Zwykle, gdy zbliża nam się cieplejsza pora roku chętniej sięgamy po lekkie, piankowe ciasta. W kuchni królują serniki na zimno, ciasta cytrynowe i tarty bez
Ostra na SłodkoZwykle, gdy zbliża nam się cieplejsza pora roku chętniej sięgamy po lekkie, piankowe ciasta. W kuchni królują serniki na zimno, ciasta cytrynowe i tarty bez
Ostra na Słodkododatkiem brzoskwiń, które nadają mu wspaniałego smaku i soczystości. Idealnie sprawdzi się do popołudniowej kawy :). Jeśli macie ochotę na małe co nieco, zapraszam! Składniki na sernik na kakaowym spodzie z brzoskwiniami: na formę 24 cm x 28 cm KAKAOWY SPÓD: 300 g mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżki gorzkiego kakao 125 g zimnego masła 1 jajko
Rozpustne gotowaniesernik: 4 serki homogenizow ane waniliowe po 150g każdy 2 galaretki cytrynowe 1 galaretka zielona 1 galaretka pomarańczowa 3 połówki brzoskwiń z puszki Na mus: 2 puszki brzoskwiń (- 3 szt pokrojone do sernika) 1 galaretka brzoskwiniowa (zalecam użyć 2szt - mus będzie bardziej ścisły) Galaretki rozpuszczamy w połowie wody przewidzianej na opakowaniu, odstawiamy do stężenia. Kiedy galaretka zacznie się
Walijskie Pichceniezwał tak zwał, jedno jest pewne, jest pyszne. Delikatny ser z galaretką brzoskwiniową i puszysty biszkopt razem tworzą delikatne i pyszne ciasto. Dla mnie to sernik na zimno, pyszny i puszysty, połówki brzoskwiń zalane bezbarwną galaretką przypominają jajo sadzone a posypane pistacjami przypominają skwarki. Zapraszam na pyszny deser. Ciasto "Jajo sadzone". Brzoskwiniowy sernik na zimno. ROZWIŃ
Moje Małe CzarowanieSzukając ciekawego przepisu na sernik, znalazłam ten Kasi . Zmodyfikowałam wg własnych potrzeb i możliwości, a efekt możecie podziwiać poniżej. Sernik jest bardzo delikatny, wilgotny a piękny kolor zawdzięcza brzoskwiniom. Składniki: 1kg sera twarogowego, 1 1/2 cukru, 2 łyżki mąki ziemniaczanej, 4 jajka 8 połówek brzoskwiń z puszki w syropie, szklanka mąki, 125g masła, pół łyżeczki proszku do pieczenia(...)ciastem spód do tortownicy i podpiekamy przez 25 minut w temp. 180 stopni. Brzoskwinie (bez syropu) miksujemy na gładką masę. Ser twarogowy łączymy ze szklanką cukru, jajkami, mąką ziemniaczaną i 3/4 musu brzoskwiniowego. Dokładnie mieszamy. Wykładamy na spód, z pozostałej części musu robimy kleksy na wierzchu sernika. Pieczemy ok 80 minut w temp. 160 stopni. Zostawiamy w piekarniku
Lena GotujePyszny sernik, łatwy w przygotowaniu, idealny na nadchodzący sezon owocowy. Świetnie smakuje ze wszystkimi owocami. SKŁADNIKI (tortownica 22 cm) 1 kg serka mielonego np. z wiaderka 3 łyżki żelatyny 3 łyżki cukru pudru puszka brzoskwiń 2 galaretki brzoskwiniowe ok. 100 g biszkoptów lub biszkopt z połowy składników SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: Galaretkę przygotować według przepisu podanego na opakowaniu, i odstawić
RAROSSAteż się ta i to o wiele szybciej bo niecałą minutę ;). Wierzch serniczków smarujemy czekoladą i układamy na nią pokrojone owoce. Kategoria: Ciasta i ciasteczka , Deser , Serniki Tagged: biała czekolada , borówka amerykańska , brzoskwinia , budyń śmietankowy , cukier , granat , kiwi , mascarpone , mini serniczki , omiomiom , oreo , ricotta , skórka pomarańczowa
Mam apetyt na ...herbatników 100 g masła 1/3 szklanki mleka Masa serowa: 500 g sera twarogowego trzykrotnie zmielonego (lub gotowego sera do serników) 500 g sera mascarpone 1 szklanka cukru 4 jajka 3 czubate łyżki mąki ziemniaczanej 2 łyżeczki aromatu waniliowego Mus: brzoskwinie z jednej puszki (puszka = 850 g) 3 łyżeczki żelatyny 1/2 szklanki gorącej wody 1/2 szklanki zalewy z brzoskwiń Dodatkowo: masło(...)uchylić drzwiczki i odczekać kolejne 15 minut. Sernik wyjąć i odstawić do ostygnięcia. Mus: Brzoskwinie rozdrobnić w malakserze jak najdokładniej. Żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie. Dodać do brzoskwiń wraz z zalewą. Dokładnie wymieszać i odstawić na 15 minut do lodówki. Mus rozprowadzić na serniku. Odstawić do lodówki na co najmniej kilka godzin (aż mus stężeje
Bullioherbatników 100 g masła 1/3 szklanki mleka Masa serowa: 500 g sera twarogowego trzykrotnie zmielonego (lub gotowego sera do serników) 500 g sera mascarpone 1 szklanka cukru 4 jajka 3 czubate łyżki mąki ziemniaczanej 2 łyżeczki aromatu waniliowego Mus: brzoskwinie z jednej puszki (puszka = 850 g) 3 łyżeczki żelatyny 1/2 szklanki gorącej wody 1/2 szklanki zalewy z brzoskwiń Dodatkowo: masło(...)uchylić drzwiczki i odczekać kolejne 15 minut. Sernik wyjąć i odstawić do ostygnięcia. Mus: Brzoskwinie rozdrobnić w malakserze jak najdokładniej. Żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie. Dodać do brzoskwiń wraz z zalewą. Dokładnie wymieszać i odstawić na 15 minut do lodówki. Mus rozprowadzić na serniku. Odstawić do lodówki na co najmniej kilka godzin (aż mus stężeje
Bulliotruskawek można użyć innych niezbyt kwaśnych owoców. U mnie ten sernik został tak szybko zjedzony, że ledwie udało mi się zrobić kilka zdjęć. Polecam również: Sernik na zimno z brzoskwiniami. Składniki: (foremka o średnicy 28 cm) 1 kg białego sera twarogowego (może być gęsty z wiaderka) 2 galaretki truskawkowe lub inne owocowe (u mnie z owoców leśnych(...)rzadka, ani za gęsta, jeśli będzie inaczej, nie uzyskamy struktury lekkiej pianki. Masę serową partiami wyłożyć na spód z ciastek, wykładać stopniowo, aby ciasteczka nie uniosły się do góry. Sernik wstawić do lodówki na około 0,5 godziny. Ubić 300 ml śmietany z 2 łyżkami cukru pudru, jeśli sernik nie będzie od razu zjedzony, proponuję dodać śmietan-fixu
Kuchcik gotujeWegańska wersja sernika na zimno... Brzoskwiniowy tofucznik na spodzie jaglano-sezamowym - jednym słowem pychota. Ostatnio zakochałam się we wszelkiego rodzaju tofucznikach, dlatego też staram się wymyślać ich różne wersje. SKŁADNIKI : 100 g tofu naturalnego brzoskwinia szklanka mleka roślinnego 2 łyżki sezamu 3 łyżki kaszy jaglanej 2 łyżki ksyitolu łyżeczka cynamonu WYKONANIE: kaszę jaglaną gotujemy w mleku roślinnym z cynamonem
healthy dreamsNaleśniki ze szpinakiem i fetą z dodatkiem suszonych pomidorów to bardzo zdrowa propozycja obiadowa. Połączenie szpinaku z delikatnie słoną fetą i słodkimi suszonymi pomidorami sprawia, że
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Klasyczne spaghetti bolognese z mięsem mielonym można dopełnić papryką czerwona, która nada daniu głębi. Ponadto papryka ma dwa razy więcej witaminy C niż sama cytryna. Prócz
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!