łyżeczką oleju wrzucamy cebulę i smażymy aż się zeszkli. Do cebuli na patelnię dorzucamy pokrojone pomidorki, dalej smażymy ciągle mieszając. Gdy pomidorki stracą swoją jędrność dorzucamy posiekanego łososia i dalej smażymy. W międzyczasie w misce mieszamy składniki sosu – jogurt, czosnek, 3/4 sera (reszta zostanie do posypania potrawy) oraz przyprawy. Makaron gotujemy wg instrukcji na opakowaniu, odcedzamy, przelewamy zimną wodą
Martyna CooksNiezwykle subtelny smak łososia w klasycznych klimatach. Dlaczego na smalcu? Ponieważ niweluje przykry zapach podczas smażenia. Składniki 500 g filetu z łososia (atlantycki) 1 jajko 1 cebula bułka tarta smalec do smażenia sól, pieprz Przygotowanie Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Filet z łososia mielimy w maszynce o średnich oczkach. Następnie mieszamy z jajkiem, posiekaną cebulą
R'n'G Kitchenmięsa czerwonego ani nawet drobiowego, ale z ryb nie zrezygnowałam nigdy. Bardzo lubię ryby a łososia szczególnie, bo nie ma ości :) Bardzo szybko można go przygotować. Można łososia piec w piekarniku lub smażyć na patelni bez obracania. Efekt podobny - bardzo smaczny :) A jaką przyprawę łosoś lubi najbardziej? Rozmaryn :) Łosoś z patelni aromatyczny z rozmarynem Składniki: (2 porcje) 250-300 gram(...)dodatkowo na wierzch świeży rozmaryn jeśli posiadamy). Kładziemy łososia na patelnię skórą do dołu i na wierzch dajemy łyżkę masła. Przykrywamy pokrywką i smażymy bez obracania ok 10-15 minut zależnie jak bardzo wysmażony lubimy. Łosoś z patelni aromatyczny z rozmarynem Gdy ryż się ugotuje, a mięso łososia zetnie podajemy na talerze. Łosoś po usmażeniu łatwo odchodzi od skóry. Właściwie
Pyza i SurówkaLubię ryby smażone w wersji najprostszej. Jak dobrze je skropimy sokiem z cytryny i usmażymy na rumiano nic więcej nie trzeba. Tym razem smażyłam filety z łososia, wzmacniając dodatkowo jego smak masłem cytrynowym. Czytaj więcej
Buniabaje w kuchniinternecie przepisu i znalazłam idealny, który zmieniłam trochę pod moje smaki. Przepis podejrzany na stronie Kwestia Smaku . Składniki (dla 2 osób) 300 g filetu z łososia sól świeżo zmielony pieprz oliwa do smażenia Składniki sos z kaparów i białego wina 2 łyżki masła 1/3 szklanki białego wina 4-5 łyżek kaparów 2-3 łyżki posiekanej natki pietruszki Składniki(...)cytryny oraz natkę z pietruszki, posiekane chilli i ewentualnie doprawiamy solą i pieprzem i zostawiamy pod przykryciem. Patelnię grillową rozgrzewamy, spryskujemy oliwą. Na rozgrzaną patelnię przekładamy łososia, skórą od spodu i smażymy przez około 4-5 min aż zmieni kolor na bardziej biały do połowy i przewracamy na drugą stronę i smażymy około 3-4 min. W między czasie przygotowujemy
Piekielna Kuchnia PatiGotowany, smażony, grillowany, wędzony czy też pieczony – pstrąg . Ryba o wspaniałym smaku, chudym mięsie zawierająca najwięcej spośród ryb słodkowodnych kwasów omega-3. Roladki z pstrąga z pieczoną papryką i czosnkiem niedźwiedzim. Składniki: - 4 filety z pstrąga - 200 g szynki szwarcwaldzkiej w plastrach (16 plasterków) - papryka (czerwona, pomarańczowa) - kawałek pora - różowa sól himalajska - nasiona kolendry - suszony czosnek niedźwiedzi - czosnek suszony(...)Wspaniale też sprawdzą się na kolację, przystawkę – na ciepło lub na zimno. Gorąco polecam i życzę smacznego. Dla tych co lubią ryby… i nie tylko polecam również: - Łososia w maku - Smażone filety z gładzicy - Tartę z pstrągiem wędzonym i papryką pieczoną - Szaszłyki z łososia - Kotlety siekane z łososia - Dorsza w panierce sezamowej - Rybę po grecku - Łososia pieczonego w niskiej
mojewypiekiinietylkomałe jajko – 1 szt * cebula – 1 szt * mąka – 1 czubata łyżka * sól – płaska łyżeczka * pieprz – 1 szczypta * olej do smażenia DODATKOWO: * tatar z łososia Suempol – 100 g * szalotka – 1 szt * świeży koperek – 1 łyżka * sok z cytryny – 1 łyżeczka * ocet balsamiczny – 1 łyżeczka * oliwa z oliwek – 1 łyżeczka * kukurydza(...)PLACUSZKI: Ziemniaki obieramy i ścieramy na dużych oczkach. Odkładamy na sito w celu odsączenia. Dodajemy drobno posiekaną cebulkę, jajko , mąkę i doprwiamy do smaku. Smażymy niewielkie placuszki na mocno rozgrzanym oleju. DODATKOWO: Tatara z łososia skrapiamy sokiem z cytryny. Dodajemy posiekaną szarlotkę,ocet balsamiczny, oliwę i bardzo drobno posiekany koperek – dokładnie mieszamy. Wrzucamy kukurydzę i groszek dokładnie odsączone
Ostra na SłodkoZachęcam Was do przygotowania ryby w inny sposób niż smażenie lub pieczenie. Łosoś parzony w wodzie to sposób na uzyskanie smacznej i soczystej ryby. Łosoś zachwyca w smaku :) Taką rybę podałam z zieloną sałatką na bazie świeżych ogórków, awokado i szczypiorku. Pomysł na to danie zaczerpnęłam z programu kulinarnego Doradca Smaku . Składniki na porcję dla 3-4 osób
Ugotować300g filetu z łososia 1/2 pęczka koperku 1 mała cebula 2 łyżki mąki 1 jajko sól, pieprz 1/2 cytryny 2 łyżki oleju do smażenia 1. Filet z łososia i cebulę kroimy w drobną kostkę. Szczypiorek siekamy. W misce dokładnie mieszamy łososia, koperek, cebulę, mąkę jajko, sól i pieprz. 2. Na rozgrzanej patelni teflonowej wysmarowanej 2 łyżkami
Szefowa kuchniwersja naleśników z farszami. Idealne do podania na spotkaniu ze znajomymi każdego rodzaju, każdy znajdzie coś dla siebie, gdyż naleśniki mają dwa różne nadzienia – wegetariańskie i z wędzonym łososiem. Uwielbiam zapraszać gości i razem z nimi gotować! Te naleśniki to idealne danie na tego typu spotkania – każdy dostaje swoją stertę usmażonych naleśników, farsz i zaproszenie do pracy Właściwie(...)smażenia Farsz szpinakowy: 1 opakowanie szpinaku (u mnie tym razem mrożony – 450 g) 1 opakowanie fety (270 g) 1 średnia cebula 2-3 ząbki czosnku olej do smażenia Farsz z łososiem: 300 g wędzonego łososia serek naturalny typu Almette sałata INGREDIENTS: Pancakes: 1 cup wholewheat flour 1-2 eggs 1 cup milk sparkling water frying oil Spinach filling
Martyna Cookswersja naleśników z farszami. Idealne do podania na spotkaniu ze znajomymi każdego rodzaju, każdy znajdzie coś dla siebie, gdyż naleśniki mają dwa różne nadzienia – wegetariańskie i z wędzonym łososiem. Uwielbiam zapraszać gości i razem z nimi gotować! Te naleśniki to idealne danie na tego typu spotkania – każdy dostaje swoją stertę usmażonych naleśników, farsz i zaproszenie do pracy Właściwie(...)smażenia Farsz szpinakowy: 1 opakowanie szpinaku (u mnie tym razem mrożony – 450 g) 1 opakowanie fety (270 g) 1 średnia cebula 2-3 ząbki czosnku olej do smażenia Farsz z łososiem: 300 g wędzonego łososia serek naturalny typu Almette sałata INGREDIENTS: Pancakes: 1 cup wholewheat flour 1-2 eggs 1 cup milk sparkling water frying oil Spinach filling
Martyna Cookstego kleksik śmietany i plasterek wędzonego łososia i mamy pyszny obiadek. składniki: 1kg ziemniaków 2 cebule 1 jajko sól z pieprzem Kamis 4 łyżki mąki olej do smażenia dodatkowo do podania łosoś wędzony w plastrach i śmietana 18 % Cebulę i ziemniaki obrać. Warzywa zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Do startych warzyw dodać jajko, mąkę i doprawić solą z pieprzem.Wszystko(...)ziemniaki lekko posolić i odstawić na sicie. Na rozgrzaną patelnię z olejem nakładać cienką warstwę masy, rozsmarować łyżką i smażyć placki z obu stron na złotobrązowy kolor. Placki osączyć na papierowym ręczniku a następnie podawać z kleksem śmietany i wędzonym łososiem
Monia miesza i gotujeowoców morza 4 kawałki filetu z łososia cytryna oliwa z oliwek chilli sól, pieprz grubo mielony cebula seler naciowy passata pomidorowa pomidor papryka czerwona i żółta świeży tymianek 160 ml białego wytrawnego wina półtora litra bulionu warzywnego W dużym garnku rozgrzewamy oliwę z oliwek. Dodajemy seler, czosnek, papryki i cebulę (wszystko posiekane). Smażymy kilka minut. Dolewamy wino (połowa(...)powinna odparować), następnie dodajemy pomidory i bulion. Wszystko gotujemy na małym ogniu około 20 minut. Dodajemy owoce morza i tymianek i gotujemy aż wszystko zmięknie. W tym czasie smażymy na oliwie łososia na złoty kolor. Rybę łączymy z zupą i doprawiamy do smaku. Podajemy z plasterkiem cytryny i świeżą ciabattą. PS Jeżeli Wam smakuje zapraszamy do polubienia nas na Facebooku
Bon Ton Italiaczęści. Umyć i dokładnie osuszyć ręcznikiem papierowym. Skropić sokiem z cytryny, octem balsamicznym i oprószyć solą ziołową oraz pieprzem. Odstawić na kilkanaście minut. Patelnię grillową mocno rozgrzać i smażyć na niej łososia ok 2-3 minuty z każdej strony, przewracając tylko
The Sweet Damselosolonej wodzie około 12 -15 minut zgodnie z opisem podanym na opakowaniu piekarnik rozgrzewamy do temp. 200 C szpinak płuczemy, podsmażamy na maśle, aż zmięknie i pod koniec smażenia delikatnie solimy łososia solimy, skrapiamy sokiem z cytryny, wkładamy do rozgrzanego piekarnika - czas pieczenia to około 15 minut wszystkie składniki razem mieszamy na dużej patelni - łososia, szpinak i makaron całość zalewamy
zobacz ich smak