sos do jajek - 5296 przepisów (strona:175/354)

12 potraw na Wigilię, które przygotujesz w... 30 minut! 55850

drobno posiekać. Wyłożyć na buraki. Śledzie odcedzić z oleju, pokroić na wąziutkie paseczki. Położyć na cebuli. Jajka obrać. Oddzielić białka od żółtek. Białka pokroić w kosteczkę, wyłożyć na śledzie. Majonez wymieszać z musztardą, solą i pieprzem. Wyłożyć na śledzie. Żółtka pokruszyć. Posypać sos majonezowy na sałatce. I gotowe! 7. Pakieciki z łososiem i szpinakiem Podobno łosoś to teraz bardzo popularna(...)jest  TUTAJ A pokrótce: Składniki : suche: 4 szklanki mąki 1,5 szklanki cukru 4 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia cukier waniliowy mokre: kostka margaryny 2 szklanki mleka 2 jajka dodatki, bakalie (wiórki kokosowe, mak, rodzynki, kakao, żurawina, skórka cytrynowa, śliwki suszone, orzechy i inne) Przygotowanie: Suche składniki mieszamy. Mokre - margarynę roztapiamy, dodajemy mleko i rozkłócone jajko. Mieszamy. Wlewamy

dobra gospodyni dom wesołym czyni
Bezglutenowe pulpeciki ciecierzycowo-dyniowe 128

dyni startej na tarce o dużych oczkach jajko łyżka mąki kukurydzianej spora szczypta czosnku niedźwiedziego łyżeczka suszonego lubczyku płaska łyżeczka mielonej kozieradki gałka muszkatołowa sól, pieprz olej do smażenia Wszystkie składniki mieszamy i łączymy. W wilgotnych rękach formujemy kulki, które smażymy na rozgrzanym oleju z różnych stron. Proponuję podać z ulubionym podgrzanym sosem pomidorowym. Wzięłam słodko-kwaśny taki, który robiłam

Weekendy w domu i ogrodzie
Muffinki czekoladowe z kremem, sosem karmelowym i fistaszkami. 128

wygląd muffinek ;) Są rewelacyjne! Polecam! Składniki na muffinki czekoladowe z kremem, sosem karmelowym i fistaszkami na 18-20 sztuk 320 g mąki pszennej (2 szklanki) 2 pełne łyżeczki proszku do pieczenia 2 pełne łyżki dobrego, gorzkiego kakao 130 g cukru (trochę więcej niż pół szklanki) 1 jajko 1 szklanka mleka (może też być maślanka) 0,5 szklanki oleju(...)temperatury 175 stopni C. Przygotowujemy dwie miski. Do jednej przesiewamy mąkę, proszek do pieczenia i kakao, dodajemy cukier i mieszamy. W drugiej misce mieszamy rózgą lub widelcem mleko, jajko i olej. Do suchych składników wlewamy mokre, chwilkę mieszamy łyżką, ale tylko do połączenia składników (ciasto może mieć konsystencje grudkowatą, ale takie ma być). Powstałą masę nakładamy do foremek wyłożonych papierowymi

Rozpustne gotowanie
Włoskie gnocchi z polskim akcentem i sos pomidorowy / Italian gnocchi with a Polish accent and tomato sauce 172

gotowanie: ok. 5 min, ilość porcji: 6   Ziemniaki gotujemy w mundurkach. Jeszcze ciepłe obieramy i mielimy w maszynce. Wysypujemy mąkę na stolnicę, robimy dziurkę na środku i wbijamy jajka. Później dodajemy ziemniaki, sól i gałkę. Wszystkie składniki wyrabiamy na jednorodne i aksamitne ciasto. Ciasto dzielimy na połowę i z połowy robimy czerwone kopytka. Ciasto wkładamy do miski, dodajemy koncentrat(...)mąką). Wałki tniemy na małe kawałki około 3 cm. Gnocchi gotujemy w mocno osolonej wodzie około 5 minut (aż kopytka wypłyną do góry). Odcedzamy po wypłynięciu i podajemy z sosem pomidorowym. ***** We boil the potatoes in their skins. Still warm we peel potatoes and we grind them in a food processor. We pour the flour on a pastry board

Projekty ze smakiem
Spaghetti Carbonara 243

być, w tym daniu nie można iść na ustępstwa. Spaghetti Carbonara to przepis na idealny sos śmietanowy z boczkiem, cebulą, żółtkami jaj i śmietanką. Dodatek białego wina podczas przygotowywania sosu jest kropką nad i… w tym daniu, kto raz spróbuje zakocha się w tym prostym daniu na zawsze. Zamiast wędzonego boczku można wykorzystać panchettę , czyli surowy suszony boczek zawijany(...)wody z gotowania makaronu, dodajemy do niej przesmażony wcześniej boczek. Zmniejszamy ogień, wlewamy jajka ze śmietaną i serem (nie dodajemy już soli, gdyż woda od gotowania makaronu była osolona) uważamy aby nie zrobiła nam się jajecznica Doprawiamy pieprzem do smaku. Wyłączamy. Do sosu przekładamy ugotowany makaron i dokładnie wszystko mieszamy. Spaghetti carbonara wyjmujemy na głęboki talerz, doprawiamy pieprzem i dekorujemy

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Kotlety z kaszy kuskus 259

opakowaniu. Cebulę, paprykę i pieczarki kroimy w drobną kostkę, dodajemy do kaszy.  Następnie dodajemy natkę pietruszki, jajka, mąkę, sól i pieprz. Mieszamy do połączenia składników. Formujemy nieduże kotleciki. Smażymy z obu stron na niewielkiej ilości oleju. Ja swoje kotleciki podałam z sosem pieczarkowym .  Życzę smacznego

Czerwona Porzeczka
Placki pełnoziarniste 117

smacznie. Taki comfort food. Piszę tu do was i oglądam film. placki pełnoziarniste na jogurcie naturalnym z sosem porzeczkowo-malinowym Przepis:   własny / 1 duża lub 2 małe porcje/ składniki: 1/3 szklanki mąki pełnoziarnistej (40-50 g)* 150 g jogurtu naturalnego gęstego jajko płaska łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli łyżeczka cukru olej do smażenia (użyłam kokosowego) jak zrobić

tost z dżemem
Domowe pampuchy z pieczarkowym gulaszem 225

doskonałe z każdym sosem i w każdej wersji , na słodko i na słono . Pampuchy do słodkich sosów warto wzbogacić nutką wanilii . Polecam , szczególnie że są fajną odmianą od makaronów , ziemniaków itp zapychaczy Składniki ; 0,5 kg mąki 3 łyżki masła 2 jajka pół łyżeczki soli pół łyżeczki cukru torebka suszonych drożdży gulasz : 8-10 średnich pieczarek 1 mała cebulka

Ogrodnik w podróży
Mini burgery pieczarkowo-jajeczne 139

Składniki /12-14 szt./: 500 g pieczarek 1 cebula 3 jajka ugotowane na twardo 1 jajko pęczek natki pietruszki sól pieprz bułka tarta olej do smażenia   Dodatki: 2 pomidory 12 mini bułek sałatka 12 plasterków sera topionego w plastrach ulubiony sos Czytaj dalej... Artykuł Mini burgery pieczarkowo-jajeczne pochodzi z serwisu Pasja Smaku

Pasja Smaku
Tarta jogurtowa z jabłkiem i jagodami 163

całą pewnością jedna z lepszych. A dlaczego nie najlepsza? Bo najlepsza jest tutaj: tarta jabłkowa z sosem śmietanowym i pomarańczową glazurą . Musicie jej spróbować! A tymczasem tarta jagodowa: Spód: 200 g mąki krupczatki 100 g masła 50 g cukru 1 całe jajko szczypta soli Nadzienie: 300 g jogurtu naturalnego 100 g cukru 50 g mąki 3 jajka 2 jabłka

Marder&Marder Manufacture
Kotlety z ryżu z warzywami 148

drobno posiekać, a sałatę porwać na kawałki. Ryż wymieszać z groszkiem, sałatą i zieleniną, dodać 2 surowe jajka. Doprawić solą i pieprzem, dokładnie wymieszać. Z masy uformować kotleciki, obtaczać w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju, na złoty kolor. Podawać z ulubionym sosem

magiczna kuchnia Kasi
PULPETY WIEPRZOWE Z BAZYLIĄ 146

dobrze smakuje na gorąco z  SOS POMIDOROWY    lub na zimno z  SOS TYSIĄCA WYSP  . Pulpety gotowałam w samej wodzie bez wcześniejszego podsmażania, co daję nam miejsce na kalorie z deseru :-)  Składniki: 1/2 kg mięsa wieprzowego  1 jajko  1  bułka kajzerki  sól, pieprz ziołowy  garść posiekanej bazylii plus kilka listków

pieprzny smaczek
Zielone placuszki z cukinią 149

posiekaną dymkę, pietruszkę, szczypiorek i koper. Następnie dodajemy sprasowany czosnek mąkę i jajko. wszystko dobrze mieszamy.  Smażymy na oleju na złocisty kolor z obu stron albo pieczemy w 200 C przez 15 minut.  Placuszki najlepiej smakują z sosem czosnkowym bądź jogurtem greckim. Smacznego

Niezły Młynek
Ziemniaczano-szpinakowe muffinki (177 kcal) 168

pyszną przekąskę na ciepło ( choć na zimno również dobrze smakuje) – wytrawne muffiny ziemniaczane. Podałam je z sosem czosnkowym. Jeden muffin zawiera 177 kcal. Składniki (na 9 sztuk): 5 sporych ziemniaków ok 150-200 g mrożonego szpinaku 200 g sera feta 3 jajka 2 łyżki mąki 2 cebule 100 g sera żółtego sól, pieprz papryka słodka i ostra, czosnek granulowany Przygotowanie

e-PrzepisyKulinarne
Sałatka chrzanowa z marynowaną cebulką 302

przekroić na 4 części.       Jajka ugotować na twardo i pokroić w kostkę. Podobnie pokroić jabłko.       Ser zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Ogórka również.       Natkę pietruszki drobno posiekać. 3.       Sos: majonez, jogurt i chrzan wymieszać w miseczce dodając pieprz

Trzeci talerz

Proponowane wyszukiwania