smażony ryz - 2146 przepisów (strona:72/144)

Kotlety z indyka nadziewane marchewką w sosie pomidorowym 163

wymieszam . Marchewkę obieram, myję i tre na tarce o srednich oczkach. Mięsko rozkladam na dłoni, w środek wkładam marchewkę i sklejam formując kulkę. Obtaczam w mleku i mące.  Smażę na rozgrzanym oleju . Sos: Czosnek obieram, drobno siekam i wrzucam na rozgrzany olej. Pomidory sparzam, obieram ze skórki i kroje w kostkę.  Dodaję do czosnku i duszę(...)wolnym ogniu . Kotlety wyciągam, sos ściągam z ognia i blenduje na jednolitą masę.  Posypuję posiekaną natką pietruszką :) Kotlety z sosem można podawać z ziemnikami, ryżem i makaronem :) Smacznego

Domowa Kuchnia u Mamy
Pieczona pierś kurczaka w płatkach kukurydzianych 344

Pieczona pierś kurczaka w płatkach kukurydzianych to doskonała alternatywa dla smażonych kotletów z kurczaka. Po pierwsze, poprzez przygotowywanie w piekarniku jest mniej kaloryczna, bo panierka nie chłonie tak dużo tłuszczu, a po drugie jest bardziej chrupiąca, właśnie poprzez użycie płatków kukurydzianych. Ostatnio pierś w płatkach serwowałam z domowymi frytkami z piekarnika , sosem czosnkowym oraz sałatką z pomidorami i cebulką. Uważam(...)takie zestawienie komponuje się doskonale. Pamiętajcie, że do piersi z kurczaka w płatkach kukurydzianych możecie dobrać sobie ulubione dodatki, jak na przykład ryż, ziemniaki czy po prostu sezonowe warzywa. W każdej wersji będzie smakować wyśmienicie. Zobacz też: 5 smacznych pomysłów na kurczaka Przepis na pierś z kurczaka w płatkach kukurydzianych Drukuj przepis Porcji: 6 Czas gotowania: 40 minut Składniki

Kuchnia Bazylii
Pulpeciki w sosie pomidorowym 181

Pulpeciki w sosie pomidorowym z wołowiny, podawane z makaronem spaghetti to włoskie klimaty ale przecież równie dobrze będą smakować z puree ziemniaczanym, ryżem czy pieczywem… Ja najczęściej podaję tradycyjnie, z ziemniakami. Charakterystyczny smak i aromat sosu pomidorowego znakomicie podkreśla smak mięsa wołowego. Pulpeciki w sosie pomidorowym to bardzo proste i szybkie danie, serdecznie zapraszam.Pulpeciki w sosie pomidorowym – składniki(...)mielonej wołowinypęczek natki pietruszki2-3 ząbki czosnku1 jajkomała czerstwa bułka1 łyżeczka mielonego kminku1 łyżeczka papryki (słodkiej/ostrej/wędzonej – co kto lubi)3 puszki pomidorówsól, pieprz, oliwa do smażenia, pół łyżeczki cukruDo mielonej wołowiny dodaję umytą i posiekaną natkę. Namoczoną w wodzie bułkę odciskam i dodaję do mięsa. Wbijam jajko. Doprawiam kminkiem, który nadaje wyrazistego smaku, papryką, solą i pieprzem

UgotujmyTo.pl
Sos chiński z kurczakiem (bez glutenu, jajek i mleka) 492

trzeba namoczyć je we wrzątku i gdy zmiękną pokroić w paski.  Warzywa i grzyby podsmażyć na rozgrzanym oleju. Przełożyć warzywa do garnka. Na gorący olej wrzucić mięso, smażyć do momentu odparowania wody i lekkiego przyrumienienia. Przełożyć do garnka z pozostałymi składnikami, dolać wodę. Doprawić solą, pieprzem, papryką, kurkumą i imbirem (lub jeśli ktoś woli użyć gotowej mieszanki przypraw kuchni(...)sosu i wzmocnić aromat można dodać łyżkę gęstego syropu jabłkowo-gruszkowego) Mąkę ziemniaczaną rozmieszać z 1,2 szklanki zimnej wody, wlać do sosu i zagotować aż zgęstnieje. Podawać z ryżem lub makaronem z grochu i fasoli mung (na zdjęciu

głodny alergik
Sajgonki 160

deskę/talerz i czekamy chwilę, aż zmięknie. Na jeden arkusz nakładamy nie więcej niż jedną łyżkę przygotowanego nadzienia i zawijamy sajgonkę tak, jak pokazane jest na zdjęciach. Nasze pakunki smażymy na głębokim oleju, dopóki nie zmienią swojego koloru na złotobrązowy. Następnie odsączamy je lekko z tłuszczu i już prawie można je jeść. Prawie, bo dobrze jest je przedtem polać sosem(...)jest danie bardziej obiadowe (na dodatek tłuste, dlatego lepiej nie przygotowywać go zbyt często, zdrowszą alternatywą może być przygotowanie nadzienia do sajgonek i podanie go z naturalnym brązowym ryżem). (zdjęcie dodano: 20.07.2013) A na deser lub śniadanie polecam szejka bananowego z mlekiem migdałowym domowej roboty :) Lub zrobienie sobie domowego mleka kokosowego z wiórków kokosowych :) Tak miło jest nie spać

Weganizm infantylny
Marynowana wołowina z warzywami 239

Dzisiaj serwujemy marynowaną wołowinę z warzywami- pyszne azjatyckie danie- dokładnie pochodzące z kuchni chińskiej. Krótka obróbka mięsa I warzyw- dodaje tej potrawie niesamowity smak. Także

Smaki Edyty
Kurczak curry 316

Kamis, bo wg mnie jest najlepsza w smaku. Robiłam kiedyś z inną i mi nie podeszła. 2 łyżki sosu sojowego 1litr bulionu lub woda i kostki rosołowe Olej do smażenia Sól Pieprz 2 płaskie łyżki mąki Przygotowanie: Pierś z kurczaka pokroić w kostkę. Podsmażyć na odrobinie oleju. Posolić i popieprzyć do smaku. Dodać warzywa mrożone i cebulę, zalać bulionem. Gotować(...)sosem sojowym. Dodać paprykę (ja wolę ją twardszą, dlatego dodaje na smak koniec gotowania). Mąkę rozrobić z wodą za pomocą trzepaczki. Dodać do wywaru w celu zagęszczenia. Podawać z ryżem. Smacznego

Fabryka pomysłów
Kurczak w porach z suszonymi pomidorami wg Pascala 333

solą i pieprzem. Na patelni rozgrzewamy olej i obsmażamy podudzia z każdej strony do momentu, aż się pięknie zarumienią. Wykładamy na talerz. Cebulę kroimy w piórka, a czosnek siekamy – smażymy na patelni. Po chwili zmniejszamy ogień i dodajemy  pora pociętego w półplasterki. Podduszamy około 2 minuty od czasu do czasu mieszając. Całość doprawiamy solą. Następnie dodajemy suszone pomidory pokrojone(...)żaroodpornego, na to układamy kurczaka i wlewamy bulion. Pieczemy pod przykryciem w 180 stopniach przez 45-60 minuty. 15 minut przed końcem odkrywamy, aby skórka była chrupiąca. Podajemy z ryżem albo młodymi ziemniakami. Mi zostało tego kurczaka jeszcze na drugi dzień, jako że było sporo płynu to zagęściłam go mąką ziemniaczaną,  uprzednio dodając odrobinę jogurtu naturalnego

Fabryka pomysłów
Ryż z cytrynowym łososiem i brokułami 168

  Ryż z dodatkiem papryki chili ugotowałam, łososia zaś na oleju z dodatkiem pieprzu i trawy cytrynowej przygotowałam. Wyszedł znakomicie, o nucie cytrynowej smakował wyśmienicie. 

Moniki Smakołyki
Wołowina z ryżem i warzywami po chińsku 547

Z serii szybko i prosto - ryż z warzywami po chińsku z dodatkiem mięsa mielonegoSKŁADNIKI200g wołowego mięsa mielonego350g mrożonej mieszanki chińskiej 2 woreczki ryżuolejsos sojowysłodki sos

Moje Kuchenne Rewelacje
Placki jaglane z kurczakiem i szpinakiem 222

kurczakiem i szpinakiem to propozycja na szybki obiad, który można przygotować dzień wcześniej. Są to placki do których nie potrzeba gotować oddzielnie ryżu, ani ziemniaków. Placki jaglane świetnie smakują same! Ale można oczywiście podawać je z gęstym sosem lub surówką Czas wykonania: 30 min  (+ 1 godzina oczekiwania) Ilość porcji(...)szpinaku (można dodać 80 g mrożonego) 3 jajka 4 łyżki mąki krupczatki (może być pszenna) 3 łyżki mąki ziemniaczanej ½ łyżeczki świeżo mielonego pieprzu 1 łyżka masła olej do smażenia 2 ząbki czosnku 1 łyżeczka soli Przygotowanie: Kaszę ugotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu, wystudzić i przełożyć do miski (można zrobić to dzień wcześniej). Mięso

KuchniaWeDwoje.pl
Gołąbki z młodej kapusty 212

najczęściej robię z ryżu, ale zdarza się, że używam bulgur , kaszę lub couscous . Dzisiaj zrobiłam mięsne gołąbki z dodatkiem surowej salsiccia, coś nowego, coś pysznego! Gołąbki mega duże, pieczone na blasze podane z sosem kurkowym i młodymi ziemniaczkami. Nic tylko jeść! Gołąbki z młodej kapusty Składniki: 16 dużych gołąbków 1 duża młoda kapusta 400 ml ryżu 500 g mielonego mięsa(...)pieprz do smaku Kapustę zaparz w lekko osolonej wodzie przez 20 minut. Ostudź i delikatnie odziel liście. Ugotuj ryż na sypko w osolonej wodzie. Cebulę pokrój w drobną kostkę i zeszklij na oleju. W dużej misce wymieszaj ryż, mielone i surową salsiccia (rozetnij flak i wyjmij farsa, który następnie zgnieć widelcem). Dodaj sól, pieprz i zioła i dokładnie

codojedzenia
715. Cukinia, kokos, mascarpone.. & i znów jedzeniem was dręczę. 215

prawie) kończę, bo chyba w każdej sytuacji się sprawdza. Nawet czasami mi się chciało aparat wyjąć i zrobić zdjęcie nie tylko śniadaniu.. żytnia tortilla z keczupem, smażonymi ziemniakami, kukurydzą, pomidorami i jajkiem sadzonymkotlety z ciecierzycy z fetą, podane z torillą, sałatką colesław i sosem tzatziki makaron z sosem z cukinii i wędzonym łososiem  muffinki(...)warzywamipełnoziarnista pizza ze szpinakiem, pomidorem, szynką i mozzarellą tortilla z sałatą, ogórkiem, wędzonym łososiem i sosem czosnkowym zapiekanka.. hmm(tylko z czym xd) na pewno ryż, kurczak i marchewka w sosie pomidorowym coś takiego muffiny a'la pizza ( z szynką, serem, pieczarkami i sosem pomidorowym)grzanki z humusem tortellini w sosie z masła orzechowego

More food, love and dreams
Polędwiczki wieprzowe w sosie z grzybów leśnych 226

będą gotowe odłożyć na talerzyk pokryty ręcznikiem papierowym, żeby odsączyć tłuszcz. Na tej samej patelni zeszklić pokrojoną w kostkę cebulę, oprószyć lekko solą i dodać ugotowane grzyby oraz masło. Smażyć przez około 10 min, po czym wlać trochę bulionu z gotowania grzybów i dusić pod przykryciem od czasu do czasu mieszając. Czynność powtarzałam kilka razy, zużyłam około 200 ml bulionu(...)koniec gotowania wrzucam do sosu polędwiczki, żeby się jeszcze trochę podgrzały i po około 5 min wykładam sos na talerze.  Podawać na przykład z makaronem penne, ryżem lub ziemniakami

Zgrabne Gotowanie
Kotlety Schabowe Inaczej 6071

smażymy do jej zeszklenia. W międzyczasie pieczarki czyścimy i kroimy w ćwiartki. Zeszkloną cebulę zestawiamy na minimalny ogień,a w tym czasie przyprawione kotlety obtaczamy w mące pszennej i smażymy na rozgrzanym oleju rzepakowym, z jednej i drugiej strony do lekkiego zrumienienia. Następnie wkładamy kotlety do cebuli i dusimy pod przykryciem, podlewamy odrobiną wody, wrzucamy ziele angielskie i listek laurowy(...)wędzoną słodką, papryką chili w proszku, przykrywamy i dusimy jeszcze jakiś czas. Jeśli sos wyjdzie nam zbyt wodnisty, wystarczy odparować trochę płynu. Podajemy z ziemniakami, kuskusem, ulubioną kaszą lub ryżem. SMACZNEGO życzy BLONDYNKA

Blondynka Gotuje

Proponowane wyszukiwania