zrobić jak zostało trochę pieczarek, trochę fety i końcówka jogurtu greckiego?? Chyba najlepszym pomysłem jest Tarta z pieczarkami SKŁADNIKI: kilka pieczarek ser feta ser biały jogurt naturalny zielona pietruszka 1 cebula 1 op. ciasto francuskie 1 jajko sól, pieprz, lubczyk, masło Cebulę pokroić w pióra. Pieczarki obrać i pokroić w plasterki. Podsmażyć na maśle do miękkości, doprawić
MarciochaKucharzyBardzo smaczna pasta, pasuje zarówno na śniadanie jak i na kolację. Szybko się robi i szybko znika :) Zajadana w mojej rodzinie od lat. Składniki - kostka sera białego 25 dkg - konserwa rybna - filety z makreli w oleju - ( może być inna ryba np. śledź ) - dwa jajka ugotowane na twardo - dwa ogórki kiszone większe, lub trzy mniejsze - łyżka majonezu, łyzka jogurtu naturalnego - sól
Kuchnia z widokiem na ogródpiekarnika. Babeczki makowe SKŁADNIKI: 250 g mąki 125 g miękkiego masła 125 g cukru 125 ml mleka 2 jajka 1/4 łyżeczki soli 2 łyżeczki proszku do pieczenia 200 g sera białego 40 g maku Do dekoracji: bita śmietana, czekoladowe ozdoby i cukrowe perełki Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i solą. Mąkę przesypać do misy miksera i dodać cukier, miękkie
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczkitypu greckiego, dużą ilością ziół i... czosnkiem oczywiście. Wyszło przepysznie, więc przekazujemy dalej. Polecamy! Dietetyczne, bardzo smaczne mięsko. SKŁADNIKI: - pierś z indyka, spory kawałek, - pomidory suszone (pół opakowania), - ser biały typu greckiego w kostkach (np. Patios - bazylia i oregano), - czosnek 4 główki, - przyprawy: bazylia, oregano, pieprz czarny, - odrobina oliwy, /dodatkowo: wykałaczki/sznurek. Rozbijamy bardzo cienko mięso i kroimy
Wypisz Wymalujchyba lepszego białego sera niż twaróg domowy. Z prawdziwego mleka, bez chemii, wykonany własnoręcznie. Bardzo wilgotny, mleczny, delikatny. A do tego metoda przedstawiona tutaj jest bardzo prosta i szybka (inną metodę, bardziej „tradycyjną”, kilkudniową, kiedy najpierw czekamy aż mleko się zsiądzie zamieścimy później). Wszystko czego potrzebujecie, żeby zrobić własny twaróg domowy to prawdziwe mleko, najlepiej prosto od krowy
Pociąg Do KuchniKnedle to potrawa bardzo uniwersalna i można je przyrządzić na wiele sposobów. Poniższe knedle nie zawierają mąki i ziemniaków! Za to biały ser ;-) Nadzienie zależy od smaków... ja użyłam śliwek węgierek. Czyli dziś na słodko! Składniki na około 10 szt. knedli 400 g twarożku / Ja zamiast twarożku użyłam półtłustego sera. 30 g masła 2 jajka 60 g cukru
potrawyregionalnePlacek piernikowy z serem – kuchnia podkarpacka Podkarpackie przekładańce cieszą się zasłużoną sławą. Przekładamy placki amoniakowe, placki na sodzie i placki kruche. Pieczemy nawet przekładańce drożdżowe, które składane są w całość jeszcze przed upieczeniem. A przekładamy zazwyczaj gorącymi jabłkami, smażonym lub gotowanym serem, utartym makiem, rzadziej gorącymi lub zimnymi masami. Dzisiaj proponuję Wam placek przekładany z Ostrów Tuszowskich (gmina Cmolas), który(...)pszennej 200 g cukru 1 płaska łyżka sody oczyszczonej 250 g miodu 1 torebka przyprawy do piernika 3 całe jajka 3 żółtka 100 g masła Masa serowa: 1 kg białego sera (twarogu) dwukrotnie zmielonego 250 g masła lub margaryny 4 całe jajka 1 budyń śmietankowy 1 torebka cukru waniliowego 200 g cukru (w oryginale 400 g) 100 g rodzynek aromat
Trzeci talerznaleśniki z każdym nadzieniem. Składniki: Ciasto mąka - 1,5 szkl jajko - 2 szt mleko - 1,5 szkl woda - 0,5 szkl cukier waniliowy - 2 łyżeczki olej do smażenia Nadzienie biały ser - 350 g śmietana - 1 łyżka cukier - 3 łyżki Dodatkowo jeżyny - 250 g jogurt naturalny do polania Przygotowanie: Ciasto: Do miski wsypać mąkę, wybić jajka, dodać pozostałe składniki, zmiksować. Ciasto
Kuchnia Danusiprzygotowaniu sezonowy deser. Składniki: Ciasto: 260g mąki pszennej 160g masła 1 jajko 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 4 łyżki cukru pudru 2 łyżeczki cukru wanilinowego szczypta soli Farsz: 200g białego sera 1 żółtko 1 łyżka cukru pudru starta skórka z połowy cytryny 1 łyżka cukru wanilinowego 500g moreli 4 łyżki cukru brązowego 3-4 cm imbiru 1 łyżka bułki tartej
Szalona Kuchnia Ewelinyciasto. Rozwałkowujemy i przekładamy do foremki (ok.24×40 cm) wyłożonej papierem do pieczenia. Podpiekamy w 180 st. C przez ok. 15 min. składniki na masę serową: 1000 g sera białego, zmielonego 650 ml mleka 4 żółtka (białka do pianki białkowej) 120 g oleju słonecznikowego 220 g cukru 2 łyżeczki cukru z prawdziwą wanilią 2 budynie waniliowe lub śmietankowe wykonanie
Domowy Smak Jedzeniasernik mogła bym jeść na okrągło i by mi się nie znudził :) Prosty w przygotowaniu i nie potrzeba do niego dużo składników. Zapraszam do wypróbowania :) 1kg i 250 g sera białego chudego 3 krotnie milonego 1,5 szklanki cukru 2 cukry waniliowe 6 jajek 2 budynie waniliowe 100 g miękkiego masła 3/4 szklanki mleka 3,2 % 2 długie paczki
Sama słodycz i szczypta chiliszklanki mąki pszennej 100 g zimnego masła 1/2 szklanki cukru pudru 16 g cukru waniliowego 1 jajko 2 łyżki śmietany 1 łyżeczka proszku do pieczenia Ser: 500 g sera białego (u mnie wiaderkowy) 3 jajka 2 łyżki cukru Dodatkowo: śliwki węgierki Kruszonka: 1 łyżka masła 1 łyżka cukru 2 łyżki mąki Sposób wykonania: 1. Zagnieść kruche ciasto, blaszkę wyłożyć papierem
Kuchnia domowa Aniżeby je zrobiła ;) Po latach przypomniałam sobie o przepisie, postanowiłam się z nim zmierzyć. Polecam Wam, bo ciasto jest niesamowicie pyszne, mniam! ;) Składniki: 36 sztuk herbatników maślanych 500g sera białego chudego, zmielonego 200g masła 3/4 szklanki cukru pudru 2 łyżeczki cukru waniliowego łyżka kakao czekolada mleczna czubata łyżka masła Składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Masło ucieramy na jasną
Czerwona Porzeczkaskładniki: 250 g mąki 250 g sera białego 2 jajka 50 g cukru 2 łyżki śmietany 1 łyżka ekstraktu waniliowego 1 łyżeczka spirytusu 1/2 łyżeczki sody 1 łyżeczka proszku do pieczenia olej do natłuszczania rąk tłuszcz do głębokiego smażenia dodatkowo: cukier puder do oprószenia wykonanie: Do miski przekładamy ser, cukier, śmietanę, jajka, ekstrakt waniliowy oraz alkohol i mieszamy. Mąkę łączymy
Domowy Smak JedzeniaSkładniki: 500g mąki pszennej 500g sera białego półtłustego cukier migdałowy 3 jajka 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1l oleju 1/2 szklanki cukru kryształu Sposób wykonania: Białka oddzielić od żółtek, ubić z cukrem i cukrem migdałowym na sztywno, dodać żółtka i ubić na puszystą masę. Następnie dodać pokruszony ser i dokładnie wymieszać. Do powstałej masy serowo-jajecznej dodać mąkę wymieszaną
Prosto i Smacznie z Anetą