ser żółty - 6379 przepisów (strona:243/426)

Najprostsza zapiekanka makaronowa z szynką 209

trochę więcej, na zapas. Najprostsza zapiekanka makaronowa z  szynką Czas przygotowania : 45 minut Składniki: 400 g makaronu, u mnie rurki 300 g dobrej wędzonej szynki 300 g starego żółtego sera 400 g jogurtu typu greckiego 200 g śmietany 18 % 2 jajka pieprz 2 łyżeczki suszonego oregano 2 łyżeczki suszonej bazylii ew. sól morska masło do posmarowania naczynia Wykonanie: Piekarnik

Kulinarne przygody Gatity
Sałatka warstwowa 1856

aromatu. Składniki: 2 jajka ugotowane na twardo 3 łyżki majonezu 2 łyżki mleka 4 łyżki kukurydzy z puszki 100 g kiełbasy bamberskiej Tradycyjne Jadło kawałek pora 80 g żółtego sera 3-4 rzodkiewki  Przygotowanie: Jajka zetrzeć na drobnych oczkach. Kukurydzę odsączyć z nadmiaru zalewy. Kiełbasę pokroić w drobną kostkę. Por pokroić w cienkie paseczki. Ser i rzodkiewki zetrzeć

Ala piecze i gotuje
sałatka z mandarynkami 195

mgnieniu oka. Znaczy więc, że była pyszna.  Składniki: 1/2 główki kapusty pekińskiej puszka mandarynek w syropie szklanka tortellini z szynką 300 g szynki konserwowej w kawałku 200 g żółtego sera w kawałku puszka kukurydzy 4-5 łyżek majonezu 3 łyżki jogurtu naturalnego 2 ząbki czosnku łyżka chrzanu pieprz sól Tortellini ugotować w osolonym wrzątku, odcedzić i wystudzić. Kapustę poszatkować

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Brokułowa zupa krem 130

Łatwa do zrobienia, sycąca, idealna na chłodne dni. Po prostu zupa krem z brokułów!   1 duży brokuł ok. 0,5 kg ziemniaków 1 cebula tarty żółty ser olej   Brokuły obgotować tak, żeby zachowały kolor i pozostały lekko twarde. Oddzielić miękką górę, od łodygi. Łodygi pokroić na mniejsze części. Cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć

Polska Zupa
Zupa krem z zielonego groszku;) 123

gładkość kremu. Dopiero teraz doprawiamy solą i sporą ilością mielonego pieprzu. Dodajemy oliwę z oliwek i masło. Zupę podajemy z gęstą śmietaną. Jeśli lubicie możecie dodać grzanki oraz starty, żółty ser. Wersji podania jest mnóstwo, wybierzcie więc taką, która najbardziej Wam odpowiada. Smacznego

Kuchnia Pani Wiosny
Tarta z warzywami! 148

Jajko roztrzepujemy ze śmietaną, solą, pieprzem i sezamem. Masę śmietanową wylewamy na warzywa. Pieczemy w temperaturze 180 stopni Celsjusza ok. 20-30minut. Na koniec pieczenia możemy dodać starty żółty ser. Kruchy spód, przypieczone warzywa i lampka wina to idealne połączenia na sierpniowe gorące wieczory. Pyszna, lekka kolacja! Smacznego

Kuchnia Pani Wiosny
Kurczak, holenderski ser i suszone pomidory! 150

uczucie. I jeszcze bardzo lubię jesień. I suszone pomidory. I Ciebie - mój drogi czytelniku - też lubię :) Składniki dla 4 osób: 3 połówki piersi z kurczaka 1 słoik suszonych pomidorów żółty ser 3 ząbki czosnku oliwa z oliwek oregano chili sól pieprz Sposób wykonania: Pierś z kurczaka dokładnie myjemy. Każdą połówkę nacinamy nożem i tworzymy kieszonkę wewnątrz. Ważne żeby nie rozciąć

Kuchnia Pani Wiosny
Sałatka a'la Gyros 188

Ketchupu Pikantnego  Pieprz, Sól - Tylko Do Smak u SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: Kurczaka umyć, pokroić w kostkę, posypać wegetą, usmażyć. Wszystkie warzywa pokroić w kostkę. Kukurydzę odsączyć wsypać do miski. Ser żółty zetrzeć na grubych oczkach. Przygotować Sos z podanych składników.  Całość wymieszać oraz doprawić

Gotowanie Patki
Sałatka z łososiem na pieczywie chrupkim 188

odpowiadało :) Można pieczywo wcześniej pokroić i używać mniejszych kawałków, na pewno ułatwi to krojenie ;) Składniki: 1 opakowanie pieczywa chrupkiego ze słonecznikiem Chrupak , 1 puszka łososia, 4 jajka, 20 g żółtego sera, 8 łyżeczek majonezu, szczypiorek. Przygotowanie:  Każdy kawałek pieczywa chrupkiego smarujemy 1 łyżeczką majonezu. Układamy na desce dwa kawałki koło siebie i posypujemy startym serem. Następnie układamy kolejne

Aga w kuchni
naleśniki z leśnymi grzybami 179

tłuszczu smażymy cienkie naleśniki z obu stron na złoty kolor. składniki na farsz: 300 g grzybów, borowików leśnych 1 marchewka 1 por, biała część 150 g cebuli 150 g sera żółtego 1 łyżka natki pietruszki, posiekanej sól, pieprz tłuszcz do smażenia wykonanie: Grzyby oczyszczamy, dokładnie myjemy i drobno kroimy. Marchewkę obieramy i ścieramy na tarce o grubych oczkach. Cebulę obieramy

Domowy Smak Jedzenia
Minipizze z ciasta francuskiego 299

prezentuje się na talerze. Dzięki czemu świetnie nadaje się imprezę lub podwieczorek dla milusińskich. Składniki - 20 dag pieczarek - 2 cebule - 4 parówki ( ok.20 dag ) - 1 żółta papryka - opakowanie ciasta francuskiego - 20 dag startego żółtego sera - ketchup - suszona bazylia - masło Drogi internauto - jeżeli przepisy znalezione na tym blogu uważasz za przydatne i chętnie wykorzystasz je w swojej kuchni możesz  wziąć

Świat Smaku
Dynia makaronowa pieczona z sosem serowym 202

programach kulinarnych. W końcu (jak możecie się domyślać) dynia została przekrojona, a przy okazji nikt nie ucierpiał podczas tej czynności. Dynia okazała się dość słodka, delikatna w smaku. Ma żółty miąższ, trochę przypominający smakiem melony. To jednak nie czyni jej jeszcze cudem natury. Dynia makaronowa staje się wyjątkowa po upieczeniu, gdy miąższ dzieli się na pojedyncze włókna, które przypominają makaron(...)porcje: 1 dynia makaronowa (ok.1,2 kg) 20 g masła 1 posiekany ząbek czosnku 1 łyżeczka posiekanej ostrej papryczki 2 łyżki mąki 1 szklanka mleka 75 g żółtego dojrzewającego sera , drobno startego (u mnie manchego pomieszany z pecorino) plus dodatkowo 2 łyżki do posypania 2 łyżki posiekanej natki pietruszki sól pieprz gałka muszkatałowa Dynię ostrym nożem przekroić na pół. Uważajcie

Pełny talerz
Pulpety z indyka na pieczonych warzywach 171

olejem. Piec w piekarniku w 180 stopniach C do miękkości warzyw. Pod koniec pieczenia dodać pulpety i piec około 10 minut. Sos serowy 300 ml śmietany kremówki 100 g żółtego sera typu gouda sól pieprz Śmietanę wlać do rondelka i podgrzać, a następnie dodać starty na tarce ser i stale mieszając podgrzewać na małym ogniu. Kiedy sos będzie już gęsty

O kuchni z uczuciem
Sosy FOLWARK 213

charakter nadają przyprawy , czosnek i zioła. Niezastąpiony do tortilli , kebaba , gyrosa , grilowanego mięsa . 2. Remulada duńska - Gęsty majonezowy sos z warzywami o lekkim smaku curry ,wyśmienity do jajek , wędlin, żółtego sera , potraw z grilla. 3. Sos madziarów - ostry sos pomidorowy z dodatkiem chili ze słodko- kwaśnym posmakiem .Doskonały do wędlin, parówek , kanapek .  Zapraszam do wypróbowania

Sama słodycz i szczypta chili