sernik pod - 1000 przepisów (strona:10/67)

Drożdżówka z Rabarbarem i Truskawkami 148

doskonałym. A całość ukryta w drożdżowym cieście to już czysty obłęd. Bynajmniej dla mnie…. gdyż tak jak mój mąż dałby się pokroić za kawałek sernika tak ja zrobiłabym wiele dla kawałka drożdżowego. Uwielbiam pod każdą postacią, z każdym jednym farszem, byleby było drożdżowe Moje dzieci też chętnie łapią kawałek drożdżówki w rękę i z przyjemnością pałaszują. Tym razem

Made By Mom And Son
Sernik Chałwowy 301

Chałwę pokruszyłam, dodałam kremówkę i zmiksowałam w malakserze. Powstałą masę wylałam do rondelka i lekko podgrzałam, nie doprowadzając do zagotowania. Wylałam polewę na wystudzony sernik i wstawiłam na całą noc do lodówki. Polewa pod wpływem niskiej temperatury ładnie zgęstniała, tworząc fajną chałwową taflę :)SMACZNEGO życzy BLONDYNKA

Blondynka Gotuje
Sernik Blue Curacao 300

jagód/borówki amerykańskiej listki świeżej mięty Przygotowanie: Ciasto: 1.Mąki przesiać przez sito i połączyć z proszkiem do pieczenia 2. W osobnej misie ubijać białka na sztywną masę, pod koniec dodać sok z cytryny oraz cukier puder- dodawać go należy po łyżce cały czas miksując. 3. Dodać po jednym żółtku nadal miksując. 4. Na koniec gdy masa będzie jednolita(...)chłodzić w lodówce. Masę śmietankową przygotować przed samym podaniem deseru. Masa śmietankowa: 1. Ubić mocno schłodzoną śmietanę na sztywno, dodać cukier puder 2. Pod koniec ubijania dodać schłodzony serek mascarpone, ubijać aż masy się połączą Schłodzony sernik dekorować chmurkami masy śmietankowej, jagodami oraz listkami mięty. Smacznego :) Zobacz także:         Sernik z wiśniami

KreatywnePiny
ULUBIONY SERNIK Z SOSEM TRUSKAWKOWYM. 181

truskawkowy (opcjonalnie) Spód: Ciasteczka rozgniatam na proszek, mieszam z miękkim masłem i wylepiam prostokątną formę, wyłożoną papierem do pieczenia lub aluminiową folią. Sernik: Białka oddzielam od żółtek, ubijam je na sztywną pianę, dodają pod koniec ubijania połowę cukry tak, aby piana stała się twarda i lśniąca. Ser mielę, ucieram z żółtkami i pozostałym cukrem. Dodaję budyń, mleko, miksuję. Następnie

W kuchni Karmel-itki
Sernik z dynia ,mlekiem kokosowym i amarettini 195

sernik z puree z dyni robilam po raz pierwszy.I to nie dlatego,ze nie lubie dyni,wprost przeciwnie uwielbiam pod kazda postacia.Nie znalam jednak smaku dyni na slodko,a okazalo sie ,ze dynia to swietne warzywo deserowe.Ten sernik jest nie tylko wyjatkowy ,a wrecz doskonaly - aksymitny i bardzo kremowy w smaku.To dodatek kremu kokosowego nadaje sernikowi owa jedwabistosc.Zachecam

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
AKSAMITNY SERNIK Z BORÓWKAMI AMERYKAŃSKIMI 19173

wiaderko śmietankowego twarogu i koszyczek borówek amerykańskich - było jasne, ze musi z nich powstać sernik:) Zrobiłam go na bazie przepisu na sernik nowojorski, dodając do niego jednak więcej jajek i śmietanę kremówkę. Wierzch oblałam pod koniec pieczenia gęstą śmietaną i posypałam obficie borówkami. Dzięki temu zabiegowi borówki nie popękały i ładnie się prezentowały po wyjęciu z piekarnika. Pieczony

Słodko-Słony Świat Ilony
Sernik z brzoskwiniami i bezową chmurką 276

ciasto: 2 ½ szklanki mąki pszennej ½ szklanki cukru ½ kostki masła 2 łyżki śmietany 18% 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 jajko Na masę serową: 1 kg sera na sernik 2/3 szklanki cukru 4 łyżki śmietany 18% ( razem będzie to opakowanie 200g) 4 żółtka 1 jajko ½ łyżki oleju 2 szklanki mleka 1 opakowanie budyniu śmietankowego lub waniliowego ¾ dużej puszki brzoskwiń(...)Brzoskwinie kroimy na kawałki i wykładamy na ciasto. Wkładamy do piekarnika nagrzanego na 210 stopni na 1 godzinę.  Białka ubijamy na sztywną pianę pod koniec dodając cukier (stopniowo po jednej łyżce). Na wyciągnięty sernik wykładamy pianę z białek i posypujemy wiórkami. Obniżamy temperaturę do 150 stopni i pieczemy do zabrązowienia białek (około 20-25 minut). Wyjmujemy i czekamy

Kolizje Smaków
SERNIK ZŁOTA ROSA 148

Sernik ten jest tak wilgotny, że rozpływa się w ustach Składniki SPÓD: 30 dag mąki pół kostki margaryny 1 jajko 2 łyżeczki proszku do pieczenia cukier waniliowy MASA SEROWA: 1 kg twarogu 2 szklanki mleka pół szklanki oleju 2 budynie śmietankowe 1 szklanka cukru 4 żółtka 2 całe jajka aromat np. pomarańczowy polewa z białek 4 białka pół szklanki(...)tarce z dużymi oczkami)Następnie wylać przygotowaną masę serową i piec w temperaturze 180 stopni przez 60 minut 4. białka ubić z cukrem, pod koniec ubijania dodać mąkę ziemniaczaną. Wyłożyć na gorący upieczony sernik i wstawić jeszcze na 10 minut do piekarnika

Darcia w kuchni
Sernik z mlekiem i brzoskwiniami 237

piekarniku rozgrzanym do 180 stopni, następnie zmniejszamy temperaturę do 150-160 stopni i pieczemy jeszcze około 25 minut. Nad sernik do piekarnika wkładamy pustą brytfannę, żeby się ładnie upiekł i nie spalił. Białka ubijamy na sztywną pianę, pod koniec stopniowo dodając cukier. Ubijamy z cukrem do momentu, aż będą lśniące, a cukier się rozpuści. Wykładamy na upieczony sernik

Kolorowy Przepisownik
Sernik na zimno – truskawkowo-waniliowy 181

Truskawki, wanilia i sernik. Niewiele wysiłku i czasu trzeba by stworzyć wyśmienite połączenie. Szczególnie łatwe jest to wtedy, gdy pod ręką mamy świeże, soczyste i dorodne sezonowe owoce, które temu szybkiemu i prostemu deserowi dodają smaku, koloru i lekkości, a także urody. Ten sernik szykowałam na małą, wysoką foremkę o średnicy 18cm. Jeśli chcecie robić go w większej

Karo in the Kitchen
Spis sprawdzonych przepisów Wielkanocnych 225

makiem na kruchym cieście Sernik Celinka Sernik królewski Sernik wiedeński Kawowy sernik z trzema warstwami Sernik izaura Kremowy sernik na ciasteczkowym spodzie Ciasto z makiem na maślance Makowiec pod kokosową chmuirką Babka zebra na coca-coli Herbaciana babka Babka Kawowo Bananaowa Muffinki jogurtowo-miodowe Muffinki z musli Czekoladowe muffinki według Nigelli Dwukolorowe muffinki

W Moim Magicznym Domu
Sernik fistaszkowy bez pieczenia 385

cienką warstwą na wierzch sernika, zamieszać wykałaczką lub końcówką noża, żeby w środku utworzył się nieregularny wzór - orzechy ziemne drobno posiekać, posypać wierzch sernika - sernik schłodzić przez całą noc w lodówce - przechowywać w lodówce pod przykryciem

Smakołyki Bereniki
Sernik ze śliwkami na kruchym cieście :) 193

mamy teraz pod dostatkiem :) Bynajmniej ja mam, a może miałam... -> dżemy, powidła i inne słodkości powoli ogołacały drzewko na pobliskiej działce :) A właśnie, niedługo przedstawię przepis na zdrowy, dietetyczny dżem śliwkowy :) Wracając do sernika. W domu zalegała mi miseczka śliwek zerwnych kilka dni wcześniej, w lodówce widzę 2 kostki sera, a więc postanowione! Robię sernik! Przepis pochodzi

Zdrowie na języku :P
Sernik jagodowy 337

RADY : - Ciasto na spód zawsze szykuję z minum ½ kg mąki (nawet z 1 kg), po podzieleniu na porcje zamrażam i zawsze mam gotowe pod ręką, nawet na ciasteczka. - Wszystkie składniki masy serowej muszą mieć temperaturę pokojową. - Sernik wymaga cierpliwości - musi wystygnąć i zastygnąć zanim go ukroimy, więc „nie poganiajmy go”. - Pieczenie w kąpieli wodnej jest gwarancją

mojewypiekiinietylko