wiórek selera konserwowego 7 plastrów ananasa z syropu 1 puszka słodkiej kukurydzy 1 średniej wielkości por (biała część) 3-4 łyżki majonezu Sól Pieprz Makaron gotujemy w osolonej wodzie do miękkości, odcedzamy. Kukurydzę, seler konserwowy oraz ananasa odsączamy z zalewy. Ananasa, żółty ser edamski oraz wędzony filet z piersi kurczaka kroimy w kosteczkę. Por kroimy w piórka. Szczypiorek bardzo drobno
VioletoweKucharzeniemango 80g orzeszków ziemnych 4 łyżki gotowej żurawiny (ze słoika) świeżo zmielony pieprz Wykonanie: 1. Ser obtoczyć w jajku, bułce i jeszcze raz w jajku i bułce, smażyć na rozgrzanym oleju z obydwu stron na małym ogniu. 2. Pomarańczę wyfiletować pozbawiając białej błonki, pokroić w księżyce. Kiwi oraz mango obrać i pokroić w większą kostkę. 3. Na talerzu ułożyć umytą
Szalona Kuchnia Ewelinyrodzinka! Składniki 300 g mięsa mielonego (u mnie indyk, ale można użyć również wieprzowiny i wołowiny) jajko łyżka bułki tartej 100 g sera feta (dobrej jakości) po jednej papryce czerwonej, zielonej i żółtej dwie szalotki (lub cebule białe) mała papryczka chili 2-3 ząbki czosnku 1/2 cukinii marchewka 3 ziemniaki 4-5 łyżek oliwy z oliwek przyprawy: płaska łyżeczka grubo(...)ręką świeże zioła, to jak najbardziej polecam ich również użyć. Fetę kroimy w grubą kostkę. Z mięsa formujemy kotleciki, rozpłaszczamy każdy i do środka wkładamy po jednej kostce sera. Całość zlepiamy szczelnie, rolujemy i odstawiamy. Uformowane kotleciki smarujemy oliwą i układamy w odstępach na blasze do pieczenia wyłożonej papierem. W przestrzeniach pomiędzy nimi układamy warzywa. Blachę przykrywamy folią do pieczenia
Analiza Smakustopniach. Zielona masa: 1 szkl. soku zagotowujemy, resztę mieszamy z budyniem. Do gotującego się soku dodajemy budyń i zagotowujemy. Biała masa: Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Żelatynę rozpuszczamy w 1/3 szkl. wrzątku. Śmietanę ubijamy na sztywno, dodajemy czekoladę i ser, a na końcu wystudzoną żelatynę. Przełożenie ciasta: Biszkopt nasączamy sokiem pomarańczowym, wylewamy na niego ciepłą zieloną masę. Banany kroimy wzdłuż
słodki bratekpysznego obiadu? Podaję na dłoni gotowy przepis. Całkowity czas przygotowywania 30-35 minut. SKŁADNIKI: 4 porcje 4 kawałki białej ryby bez skóry (miruna, dorsz) Mała cukinia Pomidor 1-1.5 woreczka ryżu Mały ząbek czosnku Szalotka Kilka kawałeczków sera feta 4 łyżki ajwaru 2 łyżki sosu sojowego Kurkuma Tymianek Oliwa z oliwek Świeża bazylia Papier do pieczenia PRZYGOTOWANIE: Ryż
Kopystką po garachsól i pieprz do oprószenia filetów przyprawa do kurczaka 1 łyżeczka pieczarki 5 szt. brokuł 400 gram ser żółty ok. 10 plastrów jajko 1 szt. sezam 1 łyżka siemię lniane 1 łyżka cebula biała 2 szt. olej do smażenia sól morska 1 szczypta (do pieczarek) Sposób przygotowania: 1. Kurczaka umyć, osuszyć(...)Ciasto francuskie rozłożyć na pergaminie, na którym będziemy piec. Ponacinać po bokach wzdłuż w stronę środka, ale tak byśmy mogli ułożyć farsz. Na cieście układamy kilka plastrów sera. Na to brokuł i pieczarki z mięsem. Zwijamy warkocza, na przemian boki układamy do środka. 4. Gotowy warkocz posmarować rozkłóconym jajkiem i posypać sezamem oraz lnem. Wstawić do nagrzanego piekarnika
Kuchnia Paulettespiersi z kurczaka (2 podwójne piersi) średni pęczek koperku 2 jajka (L) 150 g sera żółtego 1 łyżka mąki ziemniaczanej 6 łyżek mleka 2 łyżki majonezu 1 średnia cebula 3 ząbki czosnku 1/2 łyżeczki tymianku 1/2 łyżeczki majeranku 1 łyżeczka pieprzu białego 1 łyżeczka soli Przygotowanie: Kurczaka umyć, oczyścić z żyłek i pokroić w drobną (1 cm) kostkę. Cebulę
Kuchcik gotujefenkuły najlepiej z zieloną nacią ● 150 g orzechów włoskich ● 1 łyżka miodu ● 1 łyżka masła ● 200 g sera Lazur (lub sera Saint Agur) ● ½ cytryny Sos winegret: ● 6 łyżek oliwy z oliwek ● 3 łyżki octu balsamicznego z białego wina (?lub octu jabłkowego) ● pieprz, sól Przygotowanie : Przygotuj sos winegret mieszając starannie wszystkie składniki. Orzechy grubo posiekaj. Na małej patelni rozpuść masło(...)cienkie plasterki i skrop sokiem z cytryny, żeby nie ściemniały. W dużej misce wymieszaj delikatnie fenkuły i gruszki z sosem winegret. Przełóż je do małych miseczek, posyp rozdrobnionym serem Lazur i skarmelizowanymi orzechami
Smaki Francji współczesna kuchnia francuskaSkładniki: ciasto: 100 g masła 200 g mąki tortowej 1 jajko szczypta soli pół łyżeczki suszonego tymianku farsz: 2 duże pory (tylko biała część) 3 średnie ziemniaki 4 jajka szklanka śmietany 18% (z kartonika) garść żółtego sera 1/3 łyżeczki gałki muszkatołowej łyżka masła sól pieprz Z zimnego masła, mąki, jajka, soli i tymianku wyrabiamy ciasto, wkładamy je do lodówki
Kardamonovydużą salaterkę ( jak na zdjęciu) : 2 puszki tuńczyka w sosie własnym 6 ogórków korniszony średniej wielkości 1/2 małej kapusty pekińskiej fioletowej lub białej 2 czerwone papryki słodkie, grubościenne średniej wielkości 2 czerwone cebule , także średniej wielkości ser żółty o wyrazistym smaku, kawałek około 0,3 kg 1 puszka czerwonej fasolki 1 puszka kukurydzy pęczek świeżego szczypiorku sos do sałatki
Ogrodnik w podróżypetitków 90 g masła 1 łyżka esencji waniliowej wierzch ciasta 300 g borówek ( ja mam żurawinę ) 1 limonka masa serowa 1 kg sera tłustego twarogu zmielonego 5 jajek 1 budyń waniliowy 1 szklanka kryształu 1 tabliczka białej czekolady 1 łyżka śmietany kremówki 1 limonka wykonanie spód – ciasteczka rozdrobnić w blenderze, dodać do nich stopione masło. Wymieszać i przełożyć
Moje Wyrobyzjecie ze smakiem. Tarta z kurczakiem to bardzo kruche ciasto i delikatne wnętrze, gdzie kawałki kurczaka, groszek i marchewka skąpane są w białym kremowym sosie, a tym sosem jest nic innego tylko doskonały beszamel. Beszamel z serem jaki wykonałam do tego dania zyskuje głębię smaku i polepszenie jego struktury właśnie poprzez dodanie do niego sera, ja dodaję odrobinę wędzonego sera
MamaOskarkasmaku bardzo pyszne! Proste składniki i obiad może być różnorodny i smaczny. 1/3 główki kalafiora 300 g fileta z piersi kurczaka 1 biała cebula 2 ząbki czosnku 2 jajka 3 łyżki bułki tartej 50 g żółtego sera Sól Pieprz 1 płaska łyżeczka przyprawy do kurczaka Kalafior gotujemy z delikatnie osolonej wodzie do miękkości. Odcedzamy. Filet z kurczaka kroimy w kosteczkę
VioletoweKucharzeniesmaczny przepis. Makaron z sosem pomidorowym i kurczakiem możecie zrobić sobie również do “pudełka” do pracy Zobacz też: Makaron z białą kiełbasą i pomidorami Szybki makaron z boczkiem i suszonymi pomidorami Sałatka makaronowa z serem feta i granatem Przepis na makaron z sosem pomidorowym i kurczakiem Drukuj przepis Porcji: 2 Czas gotowania: 30 minut Składniki pojedyncza pierś
Kuchnia Bazyliibardziej smakuje w połączeniu z frytkami i surówką z czerwonych buraczków. Składniki: Filet z kurczaka pojedynczy 1 szt. Pieczarki 3 szt. Cebula biała ½ szt. Papryka czerwona świeża ¼ szt. Olej do smażenia Sól i pieprz do smaku Ser żółty starty 2-3 łyżki Bułka tarta do panierki Kardamon mielony do smaku Jajko 1 szt. Wykonanie: Fileta opłukać, osuszyć, posypać solą
Tradycyjna Kuchnia