Następnego dnia czynność powtórzyć. Gorący syrop przecedzić na sicie, przelać do wyparzonej butelki lub małych słoiczków. Można go pasteryzować na sucho (gorący szczelnie zamknąć w słoikach, wystudzić do góry dnem), lub wystudzić i przechowywać w lodówce
SzczyptaSmaQjagodowy krem z tofu i jogurtu naturalnego w słoiku po Nutelli~ To niestety nie były Gumi-jagody, ale też miałam ochotę skakać :D Taki pyszny ten krem był :) ♥ Zapraszam Was na nowo otwartego bloga FOTOGRAFICZNE ATELIER gdzie znajdziecie nieco moich zdjęć. Postanowiłam w końcu założyć bloga, ponieważ na FANPAGE niestety nie dodam wszystkich zdjęć z sesji. Na blogu
breakfast of dreamsdodać ksylitol, mieszankę wlać do gotującego się mleka. Odstawić na chwilę do przestudzenia. Jeszcze ciepły wylać na upieczony biszkopt i odstawić na około pół godziny. Warstwa jabłkowa: 1 duży słoik domowego musu jabłkowego (0,9 l) 2 galaretki o smaku czarnej porzeczki Delecta 350 ml wrzącej wody Galaretki rozpuścić w gorącej wodzie. Mus jabłkowy umieścić w garnku i zalać ciepłą
FitKotcukier i gotować bez przykrycia na małym ogniu przez 2 godziny. Syrop będzie gotowy, gdy łyżka którą mieszamy oblepi się miodkiem. Gorący miód rozlać do wyparzonych słoiczków, dobrze zakręcić. Słoiki odstawić odwrócone dnem do wystygnięcia. Przepis inspirowany miodkiem Patyski
Atlas Smakówodcedzić a zalewę zagotować z dodatkiem cukru i przypraw. Po paru minutach gotowania dodać połowę dyni i gotować na małym ogniu ok 40 min. Kuleczki przełożyć do wyparzonych słoików i zagotować resztę dyni. Następnie zalać wrzącą zalewą, zakręcić i pasteryzować 15 min. Odstawić dnem do góry do wystygnięcia. marynowana dynia hokkaido Ubiegłoroczne przetwory robiłam z dyni hokkaido
Atlas Smakówinnych ulubionych owoców - świeżych i mrożonych, ich soków czy przetworów. Kisiel to również dobry pomysł na wykorzystanie "zalegających" owoców ;) Pamiętajcie, że kisiel jagodowy pomaga w leczeniu biegunki! mały słoik jagód pasteryzowanych szklanka wody 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej ewent. 2-3 łyżeczki cukru łyżeczka soku z cytryny Do garnuszka wlać pół szklanki wody, dodać jagody i łyżeczkę soku
Atlas Smakówsłoik selera konserwowego w zalewie 3-4 krążki ananasa z zalewy ( ok pół puszki ) pół puszki kukurydzy 2-3 jajka ugotowane na twardo majonez pieprz Seler odsączyć na sitku. Ananasa pokroić w kostkę i wraz z kukurydzą odsączyć na sitku. Jajka pokroić w kostkę. Wszystkie składniki wymieszać i doprawić 1-2 łyżkami majonezu i pieprzem. Wstawić do lodówki
Atlas Smakówgorącą, ale nie wrząca zalać śliwki. Czynność tą powtarzać przez 3 dni. Ostatniego dnia zalewę odcedzić z przypraw, zagotować. Gorącą zalewą zalać owoce, dokładnie wytrzeć nakrętkę i brzeg słoika, zakręcić i odwrócić do góry dnem. Wg przepisu nie pasteryzuje się. PS. Widzicie muszkę? ;) Inspiracja: klik
Atlas Smakówulubiona kawa ziarnista/sypana, u mnie Vienna Melange mielona w ekspresie i parzona na dużą Caffee Creama 1 miarka odżywki białkowej o smaku lodów waniliowych bez laktozy kostki lodu super słoik! :) Smacznego! :) Pozdrawiamy z Perunem
Spektrum Smakupowstanie z malin mamałyga - też była dobra, jednak chodzi o to żeby jak najwięcej malin pozostało całych). Poruszając garnkiem trzymamy je na ogniu 5 min. Maliny przekładamy delikatnie do słoików i zalewamy syropem, który powstał dzięki sokowi który wydzielił się z malin. Mama zawsze jeszcze pasteryzuje słoiczki 5 min., bo uważa że ma za mało siły i nie zawsze słoiczek
Lili w kuchnipokrycia skórek i gotowac na malym ogniu jakieś 15minut. Gotowy wywar przecedzić. Do gotowego dżemu dodać wywar ze skórek wymieszany z pektyną Wszystko razem podgrzac i gorące wlać do słoików.Pasteryzowac 10-15 minut.Gorące słoiczki przykryc kocem i pozostawic do ostygnięcia.ps. jeszcze gąrący od pasteryzacji
w mojej kuchniprzefiltorwać przez gęste sito lub gazę i wlać do wcześniej odlanego soku. Następnie sok zagotować, jeśli jest mało słodki dosypać nieco cukru. Zebrać pianę. Gorący przelać do butelek lub słoików. Dobrze zakręcić i odstawić do góry dnem, przykryć ręcznikiem i zostawić do wystudzenia
Monia miesza i gotujeogniu przez ok. 15 min., następnie dodajemy cukier i ponownie gotujemy, często mieszając. Galaretka będzie gotowa gdy kropla soku na zimnym talerzu będzie się ścinać. Gorącą wlewamy do wyprażonych słoików i od razu zakręcamy
Domowy Smak Jedzeniazalać melona w garnku. Odstawić na 24 godziny, po czym zlać syrop, zagotować i do gotującego syropu wrzucić kawałki melona. Smażyć kilka minut do osiągnięcia odpowiedniej konsystencji. Przełożyć do słoików i szczelnie zamknąć
Tradycyjna Kuchniacukrem , solą i proszkiem do pieczenia. Wbić jajko, dolać olej i mleko. Wszystko wymieszać. Jeżeli mamy świeże jagody dosypujemy do ciasta i lekko mieszamy. (Można użyć jagód ze słoika, należy nałożyć je łyżeczką na ciasto w foremce). Napełniać ciastem ok. ¾ foremki i posypać kruszonką. Piec ok. 20 - 25 minut w temp. ok. 200 st. C. Kruszonka: - 1/3 szkl
The Sweet Damsel