ser feta - 6431 przepisów (strona:232/429)

50 przepisów z zielonymi warzywami 152

pietruszki Koktajl pietruszkowy Koktajl z jarmużu z bananem i pomarańczą Koktajl z zielonym jęczmieniem Koktajl szpinakowo - pomarańczowy Lemoniada cytrusowa z natką pietruszki Makaron orzo z liśćmi szpinaku i serem feta Makaron z soczewicą i mozzarellą w brokułowym pesto Mizeria Ogórki małosolne w plasterkach Ogórkowa na skrzydełkach z dymką Oliwki marynowane w oregano i majeranku Oliwki marynowane z czosnkiem(...)kaszy gryczanej z rukolą i klementynką Sałatka z kaszy gryczanej z rukolą, oliwkami i czerwoną cebulą Sałatka z rukoli z brzoskwinią i wędzonym kurczakiem Sałatka z rukoli z gruszką, serem pleśniowym i orzechami Sałatka z rukoli, z gruszką, figami i camembertem Sałatka z rukoli z cieciorką, czerwona cebulą i czarnymi oliwkami Sałatka z rukoli z kiełbasą krakowską Sałatka ze szpinaku

Moja smaczna kuchnia
Pita z serem feta 105

łyżeczka soli Sos : oliwa z oliwek extra vergine 50 ml ocet balsamiczny 2 łyżki pół łyżeczki miodu szczypta pieprzu Farsz : kilka szt pomidorków czereśniowych, koktajlowych, jakie lubicie ser feta 250 g 1 czerwona cebula opakowanie mix sałat ogórek Przygotowanie     Pita :Drożdże rozpuściłem w 1/4 ciepłej wody i odstawiłem na 5 min. Mąkę przesiałem do miski, dodałem sól(...)około 10 min do lekkiego zarumienienia. Wyjąłem i pozostawiłem do wystudzenia. Odkroiłem górną część i napełniłem farszem i polałem sosem. Farsz: : pomidorki czereśniowe przekroiłem na połówki, część na ćwiartki. Ser w kostkę. Ogórka na plasterki, a te na mniejsze kawałki. Czerwoną cebulę pokroiłem w plasterki Sos:wymieszałem energicznie wszystkie składniki sosu

R'n'G Kitchen
Pizza z dyni z pieczoną papryką, fetą i rukolą 120

łyżeczka suszonych drożdży 1 łyżką oliwy z oliwek 2 czerwone papryki 200 g. passata pomidorowa czosnek 1 ząbek bazylia 1 łyżeczka oliwa z oliwek 1 łyżka czerwona cebula (mała) feta owcza ok 50 gram pieprz do smaku Dynię lub batata owijamy w filię i pieczemy ok 40 60 minut. Obok układamy papryki polane oliwą. Papryki pieczemy 30 minut(...)polać sosom przygotowanym z : passaty z ząbkiem czosnku, 1 łyżką oliwy z oliwek, oregano i solą himalajską. Pieczemy w 230 stopniach ok 20 minut. Po wyjęciu rozkładamy: pieczoną paprykę, ser feta, rukolę i krążki czerwonej cebuli oraz rukolę. Doprawiamy pieprzem

AZgotuj!
C - Naleśniki ze szpinakiem i fetą 141

delikatnie wymieszać. Lekko naoliwić patelnię przed pierwszym naleśnikiem, wylewać cienką warstwę ciasta  i smażyć naleśniki na złoty kolor. Składniki na farsz: opakowanie szpinaku (świeży lub mrożony) kostka sera Feta 3-4 ząbki czosnku łyżka masła pieprz Rozgrzać masło na patelni, wrzucić szpinak i posiekany drobno czosnek.  Smażyć do momentu, kiedy odparuje nadmiar wody, następnie dodać fetę

Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciała
Makaronowa sałatka z fetą, pomidorkami i oliwkami (Pasta fredda con feta, pomodorini e olive) 116

który Was dziś serdecznie zapraszam. Danie niezwykle proste, którego przygotowanie nie zajmie Wam więcej niż 30 minut. Makaron z pomidorkami, czarnymi oliwkami, serem feta, czerwon ą  cebul ą , kaparami a do tego aromatyczna oliwa ze świeżą bazyli ą ,  miętą  i czosnkiem. Danie, które  eksploduje kolorem i niesamowitym aromatem. Polecam

La grande e la piccola cuoca
Naleśniki ze szpinakiem i fetą 107

Mieszam a później dolewam mleko tak by powstała lejąca ale ciut gęsta masa naleśnikowa. Smażę naleśniki bez żadnego tłuszczu na naleśnikowej patelni.   Farsz: świeży szpinak (1 opakowanie) ser feta (2/3 kostki) pół dużej kulki mozarella pieprz 1 łyżeczka masła 1 łyżka śmietany 2 rozmiażdżone ząbki czosnku Masło rozpuszczam na patelni. Dodaję umyty świeży szpinak. Chwilę duszę. Dodaję fetę

MojaQchnia.pl
Sałatka ze szparagami i groszkiem cukrowym 94

przepis 💓. Sałatka ze szparagami i groszkiem cukrowym Czas przygotowania: 20 minut Składniki: 1/2 pęczka zielonych szparagów  2 porządnie garści zielonego cukrowego groszku w łupinach 50 g sera feta 1 dojrzały pomidor malinowy garść listków szpinaku baby listki świeżej bazylii lub innych ziół  sól pieprz oliwa z oliwek sok z cytryny Wykonanie: Ze szparagów odłamujemy zdrewniałe końcówki. Wrzucamy

Kulinarne przygody Gatity
Sałatka z granatu i buraków z fetą 126

Dlatego jedzcie, ile możecie, chociaż na zapas najeść się nie można, chociaż moja Pani Matka zdaje się uważać czasami inaczej… Składniki: 1 burak 1/2 granatu 200 g sera feta garść pestek dyni 1 pęczek bazylii 3-4 łyżki oliwy sól i pieprz do smaku Przepis: Buraka gotujecie w łupinie, studzicie, obieracie i kroicie w kostkę. Granat kroicie

GRUBY WAŁEK
Zupa z pieczonych pomidorów 112

uśmiechać. Ciekawe kto się pierwszy dowali.  Składniki: 2 kg dojrzałych pomidorów (ja użyłam bawolich serc) 1 bulionu (ja użyłam drobiowego) 2 cebule główka czosnku pół pęczka koperku kawałek sera feta (ja użyłam podobnego, tylko koziego) duża szczypta wędzonej papryki (opcjonalnie) sól pieprz oliwa (przepis na 5-6 porcji) Z pomidorów wycinamy twarde części, kroimy w mniejsze kawałki, wrzucamy(...)uzyskać gęstą konsystencję, ale nie taką jak zupa krem). Doprawimy solą, pieprzem i wędzoną papryką, dodajemy poszatkowany koperek, mieszamy. Makaron gotujemy al dente. Do misek wsypujemy makaron i pokruszony ser, zalewamy zupą. Można zupę jeszcze skropić odrobiną oliwy

Kardamonovy
Burek z mięsem, szpinakiem i botwinką. 180

tego przepisu 250 g ugotowanego mięsa 300 g szpinaku lub liści botwinki (ja pomieszałam w proporcji 50:50) 2 ząbki czosnku sól pieprz ewentualnie garść twarogu lub sera feta olej      Szpinak lub botwinkę gotujemy. Szpinak około 1-2 minut, botwinkę około 7-8 minut (ja jako że przygotowałam farsz i z jednego, i z drugiego(...)delikatnie naciągać z każdej strony po kawałku, aż będzie półprzeźroczyste.      Farsz dzielimy na cztery równe części, na każdym placku rozkładamy porcję farszu, możemy dodatkowo pokruszyć trochę sera. Naprzeciwległe boki ciasta marszczymy i składamy ku środkowi, następnie składamy pozostałe ciasto do środka tak jak na zdjęciu i burek gotowy. Umieszczamy go na blasze wyłożonej papierem do pieczenia zlepieniem

Rozpustne gotowanie
Carpaccio z buraka 120

danie, wygląda cudownie, a smakuje wyśmienicie. Carpaccio z buraka to idealna przekąska na świąteczny czy sylwestrowy stół. Gorąco polecam.  Carpaccio z buraka Składniki: kilka ugotowanych lub upieczonych buraków* feta** rukola sól, pieprz sos balsamiczny (opcjonalnie) oliwa z oliwek extra virgin (opcjonalnie) * Można wykorzystać buraki z gotowania barszczu (nie muszą przecież być idealnie okrągłe plasterki, możecie przygotować carpaccio(...)zrobić carpaccio z buraka? Ugotowane lub upieczone buraki pokroić w cienkie plasterki i ułożyć na dużym talerzu, tak aby lekko na siebie zachodziły.  Przybrać rukolą i pokruszonym serem feta, skropić oliwą z oliwek lub sosem balsamicznym.  Doprawić do smaku solą i pieprzem.  Ja bardzo lubię carpaccio z buraka skropione sosem balsamicznym i takie Wam polecam! Smacznego

Codzienne Gotowanie
Pieczeń rzymska, czyli niezły klops z kukurydzą i fetą 176

sztuce kulinarnej :) SKŁADNIKI 1 kg mięsa mielonego wołowo-wieprzowego 1-2 jajka  1 czerstwa bułka, namoczona w mleku lub wodzie (zamiennie 2 łyżki bułki tartej) 1 opakowanie sera feta 1 puszka kukurydzy sól cynamon zioła prowansalskie papryka w proszku pieprz czarny pieprz ziołowy czosnek pietruszka tłuszcz do wysmarowania formy bułka tarta do obsypania formy WYKONANIE Mięso mielone łączymy

Zofiana

Proponowane wyszukiwania