słodki, mocno brzoskwiniowy, łatwy i szybki w przygotowaniu. Nie wymaga pieczenia. Zasmakuje każdemu miłośnikowi serników na zimno. Ciasto doskonałe na lato, ale nie tylko. Uwielbiam serniki na zimno, a ten z brzoskwiniami mogłabym chyba jeść codziennie :) Wprost sam rozpływa się w ustach. Koniecznie spróbujcie :) Składniki na kwadratową blaszkę o boku długości 19 cm: * 600 g zmielonego twarogu (użyłam(...)około 1 godzinę. W tym czasie można zrobić mus brzoskwiniowy. Brzoskwinie z puszki odsączyć z nadmiaru soku. Zmiksować za pomocą blendera na gładką masę. Żelatynę namoczyć w wodzie, gdy napęcznieje podgrzać, by się rozpuściła. Żelatynę wlać do musu brzoskwiniowego, wymieszać. Tak przygotowany mus wylać na schłodzony sernik, wstawić do lodówki. Ciasto najlepiej przechowywać w lodówce
Zrób to smaczniewiśni, brzoskwiń lub porzeczek. Do przygotowania tego sernika użyłam gęstego mielonego sera twarogowego z wiaderka (4% tłuszczu), jeśli chcecie użyć sera białego w kostce, należy go dwa razy zmielić w maszynce z drobnym sitkiem. Kremowa konsystencja sernika na zimno w dużej mierze zależy właśnie od dobrego zmielenia sera. Jeśli ser będzie chudy i zbyt grubo zmielony, w serniku będą wyczuwalne(...)grudki. Zachęcam do przygotowania tego sernika czekoladowego na zimno, gdyż ma prosty skład, ławo się go robi i świetnie smakuje. Składniki: (forma 33 cm x 23 cm x 5 cm) 1 kg mielonego sera twarogowego 200 g masła 300 g czekolady deserowej z minimum 50% kakao 1 szklanka cukru pudru 1 galaretka truskawkowa lub wiśniowa 150 g herbatników kakaowych
Kuchcik gotujeNaszym ulubionym ciastem są serniki. Pod każdą możliwą postacią. Klasyczny, wiedeński, z brzoskwiniami czy na zimno. Latem jemy je z owocami, a w okresie świątecznym z przyprawami korzennymi. Sernik świąteczny jest delikatni i puszysty ja chmurka. Idealny dla osób, które nie lubią lub nie umieją piec. Składniki: 5 listków żelatyny 1 1/5 szkl śmietanki kremówki 3 żółtka
Kuchnia w oparachWszyscy uwielbiają brzoskwinie w zalewie! Tym razem pomysł na ciasto z brzoskwiniami i kremem kajmakowym, które jest przepyszne! Smaczne, słodkie, mięciutkie i niesamowicie wilgotne, takie przekładańce
Kuchnia Łukasza( Recipe in English ) Co czwartek z samego rana jeżdżę na gdański rynek i kupuję duże ilości pysznych owoców. Uwielbiam to miejsce i jest ono na stałe
Przepisy Aleksandryopakowanie cukru waniliowego skórka starta z 1 cytryny szczypta soli dodatkowo masło do wysmarowania formy i kasza manna do posypania Na wierzch sernika 1 opakowanie galaretki np. pomarańczowej + 450 ml wody (można wykorzystać sok z brzoskwiń) owoce: 2 kiwi, mała puszka brzoskwiń, truskawki (lub inne sezonowe) WYKONANIE Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Piekarnik nagrzać do temperatury(...)przygotować według instrukcji na opakowaniu z wykorzystaniem mniejszej ilości wody (można również zamiast samej wody dolać soku z brzoskwiń). Kiwi obrać i pokroić w cienkie plasterki, brzoskwinie dobrze odsączyć z soku i również pokroić w plasterki, truskawki przekroić na pół. Ostudzony sernik posmarować lekko tężejącą już galaretką, wyłożyć na nim owoce i polać je galaretką. Wstawić do lodówki
Passions hobbies life500ml wrzątku. Wystudzić. Połączyć z serkiem i śmietanką. Masę dokładnie ubić i wylać na ciasto. Brzoskwinie zmiksować. Galaretki rozpuścić w 500ml wrzątku i wymieszać z brzoskwiniami. Wylać na stężałą masę serową. Sernik schłodzić przez
Magiczne Życie MartyMała przeróbka słynnego sernika na śmietanie, tym razem zamiast brzoskwiń dodałam mrożone jagody. Masa śmietanowa jest gładka i lekka a po upieczeniu nie da się rozróżnić, że to nie ser. Składniki: na ciasto: 3 szklanki maki 1 szklanka cukru 6 żółtek 250 g masła na masę śmietanową: 4 kubki śmietany 18% ( po 330 g ) 6 białek 1 szklanka(...)Jagody zblenderować na mus i wlać do masy. Całość krótko ale dokładnie zmiksować. Wylać na podpieczony spód. Na wierzch zetrzeć odłożone ciasto. Piec w 180*C około godziny. Wystudzony sernik posypać cukrem pudrem. Kroić najlepiej na drugi dzień po upieczeniu
Domowa Cukierenka-Domowa KuchniaLubicie serniki? Ja je uwielbiam i to w każdej wersji. Zarówno na zimno, z rodzynkami, brzoskwiniami i inne. Dziś mam dla Was rewelacyjny przepis na sernik z dodatkiem serka mascarpone na kruchym cieście z konfiturą porzeczkową i kruszonką. Serniczek wyszedł rewelacyjny, aksamitny, puszysty i lekki. A cały smak słodyczy przełamuje lekko kwaskowata konfitura porzeczkowa. Nawet mój mąż
Zrób to smaczniesernikożerców mam dzisiaj sernik na kruchym cieście z kawałkami brzoskwiń z puszki. Składniki: ciasto - 3 szklanki mąki pszennej - 1/2 szklanki cukru kryształu - 250 g margaryny - 5 żółtek - 1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia masa - 1 kg białego sera - 200 g masła - 3 jajka - 2 opakowania budyniu śmietankowego - 5 łyżek cukru pudru piana - 1/2 szklanki cukru kryształu
Zainspirowana w kuchnipowiedział, że tort musi być tradycyjny? U nas po raz kolejny w roli tortu sprawdzil się sernik na zimno. Tym razem przekładany brzoskwiniami. Składniki: serek homogenizowany naturalny 500 g, 3 galaretki u mnie były cytrynowe, 3 opakowania śmietany 30% (po 330 g), brzoskwinie w puszce, 1/4 szklanki cukru, 3 szklanki wrzątku do przygotowania galaretek. Przygotowanie: Galaretki rozpuścić
Państwo Wojtczuk gotująłyżeczki cukru łyżeczka skórki otartej z pomarańczy * lub: * 3 duże połówki brzoskwiń (z puszki w syropie) łyżeczka cukru waniliowego lub łyżeczka aromatu waniliowego 4 łyżeczki cukru Prezentowane w przepisie ilości cukru można dowolnie modyfikować. Z ilości podanej w przepisie otrzymamy średnio słodki sernik. Łasuchom proponuję zwiększyć ilość cukru. Wykonanie: Oddzielić żółtka od białek. Białka ubić na sztywną
Garniec MagalieZupa krem z batatów i marchwi z pikantną prażoną ciecierzycą Parmezanowa tarta z pieczarkami, cebulką i boczkiem Aromatyczne kotlety mielone Słodkości: Mocno czekoladowy "łaciaty" sernik z wiśniami Placek drożdżowy z serową pierzynką, brzoskwiniami i kruszonką Bananowe ciacha owsiane Inne: Domowe mleko kokosowe + szybki koktajl bananowy Dżem wiśniowy z kardamonem Pojawiły się także inspiracje i podsumowanie miesiąca: #Inspiracje(...)kruszonką Wegańskie lody - 2 smaki Naleśniki kokosowe z kremem z chia i musem z brzoskwiń Gumi-jagodowe ciacho kokosowe Inne: Domowe masło kokosowe Top 5 najpopularniejszych wpisów wakacji to: Domowe masło kokosowe Krokiety z pikantnym farszem i parówką Mocno czekoladowy "łaciaty" sernik z wiśniami Domowy wiejski garnek, czyli niezawodny jednogarnkowiec Domowe bajgle z kurczakiem w sezamie
Cooking Monstersolidnie zabieram się do pracy. Na początek urodzinowy torcik dla czterolatki. Ponieważ upał dały nam "popalić", więc torcik tylko na zimno. Bardzo smaczny z borówką, brzoskwinią i malinami. Zapraszam. SKŁADNIKI Na spód sernika : 4 paczki kruchych ciastek 50 g masła Masa I warstwa 1 kg sera mielonego 500 ml śmietanki 30% (kremówki) 7 łyżeczek żelatyny(...)wiaderka ) 5 dag masła 1 galaretka np. wiśniowa ( tu dowolność) Na wierzch: 25 dag malin 25 dag borówki 2 galaretki truskawkowe 2 galaretki cytrynowe 1 puszka brzoskwiń WYKONANIE Na początek rozpuszczamy dwie galaretki czerwone i dwie żółte i odstawiamy, by sobie stygły. Będą potrzebne do dekoracji. Tortownica ok 25 cm. Potrzebne będzie podwyższenie, ponieważ torcik jest wysoki. Ja zrobiłam
W kuchennym oknie Ewykokosowymi, do masy serowej można dodać rodzynki, a jeśli ktoś nie lubi, brzoskwinie. W każdym razie to taka moja baza sernikowa, wstęp do eksperymentów, który już sam w sobie smakuje niczym niebo. Przepis dodaję do akcji sernikowej zorganizowanej przez Zaytoon na blogu Cynamon i oliwka. Sernik Teściowej 3 szkl. mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 3/4 szkl. cukru(...)masy żółtkowo-serowej delikatnie wmieszać pozostałe składniki, na końcu dodać pianę z białek oraz ewentualnie wybrane przez siebie składniki, np. opakowanie rodzynek lub puszkę odsączonych i pokrojonych w kostkę brzoskwiń. Gotową masę wyłożyć na podpieczony spód i wstawić do piekarnika, temperatura nadal powinna wynosić 180 C. Piec ~50 minut. PS. Moja mama bardzo często przed włożeniem do piekarnika ubijała jeszcze
Przepysznik - BLW i nie tylko