czas mieszając smażymy do momentu aż wątróbka rozpadnie się i zrobi się masa. Dodajemy obrane i starte na tarce jabłko. Doprawiamy do smaku solą , pieprzem , majerankiem i papryką – dokładnie mieszamy. CAŁOŚĆ: Na talerzu układamy naleśnik , smarujemy farszem , przykrywamy kolejnym naleśnikiem. Powtarzamy do wykończenia składników , dociskamy , odstawiamy na chwilę. Przed podaniem śmiało możemy posypać np. żółtym serem i delikatnie zapiec
Ostra na Słodkokukurydzę, groszek, ziemniaki, ser, szpinak - czyli praktycznie wszystko co mamy pod ręką albo w lodówce Wykonanie: Na patelni rozgrzewamy łyżkę masła. Na rozgrzane masło wrzucamy pokrojone pieczarki i pokrojone w drobną kostkę papryki. Podsmażamy chwilkę, lekko solimy i pieprzymy. W miseczce rozkłócamy jajka z mlekiem. Masę lekko solimy i pieprzymy, po czym wylewamy na podsmażone warzywka. Smażymy na małym ogniu
Walijskie Pichceniedrugą stronę i smażymy jeszcze kilkanaście sekund, po czym zdejmujemy go z patelni. I w tym miejscu, np. moja mama, ale zapewne nie jest w tym odosobniona, nie robiłaby nic więciej, bo najbardziej smakują jej such placki, ew posypane cukrem. Możemy je również posmarować dżemem, duszonymi jabłkami, nutellą, miodem. Mój tata bardzo lubi naleśniki z białym serem, na który
Taste Of My Daytarce ser, dajemy do jednego naczynia, dodajemy jajka, przyprawiamy solą i pieprzem. Zanim brokuł wystygnie możemy zrobić sos czosnkowy: 3 łyżki majonezu (najlepiej WINIARY) 3 łyżki jogurtu naturalnego 4 ząbki czosnku kilka kropel soku z cytryny Gdy brokuł wystygnie mieszamy wszystkie składniki. Dodajemy mąkę, aby uzyskać konsystencję podobną do placków ziemniaczanych. Ostatecznie doprawiamy i smażymy
Kuchnia moimi oczamiprawie) kończę, bo chyba w każdej sytuacji się sprawdza. Nawet czasami mi się chciało aparat wyjąć i zrobić zdjęcie nie tylko śniadaniu.. żytnia tortilla z keczupem, smażonymi ziemniakami, kukurydzą, pomidorami i jajkiem sadzonym kotlety z ciecierzycy z fetą, podane z torillą, sałatką colesław i sosem tzatziki makaron z sosem z cukinii i wędzonym łososiem(...)sosem czosnkowym zapiekanka.. hmm(tylko z czym xd) na pewno ryż, kurczak i marchewka w sosie pomidorowym coś takiego muffiny a'la pizza ( z szynką, serem, pieczarkami i sosem pomidorowym) grzanki z humusem tortellini w sosie z masła orzechowego z pieczarkami i brokułem udało mi się zrobić najlepsze pół pełnoziarniste racuchy drożdżowe w całym moim
More food, love and dreamssłona wędzonka, kremowe i wyraźne. Słodko-pikantne, lekko ziołowe, naprawdę mocno charakterne połączenie. Przepyszne! Obieramy i średnio drobno kroimy cebulę. Boczek kroimy w małe fragmenty. Czosnek drobno siekamy. Niebieski ser kroimy dość drobno – szybciej się rozpuści. W garnku pod przykryciem trzymamy bulion lub rosół na granicy wrzenie. W szerokim rondlu rozpuszczamy 2 porcje masła i bardzo, bardzo mocno je podgrzewamy(...)Wysmażamy go, zmniejszając ogień, na chrupko. Do chrupkiego boczku dodajemy pokrojoną w miarę drobno cebulę i szklimy ją z boczkiem. Do zeszklonej dodajemy posiekany drobniutko czosnek i suszony tymianek, smażymy do czasu aż czosnek straci surowy zapach. Do rondla wrzucamy ryż i tak jak cebulę – szklimy go. Ryż powinien stać się przeźroczysty. Zalewamy zawartość rondla 2 łyżkami wazowymi bulionu. Mieszamy
Karo in the Kitcheninny ostry ser) natka pietruszki sól pieprz czerwona papryka ząbek czosnku pół łyżeczki zmielonego kminku łyżeczka proszku do pieczenia starta skórka z jednej cytryny Cukinię obrałam,oczyściłam z gniazd nasiennych i starłam na tarce o grubych oczkach. Dodałam żółtka z jajek,mąkę,parmezan i pozostałe składniki. Na koniec ubiłam pianę z białek i wszystko delikatnie wymieszałam. Smażyłam na rozgrzanej patelni
potrawyregionalnerozgrzanym oleju smażyć po jednym dużym placku. Cebulę pokrojoną w kostkę zeszklić na oleju dodać rozgnieciony czosnek. Po chwili dodać mięso, podsmażyć a następnie dodać odrobinę wody. Dodać pokrojoną w kostkę paprykę i dusić całość jeszcze około 15 minut. Pod koniec doprawić solą, pieprzem, ziołami,chili. Na usmażonego placka nałożyć farsz mięsny. można posypać żółtym tartym serem. AHHHHHHHHHH!! Pyszne
MarciochaKucharzykładziemy ser żółty i wędlinę . Zwijamy całość w roladkę . Należy ją przekroić na pół i każdą część rozkroić delikatnie na 3 plastry. Najtrudniej będzie poradzić sobie z plastrami najbardziej z brzegów, dlatego warto nabić je do środka szaszłyka , by inne elementy „trzymały” go po bokach. Z jednej roladki wyjdą 2 szaszłyki po 3 plastry Szaszłyk smażymy chwilę
Za drzwiami kuchniSmażymy na patelni. Do małego garnka wlewamy półtorej szklanki wody, zagotowujemy i wrzucamy kostkę rosołową. Następnie dorzucamy serki po jednym z każdego smaku. Ja wrzucam ok. 5-6 szt. Musimy dokładnie mieszać, aby serki się rozpuściły nie pozostawiając grudek. Nie gotujemy. Następnie w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym masłem układamy warstwy w następującej kolejności: makaron odrobina sera
Kolejny blog o gotowaniusmażenia farsz nam nie wypadnie rybę zakleszczamy wykałaczkami. Z każdej strony rybę obsypujemy przyprawami. Rybę przekładamy do blaszki wyłożonej folią aluminiową. Dodajemy pomidory, paprykę i pieczarki. Blaszkę z rybą umieszczamy w rozgrzanym piekarniku 200 stopni z opcją góra i dół. Pieczemy około 30 minut, cały czas obserwując rybę. Na sam koniec możemy posypać rybę serem mozzarella
ClauditteMissCookingpieprzem i smażymy kilka minut. W naczyniu żaroodpornym układamy warstwami mięso, następnie pokrojone w plastry warzywa (podsmażone wcześniej bakłażan, cukinia, papryka, pomidory) i zblanszowane ziemniaki. Całość polewamy jogurtem z sokiem z cytryny, doprawiamy czosnkiem i oregano i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 st.C. Pieczemy około 45 minut, aż wszystkie składniki będą miękkie. Sos beszamelowy z serem: 20g masła
Smakowity Blog Kulinarnyoliwa do smażenia Sposób przygotowania: Makaron ugotować al dente. Boczek posiekać w kostkę i usmażyć na chrupko, na suchej patelni. Skwarki zdjąć z patelni i odstawić na bok. Na wytopionym tłuszczu zeszklić posiekaną drobno cebulę i czosnek przeciśnięty przez praskę (jeśli tłuszczu jest za mało, można dolać ok. łyżki oliwy). Żółtka delikatnie ubić ze śmietanką i serem, dodać usmażony boczek
Obiad za dychęsmażenia. Przygotowanie Opłukane warzywa kroimy w kostkę. Na rozgrzanej patelni wlewamy tłuszcz i obsmażamy. Dodajemy cukinie i paprykę. Dorzucamy po około 5 minutach drobno pokrojoną cebulę i czosnek. Po upływie paru minut dodajemy pomidory. Całość dusimy jeszcze jakieś 10 minut (do miękkości warzyw) i przyprawiamy. Podajemy z dowolnym rodzajem makaronu. Całość posypujemy świeżo startym serem najlepiej parmezanem. Smacznego
cookplsoli szczypta pieprzu Dodatki: kiełbasa (zwykła lub taka z czosnkiem) jedna duża cebula pieczarki (ok. 200-300 g) pół puszki kukurydzy konserwowej ok. 200-300 g tartego żółtego sera (najlepiej ostrzejszego, o wyrazistym smaku) Do dużej miski przesiewamy mąkę (jest to ważny proces przy przygotowywaniu ciasta drożdżowego i warto o tym pamiętać), robimy w niej zagłębienie, w które wkruszamy drożdże(...)kroimy w piórka - na pół, a następnie w dość cienkie plasterki. Pieczarki kroimy dokładnie tak samo. Ja wolę najpierw przesmażyć cebulę i pieczarki, żeby na pizzy były miękkie. Cebulę smażymy więc na odrobinie oleju do chwili, gdy będzie szklista. Wtedy dodajemy pieczarki i całość chwilę dusimy. Solimy i pieprzymy do smaku. Kiełbasę kroimy w plastry. Możemy teraz zajrzeć do ciasta
Ratunku obiad