preferencji smakowych. Gotowe śledzie z suszonymi śliwkami i cebulą najlepiej jest wstawić na co najmniej 2-3 godziny do lodówki. Smacznego. Zapraszam również do skorzystania z innych przepisów: Śledzie w sosie musztardowym Przepis na śledzie po kaszubsku Pasta z makreli i jajek – prosty przepis Artykuł Śledzie z suszonymi śliwkami i cebulą pochodzi z serwisu Księga Smaku
Księga-Smakupółksiężyce. Następnie należy zeszklić cebulę. Do cebuli dodajemy koncentrat pomidorowy, miód, sok z cytryny oraz rodzynki. Doprawiamy solą i pieprzem. Podgrzewamy wszystko dokładnie mieszając. Śledzie przekładamy wystudzonym pomidorowym sosem. Artykuł Śledzie na słodko z rodzynkami pochodzi z serwisu Rusty fork
Rusty ForkŚLEDZIOWA Z POMARAŃCZAMI TATAR ZE ŚLEDZIA ŚLEDZIE POD PIERZYNKĄ I ŚLEDZIE Z SUSZONYMI POMIDORAMI OCTOWE ROLMOPSY ŚLEDZIE W ŚMIETANIE SAŁATKA ŚLEDZIOWA Z BURAKAMI W JABŁKU ŚLEDZIE CYTRYNOWE WINNE ŚLEDZIE W SOSIE POMIDOROWYM Z RODZYNKAMI ŚLEDZIE PO JAPOŃSKU W ofercie firmy znajdziemy też wiele gotowych dań ze śledziem w roli głownej, które tylko wystarczy przełożyć na talerz. Są to m.in: *Beczka
Z Majeczką w kuchniburaczkiem Domowe rolmopsy z papryką Śledź po kaszubsku II Śledź wiejski Śledź po kaszubsku Śledź w oleju z pieczonymi burakami Śledź w oleju z cebulą Śledź w sosie czosnkowym Tatar ze śledzia Czas przygotowania: 20 minut + czas oczekiwania Składniki: 200 g filetów ze śledzia 2 konserwowe ogórki 1 mała cebula olej rzepakowy 1 łyżka siekanego koperku
Kulinarne przygody Gatityrolmopsy, moskaliki, koreczki), sałatki, pasty i produkty mrożone. Dominika przygotowała dla nas następujące przepisy: śledzika na grzance z konfiturą cebulowo-imbirową śledzia z selerem w sosie remoluade śledzie w chimichurri sałatkę ze słodkim śledziem w curry zdekonstruowana sałatkę śledziową na pieczonym ziemniaku śledzie w peperonacie z gorącymi ziemniakami gryczane bliny z jabłkiem, jajkiem i śledziem tatara
Kulinarne przygody Gatitynaprawdę godzien polecenia. Równie oryginalny i smaczny okazał się łosoś podany na ziemniaczanym placku z dobrze dobranym sosem. Nieco słabiej wypadł śledź po holendersku z 3-ma sosami, choć amatorów śledzia z pewnością nie zawiedzie.. Wybór zup ciekawy. Ja, jak zwykle degustator żurku oceniłam wersję Białego Dworu na czwórkę ( przede wszystkim dlatego, że jadałam lepsze ). Mój mąż, nie znalazłszy
Smaki Ewypokroiłam w piórka a ogórki w talarki. Malutkie pieczarki zostawiłam w całości a większe przekroiłam na pół. Czosnek przecisnęłam przez praskę. Do miski przełożyłam śledzie, ogórki, cebulę i pieczarki. Do drugiej miseczki przełożyłam składniki sosu. Wymieszałam, doprawiłam do smaku solą, pieprzem i cukrem. Połączyłam ze śledziami, ogórkami... Przełożyłam do słoika i wstawiłam na kilka godzin do lodówki, żeby składniki(...)się dobrze połączyły a śledzie nabrały niepowtarzalnego smaku. Są pyszne, aromatyczne, lekko pikantne a zarazem słodkie. Po prostu takie jakie lubię i takie jakie chciałam, żeby były. Lubicie śledzie w sosie? Spróbujcie takich po cygańsku. Mam nadzieję, że przypadną Wam do gustu. Życzę SMACZNEGO! Krys Dziękuję za odwiedziny na moim blogu. Będzie mi miło, jeśli zostawisz komentarz
Kuchnia u Krysizalewy i moczymy 2 godziny w zimniej wodzie. Po godzinie moczenia wymieniamy wodę. Następnie śledzie kroimy w mniejsze kawałki. 2 Cebulę kroimy w kostkę. Następnie łączymy wszystkie składniki sosu do śledzia czyli: 3 czubate łyżki Majonezu Kielecki, 2 łyżki kwaśnej śmietany, łyżkę oleju, łyżkę octu winnego, łyżeczkę cukru, łyżeczkę pieprzu. 3 Śledzia układamy w garnku/słoiku naprzemiennie z sosem
Kuchnia BazyliiPASTA ŚLEDZIOWASkładniki:- 170g śledzia w sosie pomidorowym (konserwa)- 4 łyżeczki musztardy delikatesowej- 3 łyżki Delmy z masłem- pieprz czarny- cukier- przyprawa "Kucharek"Sposób przygotowania:Do miseczki wkładamy śledzia (bez ości) z całym sosem pomidorowym z konserwy. DOdajemy musztardę oraz Delme z masłem. Wszystko dokładnie mieszamy do jednolitej konsystencji. Doprawiamy pieprzem, cukrem oraz "Kucharkiem" do smaku i gotowe. Smacznego
Mentor Smakuktórym zawsze brakuje czasu pod koniec przygotowywania kolacji wigilijnej, a chcieliby mieć na stole jeszcze jakieś dodatkowe potrawy Wykonanie zajmuje dosłownie chwilę – tyle co pokrojenie śledzia i zalanie go sosem z dosłownie 2-3 składników. Proste, szybkie, nie wymagające pracy – a w smaku i tak zyskuje uznanie jedzących Idealne rozwiązanie Nie wiem jak u Was, ale u mnie(...)niej odrobinę skórki i wyciśnij sok. Wymieszaj jogurt z koperkiem i 2 łyżkami soku z cytryny. Dodaj szczyptę skórki z cytryny, szczyptę cukru i szczyptę soli. Wymieszaj. Wymieszaj śledzia z z sosem jogurtowym i odstaw do lodówki – niech sobie w spokoju czeka na kolację wigilijną Składniki ŚLEDZIE Z JOGURTEM 300-400 g płatów śledziowych solonych (wtedy moczymy
Eat me! Fit me!czas nie jeść mięsa. Taki „drobiazg” nie mógł powstrzymać mnie przed podtrzymaniem tradycji, dlatego przygotowałam wegetariańską wersję wspomnianego przysmaku, w śmietanowym sosie koperkowym. I [...] Artykuł WEGETARIAŃSKI ŚLEDŹ W SOSIE KOPERKOWYM pochodzi z serwisu sandrafrej.com
SandraFrej.comryby muszą być całkowicie przykryte zalewą. Wierzch polewamy dwiema łyżkami oliwy. Słoik zamykamy i odstawiamy do lodówki na minimum 3 dni. Należy spożyć do 2 tygodni. 2) Śledzie w sosie pomidorowym z kurkami. Składniki: - 500 g matijasów - 2 małe słoiczki marynowanych kurek - 1 puszka krojonych pomidorów - 1 mały koncentrat pomidorowy - 2 cebule - 2 ząbki czosnku - 2 łyżki oliwy(...)łyżeczki musztardy z białą truflą* - 1/2 łyżeczki tymianku * Jest to musztarda na bazie Dijon, o lekko pikantnym smaku. Ja używam z firmy Vilnux. Sposób przygotowania: Śledzie moczymy w wodzie ok. 3 godzin. Wszystkie składniki sosu dokładnie mieszamy. Ryby kroimy na mniejsze kawałki i umieszczamy w marynacie. Całość przekładamy do słoika typu weck. Zamykamy i odstawiamy do lodówki na minimum
DominikaDolcicalorie diet. Your Daily Values may be higher or lower depending on your calorie needs. Does this look wrong? Składniki 100 g białego ryżu 1 puszka filetu ze śledzia w sosie pomidorowym z papryką Graal 1 łyżka drobno posiekanej zielonej pietruszki około 1/4 czerwonej papryki (2 łyżki pociętej w drobną kostkę czerwonej papryki) 2 czubate łyżeczki łagodnego ketchupu pieprz(...)lekko osolonej wodzie zgodnie z instrukcją producenta, uważając by go nie rozgotować. Zieloną pietruszkę drobno siekamy. Paprykę kroimy natomiast w drobną kostkę. Do miseczki wykładamy całego śledzia z puszki wraz z sosem, lekko go rozdrabniamy widelcem. Dodajemy przygotowaną pietruszkę i paprykę, mieszamy. Następnie dodajemy ugotowany, przestudzony ryż, znów delikatnie mieszamy. Na koniec dodajemy 2 czubate łyżeczki ketchupu (łagodnego) i całość
Słodkie okruszkimnie połączenie idealne. Danie syte, ale nie za ciężkie. A w towarzystwie chrupkich sucharków smakowało wybornie. Spróbujcie, zapraszam. Składniki: 100 g białego ryżu 1 puszka filetu ze śledzia w sosie pomidorowym z papryką Graal 1 łyżka drobno posiekanej zielonej pietruszki około 1/4 czerwonej papryki (2 łyżki pociętej w drobną kostkę czerwonej papryki) 2 czubate łyżeczki łagodnego ketchupu pieprz(...)lekko osolonej wodzie zgodnie z instrukcją producenta, uważając by go nie rozgotować. Zieloną pietruszkę drobno siekamy. Paprykę kroimy natomiast w drobną kostkę. Do miseczki wykładamy całego śledzia z puszki wraz z sosem, lekko go rozdrabniamy widelcem. Dodajemy przygotowaną pietruszkę i paprykę, mieszamy. Następnie dodajemy ugotowany, przestudzony ryż, znów delikatnie mieszamy. Na koniec dodajemy 2 czubate łyżeczki ketchupu (łagodnego) i całość
Słodkie okruszkiŚledzie schodzą u nas jak ciepłe bułeczki. Jedne się kończą a ja robię następne. Tym razem połączyłam śledzie z sosem tatarski. Sos ten jest świetnym dodatkiem do jajek oraz wędlin ale także doskonale komponuje się ze śledziami. Śledziki są pyszne od razu po przygotowaniu ale najlepsze są jak się dobrze przegryzą. składniki: 500 g filetów śledziowych solonych 2 kiszone ogórki(...)drobną kosteczkę. Marynowane pieczarki osączyć i również drobno pokroić. Pokrojone składniki przełożyć do miski z majonezem. Dodać także posiekaną natkę pietruszki i dokładnie wymieszać. Wymoczone śledzie pokroić na małe kawałki. Dodać do sosu i dokładnie wymieszać. Odstawić do lodówki na 24 godziny aby smaki się przegryzły. Ja zawsze śledziki przechowuje w lodówce w szklanej misce lub słoju
Monia miesza i gotuje