białko oraz cukier z wanilią miksujemy na puszystą masę. Dodajemy do masy makowej i mieszamy do połączenia. Gotową masę wykładamy równomiernie na podpieczony spód. składniki masę serową: 800 g sera białego, zmielonego 3 jajka (białka oddzielone od żółtek) 100 g cukru 130 g masła lub margaryny, w temperaturze pokojowej 100 ml śmietany 18% 1 budyń waniliowy ok. 300 g pierniczków
Domowy Smak Jedzeniajajek (L) 1 szklanka cukru 2 łyżki śmietany 1 szklanka mąki pszennej typ 450 3 łyżki kakao 1 czubata łyżeczka proszku do pieczenia Masa serowa: 1 kg mielonego sera białego 1 szklanka cukru pudru 150 ml śmietany 30% 1 łyżka ekstraktu waniliowego 2 łyżki żelatyny w proszku Polewa czekoladowa: 150 g czekolady deserowej 100 ml śmietany 30% 1 łyżeczka miodu
Kuchcik gotujecałą pewnością to jeden z lepszych serników jaki kiedykolwiek jadłam :) SKŁADNIKI NA TORTOWNICĘ O ŚREDNICY 22 CM SPÓD: 20 dag maślanych herbatników 10 dag roztopionego masła SER: 1 kg sera białego 1 szklanka cukru 25 dag masła lub margaryny 2 całe jajka 1 budyń śmietankowy lub waniliowy otarta skórka z cytryny sok z połowy cytryny PIANKA: 400 g jogurtu greckiego(...)ORAZ: kostka białej i mlecznej czekolady WYKONANIE: Herbatniki mielimy, mieszamy z zimnym masłem. Dno wykładamy papierem do pieczenia. Spód i boki (do połowy) w ykładamy masę z herbatników i dokładnie ugniatamy. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni C góra dół. Spód podpiekamy aż lekko się zarumieni (ok. 10-15 minut) SER: Ser dokładnie mielimy
Pani na desermoim synku, który bardzo lubi kaszę jaglaną, zresztą prawie codziennie ją je, nie je natomiast mleka i jego przetworów. Sernik jest przepyszny, kremowy, mocno kakaowy, kasza świetnie imituje biały ser. Masa jaglana bardzo smakowała mi przed pieczeniem, więc po upieczeniu, wyobraźcie sobie – niebo na podniebieniu! Troszkę bazowałam na tym przepisie , ale nie do końca. Na wierzch położyłam porzeczki
moj przepis naszklanki mąki razowej pszennej (typ 2000) + mąka przy wałkowaniu 3/4 szklanki letniej wody szczypta soli 0,5 łyżeczki cynamonu farsz: 2 jabłka 1 łyżeczka cynamonu 300-350g sera białego 2 garści rodzynek Sposób przygotowania: Mąkę z solą i cynamonem wsypujemy do miski po trochu dodajemy wody i wyrabiamy ciasto aż stworzy jednolitą kulę ciasto wałkujemy na blacie osypanym mąką
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćSiba pochodzi z RPA dlatego nie mogę się doczekać afrykańskich akcentów w jej kuchni. Na razie zapraszam na pyszny deser 400 g herbatników 200 g masła 500 g sera białego półtłustego 770 g słodkiego mleka skondensowanego 250 ml śmietanki kremówki 36% 4 limonki starta skóra z 4 limonek (dodać do masy, trochę pozostawić do dekoracji) Herbatniki pokruszyć na bardzo
noteskulinarnyfigakawałku na pewno się nie skończy. Przynajmniej ja nie mogłam się powstrzymać. A jak będzie z Wami?"Składniki:opakowanie ciasteczek amaretto ok 150 - 200 gMasa serowa:600 g sera białego twarogowego3 jajaszklanka cukrułyżka oleju rzepakowegołyżka ekstraktu waniliowego3 łyżki mąki pszennejopakowanie budyniu waniliowego1,5 szklanki malinSposób przygotowania:Piekarnik rozgrzewamy do 180`C.Ciastka układamy w tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia. Wolne
Słodkie PrzyjemnościSkładniki: jajka 5 sztuk, cukier 1 szklanka, cukier waniliowy 1 opakowanie, ser biały 1 kg/wiaderko, budyń śmietankowy 1 opakowanie, rodzynki 100 gram, biszkopty okrągłe 150 gram, polewa czekoladowa 1 opakowanie, kolorowa posypka - ile potrzeba jajka "L" - żółtka, cukier i cukier waniliowy utrzeć w robocie lub mikserem prawie do białości - na najwyższych obrotach z 5 minut teraz dodać budyń smietankowy
W Mojej Kuchni Lubięprzygotowywać i jeść. Godzinka nam wystarczy, żeby mieć pyszny podwieczorek. Może skusicie się na takie oponki. Zróbcie je koniecznie. Zachęcam i smacznego życzę:) Potrzebujemy: Na ciasto: 25 dag sera białego półtłustego 5 łyżek cukru 1 cukier waniliowy 1 żółtko 6 łyżek mleka 6 łyżek oleju 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 szklanki mąki tortowej szczypta soli Dodatkowo: mąka pszenna
Izabelawkuchniwierzę na słowo... bez względu, czy to będzie naukowiec, lekarz, dietetyk, czy trener... Jakiś czas temu zrezygnowałem z sera żółtego, i półtłustych oraz tłustych serów białych - generalnie dla zasady. Natomiast pojawił się efekt uboczny, którego się nie spodziewałem. Dlatego warto eksperymentować na sobie i obserwować jak nasz organizm reaguje na to co jemy? Jak się
Dieta Rozdzielna i ZdrowieSmaczne i proste w zrobieniu bułeczki drożdżowe z serem i różnymi owocami. Miałam kilka jabłek i trochę mrożonych borówek, do tego ser biały i kruszonka...idealne połączenie smaków... Bułeczki zachowują świeżość przez kilka dni...o ile tyle wytrzymają wśród domowników... Składniki na 23 bułeczki Ciasto drożdżowe: - 500g mąki pszennej - 220g cukru - 50g roztopionego masła - 2 jajka - 50g świeżych drożdży
Wypieki Reneprzygotowałam tradycyjne pierogi z serem z dodatkiem wiórków kokosowych. Wyszły przepyszne. Warto je przygotować. SKŁADNIKI: Ciasto: 2 szklanki mąki, 1 jajko, 1,5 łyżki oleju, woda, Farsz: 200g sera białego, 2 łyżki wiórków kokosowych, 2 żółtka, 1 opakowanie cukru waniliowego, 1,5 łyżki cukru, Dodatkowo: 100g masła, 1 łyżka cukru do posypania, sól. PRZYGOTOWANIE: 1. Ciasto: Mąkę przesiewam
Tradycyjna kuchnia Kasiwylepić spód i boki tortownicy,niewielką część zostawić.Ciasto włożyć do piekarnika na ok 10 min w 200stC,aż spód się przyrumieni. Masa serowa: 100 g masła 1kg sera białego dobrej jakości 1/2 -3/4 szklanki cukru pudru 5 jajek 2 łyżki śmietany budyń śmietankowy brzoskwinie z puszki Brzoskwinie osączyć z zalewy i osuszyć,najlepiej na papierowym ręczniku
Niespełnione zdolności kulinarnesię do pracy i z zapałem uczestniczy w gotowaniu. Wczoraj wspólnie przygotowaliśmy smaczną chałkę serową.Efekt naszej wspólnej pracy możecie zobaczyć poniżej.Chałka serowa w moim wykonaniuCHAŁKA SEROWAskładniki500 gram sera białego na sernik4 jajka700 gram mąki100 ml oleju1 łyżka cukru trzcinowego1 łyżeczka proszku do pieczenia cukier waniliowyszczypta soli + jajko do posmarowania ciasta przygotowanieJajka z cukrem, olejem i cukrem waniliowym miksuję
Magiczna kuchnia DariiKarnawał w pełni, a na blogach coraz więcej propozycji na typowe dla Polski słodkości. W gazetce Przyślij przepis (2/2014 - nr 75), która w sumie dopiero co
Kuchnia domowa AniDeser serce na zimno SKŁADNIKI: ser biały - 250 g śmietana 36 % - 300 g żelatyna - 2 łyżki cukier - 2 łyżki galaretka truskawkowa - 1 opak woda -1 szkl. migdały mielone -3 łyżki margaryna - 1 łyżka kakao - 0,5 łyżeczki Przygotowanie: SPÓD: Migdały wsypać na talerz dodać rozpuszczoną margarynę i kakao, zagnieść masę. Wyłożyć masę na deseczkę. Ser zmiksować blenderem z cukrem
Kuchnia Danusijajko 1/2 szklanki mąki pszennej 100 ml mleka 100 ml wody gazowanej 1 łyżeczka błonnika owsianego Olej do smażenia ok. 2 łyżek Nadzienie: 150 g sera białego półtłustego 50 g serka homogenizowanego 5 połówek brzoskwini z puszki 3 łyżeczki cukru waniliowego domowej roboty Przepis: Składniki na ciasto umieszczamy w misce i miksujemy na gładką masę (niezbyt gęstą). Olej rozgrzewamy
Emcia Pichciszkl. cukru 3 łyżki kakao kostka margaryny 3 łyżeczki proszku do pieczenia cukier waniliowy ( 16g ) 4 jajka wiórki kokosowe do dekoracji Na masę serową: 50 dag sera białego ( użyłam 2 kostki ) 4 jajka 1/2 szkl. cukru budyń waniliowy Przyrządzanie : Margarynę , cukier, kakao, cukier waniliowy i 5 łyżek wody gotowac ok. 5 min. Po ostudzeniu dodac 4 żółtka , wymieszac . Odlac
Słodkości i nie tylkogruszką. Składniki: Ciasto: 1 jajko 1 szklanka mleka 1-1,5 szklanki wody 1,5 - 2 szklanki mąki szczypta soli 1 łyżeczka cukru 2 łyżki oleju Nadzienie: 280 g sera białego cukier do smaku trochę cynamonu 1 twarda gruszka Sposób przygotowania: 1. Składniki na ciasto naleśnikowe zmiksować. W razie potrzeby zwiększyć ilość wody lub mąki, aby uzyskać właściwą konsystencję. Ciasto
Kuchnia domowa Aniszklanki mąki typ 550 + do podsypania 3/4 szklanki ciepłego mleka 4 łyżki cukru 100 g roztopionego masła 2 jajka 1 cukier waniliowy 25 g drożdży 250 g białego sera 2,3 łyżki cukru lub do smaku 1 cukier waniliowy 1 jajko 3 łyżki masła 6 łyżek mąki 3 łyżki cukru Przygotować zaczyn : mleko podgrzać dodać pokruszone drożdże, cukier
Sama słodycz i szczypta chiliprzyspiesza przemianę materii). Zapiekankę spokojnie możecie przygotować wieczorem, by w porannej gonitwie nie tracić czasu na gotowanie. Składniki: 3 łyżki kaszy jaglanej 1/2 szklanki mleka 3 łyżki sera białego półtłustego 1 jajko 1 banan 1 łyżeczka cynamonu Galeo 1 łyżka posiekanych orzechów włoskich 1 łyżka żurawiny Kaszę gotujemy na mleku (o tym jak ugotować kaszę by była smaczna
Cynamonowe szczęścieCiasto kruche: - 20 dag mąki pszennej - 10 dag masła - 2 żółtka - 5 dag cukru pudru - mielona wanilia lub ekstrakt waniliowy, ewentualnie cukier waniliowy - szczypta soli Masa serowa: - 85 dag sera białego - 10 dag masła - 15 dag cukru pudru - 6 jaj - 2 białka które zostały z ciasta - 2 łyżki mąki ziemniaczanej - 1 płaska łyżeczka mielonej wanilii - 10 dag rodzynek Po wanilię
Apetyczna babeczkafarsz: 250 sera białego półtłustego, 2 żółtka, 2 łyżki brandy waniliowego lub wanilia, skórka otarta z cytryny, skórka otarta z 1/2 pomarańczy, 2 – 4 łyżki cukru pudru ciasto: 200 gram mąki pszennej, 3 żółtka, 1-2 łyżki gęstej śmietany, 1/2 łyżka spirytusu, szczypta soli, 800 g smalcu, Żółtka dokładnie wymieszać z rozdrobnionym serem i cukrem pudrem– cukier dodajemy do smaku
królestwo garówfarsz: 250 sera białego półtłustego, 2 żółtka, 2 łyżki brandy waniliowego lub wanilia, skórka otarta z cytryny, skórka otarta z 1/2 pomarańczy, 2 – 4 łyżki cukru pudru ciasto: 200 gram mąki pszennej, 3 żółtka, 1-2 łyżki gęstej śmietany, 1/2 łyżka spirytusu, szczypta soli, 800 g smalcu, Żółtka dokładnie wymieszać z rozdrobnionym serem i cukrem pudrem– cukier dodajemy do smaku
królestwo garównieziemsko. Kawałek tego sernika to prawdziwa bomba kaloryczna, ale nawet to nie jest w stanie powstrzymać przed sięgnięciem po następny kawałek. *foremka 25*34 cm Składniki: 1 kg sera białego w kostce 8 jajek 500 ml śmietanki kremówki 1 szklanka oleju 1 szklanka mleka 2 opakowania budyniu toffi 1,5 szklanki cukru szczypta soli paczka okrągłych biszkoptów puszka kajmaku
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniaformy prostokątnej (40cm x 25cm) lub tortownicy (32 cm). Forma musi być ciastem dokładnie wyłożona - spód i brzegi formy do samej góry. Składniki na masę serową: 1,5 kg sera białego półtłustego; 30 dkg cukru pudru; 12 dkg masła; 10 żółtek; 10 białek +2 co pozostały od ciasta; 1 budyń śmietankowy lub waniliowy albo Sernix; olejek pomarańczowy lub skórka otarta
In my kitchenWitajcie :) dzisiaj zapraszam na pyszne oponki serowe które szybko znikają z talerza :) Składniki : 0,5 kg sera białego pół tłustego 2 cukry waniliowe 3 szklanki mąki 3 jajka 2 łyżki kwaśnej śmietany 1 szklanka cukru 1 łyżeczka sody 1 łyżeczka proszku 2 łyżki spirytusu olej do smażenia cukier puder do posypania Wykonanie : Mąkę przesiać na stolnicę , dodać : jajka
Sama słodycz i szczypta chiliSernik na zimno SKŁADNIKI: SPÓD: 200 g herbatników 100 g margaryny 100 g orzechy laskowe mielone. MASA SEROWA: 1,25 kg ser biały w kostce 800 g- śmietana 18% cukier puder - 0,5 szkl żelatyna - 4 łyżki WIERZCH CIASTA galaretka truskawkowa - 2 opak wiśnie do dekoracji PRZYGOTOWANIE: Masa orzechowa herbatniki zmiksować blenderem, dodać orzechy i margarynę, zagnieść masę. Blachę wysmarować
Kuchnia Danusiwłożyć na 30 minut do lodówki. Następnie rozwałkować na kształt koła i wylepić dno oraz do połowy brzegi tortownicy o śr. 24cm. Nakłuć widelcem. Masa serowa: 500g białego sera półtłustego, 250g serka mascarpone, 1/2 laski wanilii, 2 łyżki mąki pszennej, 2 łyżki mąki ziemniaczanej, 5 jajek, szklanka śmietany 18%, szklanka musu z truskawek(...)użyłam Kamis). Ser zmielić, dodać mascarpone, nasiona wanilii. Wbić jajka, dodać oby dwie mąki, przyprawę do sernika oraz śmietanę. Zmiksować na gładką masę. Na cieście rozsmarować mus z truskawek. Następnie wylać masę serową. Piec około 60 minut w temp. 175st. Ostudzić. Wierzch: 1/2 szklanki musu z truskawek, 20g gorzkiej czekolady, 20g białej czekolady, cukier puder
Z miłości do słodkości