smażony łosoś - 725 przepisów (strona:17/49)

Makaron. Pesto. Łosoś. 212

Doprawiamy sokiem z cytryny oraz solą i pieprzem. Ugotowany makaron odcedzamy i jeszcze gorący łączymy z pesto. Nakładamy na talerz. Pod koniec gotowania makaronu przygotowujemy łososia. Doprawiamy go delikatnie solą i pieprzem i smażymy na rozgrzanej patelni po 2 minuty z każdej strony. Usmażoną rybę makadamy na makaron

Przysmaki Karolki
Szybki łosoś z warzywami na makaronie 192

Dzisiaj proste, szybkie i kolorowe danie z łososiem. Chrupkości dodały migdały, ale warzywa też nie smażyły się długo więc pozostały jędrne. Całość konkretnie doprawiona, z makaronem i sałatą była pysznym obiadem. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Smaczna Pyza
Łosoś na parze 172

Gotowanie na parze jest bardzo szybkie i bardzo zdrowe. Przygotowanie łososia to około 50 minut z gotowaniem. Dzięki gotowaniu na parze unikamy przykrego zapachu smażonej ryby. Do takiego gotowania nadaje się garnek i zwykły durszlak plus pokrywka. Potrzebujemy: 150-200g kawałek świeżego łososia 1 łyżeczka pieprzy cytrynowego - koniecznie 1/4 łyżeczki soli Dekoracja garść mixu sałat cząstki cytryny Do garnka

http://szpilkinamiotle.blogspot.com/
Makaron ryżowy w aksamitnym sosie z łososiem 139

sama wymyśliłam i się zachwyciłam! :D Nic dodać, nic ująć, BOMBA! proste, szybkie, to chyba będzie od dziś moje popisowe danie ;) Składniki (2 porcje): garść makaronu ryżowego (wstążki) puszka łososia w sosie własnym (po odsączeniu około 90g) 1 żółtko łyżka skrobi kukurydzianej dostępnej w sklepie Centrum Sylwetki 3 łyżki gęstego jogurtu naturalnego ząbek czosnku łyżeczka oleju ryżowego firmy Oleofarm sól(...)żółtko i skrobie  dodajemy przygotowaną miksturę do makaronu (ciągle mieszamy!), smażąc na małym ogniu, aż sos zgęstnieje i zacznie lekko bulgotać dodajemy łososia, krusząc go w rękach na mniejsze kawałki, mieszamy i jeszcze chwilę smażymy przyprawiamy solą morską i świeżo zmielonym pieprzem wg. smaku ;) SMACZNEGO

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Kiełkujący makaron z łososiem 219

himalajska do smaku,   pieprz czarny świeżo mielony do smaku.   Przygotowanie: Makaron gotujemy w lekko osolonej wodzie na al dente i odcedzamy. Kiełki smażymy na 3 łyżkach oleju, często mieszając, a polędwice z łososie kroimy na cienkie plasterki.  Groszek wrzucamy do wrzącej wody i gotujemy ok. 3 min. Makaron dodajemy do kiełków, mieszamy, dopraw solą i pieprzem

Moniki Smakołyki
Sałatka z łososiem i pomelo 210

czerwona papryczka chili sok z połowy limonki 2 łyżeczki cukru 1 łyżka sosu rybnego 1 łyżka oliwy z oliwek Przygotowanie : Filet z łososia natrzeć oliwą, położyć na zimnej patelni, skórą do dołu, powoli podgrzewać i smażyć na niewielkim ogniu do czasu aż skórka będzie chrupiąca. Następnie zmniejszyć ogień, rybę odwrócić i smażyć przez kolejną minutę lub do czasu

Codzienne Gotowanie
Risotto z łososiem 192

szklanka ryżu do risotto 2 szklanki wywaru warzywnego (może być z kostki) 2 łyżki masła 1 opakowanie mieszanki warzywnej chińskiej 500 g surowego łososia sól, pieprz Masło rozpuścić na patelni, wsypać ryż i smażyć około 5 minut. Następnie wlać pół szklanki wywaru i podgrzewać do czasu wchłonięcia wywaru i tak postępować do czasu z resztą płynu, przez około

Jadło i czytadło
Kotlety mielone z łososia 173

gładzicę czy inne ryby flądrowate. Kotlety z łososia Składniki: 10 kotletów 600 g fileta łososia 400 g białej ryby 1 jajko 2 łyżki drobno pokrojonych kaparów 1 łyżka posiekanego koperku 1 łyżka posiekanego szczypiorku sól i pieprz do smaku olej do smażenia Sos chrzanowo koperkowy 200 ml majonezu domowej roboty, tutaj przepis 1 łyżka świeżo utartego(...)chrzanu 1 łyżka koperku 2 łyżki jogurtu sól do smaku Przepuść połowę łososia i całą białą przez maszynkę. Resztę łososia pokrój w kostkę. Dodaj jajko, kapary sól i pieprz, wymieszaj farsz. Uformuj 10 okrągłych kotletów i usmaż na rozgrzanym tłuszczu. Smaż kolety w dosyć wysokiej temperaturze przez około 3 minuty po każdej stronie. W międzyczasie przygotuj sos, mieszając wszystkie składniki

codojedzenia
Pieczony łosoś na liściach młodego szpinaku 165

szklanki białego i dzikiego ryżu 1 łyżka oliwy z oliwek sól 1 małe opakowanie świeżych malin cukier garść borówek 1 cytryna świeża bazylia do dekoracji Sposób przygotowania: Łososia dokładnie myjemy, solimy, dodajemy świeżo mielony pieprz, czosnek przeciskamy przez praskę, posypujemy chilli i oregano, dodajemy drobno posiekaną świeżą miętę i polewamy oliwą z oliwek. Każdy kawałek osobno zawijamy w folię aluminiową(...)koniec dodajemy świeżo mielony czarny pieprz, przeciśnięty przez praskę czosnek, sól i śmietanę. Dokładnie mieszamy. Maliny przenosimy do małego garnuszka, dodajemy cukier i krótko smażymy. Na talerz nakładamy ugotowany ryż, duszony szpinak, pieczonego łososia i sos malinowy, dodajemy świeże owoce i ćwiartkę z cytryny. Smacznego

Kuchnia Pani Wiosny
Spaghetti ze szparagami, wędzonym łososiem i pomidorkami koktajlowymi 209

zgodnie z przepisem na opakowaniu. Szparagi pozbawić twardych końcówek i pokroić na 4-5 cm kawałki. Wrzucić je na rozgrzaną oliwę i smażyć 3-4 minuty mieszając od czasu do czasu. Plastry łososia pokroić na mniejsze kawałki, dodać do szparagów i krótko podsmażyć. Dodać pomidorki pokrojone na połówki. Wszystko doprawić solą i pieprzem. Makaron odcedzić

Kulinarne Inspiracje
Burger z łososia. 251

duża marchewka 1 żółtko starta skórka z 1 cytryny posiekana kolendra lub natka pietruszki sól, pieprz mąka do obtoczenia olej do smażenia wykonanie: Ziemniaki obieramy, kroimy w dużą kostkę i gotujemy do miękkości. Przeciskamy przez praskę. Łososia kroimy w kostkę, a następnie mielimy blenderem nie zbyt dokładnie. Uzyskana pastę łączymy z ziemniakami, startą na dużych oczkach marchewką oraz żółtkiem, skórką(...)odkładamy na talerz, który wstawiamy do lodówki na 30 minut. Na patelnię grillową wlewamy niewielką ilość oliwy, dosłanie kilka kropli. Gdy się dobrze rozgrzeje układamy na nią burgery i smażymy z obu stron przez 3 minuty. Podajemy na gorąco z sałtą lub surówką

Przysmaki Karolki
Łosoś w sezamie na roszponce 181

świeżego łososia 8 pomidorków cherry 4 garści roszponki 4 cm pora 12 czarnych oliwek 4 łyżeczki sezamu 1-2 łyżki oleju do smażenia 2 łyżki oleju z pistacji sól  pieprz ewentualnie oliwa chilli i sos balsamiczny Łososia umyć i wytrzeć do sucha. Pokroić na mniejsze kawałki. Obtoczyć w sezamie i obsmażyć z każdej strony na gorącym oleju. Roszponkę umyć

Jemy Pijemy
Naleśniki z łososiem 146

naleśniki z wytrawnymi farszami, dzisiaj będą naleśniki na zimno, ale starczy tego gadania. Przepis Składniki: Naleśniki: 40 g masła + trochę masła do smażenia 400 g mąki 4 jajka 400 ml mleka sól Nadzienie: koperek 400 g wędzonego łososia 2 małe cebulki 2 łyżeczki musztardy 10 łyżek majonezu/remolady sól i pieprz Jest to porcja na około 8-10 naleśników. Nie wiemy(...)mąki to dodajemy trochę wody. Ciasto musi być jak gęsta śmietana. Smażymy naleśniki na średniej wielkości patelni, powinny być dość grube. Dzięki masłu naleśniki są bardzo miękkie i puszyste, jak również nie pękają przy zawijaniu. Odstawiamy naleśniki do ostygnięcia. Nadzienie: Siekamy koperek, nie żałujemy go. Łososia i cebulkę kroimy w małą kostkę. Koperek, cebulę i łososia mieszamy z majonezem

KasiaiKrzysiu.pl
PLACKI Z CUKINII ZE ŚMIETANĄ, ŁOSOSIEM I KOPERKIEM 169

łosoś SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: Cukinię trzemy na grubych oczkach, odciskamy nadmiar soku. Dodajemy mąkę, jajko, posiekaną drobno cebulę oraz przyprawy. Dokładnie mieszamy i smażymy na mocno rozgrzanym oleju. Odsączamy na papierowym ręczniku i podajemy z kwaśną śmietaną, łososiem i świeżo posiekanym koperkiem. Smacznego

Ostra na Słodko