Polecam Wam ten schabik. Super na chleb, podać można również na zimno z różnymi sosami. Schab umyć i osuszyć, odciąć tłuszcz i wyrzucić. W moździerzu zmiażdżyć wszystkie przyprawy i wymieszać z oliwą z oliwek. Natrzeć dokładnie mięso. Włożyć do miski, przykryć i wstawić do lodówki. Co najmniej na 12 godzin. Taki schabik na przepysznym chlebku to niebo, mniam. Przepis(...)chlebek patrz chleb razowy pieczony w piekarniku Majonez wymieszać z keczupem, posmarować schab ze wszystkich stron. Włożyć schab do żaroodpornego, zamknąć. Nagrzać piekarnik do 180 C i piec 1.30 minut. Po tym czasie wyjąć z piekarnika i zostawić w naczyniu, aż lekko przestygnie. Wyjąć z naczynia, zdjąć majonez i wypłukać. Zawinąć schab w folię spożywczą i wstawić do lodówki
Kuchnia PokoleńSoczysty schab z sosem chrzanowym Klasyka polskiej kuchni , pyszny pieczony schab . No cóż , dzieci podeszły sceptycznie , szczególnie do sosu chrzanowego . Mięso super , ale ten sos jest do chrzanu – brzmiał wyrok . Hmm , a ja uwielbiam sos chrzanowy , więc niech się reszta chrzani " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" />" class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height(...)class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" />" class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> Dobra dość chrzanienia o chrzanie , czas na gotowanie ! Składniki : 1 kg schabu – najlepiej grubego sól , pieprz do smaku 1 l mleka do moczenia kilka liści szałwi troszkę oleju do nacierania mięsa Sos : 2 łyżki mąki 2 łyżki mąki 2,5 szklanki
Ogrodnik w podróżyDzisiaj chciałam Wam zaprezentować smakowity, pieczony w niskiej temperaturze, w zasadzie parzony w piekarniku, schab kanapkowy. Schab przygotowałam w bardzo podobny sposób jak boczek rolowany peklowany, ( przepis jest już na blogu klik ) Tak naprawdę, to pierwszy był schab, robiłam go już kilka razy, ale za każdym razem tak szybko znikał, że nie zdążyłam zrobić zdjęć. Schab z tego przepisu(...)wiele, tylko trzeba się uzbroić w cierpliwość i trochę poczekać nim się zapekluje, a potem już tylko pieczenie, studzenie i można zajadać :) Polecam :) Składniki - 1 - 1,5 kg schabu bez kości Zalewa - 40 g soli peklowej - 1 łyżeczka cukru, - 0.5 łyżeczki soli morskiej - 1 łyżeczka czosnku mielonego - 1 łyżeczka papryki wędzonej mielonej - 1 łyżeczka papryki ostrej mielonej - 2 litry zimnej
Kuchnia z widokiem na ogródporobić :-) Przede porozmawiać... jak to mówi moje dziecko "jak za dawnych czasów", tzn. tych kiedy była jeszcze jedynaczką ;-) dziś robimy babeczki, które wkrótce pojawią się na blogu, ale przy schabie też się dobrze bawiłyśmy :-) W sumie to robiła ten schab kilka razy, z różnych przepisów i w końcu z każdego złapałam coś, coś innego dodałam od siebie i wyszła taka(...)wersja jaką Wam dziś przedstawiam. Zalety tego schabu? Soczysty, kruchy, smaczny, robiący się właściwie sam ;-) nic dodać, nic ująć... Pamiętajcie tylko, by czosnek był polski, nie chiński, bo tego w pieczeni zupełnie nie czuć... SKŁADNIKI ok. 1 kg schabu 4 ząbki czosnku 1 cebula 1,5 łyżki soli 1 łyżka suszonego majeranku 1 łyżeczka słodkiej papryki pieprz (ilość
Czary - gary w kuchniSchab jest moim ulubionym kawałkiem wieprzowiny. Z niego można wyczarować pyszne gotowane, pieczone, duszone czy też smażone kąski - każdy znajdzie coś odpowiedniego dla siebie. Dzisiaj prosta ale także smaczna wariacja schabu w śmietanowym sosie. Odpowiedni kawałek na rodzinny obiad. Schab z czubricą w sosie śmietanowym SKŁADNIKI : 4 plastry schabu bez kości czubrica do smaku 1 łyżka masła 1 cebula(...)wody 100-125 ml śmietany 30% sól i pieprz do smaku PRZYGOTOWANIE : Schab myjemy, osuszamy, oprószamy czubricą. Na patelni roztapiamy masło, przekładamy schab i go podpiekamy z dwóch stron. Cebulę obieramy i kroimy w plastry. Schab zalewamy wodą, dodajemy cebulę i dusimy około 40 minut na wolnym ogniu. Następnie doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Kiedy całość odparuje
Kulinarny Świat Konczi i SzpileczkiDzisiaj zdradzę Wam prosty przepis na schab pieczony według, którego od wielu wielu lat moja mama robiła domowe świąteczne pieczyste. Teraz według tego przepisu korzystam ja, bo nie wyobrażam sobie świątecznego stołu bez pieczonego w domu schabu. SCHAB PIECZONY Składniki: 1 kg schabu bez kości 4 ząbki czosnku 1/3 łyżeczki soli 1/3 łyżeczki pieprzu 3-4 łyżki majeranku smalec(...)smażenia Przygotowanie: Schab nacieramy solą i pieprzem oraz przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Obtaczamy dokładnie w majeranku i tak zapeklowany odstawiamy na całą noc do lodówki.Po tym czasie schab obsmażamy na głębokiej patelni z każdej strony około 5 minut. Patelnię zdejmujemy z ognia, mięso podlewamy szklanką wody i wstawiamy ponownie na ogień pod przykryciem, aby mięso mogło się powoli
Bon appetit mon amieŚwięta tuż tuż , więc pomalutku trzeba pomyśleć o daniach na stół świąteczny. Zacznę od tradycyjnego schabu ze śliwką. Jest to kawałem chudego mięska które można podać jako danie obiadowe , aczkolwiek o niebo lepiej smakuje na zimno. W tym drugim wydaniu może być w dwóch wersjach : w galarecie lub bez. W zależności co kto lubi, u mnie jest w galarecie(...)Schab pod galaretą jest delikatniejszy i bardziej soczysty. Oczywiście jest to moje zdanie. Składniki - 2 kg schabu - 400g śliwek suszonych - 1 łyżka soli - 2 łyżki pieprzu - 2 łyżki majeranku - 8 ząbków czosnku - 5 łyżek żelatyny - 2 litr bulionu opcjonalnie rosołu - rękaw do pieczenia Do dekoracji - pomidorki koktajlowe - liść sałaty karbowanej , może być inna - kilka plasterków szynki Wykonanie - Czosnek
Eli Gotowanieprzy tym odżywiamy się o wiele zdrowiej. Dzieci przepadają za taką szyneczką domowej roboty. Serdecznie zapraszam do produkcji własnych wędlin z ulubionymi dodatkami. U nas dzisiaj króluje przepyszny schab ze śliwką. 1 kg schabu kilka suszonych śliwek 2 łyżeczki soli 2 łyżeczki majeranku 1 łyżeczka czarnego pieprzu 4 ząbki czosnku (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Schab umyć i osuszyć. Długim, cienkim nożem(...)naciąć schab w środku i zrobić nim dziurę na wylot. Do nacięcia wkładać śliwki z jednej i drugiej strony. Przyprawy wymieszać ze sobą, czosnek przecisnąć przez praskę i wymieszać z przyprawami. Gotową mieszanką natrzeć dokładnie schab z każdej strony. Do szynkowara włożyć woreczek (choć nie jest to konieczne, będzie po prostu łatwiej schab wyjąć). Natarty przyprawami schab umieścić w woreczku
Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowaniepowieszona w kuchni czy innym przewiewnym miejscu. Ja bardzo często też ja mrożę tuż po parzeniu, gdy już całkowicie wystygnie. Na blogu znajdziecie też inne przepisy domowe wędliny: Ziołowy schab z pończochy Kiełbasa myśliwska Domowa biała kiełbasa wieprzowa Kiełbasa ze słoika Pieczony boczek w ziołach Schab z pończochy, czyli domowa wędlina Domowy baleron Schab ze słoika w pikantnej panierce Schab(...)majeranku nadziewany śliwką Domowa biała kiełbasa Szynka pieczona w ziołach Polędwica z szynkowara Schab z warkoczem pieczony w majeranku Domowa kiełbasa drobiowo-wieprzowa Wędzona domowa pasztetowa Schab ze słoika Schab karkowy z pończochy Schab pieczony w przyprawach Domowa podsuszana kiełbasa żywiecka Domowa polędwica wędzona Domowa wędzona kiełbasa chłopska Kiełbasa krakowska parzona Czas przygotowania: Składniki na 5 kg kiełbasy Składniki
Kulinarne przygody Gatitywww.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com Tak upieczony schab jest soczysty, miękki i niezwykle aromatyczny. Delikatne mięso idealnie komponuje się kremowym, mlecznym sosem. Schab może być doskonałą propozycją na obiad, a po ostudzeniu wspaniale smakuje ze świeżym pieczywem. 1/2 kg schabu bez kości (można robić z większej porcji, nawet do 1,5 kg) + przyprawy (czosnek w proszku, papryka, majeranek, sól(...)pieprz) 1/2 litra mleka 1 listek laurowy 1/4 łyżeczki gałki muszkatołowej Dodatkowo: mąka pszenna/skrobia kukurydziana do zagęszczenia sosu Umyty i osuszony schab dokładnie natrzeć przyprawami i odstawić do lodówki - na minimum kilka godzin. Po tym czasie mięso przełożyć do naczynia żaroodpornego - wysmarowanego odrobioną oleju. (Uprzednio można go obsmażyć, ale jest to czynność opcjonalna.) Mleko zagotować z listkiem laurowym, gałką muszkatołową
Di gotujeprzygotować takie mięso. Można jeść na zimno, podczas pieczenia wytworzy się sos. Który po ostygnięciu przekształci się w pyszną galaretę. Na ciepło do ziemniaków też będzie pyszne. Ja upiekłam schab z kością, ale możecie upiec bez . Moim zdaniem schab z kością jest bardziej aromatyczny Schab umyć osuszyć. Doprawić solą pieprzem, papryką słodką i ostrą, ziołami. Dokładnie obsypać przyprawami z wszystkich(...)ostudzenia w foli. Dopiero jak będzie zimny, rozciąć folię, wyjąć mięso. Mięso odkroić od kości, pokroić na plastry i obłożyć powstałą galaretą. To jest cudne, mniam. Jeśli chcecie ten schab na obiad to po upieczeniu wyjąć schab z foli. Pokroić na kawałki i polać wytworzonym sosem. Podawać z ziemniakami, frytkami itp. Smacznego
Kuchnia PokoleńNajpopularniejszy schab, to schab w panierce. My proponujemy kruchy i soczysty schab w warzywach. Składniki: -ok. 1 kg schabu bez kości -2 marchewki -1 duża cebula -duży strąk czerwonej papryki -kawałek pora -ząbek czosnku -10 suszonych pomidorów -garść niesolonych orzeszków ziemnych -przyprawa do mięs -przyprawa warzywna -pieprz -czosnek niedźwiedzi -olej -1/3 szklanki wody Schab kroimy(...)plastry -cebulę w półplasterki -marchew w półplasterki -czosnek w plasterki -suszone pomidory w paseczki -paprykę w grubą kostkę Mieszamy pora z cebulą i czosnkiem i delikatnie przyprawiamy przyprawą warzywną. Schab podsmażamy na patelni z olejem, na średnim ogniu. Po usmażeniu zdejmujemy na talerz. Na patelnię na pół minuty wrzucamy orzeszki a następnie cebulę z porem i czosnkiem. Podsmażamy do zeszklenia
Maminek kulinarnyniedziela :)) kiedy nie wszyscy mamy już taką wielką ochotę na śledzie i inne ryby. Dlatego moja propozycja na Pierwszy i Drugi Dzień Świąt to rozpływający się w ustach schab pieczony w kapuście kiszonej z dodatkiem suszonych grzybów, który świetnie współgra z klimatem Świątecznym. Myślę, że tak przygotowane mięso będzie idealną propozycją na Świąteczny obiad w gronie najbliższych(...)Schab piekłam przez 2 godziny w temperaturze 150 stopni, dodatkowo marynowałam mięso przez całą noc, dzięki temu danie jest przepyszne i aromatyczne. Składniki (na 4-5 porcji): 1 kg schabu w jednym kawałku przyprawy do marynaty: 1 łyżeczka majeranku, 1 łyżeczka papryki wędzonej, 1/2 łyżeczki czarnuszki, szczypta kminku, 1/2 łyżeczki soli, 1/2 łyżeczki kuminu, szczypta pieprzu grubo zmielonego
Mango Papajaschab pieczony Dziś pragnę zaproponować przepis , który z pewnością przypadnie do gustu, wszystkim miłośnikom domowych pieczeni. Aromatyczny schab, wpierw zrumieniony na maśle a później upieczony, zapewne spotka się z serdecznym przyjęciem, wśród domowników, jak i również zaproszonych gości. składniki 1,5 kg schabu 50 g masła marynata 4 łyżki oleju 2 łyżki octu balsamicznego 2 łyżki domowego maggi(...)przepis na przyprawą znajduje się na tej stronie sól, pieprz Sposób przygotowania Wszystkie składniki marynaty wkładamy do sporej miski i dokładnie mieszamy. Schab myjemy, wkładamy do miski i dokładnie z każdej strony nacieramy marynatą. Miskę szczelnie przykrywamy i odstawiamy w chłodne miejsce na minimum 12 godzin ( najlepiej pozostawić mięso w lodówce na 24 godziny). Następnego dnia
Miód i pieprzpolędwica długo pieczona Wieprzowy schab, oraz wykonane z niego wyroby, to wysoce cenione w naszych domach artykuły. Dzisiaj chciałbym zaprezentować sposób, przygotowania kawałka schabu, poprzez długotrwałe pieczenie go w niskiej temperaturze. Taka temperatura pieczenia, w sumie niewiele się różni od temperatury panującej w wędzarni, podczas wędzenia mięsa ciepłym dymem. W wędzarni oprócz temperatury, to dym daje mięsiwu końcowy efekt(...)zamiast dymu użyjemy suszonych pomidorów, papryczki chilli i skoro ma być po węgiersku bałkańskiego pieprzu. To właśnie ten pieprz ( otrzymałem go od firmy SKWORCU PRZYPRAWY), nasunął mi pomysł przyrządzenia schabu w taki sposób. Pieprz bałkański, składa się między innymi z gorczycy, czosnku i lubczyku, aromat tych przypraw, połączony z ostrą papryką, oraz suszonymi w słońcu pomidorami sprawi, że próbując naszego
Miód i pieprzSerdecznie zapraszam do udziału w akcji " Co można zalać galaretą." Ten schab powstał przypadkowo . Był deską ratunkową. Dlaczego ? z prostej przyczyny. Robiąc otwór na śliwki ,zrobiłam go za duży . Po upieczeniu farsz śliwkowy wypadał przy krojeniu cienkich plastrów. Jedynym sposobem uratowania pysznej przystawki ,była galareta . Składniki 1 kg schabu bez kości 200g śliwek suszonych 1 łyżka soli(...)łyżki żelatyny 1 litr bulionu lub rosołu rękaw do pieczenia Wykonanie Krok 1 . Czosnek rozdrobnić dodać sól,pieprz,majeranem . Razem wszystko wymieszać. Krok 2 . Umyć i osuszyć schab . Długim ,cienkim nożem zrobić otwór w schabie . Pojedyńczo wkładać śliwki. Krok 3 . Wypełniony schab dokładnie natrzeć mieszanka przypraw. Odstawić do lodówki na 2-3 godziny. Krok 4 . Włożyć schab do rękawa
Eli GotowaniePokazywałam już na blogu schab 5-minutowy. Ten jest bardzo podobny z jedną różnicą. Jest peklowany. Przepis pokazała jeszcze przed świętami Jola , a ja przygotowałam go na świąteczny stół. Schab jest delikatny, ma przepiękny kolor i doskonały smak. Przez pomyłkę posypałam mięso majerankiem jeszcze do peklowania. Okazało się, że nie jest to zły pomysł i teraz(...)będę go robić właśnie w ten sposób. A będę go robić często. Na pewno. Składniki: 1,5 kg schabu bez kości 1 łyżka soli morskiej 1 łyżka soli peklowej pieprz młotkowany 1/2 łyżki soli czosnkowej 1 łyżka majeranku 2 łyżki cukru 1/2 łyżki ostrej mielonej papryki 3 liście laurowe 3 kulki ziela angielskiego Wykonanie: Schab umyć
Sto kolorów kuchnikurkowym to niezwykłe danie , które idealnie sprawdź się jako codzienny, prze pyszny posiłek, ale również wykwintn y niedzielny lub nawet świąteczny obiad. Sos kurkowy wyśmienicie komponuje si ę ze schabem co t worzy eleganckie, wytworne i niebanalne danie . Schab w Sosie Śmietanowo-Kurkowym (Bitki Wieprzowe w Sosie Kurkowym) - Składniki: 500 g schabu wieprzowego sól, pieprz ok. 1/3 szklanki mąki olej(...)Śmietanowy: 200 g kurek 200 ml śmietanki 30% mała cebula 2 ząbki czosnku łyżka soku z cytryny 2 łyżki masła szczypta cukru sól, pieprz, tymianek 2 łyżki kwaśnej śmietany Schab w Sosie Śmietanowo-Kurkowym (Bitki Wieprzowe w Sosie Kurkowym) - Sposób przygotowania: Schab porcjujemy na dość cienkie plastry. W każdy z nich wcieramy sól i pieprz. Odkładamy na minimum godzinę
Słodka Stronapierwszy obiad po powrocie z dwutygodniowego obozu harcerskiego. Ma być kotlet, to będzie, ale tym raczej trochę inaczej robiony. Każdy z nas chyba zna przepis na kotlet schabowy, rozbić schab, opanierować, smażyć i jeść. Tym razem zrobiliśmy trochę inaczej :) A czemu inaczej ? przypomniał nam się z J. przepis na schabowego wg Magdy Gessler, schabowego moczonego w mleku i jakie(...)nasze wnioski ? Przeczytaj przepis do końca :) Schabowy kotlet ( dla 7 osób) 2 kg schabu 2 cebule 1,5 litr mleka sól, pieprz mąka pszenna 5 jajek tarta bułka 2 kostki smalcu Schab kroimy w plastry, rozbijamy doprawiamy solą i pieprzem odkładamy na deskę. Cebulę obieramy i kroimy w plastry. Bierzemy miskę i układamy
Kuchnia na wzgórzudomowych warunkach. Po prostu gotujemy mięso 5 minut w zalewie z przyprawami a potem studzimy. Proste? Proste. A jakie smaczne i wygodne Składniki: 800 g schabu wieprzowego 4 łyżki soli 2 łyżki suszonego majeranku 1 łyżeczka pieprzu ziarnistego 3 kuleczki ziela angielskiego 2 listki laurowe 6 ziarenek ziela jałowca 3 duże ząbki czosnku 1 łyżeczka pieprzu(...)ziołowego 1,5 łyżki majonezu 1,5 łyżki musztardy Wykonanie: Schab umyłam pod bieżącą wodą. Pozostałe składniki przełożyłam do miseczki i wymieszałam. Do garnka wlałam 2 litry zimnej wody. Włożyłam przyprawy i zamieszałam wodę, żeby składniki się dobrze połączyły. Włożyłam schab. Przykryłam przykrywką i wstawiłam do gotowania. Po 5 minutach od zagotowania zdjęłam garnek z gazu. Mięsa
Kuchnia u Krysilikatne, rozpływające się w ustach bitki wieprzowe w so sie pomidorowym to idealny pomysł na codzienny, pożywny i pyszny obiad. Sos pomidorowy idealnie komponuje si ę ze schabem co t worzy ciekawe i smaczn e danie oraz nową odsłonę klasycznych bite k. Schab w Sosie Pomidor owym (Bitki Wieprzowe w Sosie Pomido r owym) - Składniki: 500 g schabu wieprzowego(...)szklanki mąki olej do smażenia 3 ząbki czosnku 3 liście laurowe 4 kuleczki ziela angielskiego k i lka kuleczek całego pieprzu kolorowego ok. 3 łyżki koncentratu pomidorowego Schab w Sosie Pomidor owym (Bitki Wieprzowe w Sosie Pomido r owym) - Sposób przygotowania: Schab porcjujemy na dość cienkie plastry. W każdy z nich wcieramy sól i pieprz. Odkładamy na minimum godzinę
Słodka StronaSchab przygotowany w ten sposób jest bardzo smaczny i soczysty. Możemy go podać na ciepło z sosem na obiad, ale również dobrze smakuje na zimno jako wędlina na kanapki. Ja bardzo często podaję z kluskami śląskimi i surówką. Składniki: 1,5 kilograma schabu środkowego 2 litry mleka 3 łyżki oleju 3 łyżki masła 0,5 łyżeczki suszonego rozmarynu(...)łyżeczki mielonej gałki muszkatołowej 5 goździków 4 ząbki czosnku sól, pieprz mąka do zagęszczenia sosu Sposób przygotowania: Schab nacieramy solą, pieprzem i przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Na noc wstawiamy do lodówki. Na patelni rozgrzewamy olej i masło, przekładamy schab, obsmażamy z obydwu stron na rumiany kolor. Do garnka wlewamy mleko, dodajemy przyprawy, zagotowujemy, doprawiamy solą i pieprzem. Do wrzącego
Bajeczna KuchniaKolejną propozycją w tygodniu sałatkowym jest nasza wersja sałatki Cezar ze schabem Składniki: 1. Sałatka: - sałata rzymska - mała bagietka na grzanki - oliwa - parmezan - 120 g schabu - panierka na schab tj. 1 jajko, trochę mąki i bułki tartej - olej do smażenia 2. Sos: - 2 łyżki oliwy - łyżeczka soku z cytryny - 1 żółtko - łyżeczka musztardy dijon - 3 ząbki czosnku - pieprz, sól Najpierw(...)zaczynamy od schabu. Kroimy go w kostkę, lekko solimy, obtaczamy w mące, następnie zanurzamy w rozbełtanym jajku i na końcu obtaczamy w bułce tartej. Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy kawałki schabu na rumiany kolor. Po usmażeniu zostawiamy do wystygnięcia. Kolejnym krokiem są grzanki. Kroimy pieczywo na małe kosteczki, następnie oliwę rozgrzewamy na patelni i po rozgrzaniu wrzucamy na nią
Kuchenne WariacjeDziś kolejna propozycja obiadowa :) Poprzedni mój schab w musztardzie , bardzo się Wam spodobał, także dziś kolejna wersja schabu, tym razem z zakupioną na targach Regionalia, żurawiną w miodzie :) Długiego wstępu dziś nie będzie, więc przechodzimy od razu do składników i przepisu :) Składniki : 2 plastry schabu sok z 1/2 cytryny 3 ziemniaki szczypiorek 2 łyżeczki(...)żurawiny w miodzie Przyprawy : pieprz czosnkowy koperek suszony Schab myjemy, odsączamy wodę i przekładamy na głęboki talerz. Polewamy sokiem z cytryny i obtaczamy w nim każdy plaster. Przyprawiamy z obu stron pieprzem czosnkowym i wcieramy w mięso 2 łyżeczki żurawiny w miodzie. Odstawiamy plastry schabu na godzinę. Ziemniaki obieramy, myjemy i kroimy w plastry oraz posypujemy koperkiem suszonym. Plastry
Parowar FacetaOstatnio dostałam kawałek schabu,który postanowiłam zrobić inaczej niż w postaci kotletów schabowych. Ponieważ akurat miałam świeże śliwki węgierki, powidła i czerwone półwytrawne wino (choć bardziej nadaje się wytrawne), zdecydowałam się wykorzystać je do upieczenia mięsa. Schab wyszedł świetnie. Do tak przyrządzonego schabu można również wykorzystać suszone śliwki, wcześniej namoczone co najmniej pół godziny w winie. Składniki: schab śliwki węgierki(...)suszone 1 szklanka czerwonego wina powidła śliwkowe sól pieprz 3 goździki szczypta cynamonu Wykonanie: Schab przekroić wzdłuż na wysokości ⅓ mięsa, rozłożyć go a następnie wykonać jeszcze jedno nacięcie żeby powstał długi cienki kawałek. Mięso posolić i popieprzyć a następnie posmarować powidłami. Na powidła ułożyć śliwki i zwinąć mięso jak roladę jak najciaśniej. Mięso związać. Na patelni lub w naczyniu
Mama Gotuje