sok pomidorowy - 3097 przepisów (strona:132/207)

Mój ulubiony, najprostszy sos pomidorowy 223

będzie pyszna do wypicia. Mój ulubiony, najprostszy sos pomidorowy   Drukuj Prep time 10 min Cook time 30 min Total time 40 min   Mój ulubiony, najprostszy sos pomidorowy z pieczonych i przecieranych pomidorów. Author: cooking for Emily Ingredients 1,5- 2 kg pomidorów 3-4 łyżki oliwy 3 ząbki czosnku sól, pieprz do smaku opcjonalnie trochę cukru świeże zioła(...)połowę. Ułożyć w naczyniu do zapiekania i polać oliwą. Czosnek obrać i całe główki włożyć między pomidory. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 190 stopni. Piec aż pomidory popękają, puszczą sok a te z z wierzchu lekko zczarnieją (ok 20-25 minut). Pomidory lekko przestudzić i przełożyć do miski. Jeżeli chcemy rzadszy sos (np do zrobienia zup) to razem z wodą

Cooking for Emily
Zucchini z pulpecikami z indyka 84

Zucchini z pulpecikami z indyka w sosie pomidorowym – to bardzo proste danie, które jednocześnie jest pełne smaku. Przyrządzisz je w 30 minut i łatwo zapakujesz do pojemnika. Nadaje się do odgrzewania, co czyni je idealnym na lunch do pracy. Mięso z indyka pełne białka, warzywa i lekki sos sprawiają, że jest to potrawa uwielbiana przez fitmenów, którzy planują posiłki(...)aktywnych Są na świecie rzeczy, o których się filozofom nie śniło, a jedną z nich jest z pewnością spaghetti z cukini, czyli zucchini z pulpecikami z indyka w sosie pomidorowym. Danie niebywale proste i smaczne, doskonale imitujące glutenowy odpowiednik, ale za to o wiele mniej kaloryczne. Cukinia ma tę piękną cechę, że sama będąc lekko mdła, doskonale przyjmuje smaki innych

Niedzielny kucharz
CORN - DOGI 153

miski, dodajemy jaka, mleko i sok  z cytryny. Wyrabiamy ciasto, powinno być gęstsze niż na naleśniki. Ciasto przelewamy do wysokiego naczynia lub długiej szklanki. Parówki obieramy z osłonki, przecinamy na pół i maczamy całe w cieśnie. Smażymy na rozgrzanym, głębokim oleju z jednej i drugiej strony. Podajemy ciepłe z sosami pomidorowym i czosnkowym

Kulinarne Fantazje Marioli
Lazania z boczniakami i szpinakiem 65

przepis Składniki: * pół opakowania makaronu lazania * 15-20 dkg liści szpinaku * 30 dkg boczniaka * 30 dkg żółtego sera * 2 łyżki masła * 1 szklanka mleka * gałka muszkatołowa * sól, pieprz * passata pomidorowa ok. 3/4 szklanki * bazylia, oregano, cukier * 1 ząbek czosnku * 1 cebulka * 1 łyżka mąki 1. Roztopiłam łyżeczkę masła na patelni i dodałam przeciśnięty przez praskę czosnek. Chwilkę przesmażyłam(...)Odstawiłam. 2. W drugim naczyniu roztopiłam łyżeczkę masła i dodałam pokrojoną w kostkę cebulę. Zeszkliłam. Dołożyłam pokrojonego w paski ok 1 cm boczniaka. Smażyłam do momentu aż boczniak puści soki i zmniejszy objętość. Odstawiłam. 3. W rondelku rozpuściłam 1 łyżkę masła i dodałam mąkę. Za pomocą trzepaczki do jajek rozgoniłam grudki. Małymi porcjami dolewałam mleko. Kiedy już się wszystko zagotowało

Pieprzyć z Fantazją
Lazania z boczniakami i szpinakiem 154

przepis Składniki: * pół opakowania makaronu lazania * 15-20 dkg liści szpinaku * 30 dkg boczniaka * 30 dkg żółtego sera * 2 łyżki masła * 1 szklanka mleka * gałka muszkatołowa * sól, pieprz * passata pomidorowa ok. 3/4 szklanki * bazylia, oregano, cukier * 1 ząbek czosnku * 1 cebulka * 1 łyżka mąki 1. Roztopiłam łyżeczkę masła na patelni i dodałam przeciśnięty przez praskę czosnek. Chwilkę przesmażyłam(...)Odstawiłam. 2. W drugim naczyniu roztopiłam łyżeczkę masła i dodałam pokrojoną w kostkę cebulę. Zeszkliłam. Dołożyłam pokrojonego w paski ok 1 cm boczniaka. Smażyłam do momentu aż boczniak puści soki i zmniejszy objętość. Odstawiłam. 3. W rondelku rozpuściłam 1 łyżkę masła i dodałam mąkę. Za pomocą trzepaczki do jajek rozgoniłam grudki. Małymi porcjami dolewałam mleko. Kiedy już się wszystko zagotowało

Pieprzyć z Fantazją
Gulasz węgierski 102

oliwy) 4 łyżeczki mielonej słodkiej papryki 1 łyżeczka mielonej ostrej papryki ok. 1 l gorącego bulionu 2 łyżki sosu sojowego 2 listki laurowe 3 ziela angielskie 2 łyżki koncentratu pomidorowego 200 g pieczarek 2 łyżki masła – opcjonalnie 2 łyżki mąki – opcjonalnie Umyte i osuszone ręcznikiem papierowym mięso kroimy w średniej wielkości kostkę (około 1,5-2 cm). Cebulę(...)niego tłuszcz dodajemy cebulę, smażymy razem. Po chwili dorzucamy marchewkę oraz paprykę. Smażymy kilka minut. Na głębokiej patelni rozgrzewamy niewielką ilość tłuszczu (olej lub smalec), podsmażamy mięso (wszystkie ewentualne soki z mięsa muszą się zredukować, a samo mięsko lekko przyrumienić). Pod koniec doprawiamy je solą oraz pieprzem i dodajemy do garnka z warzywami. Całość podlewamy gorącym bulionem w takiej ilości

Smaki Na Talerzu
Maccheroni al ferretto w sosie śmietanowo – serowym z truflami 112

drobno posiekanych trufli. Wlać śmietankę, sok z cytryny i zagotować. Doprawić solą i pieprzem. Wrzucić ugotowany makaron i delikatnie wszystko wymieszać. Przełożyć na talerz, posypać startym serem i udekorować kilkoma plasterkami trufli. Smacznego (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); To też może Cię zainteresować: → Makaron z sosem dyniowym, kurczakiem i szpinakiem → Makaron z sosem pomidorowym, kurczakiem i gorgonzolą → Spaghetti z pesto (pesto alla

Oryginalny smak
Tak bardzo pysznie i zdrowo. Suflet awokado naszym kulinarnym odkryciem [PRZEPIS] 105

też białko oddzielone od żółtek i sok z ćwiartki cytryny. Wszystko rozgnieć widelcem, można użyć też tłuczka do ziemniaków. Masą wypełnij wydrążone połówki, na środku każdej z nich zrób zagłębienie, w którym umieść żółtko. Piecz przez 20-25 min. w temp. 180 stopni. Jedliśmy z ryżem ugotowanym na sypko dodatkiem odrobiny pasty pomidorowej i świeżej chilli. Artykuł Tak bardzo pysznie

Kulinarna Polska
Zapiekanka z mięsem, cukinią i ziemniakami / Meat, zucchini and potato bake 158

pokrojonych w kostkę 4 łyżki koncentratu pomidorowego lub 1 x400 g puszka krojonych pomidorów ½ szklanki bulionu drobiowego zioła prowansalskie, tymianek, bazylia, oregano szczypta cukru 100 g startej mozzarelli lub sera żółtego sól, pieprz do smaku Składniki na sos beszamelowy: 2 łyżki masła 2 łyżki mąki 2 ¼ szklanki zimnego mleka 1-2 łyżeczki soku z cytryny mielona gałka muszkatołowa sól, biały

karmelowy
Wtorek: Spaghetti ze szparagami, ziemniakami i pesto 138

Picadillo z ryżem Czwartek: Włoska zupa pomidorowa z makaronem orzo Piątek: Sushi bez zawijania- sushi bowl Spaghetti z pesto, szparagami i ziemniakami   Składniki: Pęczek szparagów Pęczek bazylii 1/4 szklanki orzechów (najlepiej piniowych, ale sprawdzą się też orzechy laskowe i migdały) 2 ząbki czosnku 4 małe ziemniaki 1/2 szklanki parmezanu 1/2 szklanki oliwy Sok z połowy cytryny 200 g spaghetti

Niedzielny kucharz
ZUPA GULASZOWA 166

najlepiej wędzona) puszka pomidorów bądź passata pomidorowa bądź pomidory  1,5 l bulionu warzywnego bądź przegotowanej wody Mięso pokroić w średnią kostkę,przyprawić solą,pieprzem,czosnkiem ( mała główka) oraz kminkiem.Odstawić do lodówki na parę godzin. Następnie pokroić w kostkę cebulę - zeszklić ją na smalcu w większym garnku. Dodać mięso - gdy puści sok dodać liść laurowy oraz ziele angielskie.Zala

Niespełnione zdolności kulinarne
Niezwykła moc kaszy jaglanej !!! 883

banana lub jabłko, ewentualnie dodać trochę soku i mamy pyszny i zdrowy deserek dla naszego dziecka.  Zapraszam na kilka moich przepisów z wykorzystaniem kaszy jaglanej: 1. Kotlety z kaszy jaglanej z suszonymi pomidorami i oliwkami 2. Mini kotleciki z soczewicy i kaszy jaglanej 3. Pulpety z kaszy jaglanej w sosie paprykowo-pomidorowym 4. Wegański pasztet z czerwonej soczewicy

kulinarne odsłony pati
Placki ziemniaczane z mięsem i pieczarkami 144

łyżki oleju rzepakowego 700 ml przecieru pomidorowego 1 łyżka mąki ziemniaczanej sól, pieprz, mielona papryka (słodka i ostra) suszony majeranek, czosnek granulowany dodatkowo: olej do smażenia, gęsta śmietana Ziemniaki obieramy, ścieramy na drobnej tarce, a następnie przekładamy na sitko (umieszczone na garnku lub salaterce) i zostawiamy na 20 - 30 minut żeby odsączyć sok. Po tym czasie przekładamy ziemniaki do miski

Czary - gary w kuchni
Sałatka z ogórków w zalewie pomidorowej 116

łyżki Vegety 1 słoik koncentratu pomidorowego 1 łyżeczka pieprzu świeżo mielonego Sposób przygotowania: Ogórki obieramy i kroimy w cienkie plasterki. Obrane cebule kroimy w plasterki, obraną marchewkę ścieramy na tarce o grubych oczkach. Wszystkie składniki przekładamy do miski, dodajemy 2 łyżki soli, mieszamy i pozostawiamy na dwie godziny żeby warzywa puściły sok. Odciskamy z nadmiaru soku. Składniki zalewy zagotowujemy, studzimy

Bajeczna Kuchnia
Meksykańska fajita drobiowa w tortilli 204

cebula Sos guacamole: 1 awokado dojrzałe sok z 1/2 cytryny lub limonki 1 malutka cebula biała 1 ząbek czosnku 2 łyżki oliwy szczypta soli i pieprzu do smaku Sos salsa: 2 drobno pokrojone pomidory 1 papryczka pepperoni 2 szczypty chili w proszku 1 ząbek czosnku 1 mała cebulka biała 1 łyżka przecieru pomidorowego szczypta soli i pieprzu do smaku

Kuchnia w czekoladzie