smalec z cebulą - 1891 przepisów (strona:78/127)

Penne z kurczakiem i szpinakiem 132

Składniki: 450 g szpinaku mrożonego 2 ząbki czosnku 300 g makaronu Penne 3 mniejsze cebule ser Feta  3 łyżki śmietany pół szklanki bulionu warzywnego 300 g piersi z kurczaka  sól, pieprz, tymianek 10 plasterków wędzonego boczku łyżka smalcu Przygotowanie: Do rondla włożyć szpinak, wlać odrobinkę wody i na wolnym ogniu roztopić. Przyprawić solą, pieprzem, kilkoma kroplami cytryny. Wlać(...)bulion, a następnie śmietanę i zagotować. Na patelni roztopić smalec, włożyć pokrojony w paski boczek jak się podsmaży dodać kurczaka też pokrojonego w paski. Przyprawić solą, pieprzem, szczyptą tymianku i zmiażdżonym czosnkiem i dobrze podsmażyć. Na końcu dodać pokrojoną w kostkę cebulę, kiedy się zeszkli dodać szpinakowy sos, wymieszać. Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu, polać sosem szpinakowym, posypać fetą

Gaździnka warzy
Gulasz z filetów kurczaka. 195

angielskiego kilka ziaren pieprzu kolorowego lub czarnego sól pieprz czarny mielony zioła do brobiu olej lub smalec do smażenia Sposób wykonania :   F ilety opłucz pod bieżącą wodą , pokrój w kostkę. Marchew i pietruszkę obierz, opłucz, pokrój w drobną kostkę lub półksiężyce. Cebulę obierz, pokrój w cienkie piórka. Pokrojone mięso wrzuć do rondla, dodaj warzywa, olej, ziele angielskie, listki laurowe

Przepisy i porady kulinarne
Tarta z kaszanką 109

czerwonego wytrawnego wina, sól, pieprz, miód lipowy, 600 g kaszanki, 3 łyżki masła lub smalcu. Wszystkie składniki ciasta włożyć do blendera i krótko zmiksować. Wyjąć, zlepić formując spłaszczoną kostkę, zawinąć w folię spożywczą i włożyć do lodówki na pół godziny. Cebulę pokroić w półplasterki, poddusić na oliwie 3-4 minuty. Wlać sok z cytryny i wino, dusić około 3 minut

królestwo garów
Leczo, ragout z kiełbasą 116

serwuję ze świeżą pietruszką. SMACZNEGO Składniki: 3 czerwone papryki 1 żółta papryka 1 zielona papryka 3 pomidory 2 cebule 500 ml passaty słoiczek koncentratu pomidorowego opcjonalnie dla rozrzedzenia leczo: szklanka bulionu 3 większe kawałki dobrej gatunkowo kiełbasy oliwa z oliwek lub smalec do podsmażenia warzyw słodka i ostra papryka, sól, pieprz – wszystko do smaku wg uznania opcjonalnie: lubczyk

Zasmakuj Kuchni
Leczo, ragout z kiełbasą 102

serwuję ze świeżą pietruszką. SMACZNEGO Składniki: 3 czerwone papryki 1 żółta papryka 1 zielona papryka 3 pomidory 2 cebule 500 ml passaty słoiczek koncentratu pomidorowego opcjonalnie dla rozrzedzenia leczo: szklanka bulionu 3 większe kawałki dobrej gatunkowo kiełbasy oliwa z oliwek lub smalec do podsmażenia warzyw słodka i ostra papryka, sól, pieprz – wszystko do smaku wg uznania opcjonalnie: lubczyk

Zasmakuj Kuchni
Polędwiczki z kurkami 129

zimę (surowe będą po rozmrożeniu gorzkie). POLĘDWICZKI Z KURKAMI Składniki: 1,2 szt polędwicy wieprzowej 250 g świeżych kurek 1 cebula 1 szklanka wody 2,3 ząbki czosnku 2 łyżeczki majeranku 1/4 łyżeczki soli 1/4 łyżeczki pieprzu smalec do smażenia polędwicy masło  do smażenia kurek   Przygotowanie: Polędwicę myjemy osuszamy ręcznikiem papierowym, a następnie nacieramy przeciśniętym przez praskę czosnkiem(...)delikatna). Plastry polędwicy obsmażamy na patelni, a następnie podlewamy wodą i dusimy około 40 minut.  W tym czasie można przygotować kurki.  Kurki trzeba oczyścić, duże pokroić. Cebulę musimy pokroić w pióra. Na oddzielnej patelni rozpuszczamy 3 - 4 łyżki masła, na którym smażymy kilka minut kurki. Kiedy będą miękkie dodajemy cebulę, a potem doprawiamy do smaku solą i pieprzem

Bon appetit mon amie
Młoda kapusta po węgiersku 43

więc. Pa. Składniki: mała główka młodej kapusty 2 małe kiełbasy 1 duża czerwona papryka 1 duża cebula 1 puszka pomidorów krojonych pół szklanki wody 1 łyżeczka słodkiej mielonej papryki pół łyżeczki wędzonej mielonej papryki pół pęczka koperku sól pieprz olej rzepakowy lub smalec (przepis na 3-4 porcje) Kiełbasy kroimy w półplasterki lub ćwiartki, wrzucamy na patelnię, lekko rumienimy

Kardamonovy
Pieczeń wieprzowa nadziewana 115

mięsa wieprzowego (szynka – cienki płat, schab), 40 g słoniny, 4 anchois, 20 g grzybów suszonych, 10 g kaparów, 2 cebule, 20 g masła, 1/2 suchej kajzerki, 1 jajko, pieprz świeżo mielony, 60 g tłuszczu (masło, smalec), 1/2 marchewki, 1/2 pietruszki, kawałek selera, 2 – 3 łyżki mąki, sól, kilka ziaren pieprzu, 3 owoce ziela angielskiego, 100 ml mocnego bulionu, Grzyby zalać(...)uważając aby go nie „podrzeć”.  Jeżeli mam płat szynki, po prostu rozbić go. Skrawki mięsa odciąć – nie wyrzucać. Mięso oprószyć solą i pieprzem i odłożyć. Bułkę namoczyć. 1 cebulę pokroić w drobną kostkę i poddusić na maśle. Skrawki mięsa, połowę grzybów, cebulę, anchois, słoninę, odciśniętą bułkę i kapary zemleć. Dodać cebulę, doprawić do smaku solą i pieprzem. Dodać jajko

królestwo garów
Naleśniki z kurczakiem na ostro 343

kurczak i awokado. Mniaaam! Naleśniki z kurczakiem na ostro Składniki: 15 dag mąki, jajko, 3/4 szklanki mleka, 3/4 szklanki wody, sól, smalec (lub inny tłuszcz do smażenia), 1/2 żółtej papryki, 1/2 zielonej papryki, 2 czerwone cebule, ząbek czosnku, łyżeczka kolendry, łyżeczka oregano, sól, pieprz, 1/2 łyżeczki ostrej papryki, 6 łyżek pikantnego ketchupu, oliwa, awokado, zielona sałata, podwójna pierś z kurczaka

paapilotkaa
Tradycyjne mielone. Sekret najsmaczniejszych kotletów 190

mają jednak sobie równych. Składniki: 800 g mięsa z łopatki lub mieszanego wieprzowego 100-150 g wędzonego boczku 1 cebula 1 jajko 1 czerstwa bułka 1 szklanka mleka 1 płaska łyżeczka soli 0,5 łyżeczki pieprzu bułka tarta do obtoczenia smalec lub olej do smażenia Wykonanie: mięso umyć, obrać z powięzi, skóry i ścięgien, pokroić w grubą kostkę bułkę namoczyć

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Pomysł na Lunch Boxa #7 | Piekielny Kurczak z Makaronem | Fit Przepis #49 391

Sylwetka. KLIKNIJ i ZOBACZ PRZEPIS - SKŁADNIKI - - POMYSŁ NA LUNCH BOXA #7 - ✔ 500 g Piersi z Kurczaka ✔ 300 g Makaronu ✔ 200 g Cebuli ✔ Papryczki Chili ✔ 500 g Przecieru Pomidorowego ✔ Sól ✔ Suszona Bazylia ✔ Czosnek Granulowany ✔ 2 łyżeczki smalcu z Gęsi (do smażenia) - WARTOŚCI ODŻYWCZE - Kalorie  1882   Węglowodany   253  g     Białko

Sylwetka Od Kuchni
Zupa węgierska 215

ostro i delikatnie słodko-kwaśną z dodatkiem mięciutkiej wołowinki i pieczarek :) Składniki: 500 g wołowiny, 2 czerwone papryki, 2 szklanki bulionu, 2 cebule, 300 g pieczarek, 200 g marynowanych pieczarek, 50 g koncentratu pomidorowego, 2 łyżki smalcu, 2 łyżki słodkiej papryki, 1 łyżeczka pieprzu, 0,5 łyżeczki chilli. Przygotowanie:  Na patelni rozpuszczamy smalec i wsypujemy słodką paprykę. Podgrzewamy

Aga w kuchni
Kiełbaski białe w warzywach i kasza gryczana 150

białych cienkich kiełbasek 1 czerwona papryka 1 cebula 1 por sól pieprz papryka 1 szkl kaszy gryczanej 2 szkl wody suszona papryka suszone ogórki sól pieprz 1 łyżka smalcu ze skwarkami Kaszę wsypać do wody, dodać przyprawy i tłuszcz , gotować aż wchłonie całą wodę. Przykryć i pozostawić na ok pół godziny. Kiełbaski przekroić wzdłuż na pół , zwinąć w ślimaczki

Gotowanie jest łatwe
zupa gulaszowa z pieczarkami 127

zupa gulaszowa z pieczarkami Produkty: 50 dag wołowiny gulaszowej 20 dag pieczarek 10 dag smalcu domowej roboty ze skwarkami 1 puszka pomidorów 1 marchew 1 papryka czerwona 1 cebula 5 ząbków czaosnku 2 łyzki masła 1 ły zka słodkiej papryki 1/2 łyżeczka chili 1/2 łyżeczki majeranku 1/2 łyżeczki ziół prawonsalnych 2 liście laurowe sól

Ugotujmy Coś
Gęsie pipki II 121

dań. Dla 5-6 osób 1,3 kg. żołądków gęsich (lub indyczych) 0,8 kg. cebuli 5-7 ząbków czosnku 1 łyżeczka curry sól, pieprz, majeranek 5-6 kulek ziela angielskiego 2-3 listki laurowe 200 ml śmietany 30% olej do smażenia lub smalec gęsi Sposób przygotowania Żołądki pokroić na małe kawałki, zalać wrzątkiem i po chwili odcedzić, tą czynność

Jadło i czytadło

Proponowane wyszukiwania