płaska łyżeczka cukru 1 płaska łyżeczka soli 1 łyżka oleju 1 szklanka mleka 3 szklanki mąki Farsz Dodatki: 30 dag kurek 30 dag boczku 2 łyżki masła 20 dag żółtego sera 1 kulka mozzarelli sól i pieprz 3 czubate łyżki gęstej śmietany 18% 1 ząbek czosnku bazylia, oregano, Wykonanie: Zaczyn: W głębokiej misce mieszamy drożdże z solą i cukrem
Podróż w kulinariaSkładniki; 30 dag makaronu Bartolini muszle 20 dag szynki drobiowej 1 puszka pomidorów bez skóry ( 300ml) 2 małe czerwone cebule natka pietruszki ok. 5 łyżek startego żółtego sera sól i pieprz do smaku oliwa z oliwek 1 łyżeczka suszonego oregano 1 łyżeczka miodu Przygotowanie; Na rozgrzaną patelnię wlać ok 3 łyżek oliwy i dodać pokrojoną w cienkie
Radość kipiąca uśmiechem.Składniki: 4 pomidory, 3 nieduże ząbki czosnku, 70g startego sera żółtego, szczypiorek, 2 łyżki majonezu, 1 łyżka śmietany 12%, pieprz. Przygotowanie: Smacznego
W kuchni u MonikiSkładniki: brokuł żółty ser 3 łyżki czubate majonez pieprz sól Sposób przygotowania: Ugotować brokuł. Ostudzić. Pokroić ser w kostkę. Dodać majonez, sól i pieprz do smaku
Przepisy kulinarne babci AntoninySkładniki: 10 sztuk, średniej wielkości 500 g mąki 350 ml ciepłego mleka 25 g świeżych drożdży 1 łyżeczka cukru Sól ,pieprz Olej do głębokiego smażenia Dodatkowo: Kwaśna śmietana 18% Żółty ser, tarty Papryka Czerwona cebula Ser feta Ewentualnie coś zupełnie innego, co lubicie ,ale śmietana i ser musi być – tak jest w oryginale. Drożdże z cukrem i szklanką ciepłego
Ladylaura.Składniki: ( ilość składników można dać na oko ) 1 puszka czerwonej fasoli, 100g szynki gotowanej, 140g startego sera żółtego, 1 puszka kukurydzy, kilka kawałków papryki konserwowej, 5-6 niedużych ogórków konserwowych, 1 słoik selera konserwowego, sól, pieprz, majonez. Przygotowanie: Smacznego
W kuchni u Monikiprzepis KLIK (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 5. Sałatka śledziowa z papryką - bardzo smaczna sałatka, w której śledzie są pokrojone w kostkę mniejszą lub większą, zależy od upodobań. Ze świeżą papryką, serem żółtym i świeżą natką pietruszki. Do tej sałatki idealnie pasuje majonez, ale można ją zrobić także z jogurtem greckim. Chętni znajdą przepis tu KLIK 6. Sałatka śledziowa z buraczkami
Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanieprzed świątecznego klimatu. Podaję ją z pysznym PIECZYWEM CHRUPKIM WASA WIELOZIARNISTYM NA ZAKWASIE. Zapraszam :) SKŁADNIKI: Sałatka: 10 dag Polędwicy Sopockiej 1/2 słoika selera konserwowego 10 dag sera żółtego tartego 2 jajka 3 ogórki kiszone 1 łyżka natki pietruszki Sos: 3 łyżki majonezu 1 łyżka jogurtu naturalnego 1 łyżka tartego chrzanu sól
Gotowanie Patkiziemniaki na obiad. Są rewelacyjne, chrupiące z zewnątrz, puszyste i mięciutkie w środku. 1 kg ziemniaków 1 ¼ szklanki mąki pszennej 2 jajka Sól Pieprz Ostra czerwona papryka 100 g żółtego sera Bułka tarta do panierowania ok. 1 oleju do smażenia Ziemniaki obieramy, kroimy na mniejsze kawałki i gotujemy do miękkości. Odcedzamy i przeciskamy przez praskę lub bardzo mocno ubijamy. Dodajemy
VioletoweKucharzenieziemniaki na obiad. Są rewelacyjne, chrupiące z zewnątrz, puszyste i mięciutkie w środku. 1 kg ziemniaków 1 ¼ szklanki mąki pszennej 2 jajka Sól Pieprz Ostra czerwona papryka 100 g żółtego sera Bułka tarta do panierowania ok. 1 oleju do smażenia Ziemniaki obieramy, kroimy na mniejsze kawałki i gotujemy do miękkości. Odcedzamy i przeciskamy przez praskę lub bardzo mocno ubijamy. Dodajemy
VioletoweKucharzeniepożywna przekąska na imprezę lub pyszne śniadanko. Składniki na ok. 6 osób: 1 mały filet z kurczaka - podwójny 3 brzoskwinie z puszki - u mnie 6 połówek 220 dag żółtego sera 3 łyżki majonezu sól, pieprz szczypiorek do dekoracji Przygotowanie: W garnku zagotuj wodę z 1/4 łyżeczki soli. Na wrzątek wrzuć (oczyszczony z błonek) filet i gotuj ok. 15-20 minut
Alutka-GotujeSkładniki na 2 porcje: 150 g makaronu pełnoziarnistego penne Barilla 100 g boczku 200 g dyni 1 cebula 2 zabki czosnku 50 g pestek dyni 50 g startego żółtego sera pieprz, sól do smaku olej lub smalec do podsmażenia Dynię i cebulę obierz i pokrój w kostkę. Boczek także. Wszystko podsmaż aż dynia zmięknie. Dodaj czosnek i przypraw solą
SMYKWKUCHNIpomidora. Smażymy na średnim ogniu. Następnie wkładamy pod grill w piekarniku na kilka minut. Posypujemy ulubionymi ziołami szczypiorkiem, natką ( u mnie tymianek z oregano). Można posypać też żółtym serem. Po co ma się zmarnować. Nie marnujmy żywości. Planujmy, zarządzajmy naszym jedzeniem. To nasze pieniądze, ochrona środowiska, ekologia, oszczędzanie wody i energii, szacunek do zwierząt i jedzenia. Poszerzajmy naszą
AZgotuj!produktów oraz pomogą wybrać model najlepiej dostosowany do potrzeb klienta. Kilka przepisów: Pizza z chleba Pieczony kurczak z rosołu Pudding z drożdżówki/chałki Placki z jajek i żółtego sera Więcej propozycji na blogu. (*) Niektóre ze zdjęć pochodzą ze strony www.pixabay.com/pl.
Di gotujesól ok. 2 szklanki pomidorków koktajlowych 1 opakowanie fety na pesto: 2-3 duże garście świeżego szpinaku/jarmużu/natki pietruszki/bazylii lub mix zielonych liści ok. 100-150 g twardego żółtego sera 2-3 ząbki czosnku ½ filiżanki prażonych pestek słonecznika sok z cytryny, sól, pieprz oliwa (kilka łyżek lub więcej) Ugotuj makaron al dente w osolonej wodzie z dodatkiem oleju/oliwy. Odcedź
Qlinarnie i Qlinarnie