schab - 5600 przepisów (strona:81/374)

Rozpustne kotlety 127

font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;} Rozpustne kotlety Bardzo fajne kotlety które można zrobić na święta, imprezę, niedzielny obiad. Składniki: ·        ½ kg schabu ·        ½ fileta z kurczaka ·        7 plastrów szynki ·        7 plastrów sera żółtego(...)Bułka do panierki ·        Mąka pszenna do obtoczenia ·        Olej do smażenia Sposób przygotowania: 1.    Schab i fileta kroimy w plastry delikatnie rozbijamy. 2.    Doprawiamy pieprzem oraz solą. 3.    Układamy plaster schabu i plaster fileta. 4.    Smarujemy musztardą. 5.    Układamy

Kulinarna Chwila
Schab chrzanowy 163

Pyszne mięsko na kanapki. 1 kg schabu, szynki lub karkówki 5 jagód jałowca 4 ząbki czosnku 4 ziarenka ziela angielskiego 5 - 10 g soli gruboziarnistej 3 goździki 2 liście laurowe, suszone 1 łyżeczka ziarenek pieprzu czarnego 1 łyżeczka majeranku, suszonego 1 łyżeczka tymianku, suszonego 1 łyżeczka rozmarynu, suszonego ½ łyżeczki cukru 1 ½ łyżeczki musztardy 1 ½ - 2 łyżeczki chrzanu, tartego(...)majeranek, tymianek, rozmaryn i cukier, zmiksować 20 s/obr. 6. Dodać musztardę i chrzan, wymieszać 5 s/obr. 2 . Powstałą marynatę przełożyć z naczynia miksującego do dużej miski, umieścić w niej schab i dokładnie natrzeć mięso marynatą, zawinąć szczelnie w folię spożywczą, odstawić do lodówki na ok. 30 min lub na noc. Schab umieścić w dolnej części przystawki Varoma, odstawić.Do naczynia

Moje domowe kucharzenie
Szynkowar – opis i recenzja 92

Drodzy, przedstawiam szynkowar! Do czego służy szynkowar? Ni mniej, ni więcej – do robienia szynek. A tak naprawdę nie tylko szynek, ale różnych mięs na kanapki – karkówki, mielonki drobiowej, boczku, schabu, łopatki itd. Ogranicza nas własna kreatywność. Z czego składa się szynkowar? Mój szynkowar składa się z 4 elementów: pojemnika, podkładki dociskowej, sprężyny i pokrywki. Niektóre zestawy zawierają dodatkowo termometr, który(...)goście są zawsze pod wrażeniem, gdy mówię im, że sam przygotowałem mięso, które właśnie jedzą na kanapce. Nic dziwnego – domowa karkówka wygląda trochę jak gulasz angielski z puszki, schab parzony w kawałku – prawie jak kupny. Tylko bez wstrzykiwanych polepszaczy. Zresztą, co tu dużo gadać, obejrzyjcie zdjęcia. Przepisy na dwie poniższe potrawy zamieszczę już wkrótce. Ile kosztuje szynkowar? Wszystko zależy

Proste-przepisy.pl
Schab duszony. Schab w sosie. 100

Składniki na schab Schab 15 plastrów (ok.1kg) Cebula 2 duże sztuki Por 1 średnia sztuka Lubczyk ok. 2 łyżeczki Majeranek ok. 2 łyżeczki Bulion mięsny 600ml Woda ok. 100ml Marchew 3 duże sztuki Pieprz do smaku Sól do smaku Zie The post Schab duszony. Schab w sosie. appeared first on KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
Gulasz ze schabu i kiełbasy 857

Gulasz ze schabu i kiełbasy – to propozycja na pyszny i syty obiad. Najlepszą reklamą tego gulaszu jest mój Mąż, który na poczekaniu zjadł 3/4 całego garnka ;) Gulasz ze schabu i kiełbasy – Składniki: 400g schabu 500g kiełb The post Gulasz ze schabu i kiełbasy appeared first on KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
Schabowe sakiewki 150

Pomysł na niebanalny obiad z wykorzystaniem popularnego schabu. Sakiewki nadziane cebulką papryką i pieczarkami. Obiad który fajnie wygląda i zarazem świetnie smakuje 3 plastry schabu wieprzowego każdy tak ok 130 gramów 100 gram pieczarek 100 gram cebuli 100 gram czerwonej papryki ok 80 gramów startego żółtego sera 3 zielone łodygi selera  sól pieprz łyżka masła Pieczarki kroimy na mniejsze(...)cebulę i paprykę w kostkę. Na patelni z dodatkiem masła zeszklić cebulę następnie dodać pieczarki i paprykę, przyprawić solą i pieprzem.Całość przesmażymy co jakiś czas mieszając, odstawiamy. Plastry schabu rozbijamy tłuczkiem do mięsa dość cienko, uważając aby nie było dziurek, przyprawiamy solą i pieprzem. Na każdym kawałku rozbitego mięsa układamy ok. 2 łyżki farszu i posypujemy startym żółtym serem

Andzia Pichci
Schab po bałkańsku z ajvarem 222

Schab najczęściej podajemy w formie kotletów czy roladek,dziś polecam aromatyczny wyrazisty w smaku schab z ajvarem.  To danie sprawdzi się na obiad , kolację czy na różnego rodzaju uroczystości , można podawać z ryżem, kluseczkami czy bagietką czosnkową. 500 g schabu 200 g pieczarek 1 średnia cebula 1 papryka czerwona 3 ogórki konserwowe lub kiszone  puszka pomidorów w puszce(...)krojonych  2 duże łyżka ajvaru ząbek czosnku sól i pieprz  pół łyżeczki papryki wędzonej , szczypta chili 2 łyżki octu balsamicznego 2 łyżki mąki Schab kroimy w plastry następnie w paski ok 1 cm, oprószamy solą pieprzem papryką wędzoną szczyptą chili oraz 2 łyżkami mąki. W garnku rozgrzać olej dodać mięso dusimy ok. 10 min, dodajemy cebulę pokrojoną

Andzia Pichci
Schabowe , nadziewane roladki , pomysł na grilla 100

Niebo w gębie . Polecam , szczególnie , że sezon dopiero się zaczyna i mimo kiepskiej pogody , warto poświęcić troszkę czasu na kulinarne doznania Składniki na 4 osoby : 4 średnio grube plastry schabu z warkoczem , czyli upraszczając , bez odcinania tłuszczu 2 kulki mozzarelli 1 łyżeczka czosnku granulowanego sól , pieprz do smaku pasta pieczarkowa : 9-10 pieczarek 1 cebula 1/2 płaskiej łyżeczki gałki muszkatołowej(...)kroimy na małe kawałki , podsmażamy na maśle aż całkowicie zmiękną i się zrumienią . Na koniec doprawiamy solą , gałką i pieprzem do smaku . Studzimy i blendujemy na średnio gładką pastę .Schab musi być ten trochę gorszy , czyli z warkoczem tłuszczu i ciemnego mięsa , wtedy będzie bardziej delikatny i soczysty .Plastry schabu , rozklepujemy cieniutko , najlepiej przez folię . Każdy plaster solimy , pieprzymy , smarujemy

Ogrodnik w podróży
Faszerowany schab z piekarnika 193

święta lub szykuje się jakaś rodzinna impreza wyszukuję jakiś nowych przepisów na dania lub słodkości. Lubię nowe smaki ale też miło zaskakiwać swoich gości. Tym razem był to faszerowany schab, który przygotowałam na świąteczny obiad. Niestety większość zdjęć tej potrawy, to zdjęcia robocze, bo jak to bywa w święta nadmiar obowiązków związanych z przygotowaniami … Ale muszę przyznać mięso wyszło pysznie(...)aromatyczne, kruche i soczyste. Zapewniam, że jeszcze nie raz zagości na moim stole i nie tylko z okazji świąt. Składniki: 1,5kg schabu 8-10 plastrów parzonego wędzonego boczku lub wędzonej szynki 8-10 plastrów ulubionego żółtego sera ( dobrze gdyby ładnie się roztapiał) 2 duże pomidory w plastry 3-4 ogórki kiszone w plasterki 1 duża cebula żółta lub czerwona

W garach u Gosi
Poniedziałek: Schab z piekarnika, ale jak z grila 143

Schab w glazurze, choć robiony w piekarniku, smakuje zupełnie jak z grilla. Wszystko dzięki niecodziennej aromatycznej marynacie z winem i cynamonem. Czas: 10 minut Poziom trudności: łatwy Niecodzienna marynata Standardowa marynata do mięsa to kompozycja składników słodkich i kwaśnych. Tak samo jest w naszej glazurze: jest miód, korzenie, przyprawy. Rolę kwaśnego czynnika zamiast cytryny czy innego cytrusa, jak to jest(...)pasuje do cięższego, ziemnego posmaku, który daje obecny w marynacie cynamon. Polecamy Wam tę łatwą do zrobienia glazurę o niecodziennym aromacie. Przepis wzięliśmy od Florence Fabricat . Składniki: 4 kawałki schabu lub karkówki Glazura: 1/2 szklanki białego wytrawnego wina 2 łyżki sosu sojowego 1 łyżka sosu ostrygowego 5 łyżek miodu 1 łyżeczka słodkiej papryki 1/2 łyżeczki cynamonu 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej

Niedzielny kucharz
SOCZEWICÓWKA Z FRANKFURTERKAMI 118

Soczewicówka...zupa z soczewicy przygotowana na wzór grochówki, tylko zamiast grochu łuskanego dodałam czerwoną soczewicę. Gęsta i treściwa zupa z mięsną wkładką w postaci kawałków schabu oraz frankfurterek zadowoli z pewnością nie jednego faceta 😉 Wygląda i smakuje prawie jak grochówka, a gotuje się ją dużo szybciej, gdyż soczewica czerwona potrzebuje mniej czasu, aby była rozgotowana niż groch łuskany. Poza(...)także obniża poziom złego cholesterolu we krwi. Taka zupka to idealne danie jednogarnkowe na nadchodzącą jesień 🍂🍂🍂 Składniki: 2 szklanki soczewicy czerwonej ok. 300 g frankfurterek ok. 300 g schabu 1 cebula 1 ząbek czosnku 4-5 ziemniaków 1 duża marchewka 1 pietruszka 1 łyżka majeranku 1 liść laurowy 2 ziela angielskie sól, pieprz 1-2 łyżki oleju Wykonanie: Schab myjemy

Kuchnia MagdaLeny
Schab duszony w sosie węgierskim 112

Schab w aromatycznym sosie pomidorowo-paprykowym to prosta i doskonała propozycja na pyszny obiad, który sprawdzi się na co dzień, jak również i od święta. Mięso wychodzi miękkie, kruche oraz idealnie doprawione. Całość ma wyrazisty smak i świetnie komponuje się z ulubioną kaszą, ryżem, makaronem lub tłuczonymi ziemniakami. Polecam! (około 6 porcji) 1 kg schabu wieprzowego 1 łyżeczka papryki słodkiej(...)listki laurowe 3 ziarna ziela angielskiego   2 łyżeczki papryki słodkiej 1/2 łyżeczki papryki ostrej 1/2 łyżeczki czosnku granulowanego 2 łyżki koncentratu pomidorowego 1 łyżka mąki pszennej Umyty schab pokroić w plastry (u mnie wyszło 6 sztuk) i dokładnie natrzeć papryką. Następnie każdy kawałek należy obtoczyć w mące i obsmażyć z obu stron na rozgrzanym oleju. Mięso umieścić w garnku

Di gotuje
Schab pieczony z mozzarellą i suszonymi pomidorami 146

Składniki: Plastry schabu lekko rozbijamy. Układamy je na dnie naczynia żaroodpornego. Solimy, pieprzymy, układamy na schab suszone pomidory i przykrywamy je plastrami mozzarelli z kulki. Polewamy oliwą z suszonych pomidorów. Pieczemy w piekarniku nagrzanym na 180 stopni przez 45 minut (naczynie żaroodporne pod przykryciem). Podajemy z ryżem lub ziemniakami. Na kotleciki ze schabu układamy listki bazylii.   Artykuł Schab pieczony

MojaQchnia.pl
Schab w ziołach gotowany na parze 158

Zrobiłam ten schab jako wędlina na chleb. Mam już kilka przepisów tj. gotowana, pieczona itp. Schab oczyścić, usunąć tłuszcz. Ząbki czosnku przecisnąć przez praskę. Wszystkie składniki marynaty wymieszać ze sobą. Mięso dokładnie natrzeć przygotowaną marynatą. Zawinąć w folię aluminiową i wstawić na noc do lodówki. Następnego dnia wyjąć schab z folii i zawinąć w gazę lub ręcznik kuchenny ( lniany

Kuchnia Pokoleń
Pieczeń świąteczna 7019

Pyszna i kolorowa rolada schabowa faszerowana mielonym mięsem, żółtym serem i warzywami. Wspaniale smakuje zarówno na ciepło, jak i jako zimna przekąska. Polecam!     Składniki: 1,5 kg schabu bez kości 0,5 kg wieprzowego mięsa mielonego (najlepiej grubo mielonego) 1 pęczek pietruszki pół czerwonej papryki pół czerwonej cebuli 4 – 6 plasterków żółtego sera 2 ząbki czosnku Przyprawy(...)sól, pieprz, majeranek, papryka słodka oraz ostra sznurek do związania mięsa     *** Schab przekrawamy w poprzek – nie rozcinamy do końca – tak aby po rozłożeniu powstał duży płat mięsa *** *** Następnie mięso rozbijamy tłuczkiem i oprószamy solą oraz pieprzem *** *** Mięso mielone przyprawiamy -do smaku, dodajemy przeciśnięty czosnek, mieszamy *** *** Pietruszkę myjemy, osuszamy, drobno siekamy i układamy na rozbitym płacie schabu

Blog z Apetytem

Proponowane wyszukiwania