minutach zmniejszyć temperaturę do 130 st. na ok 1 godzinę. Sos do gołąbków wzięłam z mojej spiżarni, który zrobiłam jesienią. Można również tą wersję gołąbków podać z sosem grzybowym
harrisaklasyczne krokiety. Panierować w roztrzepanym z odrobiną soli jajku i bułce tartej. Smażyć na złoty kolor. Po usmażeniu odsączyć nadmiar tłuszczu na papierowym ręczniku. Takie krokiety świetnie smakują z sosem grzybowym, pikantnym pomidorowym lub najzwyklejszym keczupem. Żółty ser świetnie zespala ziarenka kaszy, więc po przekrojeniu krokieta nie rozsypują się. Po przestudzeniu jest to bardzo smaczna przekąska, wystarczy tylko końcówkę krokieta
Codzienna kuchnia niecodziennaznajdzie coś dla siebie. Zaglądajcie na blog, już niedługo pojawią się kolejne pyszne propozycje z makaronem w roli głównej. Smacznego. Obiad w orientalnym stylu. Makaronowe muszelki ryżowe w mięsno-grzybowym sosie. Lekka sałatka na bazie makaronu kukurydzianego z warzywami w ziołowym jogurcie Makaron z serowo-miętowym sosem truskawkowym Szybki makaron z kabanosem i czerwoną papryką w sosie śmietanowym
Słodkie okruszkiMożna do ciasta dodać łyżkę śmietany, placki będą bardziej puszyste. Można dodać pokrojoną cebulę, pieczarki, majeranek, natkę pietruszki, starte jabłko. Ps 1. Podajemy je z cukrem pudrem lub sosem grzybowym Smacznego Artykuł PLACKI ZIEMNIACZANE pochodzi z serwisu Gotowanie
Gotowanie-ukSmażymy z obu stron na złoty kolor. Podajemy polane gęstym naturalnym jogurtem lub ulubionym sosem i posypane zieleniną, np. natką pietruszki lub szczypiorkiem. Ja podałam kotlety z moim ulubionym sosem grzybowym i posypane szczodrze szczypiorkiem. Niebo w gębie :) Smacznego
Naturalna Kuchniazrobienia. Szybko się robi a potem pysznie się zajada. Po wyżerce świąteczno - noworocznej lżejsze dania będą akurat na naszych stołach. Zachęcam do zrobienia. Kopytka dyniowe smażone z sosem grzybowym. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe CzarowanieSkładniki: 1 polędwiczka wieprzowa 1 tabliczka gorzkiej czekolady 1 kieliszek czerwonego wytrawnego wina łyżka masła 15 dkg borowików s ó l pieprz oliwa z oliwek
Luźna Kuchniaciepło! Idealna na Sylwestra, ale nie tylko! Takie krokiety są też świetnym pomysłem na obiad ( jako dodatek do mięs, ryb ) albo na ciepłą kolację. Rewelacyjnie komponują się z sosami – grzybowym, czosnkowym, koperkowym albo pomidorowym! Koniecznie wypróbujcie! Są to najlepsze krokiety ziemniaczane jakie kiedykolwiek robiłam! Gwarantuję, że zrobią furorę, a domownicy z przyjemnością sięgną po dokładkę! Polecam! SKŁADNIKI: * ziemniaki
Ostra na Słodkorękami przywożąc pięknego jesiotra. Ryba była jak na ten gatunek nieduża bo ważyła ok. 2 kg. To jednak pozwoliło mi na przygotowanie dwóch porządnych obiadów. Był Jesiotr duszony w sosie grzybowym i bardzo treściwa, smaczna zupa, którą prezentuję dzisiaj. Taką lub podobną zupę możecie ugotować nie tylko na jesiotrze , ale także na innych rybach. Podstawą jest esencjonalny bulion przyrządzony
Smaczna PyzaDziś zapraszam na przepysznego jesiotra w sosie grzybowym. Rybę przywiozłam prosto z hodowli czyli wracając z wycieczki nad Stawy Milickie i pół drogi zastanawiałam się co dobrego mogłabym z nim zrobić. Przyznam, że ta wspaniała ryba trafiła w moje ręce pierwszy raz. Musiałam popytać, poczytać i dopiero wzięłam się do gotowania. Dużo dobrych rad jak obchodzić się z rybami
Smaczna Pyzawartościach odżywczych, po czym zostaliśmy podzieleni na grupy i zabraliśmy się do przygotowywania bezglutenowych dań. Takim też sposobem powstały pyszne pierogi z mąki gryczanej z mielonym indykiem i sosem grzybowym, kopytka z pieczonej dyni podane z gulaszem z gesich serc z boczniakami, smazone filety z pstrąga i sałatką z soczewica ze swieżymi warzywami i domowe curry wegetariańskie z tajskimi warzywami
karmelowydania Tomek bardzo barwnie opowiadał nam o swoich podróżach i doświadczeniach kulinarnych. Dania które przygotowaliśmy na warsztatach to: pierogi z maki gryczanej z kaszą jaglaną i mielonym indykiem polane sosem grzybowym kopytka z pieczonej dyni podane z gulaszem z gęsich serc z boczniakami smażone filety z pstrąga i sałatki z soczewicy ze świeżymi warzywami domowe żółte curry
Kulinarne przygody Gatityczas mieszając, przestudziłam, zmieliłam. Do farszu dodałam kaszę, zmielone wątróbki, jajko, sól i pieprz, wymieszałam. Ciasto rozwałkowałam , szklanką wycinałam krążki, zlepiłam brzegi. Gotowałam do miękkości ciasta. Można podawać z grzybowym sosem lub smażone na patelni
Darcia w kuchnisoczewicą i świeżymi warzywami. Ja z Angeliną zająłem się pstrągiem, a Edyta z Martą sałatkami. Pozostałe grupy przygotowały : Pierogi z mąki gryczanej z kaszą jaglaną, mielonym indykiem i sosem grzybowym. Kopytka z pieczonej dyni z estragonem, gulasz z gęsich serc i boczniaków. Żółte curry wegetariańskie z tajskimi warzywami i smażonym ryżem Do każdego dania dodawana była kawa Inka i nadawała
Parowar Facetabarszczykiem, smażone, z sosem grzybowym, czy z masełkiem . . . . . Składniki: farsz: 1 kg kapusty kiszonej 1 00 g grzybów suszonych 2 cebule sól, pieprz wegeta olej c iasto na pierogi: 60 dag mąki do 1 kg 1 jajko ciepła woda olej Sposób wykonania: Farsz : Umyte grzyby namoczyć w niewielkiej ilości wody, ugotować, odcedzić i zmielić na dużych oczkach.. Kapustę
Darcia w kuchni