pół i kroimy w plasterki, układamy na talerzu. Figę kroimy w ćwiartki. Całą sałatkę polewamy sosem włoskim rozrobionym z oliwą z oliwek. Podajemy na kolację. Można także podać z białym serem pleśniowym, polecam
Aga w kuchnigorące, letnie dni i nie powinny się popsuć. W chłodniejsze dni można dodać do nich wędlinę lub zabrać ze sobą na szlak kabanosy. Dobrze sprawdzają się również kanapki z białym serem, pomidorem lub ogórkiem. Można również zrobić kanapki podczas wyprawy, ale trzeba pamiętać o tym, żeby wcześniej wszystkie składniki dobrze zapakować. Muffinki oraz minipizze Świetnie w trasie sprawdzają się również
ProstePesto.plpodanych składników zagniatamy ciasto. 2/3 rozwałkowujemy w formie (ok.22x25cm, wyłożonej papierem do pieczenia) a pozostałą część schładzamy w zamrażalniku. Ciasto w formie podpiekamy. składniki na masę serową: 1000 g sera białego, zmielonego 250 g cukru 2 łyżki cukru z wanilią 100 g masła w temperaturze pokojowej 6 jajek 1 łyżka mąki pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 -2 garstki żurawiny
Domowy Smak Jedzeniamasła, 80 g cukru pudru, 2 jajka, 1 pełna łyżeczka proszku do pieczenia, skórka otarta z cytryny, jabłka : 1 kg jabłek (u mnie szara reneta), masa serowa : 300 g białego sera półtłustego, 50 g miękkiego masła, 80 g cukru pudru, 2 jajka, 1 łyżka mąki ziemniaczanej, 60 ml śmietany 30%, cukier waniliowy, Ciasto : masło utrzeć na pulchną masę – to bardzo
królestwo garówwarunkiem, że na ich przygotowanie mam trochę więcej czasu niż pół godziny ;) Składniki na tortownicę o śr. 16cm Spód: 150g ciemnych, kakaowych herbatników 80g masła Sernik: 700g sera białego 150g cukru pudru 2 galaretki wiśniowe 2 garści czereśni Wierzch: Czereśnie Galaretka wiśniowa Sposób przygotowania: Masło topimy i łączymy z pokruszonymi herbatnikami. Wykładamy na spód tortownicy i solidnie dociskamy. Wstawiamy
Kuchnia w czekoladzieZiemniaki to takie warzywo z którego możemy przyrządzać różne potrawy. Tym razem są zapiekane z serem, wyszły bardzo smaczne. Składniki: Ziemniaki średnie 8 szt. Ser feta 10 dag Ser biały 10 dag Czosnek 1 ząbek Szczypiorek 1 pęczek Cebula biała 1 szt. Koperek świeży 1 pęczek Natka pietruszki 1 pęczek Masło do posmarowania formy Przyprawa do ziemniaków Sól i pieprz
Tradycyjna Kuchniapyszny. To, że nie jest wysoki, było celowe. Miał to być bardziej cieniutki batonik sernikowy i taki właśnie wyszedł. Kwaskowy i aromatyczny! Składniki: • 1 kg sera białego mielonego, u mnie Piątnica • 3 łyżki mąki ziemniaczanej • 1,5 szklanki cukru • 1 cukier waniliowy • 5 jajek • 1/3 szklanki śmietanki 30% Wzorek śliwkowy • 1,5 szklanki dojrzałych
To co kochammożecie podawać pierogi również z cebulką podsmażoną na maśle. Drukuj Pierogi ruskie window.ajaxurl="http://mieszamwgarnku.pl/wp-admin/admin-ajax.php"; Składniki Farsz 1 cebula 2 łyżki masła 400 g ziemniaków 150 g sera białego sól, pieprz 2 ząbki czosnku natka opcjonalnie Ciasto 350 g mąki szklanka gorącej wody 2 łyżeczki masła 1 jajko szczypta soli Sposób przygotowania Farsz Ziemniaki gotujemy, przeciskamy przez praskę Cebulkę
Mieszam w GarnkuPrzepis: Składniki : ciasto: 750 g mąki 450 ml mleka 150 g masła 3,5 łyżeczki soli farsz: 4 cebule 600 g obranych ziemniaków 400 g sera białego sól i pieprz do smaku dodatkowo 2 cebule do posypania gotowych pierogów Wykonanie: 1. Zacznijmy od farszu. Ziemniaki myjemy i obieramy. Gotujemy w osolonej wodzie
Mój pomysł naodkrywczego,ale wyszło pysznie. PIEROGI z TRUSKAWKAMI i SEREM Składniki: 2 szklanki mąki 3/4 szklanki gorącej wody 1 łyżka oleju 1 szczypta soli 1 kostka sera białego (ok.200 g) 2 łyżki cukru pudru 1 duża garść truskawek Przygotowanie: Do mąki dodajemy gorącą wodę (może być wrząca) oraz szczyptę soli i łyżkę oleju. Mieszamy najpierw łyżką aby się
Bon appetit mon amiepostanowiłam wypróbować. Sernik jest bardzo dobry a jajka nie wyczuwalne. Użyłam zwykłego twarogu a nie gotowego mielonego, grudki są delikatnie wyczuwalnie co dodaje jeszcze lepszego smaku. Składniki: - 600 g sera białego półtłustego - 70 g masła - 3 jajka ugotowane na twardo - 6 łyżek cukru - 50 g mieszanki keksowej - 1 galaretka agrestowa - 1 galaretka truskawkowa - 1 granat lub inne dowolne owoce Przygotowanie
Kulinarne życiemasła 500 g sera białego 2 jajka 1 szkl cukru cukier wanilinowy mieszanka keksowa galaretka duża paczka herbatników polewa czekoladowa Galaretkę rozpuścić w szklance gorącej wody, wylać w płaskim naczyniu i zastudzić. Masło utrzeć na puszystą masę z cukrem i cukrem wanilinowym, dodać stopniowo jajka i ser. Zmiksować dokładnie ułożyć dwa rzędy herbatników, posmarować masą serową, na tym ułożyć jeden
Gotowanie jest łatweżadnej grudki, najlepiej mikserem albo rózga .Jesli ciasto jest za rzadkie dodac mąki jeśli za geste, dolac mleka. Odstawic na kilka minut. Nadzienie; 1 kostka sera białego (30 dag) 1 szklanka czarnych porzeczek 4 łyzki cukru Porzeczki opłukać w wodzie, odsaczyc i wyłozyc na sucha patelnie. Wsypac cukier (każdy doda wedle swego upodobania) Mieszac
Radość kipiąca uśmiechem.hmmmmm nie znam takiej osoby, która nie lubiłaby kluchów :-) Można z nich wyczarować pyszne i szybkie dania. Tysiąc sposobów, moja 8 letnia siostrzenica najlepiej lubi z białym serem i ze skwarkami ale o tym innym razem. Dzisiaj postanowiłam trochę rozpieścić podniebienie, a co raz się żyje. Do dzieła! Ps. najpyszniejszy makaron jaki w życiu jadłam :-) Składniki
pieprzny smaczekGłosów:6 Średnia:5/5] składniki na farsz: 750 g ziemniaków 180 g sera białego / twarogu 1 cebula sól, pieprz tłuszcz do smażenia wykonanie: Ziemniaki obieramy i gotujemy w osolonej wodzie. Ugotowane odcedzamy i przeciskamy przez praskę lub ugniatamy na puree tłuczkiem do ziemniaków. Cebulę obieramy, kroimy w kostkę i podsmażamy na tłuszczu. Z wystudzonymi ziemniakami mieszamy ser, cebulę
Domowy Smak Jedzenia