sernik z brzoskwinia - 667 przepisów (strona:22/45)

Brzoskwiniowy sernik na zimno 305

Składniki - opakowanie podłużnych herbatników (ok. 20 dag) - puszka brzoskwiń - 1 galaretka owocowa (np. gruszkowa) - 2 serki homogenizowane (po 25 dag) - 2 żółtka - 3 łyżki cukru pudru

Świat Smaku
Chrupiące ciasto z nutellą i brzoskwiniami, bez pieczenia! 514

Chrupiące ciasto z nutellą i brzoskwiniami, bez pieczenia! Pyszne śmietankowo- czekoladowe ciasto dopełnione delikatnym brzoskwiniowym musem. Spód wykonany jest ze zmiksowanych sucharków zmieszanych z kremem nutella

Blog z Apetytem
Ciasto z rabarbarem na kruchym spodzie 290

lodówki. Idealne na gorące dni. Życzę SMACZNEGO! Krys Na blogu znajdziecie jeszcze inne ciasta z rabarbarem: Ciasto ucierane z rabarbarem Ciasto rabarbarowe z brzoskwiniami Ciasto z rabarbarem i kruszonką Maślane ciasto z rabarbarem Sernik z rabarbarem Ciasto z rabarbarem i truskawkami Dziękuję za odwiedziny na moim blogu. Będzie mi miło, jeśli zostawisz komentarz

Kuchnia u Krysi
“Zdrowe słodkości na każdą porę dnia” – recenzja 162

pewno wypróbuję jaglankę z masłem orzechowym i owsiankę zapieczoną w jabłku, pudding z kaszy mannej, babeczki jogurtowo-owocowe, kokosową leguminę ryżową, jogurtowy deser z brzoskwiniami, dietetyczne pierogi leniwe, torcik arbuzowo-melonowy, sorbet cytrynowy, sernik jaglany na zimno i sałatkę z egzotycznych owoców. Mniam! Zdrowe słodkości na każdą porę dnia Autorka: Katarzyna Maciejko-Zielińska Wydawnictwo: Edgard, Samo Sedno Data premiery

Ugotowane pozamiatane
Sernik brzoskwiniowy na zimno bez pieczenia + film 229

Sernik do zrobienia w 30 minut, mimo że jest z brzoskwiniami można wykonać go o każdej porze roku. Mus brzoskwiniowy wychodzi przepyszny a i masa z serka jest niczego sobie. Robiłam w tortownicy o średnicy 23 cm. Do przepisu dorzucam filmik. Czytaj więcej

Pychotkaaa
Sernik brzoskwiniowy na zimno 174

Składniki na tortownicę o średnicy 21 cm: przepis lekko zmodyfikowany z bloga  Moje Wypieki 100 g podłużnych biszkoptów duża puszka brzoskwiń (820 g) 1 opakowanie

Moja Galeria Smaku
Sernik na zimno z brzoskwiniami-3 składniki. 1161

najprostsze składniki i sernik jest gotowy. Pyszny, lekki, słodki, niesamowicie smaczny serniczek z brzoskwiniami. Chyba nie muszę za dużo opisywać, bo i tak wiadomo, że brzoskwinie z twarogiem to niesamowite połączenie. Zapraszam do wypróbowania! Składniki: Brzoskwinie w zalewie 1 kg twarogu 2 galaretki brzoskwiniowe Przygotowanie:  Twaróg mielimy za pomocą blendera.   Brzoskwinie odsączamy z zalewy i przecieramy

Kuchnia Łukasza
Sernik na zimno mojej mamy 224

szkl. cukru 4 żółtka cukier waniliowy (16g) 3 łyżki żelatyny Dodatkowo: galaretka truskawkowa galaretka cytrynowa puszka brzoskwiń tortownica lub silikonowa forma np. w kształcie róży (ja wzięłam silikonową formę) biszkopty (opcjonalnie) Wykonanie: Galaretki rozpuścić w 200 ml. wody każdą, zaś brzoskwinie pokroić w kostkę 3 łyżki żelatyny namoczyć w odrobinie zimnej wody, aby napęczniała. Następnie dodać 1 szklankę wrzątku(...)pewność, że się nie zważy). Wszystko dobrze wymieszać. Tężejącą galaretkę wylać do formy i wrzucić 1/2 puszki brzoskwiń. Jak galaretka zastygnie do masy sernikowej dodać pozostałą część brzoskwiń i wylać na galaretkę. Jak masa zastygnie odwrócić i wyłożyć na talerz. Jeżeli sernik będziemy robić w tortownicy to najpierw układamy biszkopty, później masa sernikowa i na końcu galaretka. Ps. Jeżeli

IMPRESJA SMAKU
Sernik z kutią 149

Serniki, serniki... Któż ich nie lubi? Często przygotowujemy je z masą makową.  Są pyszne.   A może dzisiaj masę makową zastąpimy kutią? Warto spróbować!   Składniki: Ciasto kruche: 1,5 szklanki mąki pół kostki margaryny "Kasi" 2 łyżki cukru pudru 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia 2 żółtka  Do przesianej mąki dodajemy margarynę i siekamy(...)łyżeczka żelatyny  puszka brzoskwiń Galaretkę z dodatkiem żelatyny rozpuszczamy  w litrze gorącej wody i odstawiamy w chłodne miejsce do lekkiego stężenia. Brzoskwinie odsączamy z soku i kroimy w kostkę. Układamy je na serniku. Na koniec całość zalewamy tężejącą galaretką. Ciasto wstawiamy do lodówki, by dobrze stężało. Smacznego

Pyszności Słodkości
Serniczek z mascarpone i świeżymi owocami 170

Pyszny serniczek z dodatkiem świeżych owoców to doskonały deser na letnie popołudnie. Spód: 130 g kakaowych herbatników 50 g masła Sernik: 500 g mascarpone 3 łyżki cukru pudru 2 łyżki budyniu waniliowego 2 jajka Owoce: brzoskwinia kiwi truskawki borówki maliny Dekoracja: mięta cukier puder Spód: herbatniki drobno pokruszyć i wymieszać z rozpuszczonym masłem. Dno tortownicy (śr. 18 cm) wyłożyć

Smakołyki Asi
Sernik z brzoskwiniami ,wersja II 201

zwiększyć ilość brzoskwiń ,będzie bardziej "soczysty " :) Składniki : - 1kg sera białego może być z wiaderka - 250 g serka mascarpone - 1,5 szklanki cukru - 8 jajek - 2 budynie waniliowe - kilka kropel olejku waniliowego - 1 mała płaska łyżeczka proszku do pieczenia - duża puszka brzoskwiń Spód : - 150 g ciemnych herbatników Sposób wykonania : Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia, układamy herbatniki. Odsączamy brzoskwinie ,kroimy na plasterki(...)dłonią ponieważ masy jest tak dużo ,że łyżką jest niewygodnie.  Wymieszaną masę wylewamy na herbatniki i na wierzchu układamy brzoskwinie . Wkładamy do rozgrzanego piekarnika ,pieczemy ok 70 minut, studzimy w piekarniku przy uchylonych drzwiczkach . Nie przejmujcie się ,że sernik opadnie ,jest bardzo delikatny i puszysty, opadniecie nie wpływa na jego walory smakowe :) Smacznego

Wypieki Rene
Sernik na jogurtach 195

Moje pierwsze podejście do sernika bez sera :) Konsystencja bardzo lekka a swój aromat zawdzięcza dodatkowi brzoskwiń. Składniki: - 800 g jogurtu naturalnego typu greckiego - 2 budynie śmietankowe - 5 jajek - 1 szklanka cukru kryształu - 2 łyżeczki cukru waniliowego - 1/4 szklanki oleju - 1 puszka brzoskwiń Przygotowanie: Żółtka mieszamy z budyniami, olejem oraz jogurtem. Białka ubijamy na sztywno z cukrami. Pianę

Zainspirowana w kuchni
Serniczek z brzoskwiniami 160

mieszamy w kubku blendera razem z innymi składnikami i blendujemy do uzyskania jednolitej serowej masy. Wylewamy na podpieczone ciasto i układamy ćwiartki brzoskwiń. Pieczemy ok 50 min pod koniec można włączyć termoobieg dla lepszego przyrumienienia. Sernik wyjmujemy z formy dopiero po wystudzeniu

Gotowanie jest łatwe
Sernik z ricotty z brzoskwiniami i rodzynkami 136

Dodajemy również odsączone rodzynki. Białka ubijamy na sztywno, dodajemy powoli do masy naprzemiennie z mąką. Delikatnie łączymy. Masę wylewamy na brzoskwinie. Całość pieczemy w temperaturze 180 o C, przez około 50 minut. Po wyłączeniu i otworzeniu piekarnika sernik przez chwilę pozostawiamy w środku ( aby szybko nie opadł ). SMACZNEGO. (function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject

Smaki Ewy
Sernik mocno brzoskwiniowy 233

obranych ze skórki i pokrojonych brzoskwiń 1 galaretka brzoskwiniowa + 250 ml wody masa serowo-brzoskwiniowa 1 kg sera z wiaderka 4 łyżki cukru waniliowego 1/2 szklanki mleka 3 łyżki żelatyny 300 g obranych ze skórki i pokrojonych brzoskwiń na wierzch 300 g obranych ze skórki i pokrojonych brzoskwiń galaretka brzoskwiniowa + 400 ml wody Jedną galaretkę rozpuścić(...)tężeć. Gdy mus będzie już lekko sztywny wyłożyć drugą połowę masy serowej. Na wierzchu ułożyć pokrojone brzoskwinie lekko wciskając w masę serową. Tortownicę ponownie wstawić do lodówki aby masa serowa lekko stężała. Wierzch zalać wcześniej przygotowaną galaretką rozpuszczoną w 400 ml wody. Sernik zostawić w lodówce na kilka godzin aby masy dobrze stężały

Monia miesza i gotuje