ser biały - 9461 przepisów (strona:376/631)

SALATKA "DUCH KORSYKI " 111

posiekanych jajkach układamy połówki pomidorków koktajlowych, na nie pierścionki cebuli - skrapiamy sosem z anchois (1/3) - następnie układamy poszarpane liście sałaty, rozrzucamy kostki sera feta, posypujemy całość posiekaną zieleniną i skrapiamy pozostałym sosem. Sałatkę podajemy z białym, chrupiącym pieczywem. Smacznego :) zdjęcie dzięki użytkownikowi Serge Bertasius Photography z freedigitalphotos.net

Moja Książka Kucharska
Wiosenna edycja Restaurant Week 2017 – degustacja w NOVO2 Square lounge bar 140

risotto pietruszkowym z paloną młodą marchewką Każde danie było pięknie podane, ciekawe i bardzo nam smakowało. Na przystawkę: – Delikatny krem z białych szparagów z grzanką truflową – Komosa ryżowa z marynowaną rzodkiewką i płatkami dojrzewającego sera regionalnego ze Ślubowa Obie przystawki były pyszne i ładnie podane. Cóż mogę więcej powiedzieć, polecam! Podsumowując: Bardzo smaczne, ciekawe dania, ładnie podane. Przyjemna

Mała Cukierenka
Sałatka warstwowa z komosą i tuńczykiem 153

użycia noża. Wyszył idealne i odczarowałam sałatki z "żółtą posypką". Z podanej porcji przygotujecie porcję dla czterech osób. Składniki: 100g kosmosy ryżowej białej 170g tuńczyka w sosie własnym (jedna puszka) 170g kukurydzy (mała puszka) 100g sera żółtego 4 jajka ugotowane na twardo 4 ogórki kiszone czerwona papryka 2 łyżki majonezu do białek2 łyżki majonezu do sera sól, pieprz Komosę gotujemy

Gotowanie i blogowanie
SZYBKI CHLEBEK Z OLIWKAMI 107

pierwsze jak i drugie śniadanie 😉    Składniki: 2 szklanki mąki Szymańskiej ekologicznej 4 jajka 1/2 szklanki Polskiego Oleju Rzepakowego 1/2 szklanki białego wina wytrawnego 1 łyżeczka sody oczyszczonej 20 szt. czarnych oliwek 100 g sera żółtego 1 łyżeczka przyprawy do pizzy sól, pieprz Wykonanie: W misce mieszamy mąkę ekologiczną z sodą oczyszczoną. Wbijamy po jednym jajku i mieszamy

Kuchnia MagdaLeny
Meksykańska zapiekanka z nachosami 222

słoika paprykowego sosu salsa, ostrego z dyskontu na L 400g mielonego mięsa wołowego lub wieprzowo-wołowego mała czerwona cebula (może być biała) 3 ząbki czosnku szczypta ziaren kolendry mała czerwona papryka dużo startego żółtego sera śmietana natka pietruszki sól, pieprz Na początek drobne wytłumaczenie. Na liście składników zobaczyć możesz sugestię dotyczącą sklepu. To nie żadna reklama, ale spośród sosów

manslogblog
Pizza wiejska 252

pikantnego ketchupu 2 łyżki musztardy sarepskiej 2-3 ząbki czosnku Dodatki: ½ puszki kukurydzy 15 dag chudego bekonu 15 dag cienkiej kiełbasy 1 cebula biała 1 cebula czerwona 2 łyżki oliwy 2 ogórki kiszone 15 dag startego sera cheddar 6 sztuk pieczarek Sól lub przyprawa do pizzy do smaku Jak wykonać ?  Ciasto: Mąkę mieszam w misce z solą, ziołami prowansalskimi

Wanilia i Kardamon
Wielkanocna tarta z białą kiełbasą i karmelizowaną cebulą 181

Ciasto kruche 200 g mąki pszennej 85 g zimnego masła 50 ml zimnej wody sól Farsz 250 g cienkiej, białej kiełbasy 200 g śmietany 18 % 2 jajka 2 cebule czerwone 50 g sera żółtego 30 g sera pleśniowego blue gałka muszkatołowa 1 łyżeczka cukru brązowego 2-3 łyżki kremu balsamicznego 1 łyżka masła 2 ziarenka ziela angielskiego liść laurowy szczypiorek

Wędrówki po kuchni
KURCZAK FASZEROWANY KASZĄ OWSIANĄ 175

jednym zamachem mamy od razu dodatek mięsa.     Składniki: 1 tuszka kurczaka sól, słodka papryka do natarcia 1 por biała część 1 cebula 4 ząbki czosnku 1 papryka żółta 15 dag żółtego sera tymianek świeży trybula świeża 15 dag kaszy owsianej sól,pieprz, słodka papryka- do doprawienia kaszy olej do smażenia Wykonanie: Kurczaka myjemy, osuszamy, na noc nacieramy

Z Majeczką w kuchni
FETTUCCINE Z DODATKIEM ATRAMENTU Z KAŁAMARNICY Z RYBĄ 128

Teraz będę częściej ten makaron wykorzystywać w mojej kuchni.POLECAM przepis i makaron. 30 dag.makaronu fettuccine z dodatkiem atramentu z kałamarnicy 30 dag.filetów białej ryby 4 łyżki masła 1łyżka oleju 1/2 szkl.mąki 2 szkl.startego żółtego sera żółtego przyprawa do ryby - fisz masala lub Waszą ulubiona *********************************************************** Usmażyć najpierw rybę.Przeprawić ulubioną przyprawa do ryby - u mnie indyjska przyprawa do ryby

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Pieczona papryka z ziołami i czosnkiem przystawka wegetariańska 312

Można ją też, bo o papryce mowa przełożyć do słoika i przechowywać przez jakiś czas w lodówce. Ja zjadam ją np. z dodatkiem serów :) Składniki na jedną blaszkę do pieczenia: 7 dużych papryk czerwonych ( dodałam jedną białą i nie jest tak smaczna ) 5-6 ząbków czosnku sól morska świeżo mielony czarny pieprz mieszanka ziół dalmatyńskich lub prowansalskich  oliwa

Jemy Pijemy
Faszerowane bakłażany z mięsem, suszonymi pomidorami i gorgonzolą 127

mielonych), z ryżem, z aromatycznymi suszonymi pomidorami i równie wyrazistą gorgonzolą. Brzmi ciekawie? Smakuje także dobrze :) Składniki: 2 bakłażany 1 torebka ryżu białego 350 g mięsa mielonego 1 cebula 2 ząbki czosnku kilka suszonych pomidorów ser gorgonzola 1/2 łyżeczki słodkiej papryki 1/2 łyżeczki ostrej papryki sól, pieprz, zioła prowansalskie Ryż ugotować do miękkości. Cebulę obrać i posiekać. Podsmażyć na złoty

My simple kitchen
Mediolan zjedzony i przepis na cannolo 182

całego kraju, z każdego regionu. Nie wiadomo co wybrać: Przepis na ciastka: Ciasto: 1 kg  mąki kostka masła 400 ml białego wina 8 łyżekcukru 2 łyżeczki cynamonu i kakao  Krem: 0,5 kg sera ricotty pół szklanki cukru pudru otarta skórka z pomarańczy lub olejek pomarańczowy białko do sklejania brzegów ciasta cukier puder do posypania.  Zagnieć ciasto

AZgotuj!
Zapiekanka ze szpinakiem i szparagami! 193

obiad! Zapiekanka ze świeżym szpinakiem i szparagami! Zapraszam! składniki: - 2 garście świeżych liści szpinaku - 4 ząbki czosnku - 1 cebula  - kawałeczek pora - pęczek białych szparagów - 4 jajka - 400 ml jogurtu naturalnego - 200 ml mleka - 100 g sera podpuszczkowego light - 2 szklanki ugotowanego makaronu (najlepiej o smaku szpinaku) - 2 łyżki masła - sól, pieprz, chili Cebulę, por, czosnek i szpinak posiekaj. Formę

SMYKWKUCHNI
Sałatka warstwowa z szyneczką 485

kostce (ja użyłam z Hortexu); 20 dkg szynki konserwowej; 1 puszka fasoli czerwonej; 4 ogórki konserwowe; 4 jajka ugotowane na twaedo; nieduży por (biała część); 200 ml majonezu; 200 ml śmietany lub jogurtu naturalnego; 15 dkg sera żółtego (starty na tarce); natka zielonej pietruszki;      Wykonanie: Majonez wymieszać ze śmietaną, trochę go posolić i popieprzyć. Układać w salaterce

In my kitchen
Fotoreportaż z nadmorskich knajp cz.1 153

dania - w sumie dwa bo 3 były takie same. Ja tradycyjnie, aby rozpocząć sezon ogórkowy - flądrę - tuszę, oczywiście z frytkami i surówką z białej kapusty. Moi towarzysze - Dorsza po cygańsku, czyli filet w panierce z plasterkiem sera zółtego i papryką słodką do tego półksiężyce i surówka.  Zachwyt na ich twarzach mowił wszystko. Nic tylko polecać dalej :) Zapomniałam dodać - ceny

Słodkie Przyjemności
Zupa cebulowo-serowa w swoim wykwintnym smaku 112

Składniki:6 dużych cebuliokoło litra bulionu warzywnego200 ml wina, białego wytrawnego2 łyżki klarowanego masła (opcjonalnie oliwa)oliwa z oliwek szczypta białego pieprzuszczypta gałki muszkatołowej1 serek topiony  - smak śmietankowy5 plastrów żółtego sera typu gouda (najlepiej ser tarty)2 kromki chleba (albo pół bagietki )świeży tymianek albo suszony2 ziela angielskie1 liść laurowy Cebulę obrać, każdą przekroić na pół i pokroić

Bon Appetit Małgorzaty
Cukinia faszerowana ryżem i mięsem 161

składniki:1 kg mięsa mielonego (wieprzowo - wołowego)2 paczki ryżu białego1 paczka ryżo dzikiego, brązowego2 duże cukinienatka pietruszki8 plasterków sera żółtego albo

Bon Appetit Małgorzaty
Klopsiki zapiekane z makaronem w sosie śmietanowym z porami 351

mielonego mięsa drobiowego (można też użyć wieprzowiny)20 dag makaronu penne1 spory por - biała część2 szklanki mleka1 szklanka śmietanki 18%1/2 szklanki startego żółtego sera1 jajkogarść drobno posiekanej natki pietruszki1 łyżka masła1 łyżka pszennej mąkisólświeżo zmielony czarny pieprzDodatkowo:masło do wysmarowania naczynia żaroodpornegoKlopsiki zapiekane z makaronem w sosie śmietanowym i z porami - to bardzo proste, ale za to efektowne(...)się przypalać). Doprawić solą i pieprzem, zestawić z ognia do przestudzenia.Do mięsa dodać jajko, natkę, sól i pieprz. Dokładnie wymieszać. Uformować 6-8 klopsików.Do przestudzonego sosu dodać starty ser i wymieszać.Naczynie żaroodporne (lub blachę do wypieków) wysmarować masłem, wsypać makaron. Wlać sos, wymieszać. Łyżką zrobić wgłębienia i wkładać w nie klopsiki. Wyrównać powierzchnię tak, by cały makaron był

Świat Domowej Kuchni
Spaghetti "Carbonara" 319

śmietanki 30% 4 żółtka ok. 150 g wędzonego boczku 3 duże ząbki czosnku przyprawy: gałka muszkatołowa, natka pietruszki, bazylia, tymianek, czosnek w proszku, biały pieprz oliwa z oliwek (ok. 3-4 łyżki) ok. 40 g żółtego sera Spaghetti "Carbonara" -  Sposób przygotowania: Makaron gotujemy w osolonej wodzie al dente. Pokrojony w kostkę czosnek zrumieniamy na oliwie, dodajemy pocięty na małe

Słodka Strona
Risotto z kasztanami 161

smakowite desery. Składniki: 30 kasztanów jadalnych 2 x 50 g masła 2 drobno posiekane szalotki 300 g ryżu do risotto 1 kieliszek białego wytrawnego wina 800 ml bulionu warzywnego 1 pikantna papryczka 50 g tartego sera grana padano świeża bazylia sól, pieprz Przygotowanie: Kasztany nacinamy w spory X na zaokrąglonej części i gotujemy 10 minut. Sztuka po sztuce wyjmujemy

Smakowity Blog Kulinarny
ZAPIEKANKA KALAFIOROWA Z RYŻEM I KIEŁBASĄ 262

zbyt wyraziste w smaku. Składniki: 1/2 dużego kalafiora woreczek ryżu (100g) wędlina: szynka lub kiełbasa, ja miałam 2 kiełbasy toruńskie 1 cebula biała część pora 1 czerwona papryka 1 jajko łyżka ukwaszonej śmietany ok 100g sera zółtego sól pieprz odrobina cukru słodka i ostra papryka łyżka oleju Wykonanie: Umyty kalafior dzielimy na różyczki i gotujemy w wodzie w dodatkiem odrobiny

Walijskie Pichcenie
Wyniki konkursu z Lubellą 150

chyba oto chodziło.  W kategorii "słodkiej" zwyciężyła: Natalie i jej przepis na Nadziewane muszle Conchiglioni malinową ricottą z sosem kokosowym z białą czekoladą W kategorii "słonej" najbardziej zachwycił mnie przepis:   Aronii na spaghetti z serem i pieczonymi burakami w sosie orzechowym Dziewczyny bardzo proszę o kontakt wraz z danymi teleadresowymi na adres: pasja_smaku@wp.pl

Pasja Smaku
SERNIK DEKADENCKI Z DOMOWĄ POLEWĄ TOFFEE 455

myślę, że powinnam jeszcze z 5-10 minut dodać) chyba, że pieczemy dokładnie wg oryginału, tzn. z mlekiem słodzonym i z białą czekoladą, wówczas wystarczy nam 90 minut. Wierzch:  W misce wymieszać śmietanę z serem Philadelphia (do serka dodająć śmietanę) i mielonym ksylitolem (lub pudrem). Sernik wysunąć z piekarnika, rozprowadzić delikatnie na powierzchni powstałą masę i wstawić z powrotem

Smaczne Zdrowe
RISOTTO Z KURCZAKIEM I WARZYWAMI W MLECZKU KOKOSOWYM 139

włoska potrawa. Dziś pomieszałam .... i nadałam jej trochę indyjskich smaków. Sycące i pyszne danie. Cudowne połączenie mleczka kokosowego, serów, pachnących przypraw i warzyw. Składniki: pierś z kurczaka puszka mleczka kokosowego szklanka ryżu Arborio na risotto szklanka bulionu 1-4  szklanki białego wina pół zielonej świeżej papryki różyczki kalafiora dwie dymki dwie małe cebule dwie marchewki kawałek świeżego korzenia imbiru

potrawyregionalne
Roladki schabowe z porem w sosie serowo-pieczarkowym 630

patelni rozgrzewamy , olej , dokładamy masło i wrzucamy posiekany czosnek. Gdy nam się lekko zeszkli, dorzucamy pokrojonego w pół plastry pora ( jego białą częśc ). Ok. 10 minut całośc podsmażamy. Odstawiamy do ostygnięcia. Na tarce o drobnych oczkach ścieramy żółty ser. Starty ser łączymy z przestudzonym , podsmażonym porem. Na przygotowanym , rozbitym achabie , rozkładamy farsz i zwiajmy w ruloniki i spinamy wykałaczką

Słodkości i nie tylko
Risotto con asparagi 140

cukinię, paprykę, kawałki mięsa itp. Składniki: 300g ryżu do risotto (arborio lub carnaroli) 3 łyżki oliwy 200 ml białego wina wytrawnego 800 ml bulionu warzywnego 1 cebula 5 pieczarek 2 łodygi selera naciowego pęczek zielonych szparagów sól, pieprz ser parmezan natka pietruszki       Przygotowanie: Na rozgrzanej oliwie w głębokim garnku zeszklij drobno pokrojoną cebulę. Następnie dodaj pokrojone

Smakowity Blog Kulinarny
Roladki schabowe z porem w sosie serowo-pieczarkowym 308

rozgrzewamy , olej , dokładamy masło i wrzucamy posiekany czosnek. Gdy nam się lekko zeszkli, dorzucamy pokrojonego w pół plastry pora ( jego białą część). Ok. 10 minut całość podsmażamy. Odstawiamy do ostygnięcia. Na tarce o drobnych oczkach ścieramy żółty ser. Starty ser łączymy z przestudzonym , podsmażonym porem. Na przygotowanym , rozbitym schabie , rozkładamy farsz i zwijajmy w ruloniki i spinamy wykałaczką

Różne smaki w kuchni
Ryba w sosie serowym 186

polędwiczki z ryb ( u mnie mintaj) 1 por 100 g serka topionego 200 ml śmietany 18% 50g startego żółtego sera + ser żółty do posypania po wierzchu 2 łyżki masła sok z cytryny 3 łyżki octu z białego wina przyprawa do ryb po jednej łyżeczce bazylii i oregano 0.5 łyżeczki papryki ostrej Wykonanie: Jeżeli mamy mrożoną rybkę to rozmrażamy i odsączamy(...)sokiem z cytryny i posypujemy przyprawą do ryb. Na tak przygotowane filety układamy pora. Śmietankę z octem podgrzewamy, dodajemy serek topiony, czekamy aż się rozpuści. Następnie dodajemy starty żółty ser i mieszamy do powstania gładkiej masy. Doprawiamy ziołami i papryką. Tak przygotowany sos wylewamy na rybę, posypujemy żółtym serem. Pieczemy 40 minut w  temperaturze 200 stopni. Pierwsze 20 minut

Czerwona Porzeczka
Risotto z serem pleśniowym, gruszką i orzechami 152

podkreśla smak sera. Polecam! Składniki: 30 dag ryżu z groszkiem lub zwykłego  do risotto 175 g  kremowego  sera pleśniowego blu Mlekoma 2 łyżki serka topionego śmietankowego 2 łyżki masła 1 średnia cebula 100 ml wytrawnego białego wina 1 słodka gruszka Około 1 litr bulionu warzywnego 3 łyżki orzechów włoskich 50 g startego parmezanu Sól do smaku Sposób(...)minuty mieszając, po czym podlewamy białym winem, i dusimy aż odparuje, następnie wlewamy połowę bulionu i gotujemy na wolnym ogniu pod przykryciem od czasu do czasu mieszając, aż ryż wchłonie płyn , stopniowo dolewamy bulion w trakcie gotowania aż ryż będzie ugotowany. Gruszkę myjemy, kroimy w kostkę ze skórką, dodajemy do ryżu wraz z pokrojonym serem pleśniowym oraz topionym i posiekanymi

Wanilia i Kardamon
SERNIK "TRZY CZEKOLADOWE MUSY" 876

czekolady:) Zużyłam aż 6 (!!!) tabliczek, także sernik zaspokoi ochotę na nią na dłuuugo:)) Sernik składa się z t rzech kuszących, rozpływających się w ustach musów z gorzką, mleczną i białą czekoladą, na bazie serka naturalnego, mascarpone i kremówki. Bez pieczenia, do przygotowania w 15 minut, potem pozostaje nam już tylko czekać, aż sernik się schłodzi. Jego słodycz przełamałam malinami(...)może być uroczym, słodkim prezentem dla ukochanej osoby (o ile zasłużyła :DDD). Polecam! SKŁADNIKI: 500 g sera mielonego z wiaderka (użyłam naturalnego "Delfiko") 250 g mascarpone 250 ml śmietany kremówki 36% 1,5 tabliczki gorzkiej czekolady 2 tabliczki mlecznej czekolady 2 tabliczki białej czekolady 1 - 1,5 szklanki cukru pudru DO DEKORACJI 0,5 tabliczki gorzkiej czekolady  2 łyżki

Słodko-Słony Świat Ilony
Muffiny makaronowe z rybą 131

Składniki : 20 dag - makaronu spaghetti  ser gouda - 80 g papryka kolorowa marynowana - 140 g natka pietruszki lub szczypiorek - 0,5 pęczka ryba biała filet - 200 g tłuszcz przyprawa do ryb sól i pieprz sok z cytryny Masa jajeczna jajka - 3 szt śmietana 18 % - 2 łyżki sól i pieprz Przygotowanie : Rybę rozmrozić , skropić sokiem z cytryny, oprószyć przyprawą(...)odstawić na godzinę. Następnie rybę usmażyć na tłuszczu, ostudzić, pokroić w kostkę. Makaron ugotować w osolonej wodzie   , przecedzić. Paprykę pokroić w kostkę, ser zetrzeć na tarce. Natkę pietruszki umyć, pokroić. Wymieszać wszystkie składniki. Masa jajeczna : Jajka wybij do miski, dodaj śmietanę, sól i pieprz, zmiksuj. Foremki wysmarować tłuszczem, przełożyć makaron do foremek i zalać  masą jajeczną. Piec

Kuchnia Danusi
Pory w powijakach 173

Pyszne, zapiekane pory ! idealny pomysł na obiad Składniki: 4 pory, 8 plastrów wędzonego boczku, 15 dag żółtego sera, 1 łyżeczka mielonej papryki słodkiej, 1 łyżka masła, natka pietruszki, olej do pokropienia. Wykonanie: Pory dokładnie umyć, następnie odciąć zielone części a białe pokroić na kawałki i ugotować z dodatkiem soli i cukru przez 20 minut. Następnie pory odsączyć, owinąć każdy kawałek

Tradycyjna Kuchnia