doprawiam do smaku solą oraz pieprzem. Do przygotowania kaczki wykorzystałam musztardę sarepską, którą otrzymałam do testowania od firmy Roleski. Musztarda sarepska to doskonały dodatek do różnego rodzaju mięs, sałatek i marynat. Ma doskonały smak i konsystencję. Produkt jest wart polecenia i zakupu
Tradycyjna kuchnia Kasiplusem jest to, że są bardzo zdrowe, dostarczają organizmowi wiele cennych składników. Są do tego idealnie chrupiące. Piramidki to nie tylko doskonała przekąska, mogą również stanowić składnik wielu deserów, sałatek czy panierek. Produkty są warte polecenia i zakupu. Zachęcam do zakupu produktów firmy POPCROP oraz polubienia ich profilu na Facebooku ( link
Tradycyjna kuchnia KasiChef. Było naprawdę przednio, smacznie i kolorowo za sprawą specjałów kuchni azjatyckiej. Wbrew pozorom tego dnia zjadłam moje pierwsze i chyba najlepsze w życiu krewetki. Podane na znakomitej sałatce z mango i selera naciowego. Urok sprzętów patrona technologicznego Amica zapierał dech w piersiach. Z wielkim rozżaleniem spoglądam na swoją starą płytę i wyobrażam sobie, że może niebawem jej miejsce zajmie
Malinowe Pocałunkikanapek na ciepło. Tak upieczone mięso jest miękkie i soczyste. Nabiera pięknego aromatu od cebuli, jabłek i majeranku. W naszym domu najczęściej jako dodatek są buraczki. W formie sałatki z cebulką i jabłkiem lub w zasmażane na maśle, z dużą ilością czosnku. Jeśli lubicie kaczkę, to zerknijcie też na jeden ze starszych przepisów na pieczoną kaczkę
Codzienna kuchnia niecodziennaMleko kokosowe jest wyczuwalne, ale nie dominuje całości dania. Dodatkowo niweluje nadmierną ostrość papryczek i idealnie komponuje się smakowo z mini kolbami kukurydzy. Najlepiej smakuje podane z ryżem i sałatką z sałaty lodowej lub marchewką w sezamie
Mohiellaczyli sałatka jarzynowa Składniki: 1 kg ziemniaków 4 marchewki 3 pietruszki 1 mały seler 4 ogórki kiszone 5 jajek 1 puszka groszku 1 puszka kukurydzy 1 mały por/cebula 1 duże jabłko majonez 2 łyżki musztardy sól, pieprz Wykonanie: Ziemniaki wyszorować, ugotować w łupinach, ostudzić i obrać. Pokrojone w kostkę przełożyć do miski. Marchewkę, pietruszkę, seler obrać ugotować do miękkości, pokroić
magiczna kuchnia Kasiwiadomo, że do niego się wraca na końcu. Lecimy prosto do pierwszych przepisów. A tam m.in. krem z groszku i szparagi z jajkiem sadzonym. Hello? Lekka konsternacja. Kartkujemy dalej. Sałatka grecka i śledzie w oleju. Milczące spojrzenia, jednemu drga brew, drugi już się nudzi. Jeszcze kartka. I jest. Uff. Mamy to, czego chcieliśmy. Ba, nawet to, co nie przyszło
GRUBY WAŁEKzachowają kształt. Różnokolorowe gatunki fasoli trzeba gotować w oddzielnych naczyniach ze względu na wielkość nasion, różny czas gotowania jak i kolor. Czarna czy czerwona fasola farbuje podczas gotowania. Przyrządzając sałatkę z różnokolorowej fasoli ugotowałam każdą w oddzielnym garnuszku. Fasolę czy ciecierzycę można kupić gotowe w puszce czy kartonie. Ja jednak wolę gotować strączki po domowemu. Czasami zdarzyło mi się
codojedzeniaJeżeli nie macie pomysłu, do czego wykorzystać kostkę twarogu to przygotujcie kuleczki na słono. Świetny dodatek do sałatki lub kanapki. Twarogowe kulki obtoczcie w ulubionych przyprawach czy ziołach :) Jestem pewna, że taki sposób podania twarogu zachęci do jedzenia nabiału. Składniki: kostka twarogu półtłustego sól, pieprz świeży koperek, pietruszka ulubione przyprawy, np. papryka ostra, suszone pomidory z czarnuszką i czosnkiem Twaróg
Ugotowaćktóre powalają na kolana swoimi kształtami, kolorami i smakiem. Praktycznie nie sposób uniknąć jej spożycia. Kaszka kukurydziana dla dzieci. Kukurydza na śniadanie w formie płatków. Kukurydza na lunch w sałatce. Kukurydza z grila w kolbie, z masłem. Kukurydza na obiad z marchewką i fasolką. Kukurydza na kolację zapieczona w casserole. Popcorn kukurydza na wieczorny seans fimowy. Zupa z kukurydzy
Jem więc Jestemktóry używam w swojej kuchni dość często. Nowością jest dla mnie wykorzystanie ziela angielskiego, ja rzadko po niego sięgam, ale widzę, że Egipcjanie go cenią. W sosie do tej sałatki z pomidorów i orzechów włoskich także występował. Dzięki wykorzystaniu korzennych przypraw zupa rozgrzewa i poprawia humor. To jest coś, czego zimą zawsze bardzo mi potrzeba. Egipska zupa z soczewicą, ciecierzycą
Chilli Czosnek i Oliwapojedynczy filet z kurczaka 1 słoik selera sałatkowego 1 puszka fasoli czerwonej 1 puszka ananasa w zalewie 1/2 pora 3 ogórki konserwowe 2-3 łyżki … Czytaj dalej Sałatka z kurczakiem i fasolą
czarrna od kuchniSkładniki 1/2 opakowania kaszy kuskus (ok. 150g) 1/2 puszki tuńczyka w oleju 1/2 czerwonej papryki 3 rzodkiewki 3 ogórki konserwowe kilka gałązek szczypiorku 1/2 łyżeczki jarzynki … Czytaj dalej Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
czarrna od kuchnipomidory 2 kolorowe papryki 25 dkg wędliny drobiowej garść oliwek 2 dymki 1/2 puszki kukurydzy winegret: 3-4 ząbki czosnku 1 łyżeczka musztardy 1 łyżeczka … Czytaj dalej Sałatka z kuskusem
czarrna od kuchnismaczna :) Składniki 1/2 paczki drobnego makaronu ok. 125 g u mnie kwiatuszki 1 puszka tuńczyka 3 jajka 3 ogórki kiszone 2-3 łyżki majonezu sól, … Czytaj dalej Sałatka z tuńczykiem
czarrna od kuchni