Ciasto kakaowe: 2,5 szklanki mąki pszennej 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 3 łyżki kakao 1 szklanka cukru 200 g zimnego masła 2 jajka Masa serowa: 1 kg białego sera ( trzykrotnie mielony ) 200 g masła 1 szklanka cukru 1 cukier wanilinowy 4 jajka 1 budyń śmietankowy w proszku PRZYGOTOWANIE: Ciasto kakaowe - mąkę pszenną, kakao, proszek do pieczenia i cukier(...)Masa serowa - masło ubić na puszystą masę z cukrem i cukrem wanilinowym. Żółtka oddzielić od białek. Do ubitego z cukrami masła dodawać po jednym żółtku, a następnie po łyżce biały ser. Dokładnie wyrobić masę. Na końcu dodać budyń śmietankowy w proszku, wymieszać. Białka ubić na sztywną pianę i delikatnie wmieszać w masę serową. Masę serową wyłożyć na podpieczony spód
WSZYSTKO SMACZNEobiad. No, może jeszcze dodatek rozpuszczonego masełka lub gęstej śmietany dobrze uzupełni ten zachęcający opis. Udostępnij Serowe knedle ze śliwkami – składniki Serowe knedle: 500 g ziemniaków 250 g białego sera 20 g mielonych orzechów włoskich 60 g masła w temperaturze pokojowej 125 g mąki pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 jajko szczypta soli Nadzienie ze śliwek i orzechów włoskich(...)przygotowanym nadzieniem wypełnić każdą śliwkę. Serowe knedle: Obrane ziemniaki ugotować w lekko osolonej wodzie, odcedzić. Utłuc lub przepuścić przez praskę do ziemniaków. Gdy są jeszcze ciepłe, dodać pokruszony biały ser, orzechy włoskie, masło, mąki, jajko oraz sól. Zagnieść ciasto, podzielić je na 3-4 części. Z pierwszej uformować wałek, odkrawać po kawałku ciasta, rozpłaszczyć je dłonią, położyć wypełnioną nadzieniem śliwkę
niecodziennikparyłyżka cukru waniliowego 250 g margaryny (1 kostka) Masa serowa: 3 jajka 125 g margaryny 0,5 szklanki cukru 1 łyżka cukru waniliowego 1/4 szklanki mąki ziemniaczanej 50 dag sera białego Przygotowanie: Ser biały skręcić raz lub dwa razy. Ciasto - margarynę rozpuszczamy w rondelku i schładzamy. Mąkę z proszkiem do pieczenia i kakao przesiewamy. Następnie dodajemy cukier i cukier waniliowy(...)dzień wcześniej by mieć pewność, że jest mocno twarde. Masa serowa - jajka ubijamy z cukrem i cukrem waniliowym do momentu zbielenia. Następnie dodać przestudzoną margarynę, lekko wymieszać. Dodać skręcony ser i za pomocą robota utrzeć na jednolitą masę. Na koniec dodać przesianą mąkę ziemniaczaną, dokładnie wymieszać. Na blachę o wymiarach 30 x 24 cm wysmarowanej margaryną i obsypanej bułką
Ciastka - domowe słodkościgoście nie zapowiadają się już, że wpadną na kawę tylko na serniczek bo ponoć te u nas smakują najlepiej. Składniki na sernik zebra (forma okrągła 25 cm) : 1 kg sera białego tłustego (nie z wiaderka) 12 jajek 200 g miękkiego masła 40 g mąki kokosowej pół łyżeczki wanilii burbońskiej 40 g kakao 100% opcjonalnie słodzik np.. ksylitol , erytrytol, stewia
Ola la LCHFgłębokim poszanowaniu zdanie Królisia (doświadczalnego) i narobiła sobie klusków z truskawkami. Do tej pory Konefka robiła normalne, ziemniaczane knedle, ale tym razem poszła na całość i do ziemniaków dodała sera białego. Jej wredność była tak duża, że klusków narobiła dla samej siebie, jak Króliś był na wyjeździe i nikt jej za uchem nie faflunił, że kluski to Zuo, więc mogła(...)mins Czas całkowity / Total time: 1 hr 30 mins Drukuj / Print Składniki / Ingredients: Na knedle 450 g ziemniaków ugotowanych i przeciśniętych przez praskę 150 g białego sera koziego 1 jajko 1 szkl mąki dodatkowo 10 truskawek cukier (ja użyłam brązowego) Na bułke tarta 4 łyżki masła 4 łyżki bułki tartej
Spice things uppszennej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Piec w temp. 170 st.C przez 25 minut (proponuję sprawdzić patyczkiem, czy ciasto się upiekło) Masa serowa: 1 galaretka cytrynowa 1/2 kg sera białego 25 dag masła 20 dag cukru 4 żółtka Galaretkę rozpuścić 200 ml gorącej wody. Biały ser zmielić. Masło wyjąć z lodówki, aby zmiękło. Utrzeć z cukrem i żółtkami
tojestpyszne.blogspot.comkorzenne, które intensyfikują smak całego sernika. Spróbujcie sami 3 h 16 Składniki: 250 dkg ciasteczek korzennych 150 dkg masła 2 szklanki pieczonego puree z dyni ( przepis tutaj ) 500 dkg sera białego tłustego 500 dkg mascarpone całe opakowanie cukru waniliowego 1 szklanka cukru pudru 5 jajek 5 łyżek mąki ziemniaczanej 150 ml śmietany kremówki powidła śliwkowe ( przepis tutaj ) Wykonanie: Ciasteczka dokładnie(...)ostygnie połączyć z ciasteczkami. Kwadratową foremkę wyłożyć papierem do pieczenia, posmarować masłem i wyłożyć spód ciasteczkami mocno dociskając, by utworzyły zwartą strukturę. Włożyć do lodówki na ok. 30 min. Biały ser zmielić lub przecisnąć trzykrotnie przez praskę. Dodać puree z dyni i zmiksować. Następnie dodać mąkę, cukry i dokładnie wymieszać. Na końcu dodać mascarpone i bardzo delikatnie wymieszać. Do masy
Ania i Marcin gotująmąki 1 łyżeczka soli 1 łyżeczka miałkiego cukru 10 g świeżych drożdży lub 5 g suszonych 1 jajko 2 łyżki oliwy z oliwek Nadzienie: pęczek botwinki 200 g sera białego 100g sera Gorgonzolla 1 jajko 1 łyżka śmietany sól morska i świeżo zmielony czarny pieprz, 1 ząbek czosnku, świeży koperek Do miski przesiać mąkę, sól i cukier(...)buraczków włożyć do garnka z niewielką ilością wrzącej, osolonej wody. Gotować przez około 3 minuty, do miękkości, następnie odcedzić, dokładnie odcisnąć i posiekać na 0,5 - 1 cm kawałki. Biały ser rozdrobnić widelcem i d okładnie wymieszać z posiekaną botwinką, jajkiem i czosnkiem. Ciasto rozwałkować na grubość 3 mm wyłożyć nim formę .Odciąć na wysokości formy. Na ciasto wyłożyć
MarciochaKucharzyfirmy Octim to prawdziwy rarytas, który fantastycznie smakuje w połączeniu z serami dojrzewającymi, sałatkami, daniami z drobiu oraz jako dodatek do deserów. Składniki: 3 duże jabłka 200 g sera białego półtłustego 1 łyżeczka cukru z prawdziwą wanilią 1/2 łyżeczki cynamonu 1 łyżeczka wiórek kokosowych garść orzechów włoskich glazura balsamiczna o smaku czarnej porzeczki Octim Wykonanie: Jabłka dokładnie myjemy(...)osuszamy, odcinamy górną część (czapeczki) i wydrążamy z nich środki. Miąższ z jabłek drobno kroimy, wrzucamy do miski i mieszamy z rozdrobionym białym serem. Dodajemy cukier z wanilią, cynamon, wiórki kokosowe oraz grubo posiekane orzechy włoskie. Wszystko dokładnie mieszamy. Przygotowaną masą serową nadziewamy wydrążone jabłka, następnie zakrywamy czapeczkami i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na około
Kuchnia MagdaLenymrożone (wcześniej rozmrożone) lub z kompotu 1 galaretka truskawkowa 1,5 łyżeczki żelatyny 1/4 szklanki śmietanki 30% lub jogurtu greckiego 250 gr serka twarogowego lub serka mascarpone lub innego białego sera 2-3 łyżki cukru pudru (w zależności od słodkości truskawek) 1 opakowanie biszkoptów (około 120 gr opakowanie) Dekoracja: 1 galaretka truskawkowa rozpuszczona w 1 szklance wrzątku* 1/2 szklanki śmietany(...)mrożone (wcześniej rozmrożone) lub z kompotu 1 galaretka truskawkowa 1,5 łyżeczki żelatyny 1/4 szklanki śmietanki 30% lub jogurtu greckiego 250 gr serka twarogowego lub serka mascarpone lub innego białego sera 2-3 łyżki cukru pudru (w zależności od słodkości truskawek) 1 opakowanie biszkoptów (około 120 gr opakowanie) Dekoracja: 1 galaretka truskawkowa rozpuszczona w 1 szklance wrzątku 1/2 szklanki śmietany
moj przepis napyszny, kremowy sernik bez pieczenia. Z dodatkiem biszkoptów, mascarpone i białym serem. Sernik na zimno to także idealny deser na upalne dni. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Sernik na zimno z truskawkami i galaratkę. Danie Ciasto Składniki 1 kg sera 2 -krotnie mielonego lub z wiaderka (ser z wiaderka (czytajcie etykiety) 600 g truskawek świeżych lub mrożonych (blendujemy) + kilka do dekoracji(...)galaretki truskawkowe i żelatynę. Dokładnie mieszamy, aż składniki się rozpuszczą, odstawiamy do przestygnięcia od czasu do czasu mieszając. Umyte i osuszone truskawki blendujemy na mus. Do dużej miski przekładamy ser biały i mascarpone chwilę miksujemy, następnie dodajemy zblendowane truskawki. Całość raz jeszcze miksujemy tylko do połączenia się składników. Następnie wlewamy chłodną galaretkę truskawkową razem z wcześniej rozpuszczoną żelatyną. Ponownie miksujemy
To co lubię - gotuję i polecamSkładniki: Farsz: 200 g kaszy gryczanej 500 g sera białego półtłustego cebula 2 łyżki oleju sól, pieprz Ciasto: 4 szklanki mąki pszennej (+ mąka do podsypywania stolnicy) 1 jajko 2 łyżki masła około 1,5 szklanki gorącej wody sól 2 łyżki oleju (do gotowania pierogów) Do podania: pęczek dymki 400 g śmietany 18% sól, pieprz Sposób wykonania: Kaszę gotujemy na sypko(...)osolonej wodzie. Cebulę szatkujemy w drobną kostkę i przesmażamy na 2 łyżkach rozgrzanego oleju. Wystudzoną kaszę oraz cebulę mieszamy z białym serem. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Mąkę przesiewamy na stolnicę. Robimy w niej wgłębienie, w które wlewamy rozpuszczone masło oraz wbijamy jajko. Dodajemy sól. Wyrabiamy ciasto stopniowo dodając wodę (około 10 minut). Ciasto powinno być elastyczne i miękkie
Qchnia po prostuzupy w zależności od naszych upodobań. Wlewamy zupę do miseczki, dekorujemy śmietaną, wkładamy kuleczki serowe i groszek ptysiowy. W dni upalne wybornie smakuje na chłodno! Kuleczki serowe do zupy ser biały tłusty, pieprz i sól do smaku, pestki dyni lub inne ziarno uprażone na patelni i pokruszone, świeża bazylia lub inne ulubione przez Was zioło. Biały ser doprawiamy solą
Leśny Zakątekleniwe z masełkiem i bułka tartą na słodko. Wbrew pozorom przygotowanie jest niezwykle proste i zajmie razem z ugotowanie nie więcej niż 15 minut. Sprawdźcie... przepis poniżej. Składniki: 250g sera białego, 1 jajko, 6 łyżek mąki, 2 łyżki masła, bułka tarta, 2 łyżki cukru. Kluski leniwe - przepis: W misce rozdrabniamy widelcem biały ser, dodajemy jajko, mąkę i całość mieszamy
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!cukru 3 łyżki kakao 1 kostka margaryny 3 łyżeczki proszku do pieczenia 4 jajka 5 łyżek wody Masa serowa: 70 dkg zmielonego sera białego 4 jajka 1 szklanka cukru 1/2 kostki masła cukier waniliowy Wykonanie ciasta : Margarynę, cukier, kakao, wodę i cukier waniliowy gotować ok 5 minut. Po ostudzeniu(...)żółtka i wymieszać na jednolitą masę. Odlać pół szklanki masy i odstawić na polewę. Do reszty dodać mąkę, proszek do pieczenia i pianę z białek. Wylać na formę. Biały ser zmielić i połączyć z pozostałymi składnikami czyli cukierem, jajkami , masłem , cukierem waniliowym, wszystko razem utrzeć na jednolitą masę. Wylać lekko na ciasto. Piec ok 60 minut
Aromatyczne Podróże