sernik pod - 1000 przepisów (strona:15/67)

SERNIK CREME BRULEE 399

przyrumieniła. Ja nie zmieniałam temperatury ale to wszystko zależne jest od piekarnika. Pod koniec pieczenia sprawdzić czy krem jest już gotowy. Środkowa część powinna być lekko galaretowata.Sernik wyjąć z piekarnika i ostudzić w temperaturze pokojowej.Wstawić do lodówki na co najmniej 12h. Na drugi dzień wyjąć sernik z lodówki , usunąć obręcz tortownicy i delikatnie przełożyć na paterę. Powierzchnię kremu

Smaczne Zdrowe
Jagodowy sernik w biszkopcie 380

biszkopt przykleiłam do sernika tą stroną, na której była frużelina i odwróciłam do góry sernikiem. Przydaje się tutaj druga deska. Posmarować resztą frużeliny i nałożyć drugą połówkę biszkopta. PIANKA STRACIATELLA. Żelatynę namoczyć w wodzie i odstawić do napęcznienia, a następnie rozpuścić delikatnie podgrzewając. Czekoladę zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Zimną śmietankę ubić dodając pod koniec cukier puder. Ciągle ubijając

https:KKuchniaMniam
Lody truskawkowe na kaszy jaglanej 118

lody z kaszy jaglanej. Pierwsza myśl była taka, że to trochę dziwny pomysł, ale skoro robi się „sernik” z tej królowej kasz to czemu nie lody… Zagłębiłem się w przepis z bloga pinkcake i delikatnie zmodyfikowałem pod to co mam w swojej lodówce, siatkach z zakupami i doprawiłem doświadczeniem. Z tego wszystkiego wyszły pyszne lody truskawkowe

Blendman
Jaglane ciasto marchewkowe 218

przepis planowałem przez długi czas, ale gdy zrobiłem dżem marchewkowy (długo duszona marchewka z cukrem) zrozumiałem, że twaróg na sernik jest zepsuty... Trzeba było znaleźć jakieś wyjście i dałem pełną wolę wyobraźni, użyłem z tych składników jakie miałem pod ręką i w końcu jak już wspomniałem wyszło jedno z najlepszych ciast jakie kiedykolwiek robiłem!  Ciasto składa się

Kuchnia Łukasza
Lody truskawkowe na kaszy jaglanej 139

lody z kaszy jaglanej. Pierwsza myśl była taka, że to trochę dziwny pomysł, ale skoro robi się „sernik” z tej królowej kasz to czemu nie lody… Zagłębiłem się w przepis z bloga pinkcake i delikatnie zmodyfikowałem pod to co mam w swojej lodówce, siatkach z zakupami i doprawiłem doświadczeniem. Z tego wszystkiego wyszły pyszne lody truskawkowe

Blendman
Krówkowy sernik na zimno 23179

wylać na spód herbatnikowy. Przygotowany sernik wstawić na na kilka godzin do lodówki. Gdy masa serowa stężeje to sernik ozdobić, np. rozpuszczoną masą krówkową i płatkami migdałowymi. Podawać od razu po wyjęciu z lodówki, ponieważ polewa krówkowa pod wpływem ciepła delikatnie się rozpuszcza

Ugotować
Sernik wiśniowy 266

wyłączonym piekarniku przy uchylonych drzwiczkach- wystudzony sernik schłodzić w lodówce przez kilka godzin, najlepiej przez całą noc Sernik wiśniowy można przygotować poza sezonem na te owoce z wiśni mrożonych lub tych ze słoika. Przechowywany w lodówce pod przykryciem zachowa świeżość przez kilka

Smakołyki Bereniki
Sernik z brzoskwiniami 174

cukrem waniliowym. Stopniowo - na zmianę - dodajemy ser i miękkie masło. Wlewamy olejek pomarańczowy. Pod koniec dodajemy obie mąki. Całość przelewamy do miski. Białka ubijamy na sztywną pianę i dodajemy do masy serowej. Wrzucamy rodzynki i pokrojone brzoskwinie. Blaszkę smarujemy masłem i wysypujemy bułką tartą. Sernik pieczemy ok. 1 godziny w temperaturze 180 stopni. Upieczony sernik pozostawiamy jeszcze

Salonik smaków
Co można zrobić z mrożonych malin? Sernikobrownie z malinami 362

Sernikobrownie z malinami Jak sami wiecie malin było u mnie tego lata pod dostatkiem, a teraz mam pod dostatkiem malin prawie w każdej postaci Dżemy, soki, nalewki no i oczywiście maliny mrożone. A to wszystko zasługa teścia Ale mam nadzieję, że następne lato będzie należało już do mnie w tej kwestii(...)dzisiaj mam dla was przepyszne ciasto do którego możecie użyć malin mrożonych, jeżeli udało wam się jakieś do dzisiaj przechować. Jedno z moich ulubionych połączeń: brownie z sernikiem. Wszyscy którzy uwielbiają serniki albo brownie, albo najlepiej jedno i drugie nie muszę mówić jak pyszne jest to połączenie. Ciasto po prostu rozpływa się w ustach, no i ten zapach malin

Relaxtime
Sernik jabłkowy bez pieczenia 500

dzielimy na dwie części (3/4 i 1/4). Większą dodamy do sernika, a mniejszą użyjemy do wierzchniej warstwy sernika.  Większą część jabłek przecieramy przez sito, lub mielimy blenderem na gładkie puree.  Do sera dodajemy puree z jabłek, roztopione masło, śmietankę kremówkę i wszystkie dokładnie łączymy między sobą. Pod koniec dodajemy raniej rozpuszczoną w 10 łyżkach wrzątku i ostudzoną żelatynę(...)ciasta francuskiego kroimy na plastry i układamy równą warstwą na dnie tortownicy. Na górę ułożonych ciasteczek wylewamy masę sernikową i odstawiamy do lodówki na 6-12 godzin, aż sernik stężeje.  Kiedy sernik stężeje, do pozostawionych uduszonych jabłek dodajemy cynamon, cukier, raniej rozpuszczoną w 2 łyżkach wrzątku i ostudzoną żelatynę, i dokładnie mieszamy. Tak powstałą masę wykładamy równą

Kuchnia Łukasza
Sernik straciatella z rabarbarem 174

zimno, spód na owsianej masie miasteczkowej, warstwa serowa waniliowo-czekoladowa i galaretka z rabarbaru, słodko-kwaśne połączenie.  Ma niebanalny smak i jest prosty w przygotowaniu.  Najsmacznieszy sernik na ciepłe wiosenno-letnie dni. Korzystajcie póki jest rabarbar, a potem po za sezonem można zrobić również z mrożonego. Składniki: Na tortownicę 22 cm Spód: 21 dag ciasteczek kruchych owsianych(...)łyżką . Masę rozprowadzić na ciasteczkach. Wierzch: Pokrojony na plasterki rabarbar zasypać cukrem wlać wodę i dusić do miękkości pod przykryciem aż się rozpadnie, zdjąć z ognia i wsypać suchą galaretkę, wymieszać do rozpuszczenia. Zostawić do całkowitego wystudzenia. Tężejącą masą zalać sernik, udekorować dowolnie, wstawić ciasto do lodówki do stężenia

Wanilia i Kardamon
Czereśnie i morele na przystawkę! 166

noce sprawiają, że jemy już prawie tylko surowe owoce i warzywa. Wszystkie nasze zimowe hasztagi #glutenfull #obiadrobotnika czy ukochany #sernik spadły mocno w ratingach. Leżymy, przeglądamy zdjęcia jedzenia i nic. Lato. Boskość. Sezonowość. W tym roku lipiec upływa nam pod znakiem czereśni i polskich moreli. Żeby zupełnie nie umrzeć z głodu podajemy je w sałacie do pasztetu z soczewicy

GRUBY WAŁEK
Drożdżowa tarta ze szparagami. 187

tarty pęczek zielonych szparagów 7 plasterków szynki dojrzewającej lub dobrego bekonu jedna szalotka szklanka serka – ja użyłam takiego do serników 1 jajko sól, pieprz Szparagi obieramy, jeśli jest taka potrzeba i odcinamy zdrewniałe końcówki. Przycinamy je około 4 cm pod główką, odcięte części kroimy na plasterki. Na patelni podsmażamy szynkę, szalotkę i pokrojone łodyżki szparagów. Główki szparagów blanszujemy w gorącej

ladykitchen
400. Rocznica x2. 154

mnie moje koleżanki z klasy(i kolega :D)Dostałam i życzenia i prezent.A dowiedzieć się, że knuły to tuż pod moim nosem, bezcenne. :DNie sądziłam, że po tak krótkim czasie będę już miała taką swoją paczkę.Tort jest.Babeczki i sernik też. A zaraz chyba jeszcze upiekę ciasteczka

More food, love and dreams
Serniczek na zimno z jeżynami 189

kalkuluję co mam. No niby mam wszystko... No ...nie mam podstawowego składnika- to jest tych całych biszkoptów ! Zaglądam na bloga do Maniusi i w oko wpada mi Jej sernik na zimno! , prosty jak drut. Nie mam borówek, ale mam jeżyny, które zebraliśmy w Beskidzie Niskim na szczycie Zamczyska. Tak to będzie zimne ciacho pełne wspomnień. Zniknie zapewne w pół(...)prostu się dzieli. Maniusia okazała się wybawieniem i strzałem w dziesiątkę. Nie wzięłam tylko pod uwagę rozmiaru tortownicy- moja jest wielka, i wiadomo, że im mniejsza średnica tym serownik wyższy i bardziej spektakularny. Nie mniej jednak pozostaje fakt , że skoro sernik mniejszy-niższy- to..większy kawałek należy się, prawda? Wracając do przepisu. -Składniki: spód - 200 g petitków maślanych

Z Kuchni Do Kuchni