schab - 5600 przepisów (strona:79/374)

Kotlety schabowe moczone w mleku z puree ziemniaczano- dyniowym 130

Nigdy nie przepadałam za schabem, ponieważ wydawał mi się zawsze "żylasty". Kotlety schabowe powinny być miękkie i rozpływające się w ustach, a dodatek cebulki sprawi, że dodatkowo będą niezwykle aromatyczne. Pamiętajcie, aby zwracać uwagę na to, żeby mięso było świeże :)   Składniki: 50dag świeżego schabu 2 duże cebule mleko bułka tarta 2-3 jajka mąka  5 dużych ziemniaków(...)dyni piżmowej łyżka śmietany łyżka masła sól, pieprz szczypta kurkumy ulubione dodatki (u mnie fasolka szparagowa)   Przygotowanie: Wieczorem porcjujemy schab na kotlety grubości około 1,5cm. Każdy kotlet rozbijamy z obu stron . Solimy i pieprzymy mięso z obu stron. Cebulę obieramy w piórka. W pojemniku układamy na przemian cebulę i mięso, tak aby każdy plaster schabu był przykryty warzywem

ChilliJemy
Schab po cygańsku 117

się te same potrawy, ale już w pierwszy i drugi dzień Świąt pozwalam sobie na przygotowanie czegoś nowego, wykwintnego. W tym roku na świąteczny obiad będzie u mnie pyszny schab po cygańsku. Mięso wychodzi soczyste i aromatyczne i doskonale pasuje na świąteczny, rodzinny obiad. To takie danie, do którego lubię wracać, bo wszyscy bardzo je lubimy. Nowością natomiast będą udka(...)ziół, z czego mięta, owoc kolendry i kminku wspomagają trawienie oraz pracę żołądka i jelit. Do tego pyszne smakuje, więc zdecydowanie warto podać ją do posiłku. 4-5 plastrów schabu ok. 5-7 marchewek 1 cebula 1 por 150 g żółtej mozzarelli 2 łyżki majonezu (najlepiej o wyrazistym smaku) 1 łyżka gęstej, kwaśnej śmietany majeranek sól, pieprz Umyte i osuszone

Smaki Na Talerzu
Schab w sosie myśliwskim 170

Schab w sosie myśliwskim Pyszny i treściwy gulasz wieprzowy z dodatkiem pomidorów, ogórków kiszonych i grzybków. Pasuje praktycznie do wszystkiego – do pyz, ziemniaków, kopytek, a także makaronu czy nawet ryżu. Świetny pomysł na obiad dla całej rodziny. Polecam!     Składniki: 0,5 kg schabu 1 cebula 1-2 kiełbasy (u mnie 4 cienkie kiełbasy węgierskie) 2-3 pomidory(...)KLIKNIJ TUTAJ IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI, DANIA I PRZYSTAWKI KLIKNIJ TUTAJ NAJLEPSZE PRZEPISY NA SAŁATKI KLIKNIJ TUTAJ POMYSŁY NA NIEDZIELNY I ŚWIĄTECZNY OBIAD KLIKNIJ TUTAJ     Artykuł Schab w sosie myśliwskim pochodzi z serwisu Blog z apetytem

Blog z Apetytem
Schabowe kieszonki niedzielne 121

chyba lepiej przejdę do rzeczy , a raczej do składników, zanim sobie więcej marchewek u was naskrobię, niż zdołam przetrawić.. składniki na 4 osoby: 4 dość grube plastry schabu, dobrej jakości, bez żył, tłuszczy itp. 1 jajko 1 łyżeczka brązowego cukru 1 łyżka wędzonej, słodkiej papryki 1 szklanka kefiru 1 szklanka bułki tartej 1 szklanka drobno pokruszonych, płatków śniadaniowych, kukurydzianych(...)sól do smaku 8 plastrów serka topionego o intensywnym smaku, np. cheddar pasta pieczarkowa: 6-7 pieczarek 2-3 szalotki bananowe masło do duszenia sól, pieprz czarny do smaku Schab rozklep przez woreczek jak najcieniej, szczególnie na brzegach, żeby podczas smażenia się nie rozpadł. Pieczarki i szalotki, usmaż na maśle, mocno rumieniąc, na dużym ogniu. Dopraw sola pieprzem do smaku

Ogrodnik w podróży
Schab pieczony 119

Schab pieczony to chyba jeden z najczęściej robionych przepisów na świąteczny bądź niedzielny obiad, tuż po zrazach wołowych. Sekretem soczystego schabu pieczonego jest jego odpowiednia technika przyrządzenia. Co zrobić, by schab pieczony wyszedł ide The post Schab pieczony appeared first on KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
Schab faszerowany kapustą i grzybami 127

Zanim na dobre zaczniemy piec i gotować potrawy Wielkanocne podzielę się z Wami przepisem na schab faszerowany pieczarkami i kapustą kiszoną. Trochę inna alternatywa dla tradycyjnych schabowych. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Schab faszerowany kapustą i grzybami Składniki 4 kotlety schabowe 500 g pieczarek 200 g kapusty kiszonej 0,5 łyżeczki słodkiej papryki sól pieprz 1 czubata łyżeczka majeranku 1 łyżka(...)masła 1 łyżka mąki 1 jajko bułka tarta olej do smażenia Instrukcje Schab rozbijamy na cienkie kształtne kotlety, oprószamy solą i pieprzem. Pieczarki kroimy na drobne kawałki i rumienimy na maśle. Kapustę odciskamy z nadmiaru wody, kroimy na drobne kawałki i smażymy na odrobinie masła, po chwili dodajemy wodę i dusimy około 10 minut. Na koniec odparowujemy nadmiar płynu. Kapustę

To co lubię - gotuję i polecam
Faszerowany schab z piekarnika 157

święta lub szykuje się jakaś rodzinna impreza wyszukuję jakiś nowych przepisów na dania lub słodkości. Lubię nowe smaki ale też miło zaskakiwać swoich gości. Tym razem był to faszerowany schab, który przygotowałam na świąteczny obiad. Niestety większość zdjęć tej potrawy, to zdjęcia robocze, bo jak to bywa w święta nadmiar obowiązków związanych z przygotowaniami … Ale muszę przyznać mięso wyszło pysznie(...)aromatyczne, kruche i soczyste. Zapewniam, że jeszcze nie raz zagości na moim stole i nie tylko z okazji świąt. Składniki: 1,5kg schabu 8-10 plastrów parzonego wędzonego boczku lub wędzonej szynki 8-10 plastrów ulubionego żółtego sera ( dobrze gdyby ładnie się roztapiał) 2 duże pomidory w plastry 3-4 ogórki kiszone w plasterki 1 duża cebula żółta lub czerwona

W garach u Gosi
Schab z pieczarkami w sosie musztardowym 115

Bitki ze schabu z pieczarkami i cebulką w sosie musztardowym. Pyszne, kruche mięsko w aromatycznym sosie na bazie dwóch rodzajów musztard - sarepskiej oraz francuskiej, z dużą ilością pieczarek. Dzięki musztardzie sos nabiera dość intensywnego smaku, a śmietanka kremówka dodaje lekkiej nuty słodyczy. W połączeniu z delikatnym mięsem całość smakuje znakomicie!  Danie świetnie komponuje się z puree ziemniaczanym, kaszą(...)oraz makaronem... Składniki: 500 g schabu bez kości 2 cebule ok. 500 g pieczarek 300 ml bulionu  100 ml śmietanki 30% 2 łyżki musztardy francuskiej 1 łyżka musztardy sarepskiej 1 łyżka soku z cytryny 1 łyżeczka mąki pszennej 1 łyżeczka majeranku sól, pieprz olej do smażenia Wykonanie: Pieczarki obieramy i kroimy w plasterki Cebule obieramy i kroimy w piórka

Kuchnia MagdaLeny
Schab z pieczarkami w sosie musztardowym 116

Bitki ze schabu z pieczarkami i cebulką w sosie musztardowym. Pyszne, kruche mięsko w aromatycznym sosie na bazie dwóch rodzajów musztard - sarepskiej oraz francuskiej, z dużą ilością pieczarek. Dzięki musztardzie sos nabiera dość intensywnego smaku, a śmietanka kremówka dodaje lekkiej nuty słodyczy. W połączeniu z delikatnym mięsem całość smakuje znakomicie!  Danie świetnie komponuje się z puree ziemniaczanym, kaszą(...)oraz makaronem... Składniki: 500 g schabu bez kości 2 cebule ok. 500 g pieczarek 300 ml bulionu  100 ml śmietanki 30% 2 łyżki musztardy francuskiej 1 łyżka musztardy sarepskiej 1 łyżka soku z cytryny 1 łyżeczka mąki pszennej 1 łyżeczka majeranku sól, pieprz olej do smażenia Wykonanie: Pieczarki obieramy i kroimy w plasterki Cebule obieramy i kroimy w piórka

Kuchnia MagdaLeny
Roladki schabowe 246

Roladki schabowe znajdziesz w przepisie na dole tego wpisu. Oznaczyłem go #UgotujPrzepis , żeby było Ci łatwiej znaleźć. Mięso umyj pod bieżącą wodą. Wykrój z niego błonki i nadmiar tłuszczu. Schab pokrój w plastry grubości 1,5 cm, przełóż go folią spożywczą i rozbij tłuczkiem. Dzięki temu nie przebijesz mięsa na wylot . Rozbite mięso oprósz z jednej strony solą, pieprzem, czosnkiem(...)Kategoria Obiady Trudność Średni Czas przygotowania 1 hour 30 min Czas duszenia 1 hour 40 min Całkowity czas 3 hours 10 min Ilość porcji 8 porcji Składniki 1 kg schabu wieprzowego bez kości ½ szklanki mąki 1 łyżka smalcu 5 łyżeczek musztardy np. c zeska 125 g czerwonej papryki 1 szt. 150 g cebuli 1 średnia 1 ogórek konserwowy 3 łyżki

ugotuj-przepis.pl
Świąteczny schab pieczony 112

schab robię od kilku lat na Święta Bożego Narodzenia. Jest pyszny, pachnący i co najważniejsze nie jest suchy. Składniki: 1,5 kg schabu sól, pieprz 5 łyżek oleju 10 łyżek wody 2-3 łyżki suszonego majeranku 1 łyżka papryki słodkiej 2 liście laurowe w całości Dodatkowo: rękaw foliowy sznurek Mięso myjemy, osuszamy ręcznikiem. Nacieramy wszystkimi przyprawami, zamiast soli lubię użyć(...)olejem i wodą. Wstawiamy do lodówki, najlepiej na dobę. Po tym czasie wyjmujemy z lodówki, czekamy troszkę aby mięso odpoczęło. W tym czasie nastawiamy piekarnik na 180-200 stopni, schab wkładamy do foliowego rękawa, wlewamy sos z wody i oleju. Ściśle sznurujemy i wkładamy do piekarnika na 1,5 godziny. Po tym czasie studzimy oraz wkładamy do lodówki. Schab nadaje

Kocham Czekoladę
Sznycel po włosku 116

stanowiło właśnie kotlet smażony panierowany, podany z jajkiem sadzonym z frytkami i niestety z sosem, ten sos mogli sobie darować, bo reszta była smaczna Składniki na sznycel mediolański ze schabu: 4 spore kotlety wieprzowe, które przecięłam jeszcze na pół 2 rozbełtane jaja 3 łyżki mąki 50 g tartego parmezanu 100 g bułki tartej 2 łyżki oleju + 2 łyżki masła Sól(...)pieprz do smaku Jak przygotować sznycel mediolański ze schabu? Kotlety ze schabu kroimy na pół i delikatnie rozbijamy tłuczkiem, doprawiamy pieprzem i delikatnie solą pamiętając, że parmezan jest słony. Obtaczamy najpierw w mące, następnie w roztrzepanym jajku, a na końcu w bułce tartej wymieszanej z parmezanem . Na patelni rozgrzewamy olej z masłem, smażymy po dwa kotlety na raz na średnim

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Schab duszony w sosie własnym. Aromatyczny, kruchy, pyszny... 166

sprostać wszystkim wymogom. Mam nadzieję, że przypadnie Wam do smaku. Zapewniam, że mięso jest i miękkie i kruche (nie potrzeba nawet noża) i smaczne. Przekonajcie się. Składniki: 1 kg schabu wieprzowego 2 cebule 2 - 3 ząbki czosnku ½ łyżeczki rozmarynu ½ łyżeczki tymianku ½ łyżeczki mielonej papryki wędzonej ¼ łyżeczki pieprzu czosnkowego 3 ziarenka ziela angielskiego 2 listki laurowe sól pieprz świeżo zmielony(...)łyżki mąki pszennej 4 łyżki oleju rzepakowego Wykonanie: Rozmaryn i tymianek roztarłam w moździerzu. Cebulę pokroiłam piórka. Schab umyłam, pokroiłam w plastry i osuszyłam za pomocą ręcznika papierowego, dzięki temu podczas smażenia mięsa na patelni, nie będą pryskać kropelki wody a mięso łatwiej się usmaży. Czas na przyprawienie. Mięso posoliłam, oprószyłam świeżo zmielonym pieprzem czarnym, pieprzem czosnkowym i papryką wędzoną

Kuchnia u Krysi