smażony łosoś - 725 przepisów (strona:24/49)

Tosty w jajku i parmezanie z sałatką z łososiem. 176

parmezanu i pieprzem. W tak przygotowanym jajku maczamy pieczywo i przekładamy na patelnię, gdzie czeka już rozgrzane masło. Smażymy do zrumienienia. Po pierwszym ścięciu jajka można grzanki wrzucić do opiekacza lub piekarnika na kilka minut, pieczywo będzie bardziej chrupkie. Posiekanego łososia, skropionego minimalnie oliwą, łączymy z pokrojonymi w kostkę awokado, ogórkiem i z kiełkami rzodkiewki. Solimy i pieprzymy do smaku

BaRepas
Łosoś z gotowanymi warzywami i pieczonymi ziemniakami 272

miażdżymy w prasce dość mocno rozdrabniając. Mieszamy dokładnie z masłem i koperkiem. Na średnim ogniu rozgrzewamy „na sucho” patelnię grillową. Łososia kładziemy mięsem do dołu i grillujemy przez 7-8 minut. Następnie odwracamy skórą do dołu i smażymy kolejne 7-8 minut. Z gotowego mięsa zdejmujemy ostrożnie skórę. Podajemy od razu z gotowanymi warzywami, pieczonymi ziemniakami oraz masłem ziołowym. Przez(...)gallery-item {float: left;margin-top: 10px;text-align: center;width: 50%;} #gallery-131 img {border: 2px solid #cfcfcf;} #gallery-131 .gallery-caption {margin-left: 0;} Składniki wyjściowe Sprawiony łosoś Przygotowane do pieczenia ziemniaki Pokrojona marchewka Masło czosnkowo-koperkowe Gotowanie warzyw Grillowanie łososia Łosoś z warzywami i pieczonymi ziemniakami Post Łosoś z gotowanymi warzywami i pieczonymi ziemniakami pojawił się poraz

Kulinarna Pokusa
Placki z kaszy jaglanej z łososiem, jogurtem i szczypiorkiem 230

miękka), odcedzamy. Ugotowaną kaszę umieszczamy w misie blendera wraz z resztą składników i miksujemy do uzyskania gładkiej konsystencji. Placuszki smażymy na suchej lub delikatnie natłuszczonej patelni zgodnie z zasadą 1 łyżka = 1 placuszek . Na każdy z placuszków układamy po kawałku łososia, łyżeczce jogurtu i posypujemy posiekanym szczypiorkiem. Smacznego

Be Fit Be Strong
Rolada szpinakowa 191

Składniki : 40 dag szpinaku - może być mrożony 4 jajka 4 płaty łososia 1 serek Almette śmietankowego smaku 5-6 ząbków czosnku sól, pieprz olej lub masło do smażenia szpinaku Przygotowanie: Szpinak rozmrozić i przełożyć na patelnię z gorącym tłuszczem, na którym przesmażyliśmy przeciśnięty lub drobno pokrojony czosnek Smażyć tak długo, aż uzyska gęstą konsystencję ( często mieszać), ewentualnie po rozmrożeniu szpinaku(...)odsączyć go na sicie, po smażeniu można też tak uczynić- ostudzić Przełożyć do naczynia w którym szpinak można wymieszać  swobodnie z 4 żółtkami oraz ubitymi na pianę białkami (pianę wkręcamy ostrożnie łyżką drewnianą) Doprawić go do smaku solą, pieprzem Rozsmarować na papierze do pieczenia na blaszce o wymiarach 34 x 24 cm, jeden koniec powinien być cieniej rozsmarowany by było

Proste Potrawy
Łosoś wędzony w ziemniaczanym puree. 180

potato puree. Składniki. 1 kg ziemniaki przyprawa do potraw Kucharek 1 łyżka śmietana 18% 1 łyżka masło pieprz 20 dag łosoś wędzony 1 por 1 pęczek szczypiorek z dymką 1 pomidor 1 jajko 20 dag mozzarella olej do smażenia sól pieprz biały Wykonanie. Ziemniaki obrać ,ugotować z dodatkiem przyprawy do potraw Kucharek. Odcedzić, odparować, dodać śmietanę i masło, utłuc

Kulinarny karnet Christophera
Kulebiak z łososiem, pieczarkami i ryżem 204

białego, ulubionego wina sól morska, świeżo mielony czarny pieprz 1 opakowanie miksu sałat   Przygotowanie kulebiaka z łososiem:   Piekarnik rozgrzać do 200°C (termoobieg) Pieczarki oczyścić, pokroić w półtalarki. Cebulę drobno posiekać. Na patelnię wlać oliwę lub olej, dodać cebulę i smażyć kilka minut bez rumienienia (do zeszklenia). 125 g pieczarek 1 cebula 3 łyżki oliwy z oliwek(...)oleju rzepakowego Wrzucić pieczarki, przyprawić solą i pieprzem i smażyć, często mieszając. Całość przełożyć do miski. Wymieszać z ugotowanym ryżem i posiekaną 1/2 pęczka natki pietruszki. 70 g ugotowanego ryżu 1/2 pęczka natki pietruszki sól morska, świeżo mielony czarny pieprz Filety z łososia umyć, osuszyć (jeśli na skórze są łuski należy zdrapać je nożem) . Włożyć do rondla, zalać szklanką mleka

Moja Delicja
Łosoś, pomidor, fasolka. 192

patelni i odstawiamy. Na oliwie podsmażamy posiekaną cebulę, czosnek i imbir. Dodajemy przyprawy - curry, kurkumę i chilli. Smażymy przez 2-3 minuty. Podlewamy 200 ml wody. Gotujemy około 5 minut. Dolewamy śmietanę oraz dodajemy pomidora. Gotujemy 5 minut i dodajemy usmażonego łososia i fasolkę. Gotujemy jeszcze 1 minutę. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem

Przysmaki Karolki
Pinaatti lettuja - fińskie naleśniki ze szpinakiem i łososiem. 152

mleko mąka pszenna jajko sól gałka muszkatołowa szpinak 2 łyżki oleju Nadzienie: serek śmietankowy (np. Almette) łosoś wędzony Wykonanie: Szpinak podsmażać tak długo, aż odparuje nadmiar wody. Składniki na ciasto połączyć w takiej proporcji, aby całość miała odpowiednią konsystencję, dodać posiekany szpinak. Smażyć z obu stron na rozgrzanej patelni. Nie ma konieczności smarowania jej tłuszczem, ponieważ znajduję się

zadanie-gotowanie
Ryby 158

Łosoś Łosoś na parze z parowaru Łosoś z masłem czosnkowym Łosoś ze szpinakiem w cieście Łosoś i pstrąg w galarecie Pstrąg z grilla  Pstrąg łososiowy Pstrąg łososiowy z tymiankiem Smażona tołpyga Zapiekana rybka z warzywami

Aga w kuchni
Rolada szpinakowa 155

masła 4 jajka 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki mąki pszennej sól, pieprz dodatkowo : serek almette szynka drobiowa lub łosoś Przygotowanie: Masło rozpuszczamy na patelni. Dodajemy szpinak, czosnek pokrojony bardzo drobno oraz sól i pieprz do smaku - smażymy. Następnie odsączamy na sitku i studzimy. Oddzielamy białka od żółtek. Żółtka dodajemy do szpinaku. Białka ubijamy ze szczyptą soli na sztywna(...)upieczonego placka odrywamy papier do pieczenia i studzimy. Przestygnięte szpinakowe ciasto smarujemy serkiem almette, następnie na niego układamy szynkę drobiową pokrojoną w drobną kostkę / cienkie plasterki lub łososia. Całość zwijamy, a następnie ciasto zawijamy w folię aluminiową i wkładamy do lodówki na kilka godzin. Gotową roladę kroimy na plasterki grubość ok. 1cm. Smacznego

charlotte gotuje
Łososiowe rösti 210

patelni po duszeniu. Doprawiamy odrobinę do smaku i delikatnie wyrabiamy. Z masy formujemy nieduże placuszki i smażymy je na mocno rozgrzanej oliwie ok. 2 minut z każdej strony. Podajemy z sosem śmietanowo – czosnkowym, skropione sokiem z cytryny. Kategoria: żarło powszednie Tagged: ziemniaki , łosoś , śmietana

Dobra zagrycha u Krychy i Zdzicha
Łosoś w naleśniku 184

naleśnikowe Do miski wsypać mąkę, wbić jajko, dodać mleko, wodę i szczyptę soli, zmiksować. Na patelni rozgrzać tłuszcz, smażyć cienkie naleśniki. Sałatę umyć, osączyć. Twarożek kremowy wymieszać z solą , pieprzem i sokiem z cytryny. Ostudzone naleśniki smarować twarożkiem, przykryć plasterkiem łososia i liściem sałaty. Zwijać ciasno w ruloniki. Następnie pokroić naleśniki w kawałki 3 na 10 cm i spiąć wykałaczką

Kuchnia Danusi
Krem z białych szparagów z mascarpone 140

warzywnego 100 g mascarpone sok z 1 cytryny cukier, sól, pieprz do smaku gałka muszkatołowa biały pieprz kawałek wędzonego łososia szczypiorek skórka otarta z cytryny Ziemniaki i por pokroić w plastry. W garnku rozpuścić masło, dodać por i ziemniaka, chwilę smażyć. Dodać białe wino. Odparować przez 3 minuty na dużym ogniu. Wlać bulion i gotować 10 minut. Dodać oczyszczone

Moja Galeria Smaku
Tarta z cukinią i łososiem 149

Mniami! Składniki: dwie szklanki mąki + odrobina do podsypania trzy jajka 100 gram masła o temperaturze pokojowej szczypta soli dwie łyżki wody-opcjonalnie  jedna cukinia 200 gram filetu z łososia pieprz cebulka  ząbek czosnku 150 ml śmietanki kremówki 150 gram startego żółtego sera szczypta gałki muszkatołowej  odrobina chili w płatkach  łyżka oliwy z oliwek Zaczynamy od zrobienia(...)około 30 minut. Przygotujmy farsz. Cukinię ścieramy na tarce o dużych oczkach, siekamy cebulkę i czosnek i wrzucamy na rozgrzaną oliwę. Smażymy minutę i dodajemy startą cukinię oraz płatki chilli i odrobinę soli. Całość dusimy około 5 minut. Łososia kroimy na małe kawałki. W miseczce mieszamy ze sobą dwa jajka z kremówką, solą, pieprzem, gałką muszkatołową i startym serem

Mango Papaja
Sos z sera camembert z łososiem - salmon with camembert sauce 173

pieprz 4-5 suszonych pomidorów szczypior I natka pietruszki  Wykonanie: Na rozpuszczonym maśle smażymy na wolnym ogniu 2-3 min czosnek. Dodajemy ser. Jak się rozpuści dodajemy śmietane, pieprz, sól, pietruszke. Gotujemy ok 5 min.  Odstawiamy z ognia.  Ok 700 gr łososia- dajemy do pieczenia. Opłukany , pokrojony w większe kawałki, posolony, popieprzony, skropiony soskiem z cytryny- wkładamy

Smaki Edyty