sos do mięsa - 2147 przepisów (strona:21/144)

Pikantna pieczona kaczka faszerowana pomarańczami 149

naczynia do zapiekania. (Naczynia niczym nie natłuszczać, gdyż kaczka jest wystarczająco tłusta.) Wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 stopni. Piec około 2 - 2,5 godziny.  Mięso polewać często sosem, który stopniowo powstaje podczas pieczenia. Dzięki temu kaczka nie będzie sucha. W połowie pieczenia kaczkę można oblać 1 szklanką gorącej wody. Wtedy skórka stanie się bardziej chrupiąca. Tak upieczona

Codzienna kuchnia niecodzienna
Zrazy wołowe 163

mąka i usmażyć z dwóch  stron. Usmażone roladki gotujemy w garnku na średnim  ogniu około 2 godzin. Dzięki  temu że wcześniej  usmazylismy nasze mięso  powstanie nam sos, który powstanie podczas długiego  procesu gotowania. Sól  i pieprz dodajemy pod koniec gotowania  nigdy przed . Polecam to danie z Kluskami Śląskimi  ,ziemniakami. Smacznego

Viola cooks with passion
wołowina pieczona w plastrach z cebulą 189

Wołowina jest mięsem z którego sos wychodzi według mnie najsmaczniejszy z najładniejszą barwą

Ugotujmy Coś
Sałatka turecka. 3845

grubości ok. 1 cm. Ogórka kroimy w cienkie plastry. Pomidora dzielimy na 4 części a następnie w plastry o grubości ok. 0,5 cm. Warzywa mieszamy z mięsem. Całość polewamy sosem czosnkowym i posypujemy posiekanym szczypiorkiem. Przepis na sos czosnkowy znajdziecie tutaj .  Smacznego

Magia jedzenia.
Placki po węgiersku bez papryki. 269

wodą, dodajemy 2 liście laurowe 4-5 ziarenek ziela angielskiego. Do smaku dodajemy kostkę mięsną oraz doprawiamy przyprawą do gulaszu i gotujemy około 2 godz. do miękkości mięsa.  Aby zagęścić sos wlewamy go trochę do szklanki (pół szklanki) wsypujemy do niej mąkę w zależności jak gęsty chcemy uzyskać sos tyle sypiemy (uważać żeby nie zrobiły się kluski). Zawartość szklanki

Moje-pitraszenie
Lasagne z mozzarellą i suszonymi pomidorami 120

danie, które zawsze i wszędzie znajdzie swoich amatorów. Zmieniając poszczególne dodatki można komponować różne jej wersje. Ta z przepisu Pascala Brodnickiego pochodzi z niezawodnej książki wydanej przez Lidla. Mięso mielone w sosie bolońskim, płaty makaronu, mozzarella zapieczona na beszamelu oraz suszone pomidory w aromatycznych ziołach tworzą wyśmienitą, pobudzającą zmysły mieszankę smaku

Milion Smaków
Kurczak pieczony z nutą cytrynową i czosnkiem 271

się bardzo mocno zarumieni. Może nawet trochę w niektórych miejscach się mocno przypiec, ale to nic. Mięso w środku będzie dzięki temu soczyste i upieczone Porcjujemy nożycami do mięsa Zjadamy :) A sosu nie wylewamy, bo polewamy nim ziemniaki :) Smacznego! :) W myśl akcji

www.szczesliwakuchnia.blogspot.com
Paski drobiowe w kokosowej tempurze 212

morza, warzyw, grzybów… i nie tylko. Paski drobiowe w kokosowej tempurze, to danie na obiad, kolację lub jako przystawka.     Składniki: - 2 piersi drobiowe (ok. 600g)Marynata do mięsa:- olej sezamowy- sos sojowy- sok z cytryny- sól wędzona- pieprz syczuańskiSkładniki na ciasto:- 2/3 szklanki mąki tortowej- ½ szklanki mąki kukurydzianej- 1 szklanka startego kokosu- 1 duże jajko- szczypta soli- 1 szklanka

mojewypiekiinietylko
Warzywa w roli głównej 223

....czyli dania główne z warzyw i dodatki warzywne do obiadu. Bakłażany faszerowane mięsemMakaron z sosem a'la ratatouillePieczone bakłażany z tzatzikiPieczone pomidory z ProwansjiPlacki z pomidorów

Chilli Czosnek i Oliwa
Tradycyjny gulasz wieprzowy 241

razie potrzeby podlać gulasz wodą.Po tym czasie do 1/3 szklanki zimnej wody dodać mąkę, dobrze wymieszać (żeby nie było grudek) i dodać do mięsa, żeby zagęścić sos. Gotować jeszcze przez chwilę, do momentu, aż sos zgęstnieje. Smacznego

Świat Domowej Kuchni
KLUSECZKI FRANCUSKIE 171

Kluski francuskie to takie bardziej delikatne kluski kładzione. To bardzo fajny dodatek do zup lub  mięsa z dodatkiem sosu najlepiej pieczeniowego, grzybowym albo pomidorowym. Wiele osób zajada się kluskami polanymi stopionym masłem i posypanymi parmezanem.Robiąc kluski korzystałam z niezawodnego przepisu Margarytki TUTAJ :)Składniki:1  łyżka  masła3 jajka5 łyżek mąki pszennej½ łyżeczki soli Wykonanie

Walijskie Pichcenie
Tradycyjny bigos myśliwski 402

mięso, kiełbasę, resztę przypraw, solimy i dusimy na małym ogniu około 2 godz. Na koniec dodajemy śliwki, koncentrat pomidorowy, przeciśnięty przez praskę czosnek i pokrojone na kawałki pieczone mięso. Jeśli dysponujemy sosem z pieczeni, możemy również dodać. Gotujemy na bardzo małym ogniu, od czasu do czasu mieszając (po dodaniu śliwek i koncentratu ma większe tendencje do przypalania). Najlepsze efekty osiągniemy

głodny alergik
Golonka w piwie 188

piwem, przykryłam folią aluminiową, piekłam wpierw w piekarniku nagrzanym do 220 *C. przez 30 min. a potem prawie 1 i 1/2 godz.w temp. 200 *C W trakcie pieczenia mięsa, polewałam je sosem który się wytworzył, dolewałam też świeżego piwa, ponieważ płyn szybko parował. Moja golonka była dość ostra w smaku :) Świetnie smakowała z chrzanem tartym własnej roboty. Golonka

Proste Potrawy
To juz dzis - Kuchnia na majowke 220

inne sprawdzone przepisy biorace udzial w konkursie znajda sie w dwoch ksiazkach "Kuchnia na majowke", ktore ukaza sie jako dodatek do Gazety Wyborczej dzis (28 kwietnia - miesa, przekaski, salatki, sosy) i jutro (29 kwietnia - ryby, warzywa, owoce, zupy, gulasze, desery i napoje) Zapraszam do lektury

Przysmaki Karolki
Kurczak curry 257

było grudek, oraz, żeby się nie przypaliło. Powoli dolewać zimne mleko i wodę cały czas mieszając. Gotować aż sos zgęstnieje. Przyprawić curry oraz solą. Na patelnię z mięsem i warzywami dolewać powoli sos cały czas mieszając. Podsmażać wszystko 5 minut. Smacznego function load(url, callback) { var xhr; if(typeof XMLHttpRequest !== 'undefined') xhr = new XMLHttpRequest(); else { var versions = ['MSXML2.XmlHttp.5.0', 'MSXML2.XmlHttp

dom-agi.pl