moje się nie obawiam, dostaję pęczki rzodkiewki od znajomej z jej własnego warzywnika. I mają piękne liście. I wolne od oprysków. Liście rzodkiewki goszczą u mnie przede wszystkim w sałatkach różnego typu. Ale tym razem pokaże Wam jak zrobić je tak, aby smakowały jak...szpinak. Popularną potrawą na Sycylii jest szpinak duszony w pomidorach z białą kiełbasą, z dodatkiem wbijanych
Z Kuchni Do Kuchniposypać solą i pieprzem. Na patelni rozgrzać olej z masłem i smażyć polędwiczki po 3-4 minuty z każdej strony. Ja podałam polędwiczki z ziemniakami z wody i sałatką z pieczonych buraków
kuchnia doskidrugiej połowie ułożyłam rozmaryn ale możemy użyć innych dodatków. Jeszcze tylko napisze że Focaccia jest bardzo smaczna, puszysta i idealnie nadaje się do podania jako przekąska, do sałatek lub zup jednym słowem idealnie zastępuje tradycyjne pieczywo. Do przygotowania Focacci będziemy potrzebować: 1 kg mąki pszennej (typ 450, 500 lub 550) 600 ml letniej wody 60 g drożdży świeżych
Uwaga Babcia Piecze Chlebtarce o grubych oczkach. Następnie wymieszać, dodać natkę pietruszki, posiekany czosnek, wlać olej i ocet. Po czym doprawić solą i cukrem, raz jeszcze dobrze wymieszać i odstawić na godzinę. Sałatkę przełożyć do wyparzonych słoików, szczelnie zakręcić i pasteryzować przez 15 minut
Tradycyjna KuchniaSmakuje wyśmienicie na pizzy, hot dogach, sałatkach, suchych przekąskach, jako dodatek do mięs czy warzyw. Można go użyć jako sos do gołąbków, makaronu, czy też do domowych zapiekanek. Jest uniwersalny, szybko się wykonuje i smakuje bardzo dobrze. Chyba każdy go lubi:) Polecam i życzę smacznego:) Składniki: 2 duże i dojrzałe pomidory pół szklanki passaty 1 duża cebula 1 ząbek czosnku
Zasmakuj Kuchnirównoczesne upieczenie składników ;) Nie ma żadnych wątpliwości, że mięso domaga się jednak towarzystwa warzyw. W wypadku takich prostych szaszłyków można podać je upieczone osobno lub w postaci sałatki czy szybkiego sosu. No dobrze, a patent na marynatę dającą soczystość? Do tej pory zdradziłem go tylko mężowi Marzenki i nie wiem, czy zapamiętał i przekazał żonie, ale zaraz
zadanie-gotowaniestron. Po dobrego falafla (zaraziłam nim wielu znajomych) najlepiej iść do Dary (ul. Grunwaldzka lub Rynek). Bar serwuje głównie kebaby mięsne. Oprócz falafli, dla wegetarian znajdą się tutaj sałatki. Falafel jest bardzo smaczny: 3 kotlety, dużo surówek, sos (do wyboru: mieszany, ostry, łagodny). Wszystko zawinięte w cieście. Cena: 7 zł. S makuje dobrze z ajranem (turecki napój, przygotowywany
Qlinarnie i QlinarnieRolnictwa USA. Jej kwasowość jest niższa niż 0,3%, zaś skład chemiczny klasyfikuje ją w czołówce światowych oliw z oliwek. I co najważniejsze? Ta oliwa w połączeniu z pastami, sałatkami i innymi potrawami jest po prostu pyszna. Zapraszam Was na fanpag producenta „Oliwa z oliwek EVGE” po więcej informacji i inspiracji kulinarnych Zdrowa pasta kanapkowa ze słonecznikiem
Słodkie okruszkiUwielbiam awokado. I nie dlatego, że jest modnym superfood. :) Jadłam je już dawno, bo moja mama robiła z nim pyszne sałatki. Moim faworytem od zawsze było jednak awokado z cebulką. Trudno mi się przekonać do smaczliwki (bo tak się nazywa awokado po polsku :D) w wersji słodkiej. Awokado na słono to jeden z moich ulubionych smaków. A jako że cebula
Smakuje zdrowocegieł zdobią ciężkie lustra w zdobionych ramach. Pozostałe ściany udekorowane są podświetlanymi plafonami ze zdjęciami starego Torunia oraz gwiazd kina. Restauracja Metropolis serwuje dania obiadowe, pizze,zupy pasty, sałatki oraz desery a ceny są bardzo przystępne. Proponowane i przygotowywane dania nie są bardzo wykwintne i czasem brakuje im trochę do doskonałości. Zamówiony rosół z kawałkami kurczaka
WYSPA SZCZĘSLIWAdzieci. Zawsze kilka dań ser wowanych jest na ciepło: j ajecznica, naleśniki, parówki, warzywa , kiełbaski, t ortille. Oprócz tego można wybierać spośród bogatej oferty zimnej płyty: serów, wędlin, sałatek, owoców, płatków, mleka, miodów, jogurtó w. Te o statnie podobnie jak nabiał pochodzą z ekologicznego gospodarstwa EKO ŁUKTA. Hotel MASURIA&SPA to obiekt z pięknymi wnętrzami. Przyjemne kanapy
WYSPA SZCZĘSLIWAOśmiornica w naszym domu gości dość często, czy to w postaci smażonych kąsków czy sałatki a dziś zagościła z bitą śmietaną. Bita śmietana jest tutaj z dodatkiem przyprawy Cafe de Paris, bardzo aromatycznej znakomicie nadającej się do aromatyzowania śmietany. Przyprawa Cafe de Paris to gotowa mieszanka ziół którą skomponował Freddy Dumont w roku 1941 w Cafe de Paris w Genewie
Moje Małe Czarowaniewłosów. A co ważne zawiera dużo kwasów tłuszczowych Omega- 3 Siemię można kupić w ziarnach oraz mielone. Dostaniemy go w aptece lub supermarkecie. Zmielone ziarna można dodać do owsianki, sałatek, czy jogurtu. Zalecana dawka dzienna to 2-3 łyżeczki. Składniki : 2 łyżki siemienia lnianego szklanka wody Przygotowanie Zalewamy zmielone lub całe ziarna siemienia gorącą wodą. Przykrywamy
KukuleczkiPyszna i łatwa w przyrządzeniu przekąska na domową imprezę, lub seans przed telewizorem. Często wykorzystuję grzanki do sałatek. Przyprawy można dowolnie dobierać. Składniki: 1 bagietka 2 łyżki ziół prowansalskich 2 ząbki czosnku 1/2 szklanki oliwy lub masła roztopionego Przygotowanie: Do miseczki wlałam oliwę, dodałam zioła oraz rozgnieciony czosnek. Całość wymieszałam. Pokroiłam bagietkę na mniejsze części. Posmarowałam
Kukuleczkiząbek czosnku 2 łyżki ulubionej musztardy ( ja użyłam kremskiej) szczypta pieprzu Wymieszaj dokładnie wszystkie składniki, dodaj przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku. Sos polej na wierzch sałatki. Jeżeli wolisz ostrzejszy smak użyj musztardy dijon
Kukuleczki