wyrównać powierzchnię.Piec w piekarniku nagrzanym do 180º C około 1,5 godziny.Podawać na gorąco, pokrojony na kawałki. Jako dodatek może być kwaśna śmietana, surówka, różnego rodzaju sosy – grzybowy, pieczarkowy… Jeszcze lepszy jest na drugi dzień, pokrojony na kawałki i odsmażony… oczywiście, o ile zostanie. Możecie mi wierzyć, mój Tato wie co dobre.Smacznego.Wydrukuj przepisThe post Kartoflak
mojewypiekiinietylkoCabbage rollsSkładniki.37,5 dag mąki2 jaja1/2 łyżeczki soli2 łyżki masła6 łyżek wody2 dag grzybów suszonych1 cebula25 dag kapusty kiszonej3 goździki5 ziaren jałowcaWykonanie.Zagnieść gładkie ciasto
Kulinarny karnet ChristopheraWyłożyć czerwoną kapustę, posypać przyprawami, teraz wątróbka i następnie sałata, sól, pieprz. Nakryć drugim krążkiem. Posmarować jajkiem i posypać kminkiem.Piec w temp.200 stop. 20 minut.Torcik doskonale smakuje z sosem grzybowym lub jogurtowo-ziołowym
Kulinarny karnet Christopheraprzystawkę lub przekąskę w ciągu dnia. Tym razem chrupiące placuszki z kaszy gryczanej, kabanosami i czosnkowym serkiem. Placki również doskonale sprawdzają się jako danie główne, z dodatkiem np. sosu grzybowego. Dzisiaj jednak proponuję coś na ząb Składniki:100 g kaszy gryczanej2 jajka1 łyżka bułki tartej250 g twarogu3 ząbki czosnku1 płaska łyżka kwaśnej śmietanyokoło 2 kabanosówszczypta cukruolej do smażeniasólpieprzPrzygotowanie:Kaszę gotujemy
Oryginalny smakprzypaliły i nie były surowe w środku. Dla mnie te placuszki same w sobie są pyszne i mogę je jeść bez żadnych dodatków, jednak doskonale komponuję się też z sosem grzybowym (przepis tutaj
Taste Of My Daygyrosem Pizza dwie pory roku Pizza prosciutto e rucola Pizza salami Pizzerinki Pizzerinki 2 Placki Placuszki z jabłkami Placki z cukinii Placki z kurkami Placki ziemniaczane z sosem grzybowym Placuszki dyniowe Pyzy Pyzy z kurkami Tortille Tortille z kurczakiem i warzywami
Aga w kuchnicieście naleśnikowym Kurki w sosie śmietanowym Makaron z borowikami Makaron z kurkami Marynowane kurki Marynowane opieńki Pierogi z kapustą i grzybami Placki z kurkami ze śmietaną Placki ziemniaczane z sosem grzybowym Pyzy z kurkami Rolada z grzybami i kurczakiem Sakiewki z kurkami Tagliatelle z pieczarkami
Aga w kuchnizagotować 2 litry wody z dodatkiem przecieru, następnie włożyć gołąbki i dusić około 45 min. Po tym czasie gołąbki wyciągnąć. Sos nie musi byc pomidorowy. Jesli dodamy grzyby , robimy sos grzybowy. Smacznego
Z Kuchni Do Kuchniwyrobić ciasto. Z ciasta formować większe placki, kłaść na każdym łyżkę wybranego farszu, utoczyć kulę, następnie rozpłaszczyć w formie kotleta. Smażyć w rozgrzanym tłuszczu. Podawać z surówkami i sosem grzybowym lub śmietanowym
Praktyczna pluzbierany koszyk grzybów.. czy warto było?... pewnie dla takich dań jakie poniżej widać warto zawsze .. szczególnie, gdy córka mówi że to było pyszne. Zapraszam na lekki, szybki jesienny sos grzybowy z czeskim knedlikiem. Cudowna prostota. Czytaj więcej
Bernika - moj kulinarny pamietniktartej i smażymy z każdej strony na patelni z dodatkiem oleju (najlepiej w głębokim tłuszczu. Do kotletów możemy podać jakiś smaczny dip. Ostatnio podawałam przepis na kotlety ziemniaczane z sosem grzybowym. Również niedawno z ziemniaków przygotowałam krokiety ziemniaczane ( Panzerotti neapolitańskie), ale można też przygotować warzywne kotlety np. z kalafiorem , bardzo dobre są też kotlety z gotowanych, siekanych jajek. The post
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięZebrałam trochę orzechów w naszym sadzie i postanowiłam je wykorzystać na obiad. Roladki z kurczaka z orzechami i oliwkami.Składniki:Filety z kurczaka;cebula;100 g
Miksturownikinne moje przepisy: Krokiety z kaszy gryczanej; Krokiety ziemniaczane (Panzerotti neapolitańskie); Krokiety z kapustą i grzybami; Kotlety ziemniaczane faszerowane mięsem; Kotlety z jajek (kotlety jajeczne); Kotlety ziemniaczane z sosem grzybowym; Krokiety o smaku ruskich pierogów Mielone z kaszy jaglanej z żółtym serem i prażoną cebulką smażyłam na oleju rzepakowym, gdyż olej rzepakowy jest naturalnym źródłem kwasów omega- 3 i dlatego
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięSpogladam przez okno.Zawsze gdy gotuje lubie obserwowac jak na dworze toczy sie zycie.Mini gorka przed blokiem roi sie od dzieci z saneczkami.Chcialabym byc dzieckiem. Moc wytarzac
Przysmaki KarolkiMuszę przyznać, że zestawienie delikatnych rybnych kotlecików z równie delikatnym sosem koperkowym jest super. Zresztą równie dobre są w sosie grzybowym czy innym. Ważne , że jest to potrawa ,,oszczędnościowa". Mały kawałek ryby , trochę ziemniaków , które zostały z obiadu i już mamy następny obiad. O jednym trzeba tylko pamiętać , że ryba z reguły jest chudym mięsem( pomijając np. halibuta
Buniabaje w kuchni