Ciasto na pierogi 500 g mąki pszennej 230 ml gorącej wody 3 łyżki oleju szczypta soli Składniki na farsz do ruskich pierogów z bryndzą 4 średnie ziemniaki 200 g białego sera (twarogu) 1 opakowanie bryndzy 1 duża cebula 2 łyżki masła Sól i pieprz do smaku Przygotowanie ruskich pierogów Przygotowanie ruskich pierogów zaczynamy od zrobienia farszu. Ziemniaki obieramy i gotujemy
KorniszonkiCiasto na pierogi 500 g mąki pszennej 230 ml gorącej wody 3 łyżki oleju szczypta soli Składniki na farsz do ruskich pierogów z bryndzą 4 średnie ziemniaki 200 g białego sera (twarogu) 1 opakowanie bryndzy 1 duża cebula 2 łyżki masła Sól i pieprz do smaku Przygotowanie ruskich pierogów Przygotowanie ruskich pierogów zaczynamy od zrobienia farszu. Ziemniaki obieramy i gotujemy
Gotujemy i jemypieczenia.Ciasto jest z herbatników przekładanych gotowanym serem, pyszne i proste w wykonaniu. Jeśli nie macie czasu na pieczenie to polecam je zrobić. Zapraszam :) Składniki : 5 kostek sera białego pół tłustego po 250 g 1 szklanka cukru 1 cukier waniliowy 3 budynie waniliowe Winiary z cukrem 1 szklanka mleka 1/2 szklanki mleka 3 wagoniki herbatników
Sama słodycz i szczypta chilizielonego do dekoracji np natka lub listki Jak przygotować krem z buraków i soczewicy? Żelatynę rozpuszczamy w gorącej wodzie i zostawiamy do ostudzenia, Żeby przygotować mus, miksujemy biały ser z chrzanem, śmietaną i ostudzoną żelatyną na gęsty krem. Wkładamy do lodówki, żeby stężało. Buraki kroimy w cienkie plastrerki. Gotujemy razem z soczewicą, czarnuszką, sokiem z jabłek, olejem
Ugotowane pozamiatanenadaje się również na dodatek obiadowy, ale dla mnie to pyszna przekąska w wersji solo. Ważne, aby papryka była kolorowa, wtedy całość nabiera wyrazu i wygląda apetyczniej. 200g białego sera 1/2 czerwonej papryki 1/2 zielonej papryki 1/2 pomarańczowej/żółtej papryki 1/2 pęczka rzodkiewki 1/2 małej cebuli 1/2 pęczka szczypiorku Dodatkowo: oliwa z oliwek sól pieprz Twaróg delikatnie pokruszyć. Paprykę
Di gotujekrzaczkach macie jeszcze troszkę jeżyn :) Składniki: Na 10 naleśników: 250ml mleka 2 jajka 1/2 szklanki wody mineralnej lub przegotowanej 1/2 łyżeczki soli 150g mąki olej do smażenia Farsz: 250g sera białego 1 żółtko 2 łyżki cukru z prawdziwą wanilią Sos: 150g czernic 60ml słodkiej śmietanki 2 łyżki cukru pudru Sposób przygotowania: Składniki na ciasto miksujemy ze sobą i pozostawiamy
Kuchnia w czekoladzieoleju 2 i pół szklanki mąki pszennej 2 jajka szczypta soli łyżeczka cukru pudru nadzienie: 3 brzoskwinie 70 dag mielonego sera białego cukier trzcinowy wg smaku łyżeczka cukru z wanilią Przygotowuję ciasto na naleśniki, mokre składniki dokładnie miksuję, dodaję cukier, sól i przesianą mąkę, całość ponownie miksuję. Ciasto odstawiam
Takie tam pichcenietylko pojawią się truskawki, zabieram się do przygotowania , różnych ciast, knedli i koktajli. Knedle z truskawkami Składniki: Nadzienie: truskawki - 750 g cukier - 1 łyżka Sos : śmietana 24 %- 150 ml ser biały - 2 łyżki cukier - 2 łyżki Ciasto ziemniaczane : ugotowane ziemniaki - 1 kg mąka pszenna - 320 g mąka ziemniaczana - 2 łyżki sól - szczypta jajka - 1 szt Sposób przygotowania: Nadzienie: Truskawki
Kuchnia Danusizima to chętnie je przygotowałam dla swoich pociech. Smakowały wyśmienicie. składniki na 2 pucharki lodów 3 żółtka 3 łyżki cukru pudru torebka cukru waniliowego 3/4 szklanki mleka 50 dag sera białego zmielonego 4 łyżki konfitur z wiśni przepis Żółtka ucieramy z cukrem. Mleko zagotowujemy z wanilią a następnie wrzącym mlekiem zaparzamy utarte żółtka.Ustawiamy rondelek z mlekiem i żółtkami
Smakowite Daniałyżki śmietany 12% lub 18% -3 łyżeczki proszku do pieczenia -3 łyżki kakao -około 300g masła lub margaryny MASA SEROWA: -ok. 1,30-1,50 kg sera białego półtłustego lub tłustego -5 jajek -250g masła lub margaryny -szklanka cukru -2 budynie śmietankowe lub waniliowe bez cukru (po 40g sztuka) -łyżka cukru waniliowego DODATKOWO -kilka kostek(...)białej czekolady CIASTO Do miski wsypujemy mąkę, cukier, kakao oraz proszek do pieczenia. Mieszamy wszystko. Następnie oddzielamy żółtka od białek. Do suchych składników dodajemy żółtka, śmietanę oraz pokrojoną na małe kawałki masło lub margarynę. Ze wszystkiego zagniatamy ciasto, troszkę to trwa bo na początku ciasto zagniata się dość ciężko, ale potem już jest super :-)Zagniecione ciasto dzielimy
moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po krokuwww.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com Pasta jest pyszna, prosta i idealnie komponuje się ze świeżym pieczywem. Chyba niczego więcej nie muszę dodawać? 100g wędzonego łososia 150g białego sera (mielonego) 1 ząbek czosnku (mały) 1 łyżka majonezu (opcjonalnie) sól, pieprz Wszystkie składniki zmiksować (blenderem/malakserem) do uzyskania jednolitej konsystencji. Pastę doprawić do smaku
Di gotujemoim synku, który bardzo lubi kaszę jaglaną, zresztą prawie codziennie ją je, nie je natomiast mleka i jego przetworów. Sernik jest przepyszny, kremowy, mocno kakaowy, kasza świetnie imituje biały ser. Masa jaglana bardzo smakowała mi przed pieczeniem, więc po upieczeniu, wyobraźcie sobie – niebo na podniebieniu! Troszkę bazowałam na tym przepisie , ale nie do końca. Na wierzch położyłam porzeczki
moj przepis nabiałko oraz cukier z wanilią miksujemy na puszystą masę. Dodajemy do masy makowej i mieszamy do połączenia. Gotową masę wykładamy równomiernie na podpieczony spód. składniki masę serową: 800 g sera białego, zmielonego 3 jajka (białka oddzielone od żółtek) 100 g cukru 130 g masła lub margaryny, w temperaturze pokojowej 100 ml śmietany 18% 1 budyń waniliowy ok. 300 g pierniczków
Domowy Smak Jedzeniajajek (L) 1 szklanka cukru 2 łyżki śmietany 1 szklanka mąki pszennej typ 450 3 łyżki kakao 1 czubata łyżeczka proszku do pieczenia Masa serowa: 1 kg mielonego sera białego 1 szklanka cukru pudru 150 ml śmietany 30% 1 łyżka ekstraktu waniliowego 2 łyżki żelatyny w proszku Polewa czekoladowa: 150 g czekolady deserowej 100 ml śmietany 30% 1 łyżeczka miodu
Kuchcik gotujecałą pewnością to jeden z lepszych serników jaki kiedykolwiek jadłam :) SKŁADNIKI NA TORTOWNICĘ O ŚREDNICY 22 CM SPÓD: 20 dag maślanych herbatników 10 dag roztopionego masła SER: 1 kg sera białego 1 szklanka cukru 25 dag masła lub margaryny 2 całe jajka 1 budyń śmietankowy lub waniliowy otarta skórka z cytryny sok z połowy cytryny PIANKA: 400 g jogurtu greckiego(...)ORAZ: kostka białej i mlecznej czekolady WYKONANIE: Herbatniki mielimy, mieszamy z zimnym masłem. Dno wykładamy papierem do pieczenia. Spód i boki (do połowy) w ykładamy masę z herbatników i dokładnie ugniatamy. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni C góra dół. Spód podpiekamy aż lekko się zarumieni (ok. 10-15 minut) SER: Ser dokładnie mielimy
Pani na desermoim synku, który bardzo lubi kaszę jaglaną, zresztą prawie codziennie ją je, nie je natomiast mleka i jego przetworów. Sernik jest przepyszny, kremowy, mocno kakaowy, kasza świetnie imituje biały ser. Masa jaglana bardzo smakowała mi przed pieczeniem, więc po upieczeniu, wyobraźcie sobie – niebo na podniebieniu! Troszkę bazowałam na tym przepisie , ale nie do końca. Na wierzch położyłam porzeczki
moj przepis naszklanki mąki razowej pszennej (typ 2000) + mąka przy wałkowaniu 3/4 szklanki letniej wody szczypta soli 0,5 łyżeczki cynamonu farsz: 2 jabłka 1 łyżeczka cynamonu 300-350g sera białego 2 garści rodzynek Sposób przygotowania: Mąkę z solą i cynamonem wsypujemy do miski po trochu dodajemy wody i wyrabiamy ciasto aż stworzy jednolitą kulę ciasto wałkujemy na blacie osypanym mąką
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćSiba pochodzi z RPA dlatego nie mogę się doczekać afrykańskich akcentów w jej kuchni. Na razie zapraszam na pyszny deser 400 g herbatników 200 g masła 500 g sera białego półtłustego 770 g słodkiego mleka skondensowanego 250 ml śmietanki kremówki 36% 4 limonki starta skóra z 4 limonek (dodać do masy, trochę pozostawić do dekoracji) Herbatniki pokruszyć na bardzo
noteskulinarnyfigakawałku na pewno się nie skończy. Przynajmniej ja nie mogłam się powstrzymać. A jak będzie z Wami?"Składniki:opakowanie ciasteczek amaretto ok 150 - 200 gMasa serowa:600 g sera białego twarogowego3 jajaszklanka cukrułyżka oleju rzepakowegołyżka ekstraktu waniliowego3 łyżki mąki pszennejopakowanie budyniu waniliowego1,5 szklanki malinSposób przygotowania:Piekarnik rozgrzewamy do 180`C.Ciastka układamy w tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia. Wolne
Słodkie PrzyjemnościSkładniki: jajka 5 sztuk, cukier 1 szklanka, cukier waniliowy 1 opakowanie, ser biały 1 kg/wiaderko, budyń śmietankowy 1 opakowanie, rodzynki 100 gram, biszkopty okrągłe 150 gram, polewa czekoladowa 1 opakowanie, kolorowa posypka - ile potrzeba jajka "L" - żółtka, cukier i cukier waniliowy utrzeć w robocie lub mikserem prawie do białości - na najwyższych obrotach z 5 minut teraz dodać budyń smietankowy
W Mojej Kuchni Lubięprzygotowywać i jeść. Godzinka nam wystarczy, żeby mieć pyszny podwieczorek. Może skusicie się na takie oponki. Zróbcie je koniecznie. Zachęcam i smacznego życzę:) Potrzebujemy: Na ciasto: 25 dag sera białego półtłustego 5 łyżek cukru 1 cukier waniliowy 1 żółtko 6 łyżek mleka 6 łyżek oleju 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 szklanki mąki tortowej szczypta soli Dodatkowo: mąka pszenna
Izabelawkuchniwierzę na słowo... bez względu, czy to będzie naukowiec, lekarz, dietetyk, czy trener... Jakiś czas temu zrezygnowałem z sera żółtego, i półtłustych oraz tłustych serów białych - generalnie dla zasady. Natomiast pojawił się efekt uboczny, którego się nie spodziewałem. Dlatego warto eksperymentować na sobie i obserwować jak nasz organizm reaguje na to co jemy? Jak się
Dieta Rozdzielna i ZdrowieSmaczne i proste w zrobieniu bułeczki drożdżowe z serem i różnymi owocami. Miałam kilka jabłek i trochę mrożonych borówek, do tego ser biały i kruszonka...idealne połączenie smaków... Bułeczki zachowują świeżość przez kilka dni...o ile tyle wytrzymają wśród domowników... Składniki na 23 bułeczki Ciasto drożdżowe: - 500g mąki pszennej - 220g cukru - 50g roztopionego masła - 2 jajka - 50g świeżych drożdży
Wypieki RenePuszysty i pyszny serniczek dla każdego:) SKŁADNIKI 1,40 kg sera białego śmietankowego ( już zmielonego) 4 żółtka 3/4 szklanki cukru sok z 1 cytryny 250 ml śmietanki 1 łyżka żelatyny 1 galaretka cytrynowa 2 galaretki truskawkowe truskawki do dekoracji płatki kokosowe do dekoracji mięta Galaretki rozpuszczamy w mniejszej ilości wody niż na opakowaniu, studzimy. Żółtą galaretkę pokroiłam w kostkę
harrisaprzygotowałam tradycyjne pierogi z serem z dodatkiem wiórków kokosowych. Wyszły przepyszne. Warto je przygotować. SKŁADNIKI: Ciasto: 2 szklanki mąki, 1 jajko, 1,5 łyżki oleju, woda, Farsz: 200g sera białego, 2 łyżki wiórków kokosowych, 2 żółtka, 1 opakowanie cukru waniliowego, 1,5 łyżki cukru, Dodatkowo: 100g masła, 1 łyżka cukru do posypania, sól. PRZYGOTOWANIE: 1. Ciasto: Mąkę przesiewam
Tradycyjna kuchnia Kasiwylepić spód i boki tortownicy,niewielką część zostawić.Ciasto włożyć do piekarnika na ok 10 min w 200stC,aż spód się przyrumieni. Masa serowa: 100 g masła 1kg sera białego dobrej jakości 1/2 -3/4 szklanki cukru pudru 5 jajek 2 łyżki śmietany budyń śmietankowy brzoskwinie z puszki Brzoskwinie osączyć z zalewy i osuszyć,najlepiej na papierowym ręczniku
Niespełnione zdolności kulinarnesię do pracy i z zapałem uczestniczy w gotowaniu. Wczoraj wspólnie przygotowaliśmy smaczną chałkę serową.Efekt naszej wspólnej pracy możecie zobaczyć poniżej.Chałka serowa w moim wykonaniuCHAŁKA SEROWAskładniki500 gram sera białego na sernik4 jajka700 gram mąki100 ml oleju1 łyżka cukru trzcinowego1 łyżeczka proszku do pieczenia cukier waniliowyszczypta soli + jajko do posmarowania ciasta przygotowanieJajka z cukrem, olejem i cukrem waniliowym miksuję
Magiczna kuchnia DariiKarnawał w pełni, a na blogach coraz więcej propozycji na typowe dla Polski słodkości. W gazetce Przyślij przepis (2/2014 - nr 75), która w sumie dopiero co
Kuchnia domowa Ani