sernik w 15 minut - 7159 przepisów (strona:80/478)

Sernik jaglany z dynią 196

Tortownicę wyłóż papierem do pieczenia, przełóż na nią rozwałkowane ciasto i piecz ok. 25 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni. W tym czasie przygotuj masę. Kaszę jaglaną dokładnie przepłukaj wrzącą wodą. Następnie gotuj ją na mleku jaglanym z dodatkiem szczypty soli przez ok. 20 minut. Ugotowaną kaszę odcedź i pozostaw do przestygnięcia. Do malaksera włóż: ostudzoną kasze jaglaną, miód(...)piekarniku rozgrzanym do 180 stopni ok. 35 minut. W tym czasie przygotuj karmel. Daktyle zalej wrzątkiem i odstaw na ok. 20 minut. Następnie odcedź wodę (nie wylewaj, może się przydać). Do daktyli dodaj masło orzechowe i zblenduj. Gdy karmel będzie zbyt gęsty, dodaj trochę wody z moczenia daktyli. Upieczony sernik wyjmij z piekarnika, pozostaw na ok. 30 minut

365 dni dookoła kuchni
Sernik z frużeliną wiśniową 329

spód położyć herbatniki, na które delikatnie wylać masę serową. Sernik piec w piekarniku nagrzanym (góra-dół) do 170 stopni C przez 60 minut. Na dno piekarnika można wstawić naczynie z 300 ml wody, wtedy sernik po upieczeniu będzie równy i dużo nie opadnie. Po upieczeniu sernik studzić w piekarniku z uchylonymi drzwiczkami. Na zimny sernik wyłożyć(...)lekko wystudzoną frużelinę i wstawić do lodówki na co najmniej 12 godzin, aby sernik zastygł. Frużelina: Do garnka włożyć wiśnie, cukier, sok z cytryny i gotować około 15 minut, aby cukier się rozpuścił. Mrożone wiśnie gotować dłużej, wcześniej je rozmrozić. W garnku po rozpuszczeniu się cukru powinno być około 500 ml masy z płynem, jeśli jest mniej to dodać

Kuchcik gotuje
Sernik łaciaty z czekoladową polewą dla gości 182

drugiej części dodajemy kakao i dokładnie mieszamy.  3. Na ciasto wylewamy warstwowo biały i ciemny ser. Piekarnik rozgrzewamy do 180 C i pieczemy sernik przez ok. 80-90 minut. Odstawiamy do wystudzenia. Polewa: tabliczka czekolady  migdały w płatkach 1. Czekoladę rozpuszczamy na parze, można dodać 2-3 łyżki wody, aby była bardziej płynna. Roztopioną czekoladą polewamy wystudzony

Apetyczna babeczka
Sernik z rosą 128

Delikatny i bardzo kremowy sernik na kruchym cieście, z grubą warstwą bezowej pianki :) Rozpływa się w ustach, dosłownie! Jeden z najbardziej popularnych serników, często spotykany i chyba lubiany :) Pięknie się prezentuje, a to głównie za sprawą złotych kropelek, które tworzą się na wierzchu bezowej piany podczas studzenia. Polecam bardzo, wypróbujcie koniecznie :) Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu(...)rozpuszczenia się cukru. Sernik wysunąć z piekarnika i rozłożyć pianę bezową, piec kolejne 10-15 minut. Wyłączyć piekarnik, studzić w uchylonym piekarniku przez kolejny kwadrans. Wyjąć, wystudzić (po około 45 minutach na piance bezowej zaczną pojawiać się złote kropelki). Zimny sernik włożyć do lodówki, najlepiej na całą noc. Smacznego

Domowa cukiernia Ewy
Sernik mediolański z powidłami (na dużą blaszkę) 179

zrobiłam :) Ja do tego sernika jeszcze na pewno wrócę! Nie wiem, czy będzie potrzebny aż tak duży, jeśli nie to upiekę w tortownicy, ale w jakiej formie by nie był - warto! :) Polecam na specjalne okazje, w tym święta! P.s. Tylko te zdjęcia poprzedniego ciasta i tego sernika wcale mi się nie podobają :) ale też i fotografowałam resztki (okrawki) ciast, więc(...)kawałki i układamy jedna obok drugiej na podpieczonym serniku. Jeszcze raz wstawiamy ciasto do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i pieczemy około 30 minut, wierzch powinien się ładnie zrumienić. Ostudzony sernik oprószamy cukrem pudrem. Smacznego

Kolorowy Przepisownik
Sernik wiedeński w pysznej polewie kajmakowej 161

ależ owszem ;) Zastanawiacie się nad ciastem na weekend majowy ? Proponuję zrobić ten sernik . Delikatna masa polana pyszną polewą . Można sernik zrobić bez spodu . Wymiary blaszki : 38x25 cm Temp. pieczenia : 180 C Czas pieczenia : 20 min. + 60 minut Składniki na ciasto: 1 szkl. mąki tortowej 1/2 szkl. mąki ziemniaczanej 2 jajka 1/2 szkl. cukru 1/2 kostki margaryny(...)cukrem na krem , następnie dodajemy jajka, i po łyżce mąkę z dodatkami. Gotowe ciasto wylewamy do foremki o wymiarach 38 x 25 Piec ok. 20 minut w temp. 160 C. Składniki na sernik: 1 kg mielonego twarogu ( użyłam sera z wiaderka z Lidla) 8 jaj 1 szkl. cukru cukier waniliowy 400 ml kremówki 4 łyżki mąki ziemniaczanej Kajmak

Różne smaki w kuchni
Sernik japoński - sufletowy, lekki 278

minut, a po tym czasie zmniejszyć temperaturę do 110*C i piec jeszcze przez ok. 12 minut. Piekarniki bywają różne przez co czas pieczenia ciast może od siebie się różnić, dlatego najlepiej przed wyłączeniem piekarnika wykonać test patyczkiem wkłuwając go w środek ciasta do dna. Jeśli wyjdzie suchy ciasto jest gotowe. Wyłączyć wtedy piekarnik i pozostawić jeszcze sernik w środku na 10-15 minut. Wyjąć z piekarnika i wystudzić a następnie umieścić w lodówce na kilka godzin do stężenia wciąż nie wyjmując z formy. Dopiero po całkowitym stężeniu będzie można sernik pokroić. Jeśli na powierzchni sernika w czasie pieczenia pojawiają się pęknięcia oznacza to,że temperatura pieczenia jest trochę za wysoka i należy ją od razu

Sztuka gotowania w/g Samiry
Sernik szafranowy z bezą 163

Sernik upiekłam na święta. Zniknął ekspresowo. Po 2 dniach na wierzchu bezy pojawiła się rosa, a ja fotografie wykonałam na drugi dzień po upieczeniu. Polecam nie tylko na święta, ale może na Nowy Rok? Z najlepszymi życzeniami zdrowia, radości i optymizmu... Spód: 250 g kruchych ciastek (użyłam 2 opakowania ciastek typu pieguski z czekoladą) 100 g mała 2 łyżki(...)Białka ubić na sztywno z dodatkiem soli. Partiami, dalej miksując, dodawać cukier i miksować do rozpuszczenia cukru. Bezę wyłożyć równomiernie na wierzch pieczonego sernika. Piec jeszcze około 45 minut do lekkiego zrumienienia bezy. Wyjąć, wystudzić i schłodzić

Czerwień i błękit
Ciasto cytrynowe 134

posypujemy cukrem pudrem. Przepis możecie pobrać w formacie PDF i go wydrukować.  Zapraszam również na inne szybkie ciacha: BABKA TWAROGOWA   SZYBKI MURZYNEK NA MAŚLANCE SERNIK WANILIOWO KAKAOWY W 10 MINUT (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push

Zdrowie i pysznie na talerzu
Sernik Izaura 174

wyłożonej papierem do pieczenia. Masa serowa: Masło ucieramy z jajkami i cukrem, następnie dodajemy ser, a a samym końcu budyń waniliowy. Gotową masę wylewamy na ciasto. Sernik pieczemy przez 50-60 minut w temp. 180*C Ostudzone ciasto polewamy polewą czekoladową, którą uzyskamy, roztapiając czekoladę w kąpieli wodnej czy też w rondelku. Do roztopionej czekolady dodajemy śmietanę, mieszamy

W Moim Magicznym Domu
Bananowo-jogurtowy „sernik” 166

powoli dodajemy do masy bananowej. Ca\u0142o\u015b\u0107 przelewamy do tortownicy o \u015brednicy 18cm. Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 170\u00b0C przez 50 minut. Studzimy w piekarniku przy uchylonych drzwiczkach. Gotowe! \r","Gotowy sernik mo\u017cna ozdobi\u0107 cukrem pudrem Diamant lub zmielonym cukrem bia\u0142ym Diamant. "]} Jeszcze żaden sernik nie był tak lekki, tak delikatny(...)ubijamy na sztywno i powoli dodajemy do masy bananowej. Całość przelewamy do tortownicy o średnicy 18cm. Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 170°C przez 50 minut. Studzimy w piekarniku przy uchylonych drzwiczkach. Gotowe! Gotowy sernik można ozdobić cukrem pudrem Diamant lub zmielonym cukrem białym Diamant. Mostek radzi W pierwszym etapie przygotowywania masy najlepiej rozmieszać ją tylko do momentu niedokładnego

Mostek w kuchni
Czekoladowo waniliowy sernik (bez spodu) 245

góra-dół). Pieczemy około 45-50 minut (ciasto należy obserwować, czas pieczenia może różny w zależności od piekarnika). Po tym czasie wyłączamy piekarnik i zostawiamy sernik przy uchylonych drzwiczkach piekarnika na około 15 minut. Wyciągamy, studzimy ciasto. Gdy ciasto przestygnie wkładamy je do lodówki, najlepiej na noc. Po wyjęciu z formy ciasto zdobimy czekoladową polewą i połówkami czekoladowych jajeczek

Słodkie okruszki
Sernik pomarańczowy z dżemem z gorzkich pomarańczy 167

wyciśnięty z pomarańczy (razem z miąższem). Ponownie miksujemy. Na sam koniec wlewamy powoli śmietankę, cały czas miksując na wolnych obrotach. Masę rozprowadzamy na ciasteczkowym spodzie. Sernik pieczemy przez ok. 60 minut w piekarniku nagrzanym do 170 stopni. Wierzch powinien być ścięty i lekko złoty. Po całkowitym wystudzeniu serniczek umieszczamy w lodówce. Po ok. 2 godzinach możemy posmarować jego wierzch

MyCookBook.pl

Proponowane wyszukiwania