opisze. Nie martwcie się jednak, nie jest ona zbyt kwaśna, gdyż pozostałe składniki wyrównują jej smak. Składniki: 6 jajek 300 g szynki konserwowej kukurydza konserwowa 6 ogórków konserwowych słoik selera konserwowego słoik papryki konserwowej puszka ananasa majonez szczypiorek Przygotowanie: Jajka gotujemy na twardo i kroimy w kostkę. Szynkę konserwową, ogórki, paprykę i ananasa - także kroimy w kosteczkę. Pamiętajmy
Taste Therapypolecam , zapisać go sobie w notesiku i jak tylko przyjdzie jesień ,zbierzcie jagody jarzębiny i nastawcie tę wyśmienitą nalewkę.Zapraszam!. 0.5 litra wódki Krupnik 30 dag.cukru Owoce jarzębiny pół słoika litrowego 1 łaska cynamonu 2 Goździki *********************"************************* Owoce przebrać , umyć i osuszyć na ręczniku.Wsypać do słoja litrowego i zasypać cukrem.Zalać wódką , włożyć korę cynamonu i GoździZakręcić słój , odstawić(...)codziennie wstrząsnąć butelką.Owoce można trzymać w skoku wraz z alkoholem , nie musowo ich wyrzucać .Ja dopiero na czwarty miesiąc je przecedziłam i włożyła z odrobiną zalewy do słoika i trzymam w lodówce.Czekają na jakiś ciekawy przepis z ich udziałem.Smacznego
Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielkisłupki filety ułożyć skórą do dołu. Rozłożyć cebulkę, posypać pieprzem. Na jednym końcu ułożyć słupki ogórka, pomidora lub śliwki i ciasno zrolować od szerszego końca, następnie spiąć wykałaczką w słoiku ułożyć zwinięte rolmopsy i zalać przestudzona zalewą tak, by całkowicie przykryć rolmopsy. Słoik zakręcić i wstawić do lodówki najlepiej
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!cukier cynamonowy jest idealnym dodatkiem do pysznych domowych szarlotek, ciast z jabłkami, naleśników czy kawy. Polecam:) Składniki: szklanka cukru 1 kora cynamonu 2 łyżeczki cynamonu Wykonanie: Cukier wsypać do słoika, zetrzeć 2 łyżeczki kory, pozostałą odłożyć. Do cukru wsypać cynamon, dodać startą korę oraz włożyć korę w kawałku, która nam pozostała. Słoik zakręcić, kilka razy wstrząsnąć. Cukier cynamonowy gotowy, smacznego
magiczna kuchnia Kasitego, że mam to warzywo w ogródku, przygotowałam dżem z dodatkiem cynamonu i kardamonu. Kolor może ma niezbyt zachęcający, ale to zasługa odmiany rabarbaru. Gotowi? Składniki na 2 słoiki 250ml: 500g obranego rabarbaru 200g cukru 0,5 łyżeczki cynamonu 1 szczypta kardamonu Rabarbar kroimy na około czterocentymetrowe kawałki. Umieszczamy w garnku lub na patelni, podlewamy odrobiną wody i czekamy(...)się rozgotuje. W razie potrzeby dolewamy wodę. Pod koniec dodajemy cukier i przyprawy, po uzyskaniu pożądanej konsystencji przekładamy gorący dżem do wyparzonych słoików
Wrzosowa Polanajedynie wstrząsamy naczyniem. Ostatniego dnia można dodać sok z cytryny, jeśli konfitura jest za słodka. Gdy uzyskaliśmy odpowiednią konsystencję (w tym celu robimy test z zimnym spodkiem), przekładamy do słoików. W razie potrzeby wydłużamy czas smażenia w ostatnim dniu. Po przełożeniu do słoików, na wierzch wlewamy cienką warstewkę spirytusu, co dodatkowo zabezpieczy przed zepsuciem
Wrzosowa Polanaherbaty. Inne propozycje wykorzystania świeżych płatków różanych poniżej: Cukier różany Konfitura ucierana Orzeźwiający napój Składniki: płatki dzikiej róży cukier woda Dokładnie przebrane płatki różane układamy w wyparzonych słoikach do połowy wysokości- lekko ugniecione. Dosypujemy taką samą objętościowo ilość cukru. Zalewamy wrzątkiem. Zakręcamy słoiki, odwracamy do góry dnem do ostygnięcia. Gotowe
Wrzosowa Polana300ml oleju ząbki czosnku suszona bazylia Pomidory przekrawamy wzdłuż na połówki, układamy w suszarce. Pomidory po wysuszeniu muszą być elastyczne, nie mogą być twarde i łamliwe. Do wyparzonych słoików wrzucamy po jednym ząbku czosnku i wsypujemy po pół łyżeczki suszonej bazylii. Układamy na to wystudzone pomidory do 3/4 wysokości słoika. Zalewamy gorącym olejem i zakręcamy. Gotowe
Wrzosowa Polananikt przecież nie zabroni przygotować ją na Sylwestra lub Nowy Rok :) Składniki: 2 piersi z kurczaka 5 jajek 1 mała puszka ananasów w plastrach lub w kostce 1 mały słoik marynowanych pieczarek 1 mały słoik ogórków konserwowych 1 puszka fasoli czerwonej 1 puszka kukurydzy majonez sól, pieprz oraz przyprawa gyros do smaku olej do smażenia mięsa Sposób przygotowania: Filety oczyszczamy
Kuchnia w czekoladziemnie nie ma wielkiej różnicy w smaku, a sałatka jest lżejsza. Poniżej przepisu wrzucam też kilka zdań z wikipedii na temat sosu tatarskiego. Składniki (orientacyjne): 1 litrowy słoik korniszonów (ogórków marynowanych w occie) 1 litrowy słoik grzybów marynowanych 6 jajek 2 łyżki majonezu 2 łyżki gęstego jogurtu naturalnego sól, pieprz Jajka gotujemy i kroimy w kosteczkę. Korniszony i grzyby również
Trzeci talerzByłam dziś w markecie moją uwagę przykuł na promocji słoik sosu żurawinowego, żurawiny tam jak na lekarstwo za to syropu f.-g. nieskończona ilość:) Tak mam na tym punkcie małego fizia, przyznaje się czytanie etykiet stało się moja obsesją ale dzięki temu dopinguje mnie to do robienia swoich potraw i dań w domu. Stąd dziś przepis na sos żurawinowy ,który(...)prostu kanapką. Zapraszam... Skala smaku 10/10 mrożoną żurawinę nie jest tak łatwo dostać. Kupiłam ją w Piotrze i Pawle. Ja zrobiłam z podwójnej porcji, wyszły mi cztery słoiki 250g. które zapeklowałam. Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size
Kubki smakusobą komponują. Można ją podać w misce lub w pucharku. Ułożyć warstwowo lub wymieszać. Jak komu wygodniej, smakuje zawsze tak samo :) Sałatka ze śledziem 1 słoik marchewki konserwowej krojonej ( 250 g) 6 filetów śledzia marynowanego 1 puszka groszku konserwowego ( 400 g) 1 por 1 słoik ogórków korniszonów ( 500 g) majonez (pikantny
Takie tam pichcenieSkładniki: jedna podwójna pierś z kurczaka puszka kukurydzy puszka białej fasolki seler cięty w słoiku słoik marynowanych pieczarek 10 dag rodzynek 3 łyżki posiekanego szczypiorku 3-4 łyżki majonezu sól, pieprz do smaku tłuszcz do smażenia Sposób przygotowania: Piersi z kurczaka kroimy w kostkę. Doprawiamy solą i pieprzem. Smażymy na patelni na złoty kolor. Kukurydzę i fasolę odsączamy na sitku
Pobite gary Barbarytylko z górki. No chyba że zawsze przez zjedzeniem dokładnie szorujecie i sparzacie pomarańczki ;-). Składniki: skórki po cytrusach cukier (na każdą skórkę po pomarańczy łyżka cukru) woda rondelek bajerancki słoik Przygotowanie: Skórki obierz na ile dasz radę z białej części wewnętrznej. Pokrój w drobną kostkę. Nalej wody do rondelka i rozpuść w nim cukier po czym wrzuć skórki. Woda powinna(...)przykryj pokrywką rondelek. Gotuj około 40 minut, co 10 minut sprawdzając czy nie trzeba dolać wody. Pod koniec gotowania zdejmij pokrywkę i odparuj wodę. Gotowe skórki przełóż do słoika i trzymaj w lodówce aż się nie skończą
greenscarfpaski skórki wyjąć z syropu i odłożyć na kratkę, by ociekły z syropu. Najlepiej by były na kratce całą noc. Następnego dnia pokroić je na kosteczki i włożyć do słoika. Słoik ze skórką można przechowywać w lodówce ok. 2 tygodni (może nawet dłużej). Syrop pomarańczowy można wykorzystać do herbaty lub do polania ciasta (można go też wyjeść łyżeczką z garnka
Mania Wypiekania