sokiem z cytryny, zblenderować z mlekiem na shake wlać do masy serowej, dodać budyń, wszystko krótko wymieszać. Nie miksować długo, aby nie wtłaczać do sernika dużo powietrza – wtedy sernik może popękać, a ma być równy jak stół. Tak przygotowaną masę wylać na kruchy spód, przykryć wierzch folią aluminiową i wstawić do nagrzanego do 180*c piekarnika. piec(...)Odstawić do przestudzenia. Zimną z lodówki kremówkę ubić na sztywno (uważać, żeby nie przebić śmietany-może się zwarzyć), pod koniec dodając cukier puder i śmietan fiks oraz ostudzoną masę milky way, wymieszać. Rozsmarować na zimnym serniku posypać wiórkami lub czekoladą. Schłodzić w lodówce
Kolorowy PrzepisownikWspaniały sernik, bez pieczenia, szybki, prosty, spójrzcie, jaki apetyczny, prawda?, z galaretką i owocami, jakie tylko mamy pod ręką doskonale się nadaje jako alternatywa każdego ciasta... Składniki: 4 jaja 1 kostka masła 1 szklanka cukru pudru 6 łyżeczek żelatyny (latem nawet 10) 1 szklanka mleka 1 kg twarogu półtłustego cukier waniliowy 2 galaretki dowolnego koloru owoce dowolne(...)rozpuszczamy w kąpieli wodnej i dodajemy do masy serowej. Białka ubijamy na sztywno i delikatnie wmieszać w masę serową. Wykładamy na ciastka, wyrównujemy, układamy owoce, zalewamy tężejącą galaretką. Przepyszny sernik na zimno przygotowała Elżbieta Smacznego
kgwjanczewomoże się lekko trząść, ale nie może być płynny) - upieczony sernik pozostawić w wyłączonym i uchylonym piekarniku do ostygnięcia - po ostygnięciu sernik schłodzić przez całą noc w lodówce - porcjować po schłodzeniu, przechowywać w chłodnym miejscu pod przykryciem
Smakołyki Berenikipowierzchni sernika kółeczka (mogą być jedno przy drugim lub w niewielkich odstępach; mniejsze bądź większe). Na koniec posypujemy wierzch gorzkim kakao. Sernik przechowujemy w lodówce, gdzie zachowa świeżość przez ok. 5 dni (najlepiej trzymać go pod przykryciem). Smacznego
MyCookBook.plczym będę mieć lekki problem, bo nawet tylu nie znam:p dlatego pozostanę przy faktach i nie będę nominować dalej. Cd. pod przepisem. Inspiracja Składniki (na tortownice o średnicy około 24cm) 4 jajka 1kg mielonego sera do serników (użyłam sera we wiaderku President 5% tłuszczu) łyżka skrobi ziemniaczanej łyżeczka mielonej wanilii skworcu lub nasionka z jednej laski wanilii 3/4 szklanki(...)wkładamy do miski i kolejno dodajemy po jajku, za każdym razem dokładnie miksując dodajemy ksylitol, skrobię, wanilię, miksujemy formę owijamy od zewnątrz folią aluminiową, aby nie przeciekła (będzie to sernik w kąpieli wodnej) wewnętrzną stronę standardowo wykładamy papierem do pieczenia przekładamy ciasto do formy wkładamy sernik do naczynia żaroodpornego, napełniamy naczynie gorącą wodą do wysokości 1/3 formy
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćKochani, ten sernik spełnia wszystko co kochamy w sernikach- jest serowy :) puszysty, lekki jak pianka I przepyszny. Pamiętam że jakiś czas temu robiłam go trzy dni pod rząd- nie mogliśmy się oprzeć jego lekkości I cudownemu smakowi :)Zaczynamy :) Składniki:1 kg zmielonego sera500 ml śmietany 30%4 łyżki cukru pudru4 czubate łyżeczki żelatynyskładniki na mus:150 gr truskawek1(...)szkl wody I 4 łyżeczki żelatyny , w drugiej 1/3 szkl wody I 1 łyżeczka żelatyny.Mus:Truskawki z cukrem pudrem miksujemy. Dodajemy rozpuszczoną żelatynę. Mieszamy I odkładamy do lodówki. Sernik, dno blaszki wykładamy biszkoptami. W misce ubijamy na sztywno śmietanę, dodając cukier puder. Teraz powoli dokładamy zmielony ser. Cały czas miksujemy . Dodajemy żelatynę- miksujemy do połączenia wszystkich skłądników
Smaki Edytyszklanki wypestkowanych wiśni nadwiślanka 50 ml miodu pitnego Dwójniak Wypestkowane wiśnie zalewamy miodem pitnym Dwójniak i odstawiamy na czas przygotowania sernika. Kaszę jaglaną płuczemy w zimnej wodzie a następnie we wrzątku. Zalewamy podwójną ilością wody i gotujemy pod przykryciem, na małym ogniu przez 12 minut. Ugotowaną przekładamy do misy miksera, dodajemy rozgniecionego widelcem banana oraz miód i sok z cytryny(...)odstawiamy do przestudzenia. Masło przekładamy do garnuszka, dodajemy mleko oraz posiekaną czekoladę. Na bardzo małym ogniu, cały czas mieszając rozpuszczamy składniki. Gdy ładnie się połączą gotową polewą przykrywamy wystudzony sernik. Na polewie układamy podsmażone wiśnie. Smacznego :) Przepis bierze udział w konkursie Blog ze Znakiem Smaku
Mienta blogzabiera nam przy nim czas to pieczenie, ponieważ jest to jednak 80 minut. Sernik smakuje znakomicie i jakby się tak uprzeć, to nie potrzeba do niego nawet miksera. Zanim przejdę do przepisu pokażę wam jak wyglądało nasze eksperymentalne poletko z malinami ekologicznymi pod koniec sierpnia, o którym już wam pisałam (wpis znajdziecie tutaj ). Brat wraz z rodzicami nazbierali(...)byli z tego faktu niesamowicie dumni Rodzina na zbiorze malin Krzaczek maliny pod koniec sierpnia Jak widać maliny owocowały u nas całkiem nieźle pomimo, że to ich pierwsze lato. Na dzień dzisiejszy owocują jeszcze maliny jednoroczne. A teraz zapraszam was na przepis na sernik. Składniki na foremkę o średnicy 19 cm, piekarnik góra – dół bez termoobiegu: Spód
RelaxtimeWracają upały, a my zatęskniliśmy za pysznym, lekkim owocowym ciastem idealnym na taką porę. Dlatego postanowiłam, że w najbliższy weekend przygotuje sernik na zimno z owocami, dokładnie taki jaki robiłam jakiś czas temu. Bo owoców jest pod dostatkiem i żal z nich nie korzystać w takie piękne lato. Zapraszam. Czytaj więcej
Bernika - moj kulinarny pamietnikwykonaniu. Sernik jest dwukolorowy jedna masa jest z czarnymi porzeczkami, dość nie spotykane połączenie w serniku, a takie pyszne, takie idealne! Wierzch sernika zwieńczony został bitą śmietaną i borówkami, ale możecie też użyć innych sezonowych owoców jakie macie pod ręką. SKŁADNIKI: NA MASĘ NR 1 KOLOR BIAŁY: - 250 g serka chudego białego - 200 g jogurtu greckiego - 3 łyżki(...)ubijamy na wierzch bitą śmietanę. BITA ŚMIETANA NA WIERZCH - 250 ml śmietany 36% - łyżka czubata cukru pudru - 1 śmietan fix Dodatkowo można posypać sezonowymi owocami w całości bądź zmiksowanymi. Sernik przechowujemy w lodówce. Smacznego
SMYKWKUCHNIMarakuja to egzotyczny owoc. W sprzedaży bywa pod nazwą passion fruit, która to nazwa wielu osobom nic nie mówi. Jeszcze mniej znana nazwa, to męczennica jadalna lub passiflora, czy granadilla purpurowa. Owoce marakui zjada się na surowo wraz z pestkami lub bez nich. Są też wykorzystywane do produkcji jogurtów, soków, lodów. Mają kleisty, galaretowaty i orzeźwiający miąższ o smaku słodko(...)sernika. Składniki na spód: - 130g herbatników- 70g masła Składniki na masę: (powinny mieć temperaturę pokojową)- 400g jogurtu greckiego- 500g serka mascarpone- 200g creme fraiche (30%)- szklanka drobnego cukru- 5 jaj- 2 budynie waniliowe bez cukru- 1,5 łyżeczki ekstraktu z wanilii- szczypta soli waniliowej Dodatkowo: - 3 owoce marakui (passion fruit)- 1/2 galaretki cytrynowej- 125 ml wrzątku do galaretki Sernik
mojewypiekiinietylkocukru trzcinowego 2 jajka 2 czubate łyżki masła orzechowego opakowanie proszku budyniowego śmietankowego + kilka/kilkanaście śliwek na wierzch sernika Gotujemy kaszę. Suche ziarna prażymy, mieszamy, zalewamy mlekiem oraz szklanką wody. Zagotowujemy po czym zmniejszamy moc palnika. Gotujemy pod przykryciem do czasu, aż kasza wchłonie płyn. Ugotowaną, jeszcze ciepłą kaszę dokładnie blendujemy, następnie dodajemy kolejno : cukier trzcinowy, śmietanę, jajka(...)ilość dowolna). Pieczemy przez kolejne 40-50 minut w temp. 180 stopni C. Zostawiamy do przestygnięcia. Na początku mogą być trudności z rozkrojeniem ciasta, dlatego trzeba odczekać min. godzinę. Sernik przechowujemy w lodówce. Najlepiej smakuje polany odrobiną roztopionej, gorzkiej czekolady
Kuchnia Elliepotrzebujemy jeszcze czegoś, co nam podczas pieczenia całą masę zestali. W wyniku konsultacji na trasie Bydgoszcz-Nowy Jork przedstawiam przepis na udany, smaczny, nie za słodki, jednym słowem rewelacyjny sernik nowojorski z tłustego twarogu. Składniki: 200g herbatników 150g masła 900g tłustego twarogu 1 szklanka cukru 5 całych jajek 3 żółtka 3 łyżki soku z cytryny skórka otarta z cytryny(...)żółtkami oraz cukier wymieszany z cukrem waniliowym oraz pszenną i ziemniaczaną. Całość ubijamy krótko, tylko tyle aby rozpuściła się większość cukru. Pod sam koniec dodajemy 2 łyżki soku z cytryny. Zbyt długie ubijanie napowietrzy masę, co spowoduje, iż sernik urośnie i opadnie zaraz po upieczeniu. Piekarnik nagrzewamy do 160 stopni. Na dni pieca wstawiamy blaszkę napełnioną gorącą wodą
Jacob Tastesrozpływająca się w buzi, delikatna masa rabarbarowa, obłędnie kremowa warstwa sernikowa z tonką, a całość pod puszystym, intensywnie truskawkowym musem. Podawajcie koniecznie ze świeżymi truskawkami! Wygląda pięknie, a smakiem wprost zachwyca. C. nie mógł przestać jeść, a wiecie przecież dobrze, że dla niego serniki to tylko na zimno. Do pieczonych podchodzi ostrożnie, choć coraz częściej udaje mi się
Pożeraczka, czyli raz adobrzeSernik Składniki na masę sernikową: 2 szklanki kaszy jaglanej 1,5 szklanki orzechów nerkowca mleko kokosowe BIO (gęsta część) agawa/ksylitol 2 łyżki masła kokosowego 2 łyżki mąki ziemniaczanej 2 laski wanilii rodzynki/suszone jeżyny Składniki na spód: 1 szklanka mąki ryżowej 0.5 szklanki mąki kokosowej 4 łyżki mąki ziemniaczanej 150 g masła kokosowego BIO 5 łyżek oleju agawa Składniki(...)wcześniej upieczony spód i wstawiłam do piekarnika na 50 min, temp. 180°C. Czekolada: Daktyle zalałam mlekiem i gotowałam pod przykryciem przez 15 min. Następnie zmiksowałam za pomocą blendera, dodałam kakao i wymieszałam. Na upieczony i schłodzony sernik wyłożyłam czekoladę oraz mus truskawkowy. Sernik najlepiej smakuje następnego dnia, po wstawieniu do lodówki
nietadieta