smażony łosoś - 725 przepisów (strona:6/49)

STIR-FRY Z PIECZONYM ŁOSOSIEM, JAJKIEM i BRUKSELKĄ 144

Makaron z kiełków fasoli mung( tzw. Vermicelli) * smażony z łososiem, jajkiem, brukselką i słodką papryką. Doprawiony olejem sezamowym oraz świeżym imbirem i czosnkiem. Przed podaniem posypany świeżą lub suszoną kolendrą i prażonymi ziarnami białego sezamu. Koniecznie podany z cząstkami limonki do wyciśnięcia. Pięknie wygląda i świetnie smakuje. Do tego jest ekspresowy w przygotowaniu i bardzo zdrowy.  Fantastyczny efekt osiągamy(...)kostkę paprykę i przekrojone na połówki brukselki. Smażymy kolejne 3 minuty.  Dorzucamy pokrojony w paseczki czosnek i starty imbir. Mieszamy, dodajemy roztrzepane jajko i chwilę razem smażymy. Dorzucamy pokrojonego łososia wraz z marynatą, posiekaną natkę pietruszki, makaron ryżowy i posiekaną papryczkę chili. Polewamy olejem sezamowym. Delikatnie mieszamy. Odstawiamy z ognia, posypujemy prażonym sezamem i listkami świeżej lub suszonej

cool and minty
Łosoś w sosie serowo-koperkowym 144

Składniki: 4 kawałki łososia 250 ml  śmietany 100 g sera żółtego 2 łyżki posiekanego koperku 1 łyżka masła 1 cebula szczypta gałki muszkatołowej sól pieprz olej do smażenia Wykonanie: Z łososia usunąć wszystkie ości, posypać solą i pieprzem.  Na patelni rozgrzać olej i dodać pokrojoną w piórka cebulę, zeszklić ją , a następnie układać na niej kawałki  ryby(...)smażyć na lekko rumiany kolor z dwóch stron. Łososia nie należy smażyć zbyt długo, aby nie był suchy.  W rondelku rozgrzać masło, dodać śmietanę i starty żółty ser. Podgrzewać stale mieszając do rozpuszczenia sera. Sos musi być gęsty. Doprawić solą, pieprzem , gałką muszkatołową i wsypać posiekany  koperek. Rybę podawać wraz z sosem

O kuchni z uczuciem
Łosoś teriyaki 105

może być zwykły ocet ryżowy) 1.5 łyżki brązowego cukru 1 łyżka wody Opcjonalnie olej do smażenia Spory chlust sake też do smażenia Najpierw rozpuszczamy cukier w wodzie. Dodajemy sake, sos sojowy I mirin I dokładnie mieszamy. Zalewamy sosem łososia I odstawiamy na min 1godzine. Najlepiej gdy postoi tak przez(...)patelnię wykładamy łososia skórą do dołu I smażymy na średnim ogniu przez kilka minut. Wylewamy resztę sosu I ciągle polewamy nim rybę. Sos zgęstnieje. Wtedy dolewany sake. Łosoś powinien tak się smażyć ok 15minut. Pamiętajmy, żeby nie przeciągać smażenia zbyt długo bo łosoś będzie suchy. Smacznego

Smaki Przyprawy i Kolory
Łosoś smażony 142

trzeba spróbować, więc tym razem równie smaczna wersja smażona :-) Idealnie smakuje ze wczesnymi ziemniakami i sałatą lodową z sosem winegret. SKŁADNIKI 1 duży filet z łososia (ilość wedle uznania) 1/2 cytryny olej do smażenia około 2 łyżki mąki pszennej (np. Wrocławskiej) przyprawy: sól, pieprz cytrynowy, zioła prowansalskie, przyprawa do ryby WYKONANIE Rybę umyć, pokroić na mniejsze kawałki, przełożyć na talerz(...)można dodać również nieco przyprawy do ryb. Następnie obtoczyć łososia w mące i smażyć na rozgrzanym oleju około 10-15 minut (utrzymywać małą temperaturę, a dopiero pod koniec smażenia zwiększyć żeby łosoś ładnie się przypiekł

Passions hobbies life
Łosoś i szpinak razem w pakiecie, czyli pakieciki z ciasta francuskiego na romantyczną kolację lub domową imprezę 296

plasterkiem cytryny. 8. Smacznego! Goście będą zachwyceni! A jeśli zostanie farsz i kostki łososia, to możemy z tej resztki przygotować zielone spaghetti z łososiem - czyli gotujemy makaron, smażymy minutkę łososia. Mieszamy wszystkie składniki, czyli farsz szpinakowy, makaron i łososia! Możemy posypać słonecznikiem... I zapewniam - też jest pyszne! Zdrowo przyrządzone i pięknie podane... Dla wszystkich moich czytelników promocja!  10% zniżki

dobra gospodyni dom wesołym czyni
Łosoś teriyaki 141

patelnię wykładamy łososia skórą do dołu I smażymy na średnim ogniu przez kilka minut. Wylewamy resztę sosu I ciągle polewamy nim rybę. Sos zgęstnieje. Wtedy dolewany sake. Łosoś powinien tak się smażyć ok 15minut. Pamiętajmy, żeby nie przeciągać smażenia zbyt długo bo łosoś będzie suchy.Smacznego

Kulinarna rozmowa
999. 2 w 1 & Kilka migawek z Poznania. 173

zerknięciu na menu wszystkie jednogłośnie stwierdziłyśmy, ZOSTAJEMY! :D  moje: placki z batatów z sosem, gruszką i camembertem/ sosem i wędzonym łososiem  koleżanki: placki z cukinii smażone z łososiem z sosem/ placek z kaszy gryczanej z kozim serem i sosem malinowym  (inna miała prawie te same co ja, tylko jednego z kiełbaską chorizo ;) ) Całkiem przypadkiem, szukając innej lodziarni

More food, love and dreams
Jajecznica z wędzonym łososiem i zielonym groszkiem 111

lubi wszelkie odmiany jajecznicy, przygotowalam to banalne danie. Wyszło wcale niebanalnie J 5 jajek 1 mała cebula 1 ząbek czosnku 150g wędzonego łososia 1 duża garść mrożonego groszku odrobina soku z cytryny sól, pieprz łyżka masła do smażenia Jajka wbić do miseczki i odstawić. W czajniku zagotować wodę, do małego garnuszka wsypać groszek, zalać go wrzątkiem i gotować przez kilka(...)patelni rozgrzać łyżkę masła i przesmazżyć na niej przeciśnięty przez praskę czosnek oraz drobno posiekaną cebulę. W międzyczasie drobno pokroić łososia. Gdy cebula lekko się zarumieni dodać łososia i smażyć aż zmieni kolor na delikatnie różowy. Wlać jajka, delikatnie mieszać, aż jajecznica osiągnie pożądaną konsystencję, chwilę przed końcem smażenia dodać groszek. Doprawić pieprzem, ostrożnie z solą, ponieważ łosoś jest zazwyczaj

Codzienne Gotowanie
Filety z łososia na szpinaku z młodymi ziemniakami 209

dwóch osób: - 400 g szpinaku mrożonego lub świeżego - 1 średnia cebula - 4 ząbki czosnku - sól do smaku - pieprz czarny mielony pół łyżeczki - gałka muszkatołowa szczyptę - łyżka oleju do smażenia - filet z łososia 300 - 350 g - łyżka masła klarowanego - sól - 6-8 ziemniaków młodych - 2 łyżki posiekanego koperku Wstaw ziemniaki, gdy zaczną się gotować zeszklij na patelni posiekaną cebulę z czosnkiem(...)dodaj sól i pieprz, szpinak odciśnięty jeżeli jest mrożony oraz szczyptę gałki muszkatołowej. Wymieszaj razem, podduś około 5 minut i odstaw. Łososia posól i smaż na maśle klarowanym skórką do dołu około 5 minut, przewróć i smaż kolejne 5 minut. Przykryj, wyłącz gaz i zostaw na gorącej patelni aby "doszedł."lub w ciepłym piekarniku kolejne 4-5 minut. Ziemniaki odcedź

Pasje Jolki
Makaron z łososiem i brokułami / Salmon noodles with broccolini 164

patelni i przetrzyj ją ręcznikiem papierowym. Wlej na patelnię pozostały olej, rozgrzej na dużym ogniu, włóż ¾ dymki i smaż przez 30 sekund. Następnie dodaj brokuły i marynatę z łososia i smaż, mieszając, przez około 3-5 minut, aż brokuły przestaną być surowe. Wlej do patelni ¼ szklanki wody, włóż makaron i łososia i gotuj, delikatnie mieszając, przez około 2 minuty. Dopraw

karmelowy
Grillowany łosoś w kremowym sosie ze szparagami i grzybami i test patelni Ballarini / Grilled salmon with creamy asparagus and m 187

grama tłuszczu, na mojej kuchence ceramicznej i grzecznie poczekałam aż wskaźnik Thermopoint zmieni kolor z zielonego na czerwony, który mówi nam, że patelnia jest gotowa do smażenia. Położyłam na niej łososia i pięknie obsmażyłam go z każdej strony, dosłownie w kilka minut. Bez dymu, nic nie przywarło – pełen zachwyt! Samo mycie tej patelni także jest przyjemnością, wszelkie zabrudzenia schodzą(...)Następnie wlej wino i smaż mieszając przez około 30 sekund. Zdejmij patelnię z ognia i zabierz się za łososia. Rozgrzej patelnię grillową, najlepiej bez żadnego tłuszczu. Ułóż łososia skórą do dołu i smaż przez 5 minut, obróć filety na drugą stronę i smaż przez kolejne 3-4 minuty, aż przestanie być surowy w środku. Wyjmij łososia z patelni i dokończ

karmelowy
Łosoś na wodzie a'la Okrasa 186

smażenie na wodzie w ogóle jest wykonalne? Jasne że tak! Świetnie sprawdza się przy rybie.   Smażenia na wodzie nauczyła mnie moja dietetyczka. Wcześniej nie pomyślałabym, iż w tak prosty sposób, niesamowicie szybko i kompletnie bez użycia tłuszczu, można przygotować smaczną rybę.    Dodatkową inspirację zapodał mi Okrasa w swoim programie " Okrasa łamie przepisy ". W odcinku 31 wybrał się(...)Kiedy miód się rozpuści, dorzucić ogórka kiszonego pokrojonego w małą kosteczkę, białą część dymki poszatkowaną w krążki oraz świeży, pocięty drobno rozmaryn. Kiedy wszystko się zagotuje, włożyć dzwonko łososia i smażyć ok 6-7 minut, polewając wywarem rybę - nie trzeba wtedy przewracać ryby na drugą stronę, ugotuje się ona od gorącego wywaru, lanego łyżką . Rybę wyjąć na talerz. Wywar jeszcze

Grunt to przepis!
ŁOSOŚ W SOSIE SOJOWYM I SEZAMEM 124

marynaty i delikatnie osuszyć. Resztę marynaty wlać do rondelka, dodać odrobinę wody i gotować przez 1 - 2 minuty aż sos zgęstnieje, odstawić. Łososia obtoczyć w sezamie i położyć na rozgrzanej patelni z nieprzywierającą powłoką bez użycia tłuszczu. Smażyć(...)przez około 3 minuty na umiarkowanym ogniu z obu stron, uważając aby ziarna tylko się lekko zrumieniły a nie spaliły. Uważać należy też na to, aby nie przesuszyć łososia. Czas smażenia ryby zależy od grubości filetu. Do wcześniej przygotowanego sosu (podgrzać w razie konieczności) dodać ugotowany i odcedzony makaron, wymieszać i nałożyć na talerze. linki sponsorowane ---------------------------- Naukowcyodkryli NOWĄ metodę

Calzonella.com
Tagliatelle szpinakowe z łososiem w sosie śmietanowo-imbirowym z pietruszką ;-) 186

instrukcja na opakowaniu. Na rozgrzanej patelni rozpuszczamy łyżkę masła, mieszamy z łyżką oliwy, dodajemy pokrojonego w kostkę łososia i drobniutko pokrojony imbir, skrapiamy cytryną, bardzo delikatnie smażymy mięso łososia, tak aby się nie pokruszyło, około 4-5 minut, zdejmujemy z ognia, wlewamy śmietankę około 1/3 szklanki, stawiamy na kuchni, na małym gazie odparowujemy, jak sos zgęstnieje dodajemy natkę

SMYKWKUCHNI
Paluszki rybne 139

Proste w przygotowaniu paluszki z łososia. Składniki : 400 g łososia bułka płatki kukurydziane jako panierka dymka ze szczypiorkiem koperek sok z cytryny sól, pieprz, imbir olej do smażenia Z łososia odcinamy skórkę.  Rybę mielimy z bułką i przyprawami. Z masy formujemy wałeczki i obtaczamy w zgniecionych płatkach kukurydzianych. Smażymy na rozgrzanym oleju do zrumienienia z obu stron

prawdziwe jedzenie