sernik pod - 1000 przepisów (strona:13/67)

BIAŁE KIEŁBASKI SOJOWE GLAZUROWANE W MIODZIE 158

Jeszcze w klimacie Wielkiej Nocy. Wielkanocne obżarstwo zostało tylko wspomnieniem. Jajka, kiełbasy, baby, mazurki, serniki, sałatki, pieczenie i pasztety. Stoły, jak to w polskim zwyczaju, uginały się pod naporem talerzy ze strawą. Ale za to jak wspaniałą, pachnącą i aromatyczną! Najpyszniejsze śniadanie roku. Moja Mama stwierdziła, że podawanie na Wielkanoc sojowych białych kiełbasek stanowi bezapelacyjnie profanację zwykłej, białej kiełbasy

W kuchni Karmel-itki
TORT KAWOWO KOKOSOWY 179

lodówki. Sernik cappuccino Mascarpone zmiksować z cukrem pudrem i cappuccino, cały czas miksując dodawać przestygnięta żelatynę. Masę wyłożyć na stężały sernik espresso i wstawić ponownie do lodówki. Bita Śmietana Śmietanę ubić na sztywno pod koniec ubijania dodać cukier puder, oraz likier i dokładnie wymieszać. Cały czas miksując dodawać powoli żelatynę. Bitą śmietanę przełożyć na poprzednią warstwę i odstawić

RAROSSA
Sernik krakowski 568

papierem do pieczenia, dzięki temu brzegi sernika podczas stygnięcia zapadają się lekko do środka, a sernik z wierzchu jest równy. Sernik upiekłam w formie o wymiarach 24x24cm. Sernik krakowski Składniki: ciasto kruche 210g mąki pszennej 100g masła 50g cukru pudru 2 żółtka szczypta soli 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii masa serowa 750g twarogu półtłustego lub tłustego mielonego(...)ciasto kruche, które pozostało, rozwałkować na dość cienki placek, radełkiem wykroić paski o szerokości 0,8-1cm - wykrojone paski delikatnie ułożyć pod skosem na cieście, tworząc kratkę - małym pędzelkiem posmarować paski z ciasta roztrzepanym żółtkiem - sernik wstawić do piekarnika nagrzanego do 170 stopni, piec 60-70 minut, aż wierzch będzie ścięty i sprężysty (nie należy piec sernika

Smakołyki Bereniki
Sernik z rosą 138

ubijamy na sztywną pianę. Dalej ubijając dodajemy stopniowo cukier. Białka ubijamy podczas pieczenia sernika, najlepiej przed samym wyłożeniem piany na sernik. Pieczenie: Na ciasto wylewamy masę serową i pieczemy ok. 1 godzinę w temperaturze 180 stopni C.  Pod koniec pieczenia (gdy ser będzie lekko rumiany) wykładamy pianę ubitą z cukrem, wyrównać lekko powierzchnię i piecz jeszcze chwilę(...)około 10 - 15 minut). Po upieczeniu ciasto studzimy przy lekko uchylonym piekarniku przez pół godziny, następnie wyjmujemy i całkowicie studzimy. Gdy ciasto będzie zimne to będzie tworzyć się rosa. Sernik przechowujemy w lodówce. SMACZNEGO  Czekam na Państwa opinie i cenne rady. Jeśli zostawicie tutaj swój ślad, łatwiej mi będzie trafić

W kuchennym oknie Ewy
Wielka mini przyjemność 140

Malutkie cudowności i to pod kilkoma względami ...  Robi się je w mgnieniu oka i zawsze wyglądają urzekająco, bo są słodkie i malusie ...  Można je

Garniec Magalie
Dietetyczny sernik czekoladowy na orzechowym spodzie 252

Pyszny, kremowy sernik bez pieczenia! W sam raz na upalne dni, kiedy nie mamy ochoty na włączanie piekarnika :) Deser jest bogaty w białko, nie tylko ze względu na główny składnik jakim jest twarożek, ale także dzięki dodatkowi odżywki białkowej  o smaku czekoladowym. Spód to omlet orzechowy przygotowany bez grama mąki - wielbiciele zdrowych słodkości będą zadowoleni :) Na wierzchu znajdują(...)proszku PB2 lub zwykłego 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżeczka miodu Składniki zmiksować i wylać na  rozgrzaną patelnię. Smażyć pod przykryciem 5 minut z każdej strony. Przełożyć na do tortownicy, ewentualnie przyciąć do jej rozmiaru. Sernik: 500 g twarogu półtłustego lub tłustego 100 g jogurtu naturalnego 2 łyżeczki miodu lub innego słodzidła, wg upodobań 20 g żelatyny

Chocolate Muffin Blog
"SERNIK" Z MIGDAŁÓW NA SPODZIE Z MĄKI Z CIECIERZYCY 142

masie do spodu to jakiś koszmar. Smakuje, jak surowa ciecierzyca (w końcu z tego powstaje) - ziemiście, gorzko, bardzo nieprzyjemnie. Jednak pod wpływem temperatury smak zmienia się i wręcz staje się nieodróżnialny do spodu z mąki pszennej. Naprawdę pyszności! "SERNIK" Z MIGDAŁÓW NA SPODZIE Z MĄKI Z CIECIERZYCY /własny; współpraca z Winiary ;/ spód: 1,25 szklanki mąki z ciecierzycy

W kuchni Karmel-itki
Sernik z jabłkami i musem z pigwy 166

jakiś dojrzały, większy owoc do ręki, podtykałam sobie pod nos i zaciągałam się aromatycznym zapachem. Po czym odkładałam z powrotem do skrzynki i oddalałam się w zadumie, rozmyślając lekko, co by też można z takiej pachnącej pigwy zrobić... I tak to sobie trwało do teraz, aż znalazłam nietypowy przepis na sernik w jednym z ostatnich z numerów "Meine Familie(...)lekko opaść.  5. Zanim sernik wystygnie przygotowujemy mus pigwowy: kostki pigwy i jabłka zasypać cukrem, dodać 1/2 szklanki wody i gotować na średnim ogniu, ok. 20-30 minut, aż pigwa zmięknie, ale nie rozpadnie się.Namoczyć żelatynę w kilku łyżeczkach wody. W trakcie gotowania musu należy sprawdzać i ewentualnie uzupełniać wodę. Pod koniec gotowania dodać sok z cytryny

Kuchnia Prezydentowej
Sernik z bananowym shake i pianką Milky Way 236

sokiem z cytryny, zblenderować z mlekiem na shake wlać do masy serowej dodać budyń, wszystko krótko wymieszać.  Nie miksować długo aby nie wtłaczać do sernika dużo powietrza –wtedy sernik może popękać a ma być równy jak stół. Tak przygotowaną masę wylać na kruchy spód, przykryć wierzch folią aluminiową wsadzić do nagrzanego do 180*c piekarnika piec około(...)Odstawić do przestudzenia.  Zimną z lodówki kremówkę ubić na sztywno –uważać żeby nie przebić śmietany-może się zważyć pod koniec dodając cukier puder i śmietan fiks oraz ostudzoną masę milky way, wymieszać.  Rozsmarować na zimnym serniku posypać wiórkami lub czekoladą.  Schłodzić w lodówce

Wanilia i Kardamon
Sernik z bananowym shake i pianką Milky Way 123

sokiem z cytryny, zblenderować z mlekiem na shake wlać do masy serowej, dodać budyń, wszystko krótko wymieszać.  Nie miksować długo, aby nie wtłaczać do sernika dużo powietrza – wtedy sernik może popękać, a ma być równy jak stół.   Tak przygotowaną masę wylać na kruchy spód, przykryć wierzch folią aluminiową i wstawić do nagrzanego do 180*c piekarnika. piec(...)Odstawić do przestudzenia.  Zimną z lodówki kremówkę ubić na sztywno (uważać, żeby nie przebić śmietany-może się zwarzyć), pod koniec dodając cukier puder i śmietan fiks oraz ostudzoną masę milky way, wymieszać.  Rozsmarować na zimnym serniku posypać wiórkami lub czekoladą.  Schłodzić w lodówce

Kolorowy Przepisownik
Sernik oreo 171

Sernik, w którym zakochacie się od pierwszego wejrzenia, a jego smak jeszcze to uczucie pogłębi ;) Puszysta, delikatna, kremowa masa serowa z kawałkami ciasteczek, na spodzie z ciasteczek oreo, rzecz jasna, udekorowana ubitą śmietanką i pokruszonymi ciastkami. Wygląda wspaniale, smakuje jeszcze lepiej, ciężko poprzestać na jednym kawałku ;) Bardzo, bardzo polecam! Składniki na spód: 150 g ciasteczek Oreo 2 łyżki roztopionego(...)śmietany 30% 1 łyżka cukru pudru 1 zagęstnik do śmietany (opcjonalnie) Śmietanę ubić na sztywno, pod koniec miksowania dodać cukier i zagęstnik. Część masy śmietankowej cieniutko rozsmarować na wierzchu schłodzonego sernika. Pozostałą część kremu umieścić w rękawie cukierniczym i udekorować sernik. Na wierzch powykładać ciasteczka Oreo. Smacznego

Domowa cukiernia Ewy
Sernik na zimno 270

Wspaniały sernik, bez pieczenia, szybki, prosty, spójrzcie, jaki apetyczny, prawda?, z galaretką i owocami, jakie tylko mamy pod ręką doskonale się nadaje jako alternatywa każdego ciasta... Składniki: 4 jaja 1 kostka masła 1 szklanka cukru pudru  6 łyżeczek żelatyny (latem nawet 10) 1 szklanka mleka 1 kg twarogu półtłustego cukier waniliowy 2 galaretki dowolnego koloru owoce dowolne(...)rozpuszczamy w kąpieli wodnej i dodajemy do masy serowej. Białka ubijamy na sztywno i delikatnie wmieszać w masę serową. Wykładamy na ciastka, wyrównujemy, układamy owoce, zalewamy tężejącą galaretką. Przepyszny sernik na zimno przygotowała Elżbieta Smacznego

kgwjanczewo
Sernik ze śliwkami 207

może się lekko trząść, ale nie może być płynny) - upieczony sernik pozostawić w wyłączonym i uchylonym piekarniku do ostygnięcia - po ostygnięciu sernik schłodzić przez całą noc w lodówce - porcjować po schłodzeniu, przechowywać w chłodnym miejscu pod przykryciem

Smakołyki Bereniki
Sernik czekoladowy na orzechowym spodzie 129

powierzchni sernika kółeczka (mogą być jedno przy drugim lub w niewielkich odstępach; mniejsze bądź większe). Na koniec posypujemy wierzch gorzkim kakao. Sernik przechowujemy w lodówce, gdzie zachowa świeżość przez ok. 5 dni (najlepiej trzymać go pod przykryciem). Smacznego

MyCookBook.pl
Dietetyczny sernik waniliowy 158

czym będę mieć lekki problem, bo nawet tylu nie znam:p dlatego pozostanę przy faktach i nie będę nominować dalej. Cd. pod przepisem. Inspiracja Składniki (na tortownice o średnicy około 24cm) 4 jajka 1kg mielonego sera do serników (użyłam sera we wiaderku President 5% tłuszczu) łyżka skrobi ziemniaczanej łyżeczka mielonej wanilii skworcu lub nasionka z jednej laski wanilii 3/4 szklanki(...)wkładamy do miski i kolejno dodajemy po jajku, za każdym razem dokładnie miksując dodajemy ksylitol, skrobię, wanilię, miksujemy formę owijamy od zewnątrz folią aluminiową, aby nie przeciekła (będzie to sernik w kąpieli wodnej) wewnętrzną stronę standardowo wykładamy papierem do pieczenia przekładamy ciasto do formy wkładamy sernik do naczynia żaroodpornego, napełniamy naczynie gorącą wodą do wysokości 1/3 formy

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość