omletu użyj szerokiej łopatki. Omlet przekładamy owocami i składamy na pół, jemy póki ciepłe. Porcja: 293 kcal ;-) W wersji dla tych co nie na diecie: - omlet możesz poddać z serkiem wiejskim, serkiem mascarpone, twarożkiem lub bitą śmietaną - w wersji na drugie śniadanie omlet możesz zaserwować z gałką lodów np. jagodowych lub pistacjowych, możesz też go polać obficie gęstym sosem
SMYKWKUCHNIchlebowy, który całkowicie odmienia naleśniki przygotowywane z "cięższych" mąk. W cieście czekoladowym, gryczano-orkiszowym sprawdził się doskonale. Naleśniki są lekkie i puszyste, znakomicie się komponując z kwaskowatością cytrusów i wiejskim serkiem. W sprzedaży dostępne są smakowe kwasy chlebowe, np. z żurawiną lub śliwką, którymi można wzbogacić nasze naleśniki na etapie przygotowania ciasta. Żeby naleśniki zachowały elastyczność wystarczy(...)orkiszowej razowej Typ 2000, 2 jajka, 2,5-3 szklanki Razowego Kwasu Chlebowego, 3 łyżki oleju rzepakowego, 2 łyżki kakao, Szczypta soli, nasiona granatu do przybrania. Nadzienie: 700 g serka wiejskiego, Skórka otarta z jednej pomarańczy, 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii, cukier lub sok agawy do smaku. Mus cytrusowy: 2 pomarańcze, ½ limonki, 1 puszka liczi, 3 łyżki miodu gryczanego. Przygotowanie
SzczyptaSmaQPlacuszki z serka waniliowego z czekoladą to nasza kolejna propozycja na pyszne, słodkie śniadanie. Wbrew pozorom placuszki robi się bardzo szybko. Placuszki są bardzo delikatnie w
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Śniadanie iście wiosenne - ogórki faszerowane twarożkiem z rzodkiewką i szczypiorkiem :) Lekko i pysznie :) SKŁADNIKI 2 ogórki 1/2 opakowania serka wiejskiego (ziarnistego) 1/2 pęczka rzodkiewki 1/2 pęczka szczypiorku sól pieprz PRZYGOTOWANIE Ogórki obieramy , przekrawamy na pół. Kroimy wzdłuż i przy pomocy łyżeczki wydrążamy miąższ. Rzodkiewki ścieramy na tarce o grubych oczkach, wydrążoną część ogórka i szczypiorek siekamy. Mieszamy
Moje Kuchenne RewelacjePolecam prosty przepis na pyszne ziemniaki faszerowane boczkiem, serem wiejskim i żółtym. Składniki: 6-7 ziemniaków 200 g boczku wędzonego opakowanie serka wiejskiego 150 g sera żółtego sól, pieprz Przygotowanie Ziemniaki gotujemy w mundurkach, tak aby były miękkie, ale nierozpadające się. Obieramy i przekrawamy na pół. Delikatnie łyżeczką wydrążamy środek. Boczek kroimy w kostkę i podsmażamy na patelni. Studzimy
e-PrzepisyKulinarneczas przygotowania masy serowej. Masa serowa - białka ubić dobrze z cukrem. Żelatynę rozpuścić w 1/3 szklanki wody (np. w mikrofalówce), ale nie zagotowywać! Odstawić do przestudzenia. Jeśli używamy serka wiejskiego, trzeba go uprzednio zmiksować do konsystencji gładkiego twarożku. Wymieszać delikatnie z serkami homogenizowanymi, ubitymi białkami, żelatyną i cynamonem. Gotową masę wylać na przygotowany wcześniej spód i wstawić do lodówki
Kuchnia Elliezawsze mam czas, by dłużej zająć się przygotowaniem śniadania. Jednak gdy tylko mogę, zatrzymuję się na chwilę, by smakować, a nie tylko jeść. 1-2 porcje: 500 g serka wiejskiego 1 łyżka mąki kokosowej 1 łyżka mąki lnianej dowolne dodatki Serek wymieszałam z mąkami i odstawiłam, by ciasto się ścięło. Masę wyłożyłam na rozgrzaną patelnię, bez tłuszczu. Smażyłam przez
Kucharzycajajka M (65 g) 100 g serka wiejskiego light 2 płaskie łyżki mąki pszennej pełnoziarnistej (30 g) 1 łyżeczka erytrytolu (6 g) lub innego słodzika Zblendować razem, usmażyć na małym ogniu na lekko natłuszczonej patelni. Polewa: 1 łyżeczka kakao (5 g), 1 łyżeczka miodu pszczelego (6 g), 5-6 łyżeczek mleka do uzyskania konsystencji + pół łyżki wiórków kokosowych
Vroblewska-fitlifeCoś, co zastąpi śniadanie – koktajl bananowy z serkiem wiejskim, z dodatkiem kakao. Idealny na drugie śniadanie, gdy nie macie czasu na przygotowanie posiłku – wystarczy wrzucić wszystko do blendera, zmiksować i można cieszyć się pysznym i jednocześnie dietetycznym koktajlem. Cała mieszanka ma w sobie około 260 kalorii i przez
AleTorcikSkładniki: 350 g mąki 25 g drożdży 100 ml mleka 1 jajko 1 serek wiejski lekki 1/2 łyżki cukru 1/2 szklanki erytrytolu lub innego słodzidła 8 śliwek węgierek cynamon, 1/2 … Czytaj dalej Serowe rogaliki drożdżowe
czarrna od kuchniDzień zawsze dobrze jest zacząć od porządnego, pożywnego i smacznego... Artykuł Kanapki z serkiem wiejskim i rybą pochodzi z serwisu CookMagazine
COOKMAGAZINEŚniadanie to najważniejszy posiłek w ciągu dnia - przynajmniej dla mnie. Dziś bardzo lekka wersja - serek wiejski z granulowanym błonnikiem o smaku jabłkowym, sezamem i pszczelim pyłkiem. Do tego szczypta cynamonu i świeże owoce - w tym przypadku pomarańcza i kiwi :) Dodatkowo filiżanka ulubionej herbaty i mamy idealny początek dnia
Sajkofanka smakucoś dla osób na diecie – całość to jedynie 250 kcal Czas wykonania: 15 min. Ilość porcji: ok.300 ml (mały słoiczek majonezu) Składniki: 1 jajko 1 serek wiejski (200 g) 1 łyżeczka musztardy 1 łyżka soku z cytryny ½ łyżeczki oliwy szczypta pieprz szczypta sól Przygotowanie: Jajko ugotować na twardo. Resztę składników zmiksować za pomocą blendera
KuchniaWeDwoje.plrodzaju "co znalazłam w lodówce" :) Zapraszam do wypróbowania takiego połączenia smakowego. Orzechy włoskie w towarzystwie pomidorów? Dlaczego nie :) Mam nadzieję, że taka kompozycja Wam posmakuje :) Składniki : pół opakowania serka wiejskiego pół pomidora kilka orzechów włoskich szczypiorek sałata zioła prowansalskie 1 rzodkiewka Warzywa pokroić i wymieszać z pozostałymi składnikami. Posypać ziołami. Smacznego
Chocolate Muffin Blogpłaty ciasta filo 40 g masła nadzienie: 350 g piersi z kurczaka 4 cebulki dymki 250 g zielonych szparagów 2 łyżeczki curry w proszku 2 jajka 200 g serka wiejskiego 100 ml mleka sól pieprz 2 łyżki oleju dodatkowo: 1 pęczek rzodkiewki 1 doniczka rzeżuchy Piersi kurczaka pokroić w kostkę, dymkę razem ze szczypiorem posiekać. Odłamać zdrewniałe końcówki szparagów, pokroić(...)nieco wystawały ponad brzegi. Smarować je rozpuszczonym masłem. Podpiec w 200 st. C. przez 10-15 minut. Na ciasto wyłożyć nadzienie z kurczaka. Jajka roztrzepać, wymieszać z serkiem i mlekiem. Dodać soli i pieprzu. Masą jajeczną zalać kurczaka. Piec w 200 st. C. przez 25 minut. Podawać z pokrojonymi w plastry rzodkiewkami i rzeżuchą. Smacznego! Przede mną
Pożeraczka, czyli raz adobrze