inne, ciesząc się smakiem. Zapraszam na inne przepisy na moim blogu z cyklu "Kotlet bezmięsny, wegetariański" Marchewkowe kotlety sojowe ; Danie wegetariańskie - kotlet sojowy z różowym puree i sałatką z rukoli ; Kotlet sojowy z cukinią i cebulką; Cukinia w panierce z purée ziemniaczano - cukiniowym . Składniki: 4 jajka ugotowane na twardo 1 jajko świeże 1 szalotka 1 garść startego sera
Wino Francja Kuchniamałej miseczki bądź słoiczka (tak łatwiej) w kolejności dodać oliwę, sok z pomarańczy, łyżeczkę musztardy, miodu, przypraw i energicznie wymieszać do powstania aksamitnej kremowej emulsji. Delikatnie skropić sałatkę powstałym sosem. Smacznego
Wino Francja Kuchniapaprykę wymieszać z makaronem. Wsypać kukurydzę (ilość wg upodobania). Wymieszać wszystko dokładnie, można jeszcze doprawić do smaku. I gotowe! Można podawać z sosami: śmietankowy, pieczeniowy, a także z sałatką. Smacznego
Anioszek w kuchniłyżki masła i dobrze wymieszaj. Masło zagęści sos i doda mu smaku. Wrzuć mięso do sosu. Wymieszaj i zdejmij z ognia. Pulpety świetnie smakują z kluskami śląskimi i zieloną sałatką, np. z roszponką. Smacznego
Anioszek w kuchnipracy przeważnie jem kanapeczkę z jakąś wędliną i serek waniliowy lub wiejski. Po kilku miesiącach ten zestaw zaczyna mi jednak wychodzić bokiem. I tu zadanie dla Was :-) Wykonajcie danie (sałatkę, kanapki, cokolwiek), które da się zamknąć w pojemniczku, zanieść do pracy i zjeść bez podgrzewania. Jedzonko takie powinno ładnie wyglądać, nie opływać nadmiarem sosów, być smaczne :-) Osoba, której danie
peggiwkuchniUwielbiam mozzarellę i ciasto francuskie dlatego postanowiłam połączyć te składniki. W efekcie otrzymałam chrupkie poduszeczki z mega ciągnącym się serem i soczystymi pomidorkami. Polecam wszystkim wielbicielom tego sera i sałatki caprese :-) Poduszeczki z pomidorkami i mozzarellą PODUSZECZKI Z POMIDORKAMI I MOZZARELLĄ 1 kula mozzarelli (125g) 1/2 gotowego ciasta francuskiego 4 małe pomidorki kilka listków świeżej bazylii 6 plasterków kiełbaski chorizo
peggiwkuchnipropozycja świąteczna - nowa odsłona śledzia, którego jak się okazuje można łączyć z przeróżnymi dodatkami. Sałatka na pewno sprawdzi się na świątecznym stole, ale należy pamiętać aby ją przygotować przynajmniej dzień wcześniej :-) Śledź w sosie curry ŚLEDŹ W SOSIE CURRY 2 płaty matiasa 1 średnia cebula 1/3 szklanki oleju 1 ogórek kiszony 1 płaska łyżka curry 1 ząbek czosnku 1 duża
peggiwkuchniResztę cytryny układamy pomiędzy pałkami, dodajemy wino. Pieczemy przez kolejne 30 minut obniżając temperaturę do około 200 stopni. Co jakiś czas polewamy kurczaka powstającym sosem. Podajemy na ciepło do sałatki. Kurczak w miodzie i cytrynach Kurczak w miodzie i cytrynach SMACZNEGO
peggiwkuchniporcje: 1/4 niedużej główki białej kapusty 1/2 białej rzodkwi 1 nieduża czerwona cebula 1 średni pomidor 1 łyżka białego octu winnego 2 łyżki oleju z avocado przyprawa do sałatek pieprz ziołowy sól Warzywa myjemy i osuszamy. Kapustę szatkujemy w drobne piórka. Cebulę obieramy i kroimy w drobną kostkę. Pomidora kroimy w niedużą kostkę, rzodkiew obieramy i ścieramy na tarce jarzynówce
peggiwkuchniniedźwiedzim, pieprzem i ostrymi przyprawami - mieszamy. Z uzyskanej masy formujemy kulki o średnicy około 2 cm - obsmażamy na rozgrzanej oliwie z pomidorów. Podajemy na ciepło lub zimno do ulubionej sałatki. U mnie kulki znalazły zastosowanie jako posiłek do pracy - dodałam brązowy ryż i warzywa z wody :-) Kulki z ciecierzycy i suszonych pomidorów Kulki z ciecierzycy i suszonych pomidorów SMACZNEGO
peggiwkuchnikukurydzy konserwowej (odsączona) Na sos: 1,5 łyżki oliwy z oliwek 1 łyżeczka śmietany 12% 1/2 łyżeczki pieprzu ziołowego zioła do sałatki pieprz czarny, sól (opcja) Marchew i rzodkiew myjemy, obieramy, a następnie ścieramy na tarce jarzynowej. Dodajemy drobno posiekane liście sałaty i kukurydzę. Wszystkie składniki sosu dokładnie mieszamy (ewentualnie
peggiwkuchniSałatkę przygotowałam ze składników które miałam w domu, wyszła bardzo smaczna i sycąca. Przygotowanie zajęło mi zaledwie niecałe pięć minut. Składniki: 1 puszka soczewicy gotowanej na parze Bonduelle 1 puszka tuńczyka w oleju 0,5 słoika suszonych pomidorów w oleju Garść czarnych oliwek Pół pęczka szczypiorku 4 łyżki oleju rzepakowego Sól, pieprz Sok z cytryny Sposób przygotowania: Soczewicę odsączamy
Bajeczna Kuchniaciepło na bazie bulionu lub na zimno na bazie jogurtu. Wersja nie ciepło najlepiej pasuje do rybki, jajek czy różnych kotlecików natomiast wersja na zimno jest idealna do sałatek, surówek oraz dań z grilla. SOS KOPERKOWY NA ZIMNO składniki: 200 g jogurtu naturalnego 2-3 łyżki majonezu 2-3 łyżki posiekanego koperku sól ziołowa do smaku Do miseczki przełożyć majonez
Monia miesza i gotujejajek ozdobić cebulką i posypać papryką słodką. Do przygotowania tej potrawy wykorzystałam CEBULKĘ PERŁOWĄ KONSERWOWĄ firmy JAMAR . Cebulka idealnie nadaje się zarówno jako przekąska jak i dodatek do past, sałatek czy do mięsa. Jej delikatny smak sprawia, iż potrawa ma doskonały posmak i aromat. Polecam. SMACZNEGO
Prosto i Smacznie z Anetąnajwiększy talerz, jaki w domu znajdziesz, wyłóż makaron. Następnie pół patelni mięsa z sosem. Coś nudno. Żona pod groźbą karalną zabroniła Ci zużywać szczypiorku, bo potrzebuje do sałatki dla gości. I tak użyj. No teraz jest kolor! 15. Po tych traumatycznych przeżyciach kuchennych, zasiądź przed telewizorem, z talerzem w jednym ręku i piwem w drugim. Skonsumuj treść stałą i płynną
Grunt to przepis!