sernik pod - 1000 przepisów (strona:9/67)

Delikatny sernik z owocami i bezą 221

pieczenia. Spód ciasta przygotowujemy ze zmielonych herbatników, podobnie jak przy  niebiańsko delikatnym serniku  (przepis znajdziecie  TU ). Gdy blaszka jest już przygotowana, w dużej misce ubijamy jajka z cukrem do uzyskania jasnej, puszystej konsystencji. Wówczas stopniowo dodajemy twaróg (wielokrotnie zmielony, ja kupiłam twaróg President). Pod koniec dodajemy proszek do pieczenia, budyń oraz stopione i przestudzone masło, a następnie(...)wykładamy na sernik z wiśniami. Sernik pieczemy przez około godziną w temperaturze ok 180 - 190 stopni. Po upieczeniu sernik przed podaniem musimy schłodzić, jednak nie wstawiamy do to lodówki, która ma niszczący wpływ na bezę. Pod przykryciem lub w lodówce beza straci swą chrupkość, za co najbardziej ją cenię

Taste Of My Day
Sernik z kremówką 222

Serniki mają to do siebie, że łatwo jest się nimi zapchać, są bardzo syte, ten zdaje się pod tym względem być nieco "lżejszy", jest bardziej puszysty i wilgotny niż tradycyjny sernik maślany . Jednak dla mnie numerem jeden pozostaje tradycyjny serniczek maślany z rodzynkami, który co prawda jest zbity i ciężki ale właśnie takie serniki lubię.  Spód

Kuchenne aromaty
Wiosenny sernik z mascarpone 343

zacznie lekko tężeć, zanurzać w niej owoce przeznaczone do dekoracji. Odkładać owoce na talerz, najlepiej tak, żeby się nie dotykały. Wstawić do lodówki.Kremówkę ubić, pod koniec powoli wlewając tężejącą galaretkę. Masę wyłożyć na sernik, schłodzić w lodówce przez 15-20 minut.Udekorować owocami w galaretce.Smacznego!Przepis jest dość długi, ale w przygotowaniu sernika nie ma większej filozofii. Wyjdzie

Pożeraczka, czyli raz adobrze
SERNIK KOKOSOWY NA HERBATNIKACH. 312

gdybym jeszcze taką inwencję twórczą i kreatywność wykazywała podczas nauki... Ale nie można mieć wszystkiego.Kremowy, delikatny i bardzo kokosowy wypiek, na pewno zadowoli miłośników serników i tego właśnie smaku. SERNIK KOKOSOWY NA HERBATNIKACH. /własny./ 4 - 5 opakowań herbatników 1 kg białego sera tłustego 5 jajek 125g kremu kokosowego (kupiłam w Żabce) 2 opakowania budyniu waniliowego 1/2 szklanki wiórków(...)sobą.   Na samym końcu, za pomocą szpatułki, delikatnie łączę masę z białkami. Wykładam masę za pomocą łyżki, porcjami, aby nam masa nie uciekła pod herbatniki, pomimo, że jest bardzo gęsta. Wygładzam wierzch. Sernik piekę w 150 stopniach przez 1h 30 minut - 1h 45 minut, aż wierzch będzie pięknie zrumieniony. Wolne pieczenia zapobiega  pękaniu wierzchu i powoduje

W kuchni Karmel-itki
Sernik ze złotą rosą 1449

już kilka razy, ale efekt rosy wydawał mi się bardzo skomplikowanym zabiegiem. Okazało się wręcz odwrotnie - rosa powstaje bez niczyjej pomocy, wystarczy jedynie pod koniec pieczenia pilnować bezy, aby się nie przypaliła. Przepis na sernik znalazłam na stronie Gruszka z fartuszka . Zapraszam do przygotowań! Składniki na spód: 120 g miękkiego masła 120 g drobnego cukru 1 całe jajko

My Culinary Art
Sernik czeski 245

którzy mają ich już dość obiecuję, że na razie to ostatni sernik, jaki w najbliższym czasie pojawi się na blogu :) Tym razem połączenie sernika z murzynkiem, niektórym znane jest to ciasto pod wdzięczną nazwą "Cielak" :) Obie te masy wspaniale się ze sobą łączą i tworzą naprawdę pyszny duet!  foremka 23x33 cm Ciasto:   2 szklanki mąki pszennej

Z miłości do słodkości
Marmurkowy sernik jagodowy ( na zimno ) 230

lodówki do stężenia ( na ok. godzinę ). Przed podaniem sernik z lodówki należy wyjąć 15 minut wcześniej. * jeżeli użyjemy samej jagodowej galaretki paski w serniku nie będą tak ciemne. Jeżeli nie mamy pod ręką jagód można do masy dodać odrobinę fioletowego barwika spożywczego a samą galaretkę rozpuścić w 3/4 szklanki wrzątku. Zdjęcia potraw są mojego autorstwa. Ich kopiowanie wymaga mojej

kawawszklance
Babeczki z czekoladowym sernikiem i bitą śmietaną 164

zdecydowany smak, forma oraz konsystencja. Te, zdecydowania pasują do moich wymagań ;) Babeczki są jakby zbudowane z idealnie stopniujących pod względem konsystencji elementów - kruche ciasto, delikatna masa sernika, puszysta bita śmietana i rozpływające się w ustach czekoladowe wiórki. BABECZKI Z CZEKOLADOWYM SERNIKIEM I BITĄ ŚMIETANĄ Składniki na ciasto: - 175 gram mąki - 85 gram masła - 1 łyżka cukru - około 1 łyżki wody(...)taką ilością wody, by ciasto było miękkie. Formujemy z niego kulę, owijamy folią i zamykamy w lodówce na 15 minut. Po tym czasie wypełniamy ciastem foremki.  Składniki na sernik: - 100 gram pełnotłustego twarogu - 2 łyżki cukru - 1 rozkłócone jajko - 50 gram gorzkiej czekolady Przygotowanie sernika: Twaróg ucieramy z cukrem na puszystą masę, potem dodajemy rozkłócone jajko i dalej

Życie zamknięte w smaku
Mini Serniczki na Zimno z Malinowo-Czekoladową Niespodzianką 276

Serniczek na zimno podany inaczej. Przecież nie musimy podawać sernika w tortownicy. Czym zdobiłam? Tym co miałam pod ręką. Mięta z balkonu, maliny z lodówki, 2 łyżki cukru i gorzkie kakao, prawda, że mało wymagające? A jakie pyszne! Dziecko zjadło 3 serniczki, mnie udało się zjeść jeden i wiecie co? Miałam ochotę na jeszcze..... Składniki na 4 szt:Spód

Blondynka Gotuje
Sernik na zimno z bananami 616

bananami miałem rok temu. Przepis rodził się sam pod czas wykonania, szybko doszedłem do wniosku że dolna warstwa jest za mało ciemna i potrzebuje ciemniejszego składnika, nie szukałem długo i dodałem swój ulubiony składnik słodkich ciast w postaci połowy puszki kajmaku. Świetnie się to skomponowało z resztą ciasta Save Print sernik na zimno z bananami Czas przygotowania

zjem to blog kulinarny
Cytrynowy sernik z bezową pianką 158

następnie piec przez kolejne 20-25 minut - w początkowej fazie w 120 stopniach, pod koniec zwiększając temperaturę do 160, żeby pianka przyrumieniła się lekko. Po upieczeniu piekarnik wyłączyć, uchylić drzwiczki i pozwolić sernikowi lekko przestygnąć. Następnie wyjąć i dostudzić w temperaturze pokojowej. Sernik nie powinien tak mocno opaść. Mój lekko oklapł, bo zbyt szybko chciałam go wystudzić i zrobić

Codzienna kuchnia niecodzienna
Sernik cytrynowy z borówkami 394

babeczkach lub tartaletkach.Sernik dzięki dodatkowi serka mascarpone ma kremową konsystencję, a pieczenie w niskiej temperaturze i z postawionym w piekarniku naczyniem z wodą, która pod wpływem gorąca przeistacza się w parę wodną, sprawia, że sernik jest równy i nie rośnie gwałtownie.Przepis można wykorzystać w tortownicy o średnicy 18 lub 21cm. Sernik cytrynowy z borówkamiSkładniki:ciasto80g mąka pszenna40g

Smakołyki Bereniki
Sernik cytrynowy z puree malinowym (pieczony) 155

wyrównać. Na wierzchu wyłożyć (łyżeczką) puree malinowe - tworząc kółka lub przeciągnięte, grube pasy. Następnie należy wziąć wykałaczkę i po całości "rysować" mniejsze/większe okręgi. Sernik można piec na dwa sposoby - w kąpieli wodnej lub pod wpływem pary. (W obu wersjach ciasto będzie idealnie gładkie i nie popęka.) Sposób 1. Tortownicę (bez masy) należy dwukrotnie i szczelnie owinąć folią aluminiową(...)wstawić do rozgrzanego piekarnika i do połowy napełnić wrzącą wodą. Następnie do tak przygotowanej blaszki wstawić torownicę z ciastem. Piec około 55-60 minut (**) w 170-175 stopniach. (Gotowy sernik powinien być ścięty, a wierzch sprężysty.) Upieczony sernik wyjąć z piekarnika, usunąć folię spożywczą i po ostudzeniu schłodzić w lodówce - najlepiej przez całą noc.  Sposób

Di gotuje
Sernik z kaszą jaglaną - ciasto bezglutenowe 213

Pierwszy raz robiłam sernik z ekologicznego sera i  kaszy jaglanej. Ser jest wspaniały. Sernik z kaszą jeszcze lepszy. Jednak ser robi ogromną różnicę. Podraża koszty, ale jest tego wart. 1 kg sera białego twarogowego ekologicznego szklanka suchej kaszy jaglanej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 6 - do 9 żółtek (zależy od wielkości jaj) szklanka cukru/ ksylitolu  1 łyżeczka(...)zimną wodą ok 2 cm ponad kaszę. Gotujemy na małym ogniu  ok. 10 minut. Po tym czasie wyłącz gaz i  pozostaw kaszę pod przykryciem na kilka minut,aby sypka i miękka. Wystudź. Sernik jaglany: Żółtka ubij z cukrem/ksylitolem na puch. Do masy dodawaj po łyżce  na zmianę wystudzonej kaszy jaglanej i sera białego, dodaj ekstrakt

AZgotuj!
Mini serniczki z orzechami 259

kilka kropel aromatu waniliowego 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 4 łyżki cukru do orzechów 6 łyżek wody do orzechów tłuszcz+ bułka tarta do formy Serniki: Białka ubić na sztywną pianę ze szczyptą soli. Pod koniec dodać 1/2 szkl cukru i ubijać aż piana będzie szklista i lśniąca. Stopniowo dodawać śmietanę, cały czas miksując na najniższych obrotach. Na koniec wmieszać

Smakołyki Asi