub oliwy podsmażamy przeciśnięty czosnek, uważając by nie zbrązowiał, bo stanie się gorzki. Zalewamy pomidorami, przyprawiamy i gotujemy
Kuchnia od dwojgalekko się podgotowywał. Gdy bakłażany będą miękkie dodać passatę pomidorową i wymieszać. Doprawić solą, świeżo zmielonym pieprzem, suszonym oregano i cukrem. Gotować przez minutę, następnie dodać świeże pomidory razem z sokiem i razem zagotować. Gotować przez minutę, następnie dodać makaron oraz tyle wody z makaronu aby sos uzyskał odpowiednią gęstość. Dodać posiekaną bazylię oraz tarty ser, wymieszać i podawać
KUCHNIA POLSKAjest to na opakowaniu. Odcedzamy. Mięsa, poszatkowaną kapustę kiszoną, ryż, koncentrat pomidorowy, koperek, wyrabiamy, doprawiamy solą i pieprzem. Na każdy liść układamy farsz i zawijamy w tzw. roladkę. Przekładamy do naczynia żaroodpornego, podlewamy bulionem i pieczemy pod przykryciem przez 100 min. w temperaturze 180°C . Podajemy z ulubionym sosem. U nas była to śmietana
R'n'G KitchenSKŁADNIKI: 500g Passaty pomidorowej firmy Jamar 2 ząbki czosnku 1-2 łyżki oleju 1-2 łyżeczki oregano sól pieprz cukier WYKONANIE: 1. Na oleju zeszklić czosnek przeciśnięty przez praskę. 2. Dodać passatę, dodać oregano, sol, pieprz i cukier. Gotować aż sos zgęstnieje
Dziś Ja gotujeprzyprawy. Mieszamy wszystko dokładnie i przesmażamy chwilę, potem dodajemy koncentrat pomidorowy i kilka wazówek wywaru z gotującej się fasoli z ziemniakami. -- -- Po minucie, jak już wszystko ładnie się połączy...przelewamy do garnka. Z jednej szklanki zimnego mleka 200 ml i czubatej łyżki mąki, robimy zaklepkę, którą zagęszczamy sos dla lepszej konsystencji i wyglądu potrawy. Oczywiście nie zapominamy żeby dobrze
chleba naszegowarzywa przez 2-3 minuty. Dodać pomidory z puszki i koncentrat pomidorowy. Przykryć i na małym ogniu gotować około 10 minut. Doprawić pieprzem i solą. Wątróbkę umyć, oczyścić i pokroić w cienkie paski. Pozostały olej rozgrzać na patelni. Smażyć paski wątróbki aż się zetką i zrumienią. Do ciepłego sosu dodać ugotowany makaron, dodać bazylię lub oregano i całość dokładnie wymieszać
Zielona KuchniaGotuj na wolnym ogniu przez ok. 20-30 minut. Wlej sok pomidorowy i ponownie zagotuj. Top 5 dań z tofu/Top 5 dishes with tofu Oczywiście lista subiektywna J . Żurek może przydać się na święta, tofutwinka już za kilka tygodni, a pozostałe 3 dania (zupa z tofu, tofu w sosie słodko-kwaśnym i kotlet tofu z nori) to bardzo szybkie propozycje
Qlinarnie i Qlinarnieużyłam zrazówkę) 1 spora cebula 330 ml bulionu 2 łyżki koncentratu pomidorowego 2 łyżki musztardy (dałam Sarepską firmy Kamis) 500 g pieczarek 1 papryka czerwona 250 g ogórków kiszonych sól 1 płaska łyżeczka słodkiej papryki ostra papryka - do smaku 1 łyżka mąki i pół szklanki śmietany do zagęszczenia sosu Mięso pokroić w kostkę i usmażyć na odrobinie dobrze rozgrzanego tłuszczu
Posadzone i zjedzonePolałam oliwą i odstawiłam. Można ją posmarować wewnątrz np.koncentratem pomidorowym. Następnie nakładałam na kotlety farsz. i plasterek sera. Zawijałam i spinałam wykałaczkami. Smażyłam roladki z obu stron na złoty kolor. Smaczne i zdrowe! dla lubiących j a r m u ż polecam MAKARON Z JARMUŻEM W SOSIE ŚMIETANOWO-SEROWYM ZUPA KREM Z BROKUŁ I JARMUŻU
potrawyregionalnepiwem. #trudnesprawy A tymczasem zostawiam Was z przepisem. Ciao! Składniki: pomidory/passata pomidorowa szklanka czerwonej soczewicy parmezan/ser twardy żółty/płatki drożdżowe papryczka chili cebulka 2ząbki czosnku pół szklanki bulionu/wody papryka wędzona sól pieprz papryka słodka /ostra makaron natka pietruszki Wykonanie: 1. Wstaw wodę na makaron. W czasie robienia sosu ugotuj go. Obierz cebulkę, czosnek i posiekaj je. Sparz
Fiolka w kuchniwiększego garnka, razem z mięsem Mieszamy bulion z przecierem pomidorowym. Przy tego typu daniach oczywiście stosujemy kostki rosołowe. Kiedyś czytaliśmy, że „blogerzy” nie powinni stosować kostek, tylko wywary z mięsa lub warzyw. Dla nas to głupota, jeżeli potrzebuję 150 ml rosołku, który jest tylko dodatkiem do sosu, nie będę obgotowywać mięsa, czy włoszczyzny. Przygotowanym bulionem z przecierem zalewamy
KasiaiKrzysiu.plgrilla ok. 10 minut w temp. 200 stopni. My podaliśmy z sosem śliwkowym wg TEGO przepisu ale pasują do tego również inne ulubione dodatki, np. kopytka. Nie musimy wylewać wywaru, który pozostał po pieczeniu mięsa. Można z niego zrobić zupę. Wystarczy odrobinę przyprawić. My dodaliśmy słoik naszego przecieru pomidorowego ( KLIK ), doprawiliśmy solą, pieprzem i słodka papryką. Podaliśmy z domowym makaronem
Marder&Marder Manufacturerozkruszoną kostką rosołową wlewamy do garnka z mięsem, dodajemy koncentrat pomidorowy, sól. Mieszamy i gotujemy na małym ogniu ok. 30 minut. Mąkę rozprowadzamy z pozostałą wodą, mieszając mięso wlewamy wodę z mąką, dodajemy pieczarki z cebulą i papryką, doprowadzamy do wrzenia i zestawiamy z ognia. Około szklanki sosu stopniowo wlewamy do roztrzepanej śmietany, dokładnie mieszamy, wlewamy do mięsa
Salonik smaków