pora oraz czosnek. 2. Następnie dodajemy pokrojoną w centymetrowe półksiężyce cukinię i całość smażymy przez kolejne 10 minut. 3. Gdy warzywa zmiękną, dodajemy brokuł podzielony na małe różyczki oraz wlewamy bulion. Następnie wszystko razem gotujemy przez 15 minut. 4. Gotową zupę blendujemy na gładki krem, dodajemy ser mascarpone oraz doprawiamy solą i pieprzem. 5. Krem podajemy ze świeżo zmielonym pieprzem
Bez Cebulikawałki mięsa, z którym nie wiemy co zrobić. Ja nie lubię go smażyć do obiadu, dlatego ostatnio wykorzystałam mięso do przygotowania sakiewek z ciasta francuskiego. Super przekąska i pomysł na zagospodarowanie składników z lodówki :) Składniki 1 opakowanie ciasta francuskiego mięsko gotowane np. z kurczaka starty ser żółty pomidorki koktajlowe sól, pieprz Z ciasta wycinamy okręgi za pomocą dużej szklanki
Mój Smak na Życieopakowania rukoli 2 ząbki czosnku 1 cytryna 0,5 kubka startego dojrzewającego sera kilka pistacji sól pieprz 3 łyżki oliwy z oliwek Moinini Basilico lub Classic Przygotowanie: filety myjemy, osuszamy, tniemy na mniejsze polędwiczki obtaczamy w mące, następnie w rozkłóconym z odrobiną wody jajku i smażymy na oliwie makaron gotujemy składniki na pesto blendujemy, podsmażamy, dorzucamy ugotowany makaron makaron
Luźna Kuchniakażdym kęsem... Podczas smażenia pamiętajcie, że aby omlet był idealny, należy go smażyć bardzo krótko, powinien być puszysty,wilgotny i delikatny, zdecydowanie nie przesuszony lub mocno zrumieniony! Możecie go przyrządzić z dowolnymi dodatkami , np. świeżą bazylią, miętą czy pietruszką. Ja dziś dodałam zwykły tarty żółty ser, ale uwielbiam ten omlet z pokruszonym serem feta- dodaje ciekawego posmaku
Gotowanie to kochanieWystarczy jedynie patelnię zwilżyć olejem. Wlewamy ciasto na patelnię (około pół chochli) i smażymy przez chwilę z obu stron. Czynność tę powtarzamy do wyczerpania ciasta. Farsz: Z ugotowanych ziemniaków zemleć najlepiej przy pomocy praski. Cebule drobno pokroić, czosnek przecisnąć przez praskę. Cebulę, czosnek zeszklić na oleju. Ser dodać do ziemniaków, doprawić solą i pieprzem, następnie dokładnie połączyć. Na każdy płat
Bon Appetit Małgorzatyproszku do pieczenia ok 1 szklanka wody sól Sposób wykonania: 1. Marchewkę i ser zetrzeć na tarce jarzynowej. 2. Pieczarki pokroić w plasterki lub zetrzeć na tarce. 3. Pozostałe składniki pokroić w małą kosteczkę. 4. Składniki na ciasto zmiksować, dodać pokrojone składniki, doprawić do smaku. 5. Smażyć jak z obu stron na rumiano. Smacznego
Kuchnia domowa AniWszystkie składniki na ciasto naleśnikowe bardzo dokładnie mieszany tak aby nie było grudek. Ciasto nie może być zbyt gęste, powinno być takie aby dało się łatwo
Kredowe Menukolendry, doprawiamy słodką papryką. 2. Na połowę 1 tortilli kładziemy 50 g sera żółtego i 1/3 naszej mieszanki. Składamy na pół. Powtarzamy z pozostałymi dwiema tortillami. 3. Rozgrzewamy mocno patelnię (bez tłuszczu!). Moczymy ręce wodą i zwilżamy nasze quesadille.. Kładziemy je na patelni i smażymy 2-3 minuty z każdej strony. Przekładamy na talerz i podajemy z kwaśną
My Culinary Artużywa ściereczki kuchennej zamiast pieluchy. Obie metody są skuteczne :) Odciśnięte ziemniaki mieszamy z serem pokrojonym w kostkę oraz masą jajeczną. Dodajemy śmietany w takiej ilości aby masa nabrała „konsystencji surówki coleslaw”. Rozgrzewamy patelnie wraz z masłem i olejem. Nakładamy chochelką małe placki i dociskamy je lekko. Smażymy na dużym ogniu przez 3-4 minuty, a później przewracamy je na drugą
Kolizje SmakówChwalę się! Za fantastyczną cenę udało mi się nabyć tacę do smażenia, pieczenia etc. Jedyne 5 noków. Głupi to ma szczęście. Na pierwszy teflon
bastalenasłodka chilli Wykonanie: Pierś z kurczaka pokroić w kostkę, a obrane pieczarki i ser zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Przełożyć pokrojone składniki do miski, dodać jajka i mąkę ziemniaczaną. Wymieszać. Dodać przyprawy według uznania. Na patelni rozgrzać olej i porcjami nakładać masę mięsno-warzywną. Smażyć z obu stron. Podawać z ulubionymi dodatkami - u mnie ryż z warzywami
Pasja Smakułyżki kukurydzy z puszki 1 cebula mniejsza 2 ząbki czosnku olej do smażenia sól pieprz papryka słodka pieprz ziołowy majeranek Sos beszamelowy 1 łyżka mąki pszennej 1 łyżka masła 1,5 szk mleka sól pieprz gałka muszkatołowa do smaku 300 g makaronu świderki 300 g sera żółtego Przygotowanie: Sos beszamelowy: w rondelku roztopić masło, dodać mąkę i energicznie
Ala piecze i gotujeniego jeszcze łyżkę mąki. Rozgrzać na patelni olej. Nalewać łyżką na patelnię ciasto. Smażyć na wolnym ogniu na złoty kolor. Po usmażeniu odsączyć nadmiar tłuszczu na papierowym ręczniku. Składniki na farsz (na 6 dużych placków): 10 dag pieczarek Pół papryki czerwonej 8 dag szynki Kilka plastrów sera żółtego lub starty Przygotowanie: 1. Pieczarki pokroić
Fabryka pomysłówgazowanej 1/2 łyżeczki soli pęczek mięty pieprz ziołowy twarożek: 1/2 kostki chudego twarogu 200g jogurtu greckiego (1/2 dużego kubka) pęczek szczypiorku pęczek mięty pieprz ziołowy, sól olej rzepakowy do smażenia Jajka roztrzepuję z mlekiem i solą. Mąkę przesiewam i porcjami wsypuję do jajek, mieszając co jakiś czas. Następnie dodaję wodę, porządnie roztrzepuję. Miętę płuczę, suszę i siekam. Dodaję(...)doprawiam pieprzem. Powinno mieć ono konsystencję niezbyt gęstego ciasta naleśnikowego. Jeśli jest zbyt gęste, dodać gazowanej wody. Odstawiam na chwilę, aby odpoczęło. W tym czasie przyrządzam twarożek. Ucieram ser z jogurtem. Siekam miętę i szczypiorek, dodaję. Przyprawiam solą i pieprzem ziołowym, mieszam i schładzam w lodówce. Na małej patelni (wielkości jednego naleśnika) rozgrzewam niewielką ilość oleju, wlewam
W kuchni Karmel-itkizdecydowałam się na połączenie cukinii, szynki i fety. Składniki: 1 + 1/2 cukinii 2 plastry szynki 1 duża cebula 1 łyżka masła 1/2 opakowania sera FETA 1 szklanka tartego sera (u mnie Emmentaler) sól, pieprz 1 szklanka mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki sody dosłownie szczypta soli 2 jajka 1/2 szklanki mleka 1/3 szklanki oleju (ja dodałam(...)się sprawdziła!) 2 łyżki wody pieprz, bazylia, zioła prowansalskie, pieprz, papryka słodka Przygotowanie: Rozgrzewamy masło i dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę. Do cebuli dodajemy pokrojoną szynkę i smażymy, aż będzie miała złoty kolor. Cukinię myjemy, kroimy na pół, a następnie w kostkę. Dodajemy do cebuli i szynki. Gotujemy na średnim ogniu, aż będzie miękka. Studzimy. Ciasto: Nastawiamy
Kitchens Alphabet