czas przygotowania masy serowej. Masa serowa - białka ubić dobrze z cukrem. Żelatynę rozpuścić w 1/3 szklanki wody (np. w mikrofalówce), ale nie zagotowywać! Odstawić do przestudzenia. Jeśli używamy serka wiejskiego, trzeba go uprzednio zmiksować do konsystencji gładkiego twarożku. Wymieszać delikatnie z serkami homogenizowanymi, ubitymi białkami, żelatyną i cynamonem. Gotową masę wylać na przygotowany wcześniej spód i wstawić do lodówki
Kuchnia Elliezawsze mam czas, by dłużej zająć się przygotowaniem śniadania. Jednak gdy tylko mogę, zatrzymuję się na chwilę, by smakować, a nie tylko jeść. 1-2 porcje: 500 g serka wiejskiego 1 łyżka mąki kokosowej 1 łyżka mąki lnianej dowolne dodatki Serek wymieszałam z mąkami i odstawiłam, by ciasto się ścięło. Masę wyłożyłam na rozgrzaną patelnię, bez tłuszczu. Smażyłam przez
Kucharzycaużyłam trzech rodzajów sera: mozzarelli, wiejskiego i żółtego cheddara. Składniki na kaszę gryczaną pod pierzynką serową: - 1 szklanka kaszy gryczanej lub dwa woreczki - 200 g mozzarelli - 150 g serka ziarnistego wiejskiego - 100 g sera żółtego cheddar w plastrach - 1 siekana drobno cebula - 3 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę - oliwa z oliwek EVO - sól i pieprz do smaku - świeże zioła(...)gryczana pod pierzynką serową Jak zrobić kaszę gryczaną z serkami? Ugotuj kaszę gryczaną zgodnie z instrukcjami na opakowaniu. W rondlu odsmaż na oliwie cebulę oraz czosnek, aż będą miękkie. Kaszę przełóż do wysmarowanego masłem naczynia żaroodpornego wymieszaj z cebulą i czosnkiem, dosmacz pierzem i solą. Posyp mozzarellą i dołóż serek wiejski , popieprz wszystko i przykryj plastrami cheddara. Piecz w nagrzanym
Z Kuchni Do Kuchnijajka M (65 g) 100 g serka wiejskiego light 2 płaskie łyżki mąki pszennej pełnoziarnistej (30 g) 1 łyżeczka erytrytolu (6 g) lub innego słodzika Zblendować razem, usmażyć na małym ogniu na lekko natłuszczonej patelni. Polewa: 1 łyżeczka kakao (5 g), 1 łyżeczka miodu pszczelego (6 g), 5-6 łyżeczek mleka do uzyskania konsystencji + pół łyżki wiórków kokosowych
Vroblewska-fitlifePlacek ziemniaczany z piekarnika według szwedzkiej receptury. Podany z serkiem wiejskim dżemem z borówki i bekonem jest pyszny! Artykuł Pieczony placek ziemniaczany pochodzi z serwisu Pieprzyć z Fantazją
Pieprzyć z FantazjąCoś, co zastąpi śniadanie – koktajl bananowy z serkiem wiejskim, z dodatkiem kakao. Idealny na drugie śniadanie, gdy nie macie czasu na przygotowanie posiłku – wystarczy wrzucić wszystko do blendera, zmiksować i można cieszyć się pysznym i jednocześnie dietetycznym koktajlem. Cała mieszanka ma w sobie około 260 kalorii i przez
AleTorcikPlacuszki bananowe z serkiem wiejskim bez cukru to idealne śniadanie nie tylko dla dzieci, ponieważ skuszą się na nie również dorośli. Placuszki są pożywne i pełne delikatnej, naturalnej słodyczy, a ich przygotowanie trwa dosłownie kilka minut. Możecie je zabrać do szkoły lub pracy, albo podjadać w ciągu dnia solo, bądź z ulubionymi dodatkami. Moja rodzina stawia na tę pierwszą wersję
Di gotujeSkładniki: 350 g mąki 25 g drożdży 100 ml mleka 1 jajko 1 serek wiejski lekki 1/2 łyżki cukru 1/2 szklanki erytrytolu lub innego słodzidła 8 śliwek węgierek cynamon, 1/2 … Czytaj dalej Serowe rogaliki drożdżowe
czarrna od kuchniDzień zawsze dobrze jest zacząć od porządnego, pożywnego i smacznego... Artykuł Kanapki z serkiem wiejskim i rybą pochodzi z serwisu CookMagazine
COOKMAGAZINEŚniadanie to najważniejszy posiłek w ciągu dnia - przynajmniej dla mnie. Dziś bardzo lekka wersja - serek wiejski z granulowanym błonnikiem o smaku jabłkowym, sezamem i pszczelim pyłkiem. Do tego szczypta cynamonu i świeże owoce - w tym przypadku pomarańcza i kiwi :) Dodatkowo filiżanka ulubionej herbaty i mamy idealny początek dnia
Sajkofanka smakucoś dla osób na diecie – całość to jedynie 250 kcal Czas wykonania: 15 min. Ilość porcji: ok.300 ml (mały słoiczek majonezu) Składniki: 1 jajko 1 serek wiejski (200 g) 1 łyżeczka musztardy 1 łyżka soku z cytryny ½ łyżeczki oliwy szczypta pieprz szczypta sól Przygotowanie: Jajko ugotować na twardo. Resztę składników zmiksować za pomocą blendera
KuchniaWeDwoje.plrodzaju "co znalazłam w lodówce" :) Zapraszam do wypróbowania takiego połączenia smakowego. Orzechy włoskie w towarzystwie pomidorów? Dlaczego nie :) Mam nadzieję, że taka kompozycja Wam posmakuje :) Składniki : pół opakowania serka wiejskiego pół pomidora kilka orzechów włoskich szczypiorek sałata zioła prowansalskie 1 rzodkiewka Warzywa pokroić i wymieszać z pozostałymi składnikami. Posypać ziołami. Smacznego
Chocolate Muffin Blogpłaty ciasta filo 40 g masła nadzienie: 350 g piersi z kurczaka 4 cebulki dymki 250 g zielonych szparagów 2 łyżeczki curry w proszku 2 jajka 200 g serka wiejskiego 100 ml mleka sól pieprz 2 łyżki oleju dodatkowo: 1 pęczek rzodkiewki 1 doniczka rzeżuchy Piersi kurczaka pokroić w kostkę, dymkę razem ze szczypiorem posiekać. Odłamać zdrewniałe końcówki szparagów, pokroić(...)nieco wystawały ponad brzegi. Smarować je rozpuszczonym masłem. Podpiec w 200 st. C. przez 10-15 minut. Na ciasto wyłożyć nadzienie z kurczaka. Jajka roztrzepać, wymieszać z serkiem i mlekiem. Dodać soli i pieprzu. Masą jajeczną zalać kurczaka. Piec w 200 st. C. przez 25 minut. Podawać z pokrojonymi w plastry rzodkiewkami i rzeżuchą. Smacznego! Przede mną
Pożeraczka, czyli raz adobrzemini pizze w kolejnych 4 odsłonach:) Tym razem do wyboru: I. Kebab (z kurczakiem, sosem czosnkowym i sałatą) II. Rybna (z tuńczykiem, serkiem wiejskim i kukurydzą) III. Cztery sery z brokułami (mix serów i brokuły) IV. Włoska (z domowym pesto, suszonymi pomidorami, oliwkami i parmezanem) Czas wykonania: 3 h Ilość
KuchniaWeDwoje.plwszystko oblane cudownym sosem powstałym z połączenia melasy z chleba świętojańskiego i tahiny firmy Bakra. Zapraszam ! Składniki: -chleb lub bułeczka ( u mnie z samych ziaren) -serek śmietankowy lub wiejski -jedno jabłko -garść rodzynek i orzechów włoskich -łyżeczka masła klarowanego Sos: -łyżka tahiny -łyżka karobu- melasy z chleba świętojańskiego (do kupienia np. TU ) Wykonanie: Chleb kroimy na mniejsze kawałki(...)małą kosteczkę i wrzucamy na patelnię z rozgrzanym masłem. Posypujemy stewią, cynamonem i przykrywamy. Jeśli jabłka się przypalają można podlać je odrobiną wody. Wyciągamy tosty i smarujemy je serkiem. Gdy jabłka zmiękną i zaczną się rozpadać dorzucamy garść rodzynek i orzechów włoskich. Mieszamy i przekładamy na tosty. Całość artystycznie polewamy melasą i tahiną. Gotowe :) Smacznego
Gawron w rosole