sernik w 15 minut - 7159 przepisów (strona:84/478)

Sernik na zimno z borówkami 153

dokładnie wymieszać. Tortownicę o średnicy 26 cm wyłożyć folią aluminiową.  Masę ciasteczkową przełożyć do formy i  równo rozprowadzić na folii. Wstawić do lodówki na 20 minut. Masa serowa: 1 op. sernika na zimno 400 g serka waniliowego 500 ml mleka 2 łyżeczki żelatyny ponadto:   2 szkl. borówek  1 niebieska galaretka Zawartość opakowania zmiksować z mlekiem(...)wylać na przygotowany spód.  Wstawić do lodówki do stężenia. Galaretkę przyrządzić w/g wskazówek na opakowaniu,pozostawić do stężenia. Borówki ułożyć na masie serowej i zalać tężejącą galaretką. Sernik pozostawić na 2-3 godziny w lodówce,potem można się nim delektować

Kolorowa kuchnia Elki
Jagodowy sernik na zimno 169

Lipiec to czas na jagody więc u mnie dziś jagodowy sernik. Spód sernika: 250 g herbatników kakaowych 100 g masła 20 g mlecznej czekolady  Herbatniki rozdrobnić za pomocą blendera. Czekoladę połamać,przełożyć do rondelka i rozpuścić razem z masłem. Połączyć z rozdrobnionymi herbatnikami i dokładnie wymieszać(...)Tortownicę o średnicy 26 cm (użyłam kwadratowej) wyłożyć folią aluminiową.  Masę ciasteczkową przełożyć do formy i  równo rozprowadzić na folii. Wstawić do lodówki na 20 minut. Masa serowa: 1 op. sernika na zimno Dr. Oetkera 400 g serka waniliowego 500 ml mleka 2 łyżeczki żelatyny  1 szkl. jagód ponadto: 1 galaretka jagodowa 1 szkl. jagód Zawartość opakowania

Kolorowa kuchnia Elki
Sernik straciatella z malinami 206

Tortownicę o średnicy 26 cm (użyłam kwadratowej) wyłożyć folią aluminiową.  Masę ciasteczkową przełożyć do formy i  równo rozprowadzić na folii. Wstawić do lodówki na 20 minut. Masa serowa: 1 op. sernika na zimno (użyłam Dr. Oetkera) 400 g serka waniliowego 500 ml mleka 100 g czekolady deserowe 2 łyżeczki żelatyny ponadto:   2 galaretki malinowe 250 g malin(...)wody. Całość dokładnie połączyć i wylać na przygotowany spód. Wstawić do lodówki do stężenia. Galaretkę przyrządzić w/g wskazówek na opakowaniu,pozostawić do stężenia. Maliny ułożyć na serniku   i zalać tężejącą galaretką. Sernik pozostawić na 2-3 godziny w lodówce,potem można się nim delektować

Kolorowa kuchnia Elki
Sernik mango-dynia na spodzie z bezglutenowych ciasteczek speculoos z polewą daktylowo-kakowo-pomarańczową (bez glutenu , cukru 179

dodać jajko, mąkę i znów całość zmiksować. Na podmrożony spód wlać masę serową i piec w 160-170’C ok 40-50 minut (to zależy od piekarnika, my mamy mały, przenośny i w nim czas jest krótszy). Sernik nie może przypalić się u góry.  Po tym czasie zostawić do wystudzenia i schować go na kilka godzin do lodówki(...)włożyć a kilka sekund do mikrofali). Wlać do masy daktylowo-kakaowej i całość ponownie dobrze zblendować. Masę umieścić w lodówce i co kilka minut sprawdzać czy zaczyna się ścinać. W tym czasie wyjąć sernik z obręczy i umieść go na paterze. Gdy polewa jest gotowa, nałożyć ją na górę sernika i udekorować całość dodatkami.  ______________________________________________ Na samym końcu życzymy

Candy Pandas
Sernik chałwowy 107

Sernik z chałwową masą serową, na spodzie herbatnikowym oraz kremową polewą chałwową na wierzchu. Posiada zbitą i kremową konsystencję. Jest naprawdę pyszny!  Masa serowa wykonana jest z prawdziwego twarogu z dodatkiem śmietanki kremówki oraz dużej ilości chałwy waniliowej. Natomiast polewa to połączenie chałwy i śmietanki kremówki(...)mnie genialny smak, gdyż jestem wielką wielbicielką chałwy i wszystkiego co chałwowe... Sernik jest też szybki i prosty w wykonaniu - wystarczy dosłownie 15 minut naszej pracy i ląduje w piekarniku. Piekąc sernik warto zadbać o odpowiednią wilgotność w piekarniku, by ciasto równomiernie urosło i nie popękało. Gdy nie posiadacie piekarnika parowego, to wystarczy włożyć na dno piekarnika naczynie

Kuchnia MagdaLeny
Sernik z brzoskwiniami 147

wyrównać wierzch i włożyć do piekarnika (ja pieczę sernik na jednej półce poniżej środkowej). Piec 55 minut. Po tym czasie wyłączyć piekarnik, ale go nie otwierać przez kolejne 20 minut. Po tym czasie lekko uchylić drzwi piekarnika i tak studzić sernik przez kolejną godzinę. Ostudzony sernik włożyć do lodówki. Gdy odpowiednio stężeje zdjąć obręcz z formy

Passions hobbies life
Sernik marmurkowy z Nutellą / Nutella zebra cheesecake 265

kilka ciemnej zaczynając od środka formy (im więcej łyżek na raz tym grubsze wyjdą paski). Ciasto rozleje się na boki i wyjdzie piękna zebra. Włóż sernik do nagrzanego piekarnika i piecz przez 60 minut. Następnie wyłącz piekarnik, uchyl drzwiczki i pozostaw do ostygnięcia. Wystudzony sernik wstaw na kilka godzin do lodówki. W celu przygotowania polewy, podgrzej nutellę

karmelowy
Herbaciany sernik na zimno 137

wierzchu: 4 torebki herbaty truskawkowej Teekanne 3 łyżeczki płaskie żelatyny 1 łyżka cukru 350 ml wody 1 mango Galaretka o smaku granatu środek sernika: Herbatę zalewam 500 ml wrzącej wody i odstawiam na 20 minut. Wyrzucam saszetki. Żelatynę namaczam w trzech łyżkach zimnej wody, wlewam pół szklanki herbaty i rozpuszczam w mikrofalówce. Żelatynę wlewam do reszty herbaty. Do miski wlewam(...)sera i znowu galaretka, i kolejna część masy serowej. Wstawiam do lodówki do stężenia. Galaretka wierzch: Mango obieram i kroje w plastry. Układam na serniku Herbatę zalewam wrzącą wodą i odstawiam na 20 minut. Żelatynę namaczam w kilku łyżach zimnej wody. Wlewam 125 ml wywaru z herbaty i rozpuszczam w mikrofalówce. Rozpuszczoną wlewam do pozostałej herbaty. Jak przestygnie i lekko

wesoła kuchnia
Sernik zebra 390

manną. Spód wylepiamy przygotowanym ciastem, nakłuwamy gęsto widelcem i wkładamy do zamrażarki na czas rozgrzewania piekarnika. 3. Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni Celsjusza. Wkładamy ciasto i pieczemy 18-20 minut aż do zarumienienia. Wyciągamy i odstawiamy do przestygnięcia, a temperaturę w piekarniku zmniejszamy do 160 stopni.  4. W misie miksera umieszczamy twaróg, mascarpone, cukier, jajka + białko, rozpuszczone masło(...)tortownicą, aby masy się wyrównały.  6. Na najniższej półce piekarnika umieszczamy naczynie żaroodporne z wodą - para wodna sprawi, że sernik nam nie popęka. Wkładamy sernik i pieczemy 75-80 minut. Studzimy przy lekko uchylonych drzwiach piekarnika, a następnie wkładamy do lodówki na kilka godzin, a najlepiej na całą noc. Smacznego

My Culinary Art
Kremowy sernik waniliowy z kokosową pierzynką (pieczony) 151

aromatu waniliowego. Całość wymieszać i stopniowo połączyć z mlekiem. Tak przygotowaną masę przelać do formy uprzednio wysłanej papierem do pieczenia i wyłożonej herbatnikami.  Sernik piec (w lekko rozgrzanym piekarniku) przez około 45 minut w 200 stopniach. (Posiadam piekarnik gazowy.) Pod koniec pieczenia przygotować kokosową pierzynkę. Białka ubić na sztywno. Miksując - porcjami dodawać cukier, a na końcu delikatnie wmieszać(...)wiórki. Sernik ostrożnie wyjąć z piekarnika i na wierzchu rozsmarować kokosową masę. Ciasto podpiec dodatkowe 15 minut, a następie ostudzić przy szeroko uchylonych drzwiczkach piecyka. Po ostudzeniu wstawić do lodówki - najlepiej na całą noc. (*) Jeśli wolicie bardziej zwartą masę - dodajcie 2 opakowania budyniu.  W wersji bezglutenowej użyjcie odpowiednich ciastek lub zrezygnujcie ze spodu. Wtedy idealnie nada się budyń

Di gotuje
Sernik kokosowy na spodzie z oreo 198

jest ciężki i kremowy, ma wspaniałą konsystencję i delikatną nutkę kokosową. Jest absolutnie idealny. Na spód wykorzystałem ciasteczka oreo wymieszane z wiórkami kokosowymi, co okazało się świetnym połączeniem. Górę sernika zdobi zaś krem z białej czekolady oraz płatki świeżego kokosa. Gorąco polecam, bo smakuje wspaniale! :) Spód: 240 g ciasteczek oreo lub innych podobnych, np. neo 100 g wiórek kokosowych(...)Następnie wbijać po jednym jajku, nie przerywając miksowania. Masę wylać na ciasteczkowy spód. Wstawić do nagrzanego do 160 °C  piekarnika i piec przez około 90 minut, aż do suchego patyczka. Sernik wystudzić przy uchylonych drzwiczkach piekarnika. Wierzch: 200 g mascarpone 100 g białej czekolady 1 łyżka cukru pudru płatki świeżego kokosa z około połówki orzecha Czekoladę rozpuścić

Food Square
Jesienny sernik z mlekiem w proszku i musem jabłkowym 184

Mamy piękny jesienny weekend zachwycający paletą barw, u mnie oczywiście nie może obyć się bez ciasta… Sernik na kruchym spodzie z dodatkiem mleka w proszku, połączony z musem jabłkowym i galaretki to prawdziwa kwintesencja jesieni. Zachwyca swoją delikatnością a warstwa jabłkowa tylko dodaje mu smaku. Polecam również na świąteczne okazje dla tych, którzy nie lubią ciast z kremami(...)twaróg umieszczamy w misie miksera, wbijamy jajka, wsypujemy cukry, wlewamy mleko i wsypujemy mleko w proszku oraz budyń śmietankowy. Całość miksujemy około 3-4 minuty. Tak przygotowaną masę wylewamy na ciasto kruche w formie. Sernik wkładamy do nagrzanego do 180*c piekarnika i pieczemy 15 minut, po czym temp zmniejszamy do 160*c i pieczemy jeszcze 30 minut.Studzimy przy

Wanilia i Kardamon
Delikatny bakaliowy sernik 254

wysmarowanej tłuszczem i obsypanej kaszą manną. Sernik wkładamy do nagrzanego do 210 stopni piekarnika na środkowy poziom. Pieczemy około 35 minut. Czas pieczenia zależny od piekarnika. Boki sernika powinny być zarumienione i odchodzić od formy. Gdy sernik przestygnie oprószamy go cukrem pudrem i dowolnie ozdabiamy – u mnie delikatne ozdoby, bo sernik zawsze szybko znikają Jeśli chcemy

Słodkie okruszki
Sernikowa krówka 227

masy. Gdy jest gotowa wsypujemy do niej ostrożnie mąkę z proszkiem do pieczenia i mieszamy. Gotowe ciasto wlewamy do prostokątnej formy i pieczemy 35 minut w 180 stopniach. Gotowe ciasto pozostawiamy do wystygnięcia.  Sernik:  Żółtka miksujemy z cukrem  i dodajemy stopniowo ser twarogowy, nie przerywając miksowania. Kolejno wsypujemy mąkę i dodajemy śmietanę. W osobnym naczyniu ubijamy(...)masy karmelowej. Na zimne już ciasto czekoladowe wylewamy na zmianę po łyżce sernika białego i karmelowego tak aby powstały łatki. Wierzch sernika rysujemy fale karbowaną łopatką do dekoracji tortów (ja kupiłam taką w Kauflandzie ale podejrzewam, że dostępne są w każdym większym sklepie). Masę pieczemy 50 minut w 170 stopniach.  Do dekoracji użyłam pokrojonych orzechów włoskich wymieszanych z pozostałą

ciastkarnia na kruchym spodzie
SERNIK SNICKERS 182

Delikatny kremowy sernik z orzechami, polany słoną masą kajmakową i posypany orzeszkami ziemnymi, hmmm, bajeczny smak...😋😋. Kolejny pyszny sernik do bogatej rodziny serników na blogu. Każdy ma w sobie "to coś". Dla wielbicieli serników nie lada gratka. Idealne połączenie smakowe. U nas zagości na pewno jeszcze nie raz. Inspiracją był przepis na insta, jednak przygotowałam go na własny(...)aromat śmietankowy, rozdrobnione orzechy i dokładnie mieszamy. Masę wykładamy na schłodzony spód.  Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 160*C i pieczemy ok. 85-90 minut na programie góra- dół, bez termoobiegu. Upieczony sernik wyjmujemy z piekarnika i odstawiamy do wystudzenia. Ja okrawam delikatnie boki, by równo opadał (w piekarniku dość mocno wyrasta). Po wystudzeniu wyjmujemy sernik

Smaczne Zdrowe

Proponowane wyszukiwania