Knorr "Kurczak w sosie miodowym" Wykonanie: 1. Cebulę, paprykę i kurczaka pokroić w 2 cm kostkę. Całość podsmażyć na rozgrzanym oleju przez 5 minut, mieszając co jakiś czas. 2. Fix rozmieszać w zimnej wodzie i dodać do składników na patelni. Na koniec dodać zielony groszek. 3. Całość gotować jeszcze ok. 10 minut. 4. Danie podawać z ryżem lub makaronem ryżowym
Pasja Smakucurry I ryż. Mieszamy , dodajemy rosół. Doprowadzamy do wrzenia. Dodajemy fasolkę I kalafior. Zmniejszamy gaz I "dusimy" pod przykryciem 10 min. Na koniec dodajemy kukurydzę, doprawiamy solą I pieprzem- zostawiamy na gazie jeszcze ok 2-3 min I gotowe. Idealnie, gdy nasza potrawa postoi jeszcze 10 min pod przykryciem , a my w tym czasie zrobimy sos z jogurtu
Smaki Edytybrzoskwinią. Sałatki z ryżem. Sałatki z pomidorem. Sałatki z ogórkiem. Sałatki z kukurydzą. Sałatki z zupek chińskich. Sałatki z tortellini. Sałatki z granatem. Sałatki z pieczarkami. Sałatki z brokułami. Sałatki z kalafiorem. Sałatki owocowe. Sałatki z bananem. Sałatki z pomarańczą. Sałatki z mandarynkami. Sałatki z indykiem. Sałatki z orzechami. Sałatki ze słonecznikiem. Dietetyczne sałatki. Sałatki z sosem francuskim. Sałatki
Kulinarne Przebojeserwować taki kalafior na imprezy, przyjęcia itp. Ja zrobiłam go na obiad i podałam z pieczonymi ziemniakami, a na drugi dzień z makaronem. Było pycha. Możecie też podać z ryżem lub ziemniakami ugotowanymi. Było rewelacyjne. Odciąć od kalafiora tą najgrubszą część łodygi oraz liście. Umyć i osuszyć kalafior. Do dużego garnka wlać wodę, osolić i włożyć kalafiora. Gotować 10 minut(...)uformować z mięsa półkulę, położyć na dnie żaroodpornego naczynia. Natomiast kalafiora powoli dzielić na mniejsze kawałki i wciskać kwiatki kalafiora w mięso. Tworząc w ten sposó pięknego dużego kalafiora. Sos – śmietanę, serek topiony, gałka muszkotałowa, sól, pieprz, dokładnie zblendować na gładką masę. Natkę pietruszki posiekać i dodać do śmietany, część zostawić na koniec do obsypania. Wylać sos na kalafiora
Kuchnia Pokoleńzakocha... Tylko trzeba trzymać się ściśle przepisu, w tej kuchni nie ma zamienników!!! Tak więc zabieram Was w podróż po Indiach, krainie pachnącej tysiącem przypraw. :) Kurczak po indyjsku w sosie pomidorowo-maślanym... SKŁADNIKI: - 1 podwójna pierś z kurczaka - 1 mały jogurt naturalny - 1 mała śmietana 18% - 1 puszka pomidorów (ja użyłam pomidorów z chilli) - 1 cebula - 1 opakowanie przyprawy "Bombay(...)Następnie dodajemy kurczaka i dusimy 30-40 min aż mięso będzie miękkie. Na sam koniec dodajemy łyżkę masła i mieszamy. Następnie gotujemy ryż. Wodę do ryżu doprawiamy 1 płaską łyżką soli, 1 łyżką curry, kurkumy i 2 owocami kardamonu. Wszystko gotujemy 20- 30 min . Gdy mamy wszystko gotowe, wykładamy na talerz. Smacznego
Zainspiruj się kuchniązgęstnienia sosu, przez około 20 minut. Następnie dodać odcedzoną i opłukaną fasolkę, wymieszać i gotować przez kolejne 20 minut. Pod sam koniec gotowania dodać posiekaną natkę pietruszki, przyprawić solą i pieprzem do smaku i wymieszać. Zestawić z ognia. Fasolkę podawać gorącą z pieczywem lub ziemniakami. SMACZNEGO! Uwagi do przepisu: Fasolkę można podawać z ziemniakami, makaronem, ryżem, pieczywem
Gospodyni Miejskapyszny sos boczniakowy. Składniki: 500 g boczniaków śmietana 18% 1 duży por 1 duża cebula natka pietruszki sól pieprz Wykonanie: Boczniaki, cebulę i por drobno pokroić. Podsmażyć na patelni kilka minut. Podlać wodą i dusić kilkanaście minut pod przykryciem. Doprawić solą i pieprzem. Dolać kilka łyżek śmietany (według uznania). Posypać posiekaną natką pietruszki. Podawać z ryżem lub chlebem. Dodaj
Pysznie & Pięknieużyć dowolnego ryżu, nawet makaronu. Użyłam mrożonych warzyw, mam ich zawsze w domu w nadmiarze. Zawsze się przydają do smacznego przyrządzenia dania obiadowego, kolacji, sałatki :) Smacznego:) Składniki: szklanka kaszy gryczanej niepalonej szklanka żółtej fasoli pół szklanki zielonej fasoli 4 pomidorki koktajlowe spora garść kukurydzy 4 kwiaty brokułów 2 suszone pomidory sól, pieprz, lubczyk, pół papryczki chili Sos
Zasmakuj Kuchnipieprzem. Przygotowanym sosem polać warzywa w misce. Wszystko razem dokładnie wymieszać. Przed podaniem schłodzić. III miejsce: Elżbieta Anna Kruczkiewicz , która przesłała zdjęcia domowych mikstur takich, jak: Sok z pędów sosny, wodę z miodem z mniszka lekarskiego, sok z pigwy oraz na Pyszną ryżowo-otrębową pokusę Składniki : 3 szklanki mleka, 1 puszka mleczka kokosowego, 2 szklanki ryżu białego, cynamon
Z miłości do słodkościsosie pomidorowym. Jednak skusiłyśmy się by zaprezentować je w odmienionej odsłonie. Dlaczego odmienionej? Otóż, dla podkreślenia smaku do farszu dodane zostały płatki pomidorów, uwielbiana przeze mnie czarnuszka i czosnek niedźwiedzi. Koniecznie skuście się na tę kompozycję smaków. Gołąbki na pomidorowo z mięsem i czarnuszką SKŁADNIKI : 1 niewielka główka kapusty białej około 250-300 g ryżu 800 g łopatki
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczkirodzaj kaszy, ryż, makaron i ziemniaki. Składniki: Na pulpety: 1/2 kg mięsa mielonego z indyka 1 cebula 1 jajko 1 łyżeczka słodkiej papryki mielonej 1 płaska łyżeczka ostrej papryki mielonej 1 łyżeczka suszonego lubczyku 1/2 łyżeczki majeranku 1/2 łyżeczki soli 1/2 łyżeczki gałki muszkatołowej 1 kajzerka namoczona w wodzie i odciśnięta bułka tarta - ile zabierze Na sos: 1/2 selera
Kolorowy Przepisownikkapusta i ryż przestygnie dodać mięso, jajka i przyprawy, wyrobić masę. Masę podzielić na 8 części, wilgotnymi rękami formować duże owalne gołąbki, panierować w bułce tartej, ponownie nadać im kształt i ułożyć w natłuszczonej brytfance. Piekarnik nagrzać do 180 st . Przed wstawieniem wlać do brytfanki pół szkl wody i piec ok 45-50 min Podawać z sosem pomidorowym i młodymi
Gotowanie jest łatwekaszą lub ryżem Dokładnie umyj i osusz kurki, następnie wrzuć je na rozgrzaną patelnię. Zmniejsz ogień i podduś do miękkości. Przygotuj piersi z indyka. Rozbij je według uznania, obłóż połową listków szałwii, posól i popieprz. Pozostałą szałwię namocz w mleku i całością zalej kurki. Płatki migdałowe podpraż na patelni i dodaj do kurek w mleku, redukując sos na małym
Bazując na smakuryżem peruwiańskim. Jest źródłem pełnowartościowego białka i wielu innych witamin. Jak ugotować : Ziarna komosy należy dokładnie wypłukać pod bieżącą wodą Wsypać do garnka 1 szklankę ziarenek komosy i wlać 2 szklanki wody, posolić. Gotować bez przykrycia na wolnym ogniu około 10-15 minut. Składniki: 1 szklanka komosy ryżowej 2 szklanki truskawek 2 garście roszponki Sos 3/4 szklanki truskawek
O kuchni z uczuciemmusztardowy Niezmiennie sos, który zrobiliśmy do hamburgerów cieszy się Waszym zainteresowaniem. I dobrze, warto go przygotować i przetestować. Nie ma porównania ze sklepowymi. Miejsce 3: Kebab wieprzowy w tortilli Zdecydowanie polecamy. Tak wiemy, że Turek dokonałby na nas mordu za wieprzowinę w kebabie. Ale to nasza propozycja. I uwierzcie – warto ją sprawdzić. Miejsce 4: Wino z ryżu i rodzynek
Jakugotujesz.pl