sałatki - 52922 przepisów (strona:2189/3529)

Letnie jagodzianki wg Aleex 169

pamięci. Bardzo ułatwia pracę w kuchni, pomaga w najprostszych i najtrudniejszych czynnościach – ubija pianę i śmietanę, robi masło, dżemy, ketchup, majonez, wyrabia ciasto, gotuje zupy, robi sałatki i wiele, wiele innych rzeczy. Na pewno napiszę jeszcze o tym urządzeniu nie raz. A tymczasem na blogu pojawia się nowa kategoria przepisów – na thermomix właśnie. Oczywiście te przepisy będą także w wersji

W mojej kuchni
Surówka z sałaty i selera 167

sokiem z cytryny   oraz dodać szczyptę soli. Sałatę opłukać i podzielić na kawałki, dodać do selera. Następnie przygotować sos z octu winnego, oliwy, soli, cukru, pieprzu. Polać nim sałatkę , dobrze wymieszać i podawać

Camilla w kuchni
Grillowany kurczak z frytkami z batatów 200

minut, do czasu, gdy ładnie się przyrumienią Danie jest pyszne, zdrowe i naprawdę nieskomplikowane. Możecie użyć do niego dowolnych dodatków warzywnych, sosów, ketchupu. Ja podałam swoje z szybką sałatką z ulubionego miksu sałat, pomidora i ogórka polaną winegretem. Prosto i szybko - smacznego

Cooking Monster
CZEREŚNIE 171

nich zrobić kompot, musy, czy przeciery. Pasują idealnie do ciast drożdżowych, kruchych, a także do domowych galaretek, czy kiśli. Komponują się idealnie z delikatnym mięsem np. królikiem, czy z sałatkami np. w kombinacji z rukolą i serem kozim. Zaś wódki i likiery czereśniowe to pozycje alkoholowe o międzynarodowej reputacji. Czereśnie świetnie łączą się z innymi owocami jak truskawki, maliny

Ciastka - domowe słodkości
Skrzydełka w zalewie octowej 117

przygotowane skrzydełka są pyszną przekąską, która idealnie smakuje w wersji solo lub z ulubionymi sałatkami. Nadają się również jako dodatek do dania głównego. Ja je uwielbiam na zimno, lecz bez problemu dadzą się podgrzać. 1 kg skrzydełek z kurczaka 2 listki laurowe 2 ziarna ziela angielskiego sól, pieprz Panierka: 1 jajko bułka tarta Dodatkowo:  olej Zalewa: 3 szklanek wody

Di gotuje
Roszponka z jajkiem, bobem i rzodkiewką 186

Tylko kilka składników i powstaje pyszna i lekka sałatka. Idealna na letni czas.   Składniki: duża garść umytej i osuszonej roszponki 2-3 ugotowane jajka pół pęczka rzodkiewek 2/3 szklanki ugotowanego bobu, pozbawionego łupin Sos: mały kubek jogurtu naturalnego 1 łyżka majonezu 1 łyżka musztardy sól i pieprz Składniki sosu wymieszać i schłodzić. Jajka obrać, pokroić w ćwiartki. Umyte

Czerwień i błękit
Francuskie poduszeczki z czekoladą 209

będzie mniej - myślę, że kilka w miesiącu. Każdy smaczny, aromatyczny, przygotowany jak kiedyś, z pasją. A że muszę zadbać o swoją dietę - pojawią się w końcu przepisy na zielone sałatki i zdrowotne koktajle. A dziś, tak na osłodę, mam dla Was przepis na ciasteczka z czekoladowym nadzieniem. Potrzebne nam: - płat ciasta francuskiego - słoiczek kremu typu nutella - mleko (do posmarowania ciasteczek

W poszukiwaniu inspiracji
KURCZAK, SZPARAGI I PAPPARDELLE / CHICKEN ASPARAGUS PAPPARDELLE 122

SZPARAGI I PAPPARDELLE / CHICKEN ASPARAGUS PAPPARDELLE Szparagi – uwielbiam, mogłabym je jeść codziennie i jak jest na nie sezon – dokładnie tak robię! Same, z makaronem, w risotto, w sałatce. Grillowane, smażone, gotowane, nie ważne… Ważne, że są! Dzisiaj jako dodatek do makaronu z kurczakiem. Nie mogłam wymyślić lepszego dodatku niż grillowane szparagi! Na całość wystarczy około pół godziny

Martyna Cooks
Jajka w sosie koperkowym 414

sosu. Chwilę gotujemy i przyprawiamy do smaku solą, pieprzem, cukrem i ewentualnie vegetą. Zdejmujemy z ognia i dodajemy śmietanę. Sosem polewamy jajka. Podajemy z młodymi ziemniakami, mizerią lub sałatką

My simple kitchen
Zupa krem z batatów i marchwi z pikantną prażoną ciecierzycą 157

śmiało można podać ją w nieco łagodniejszym wydaniu. No i ta prażona ciecierzyca - niebo w gębie! Świetnie sprawdzi się jako przekąska pomiędzy posiłkami i jako dodatek do zup czy sałatek. Przyznam, że nie przepadam za groszkiem ptysiowym, który szybko rozmięka w zupie i sprawia, że jest jeszcze gęstsza. Ciecierzyca pozostaje cudownie chrupiąca, jest bardzo zdrowa i można przyprawić ją według

Cooking Monster
Kuchnia Raw Food – Tanya Maher 90

czego w ogóle mamy zacząć. Wstęp i objaśnienia czyta się bardzo dobrze, a zaraz po nim przechodzimy do receptur. Przepisy są podzielone na kilka rozdziałów: Napoje Śniadania Zupy i sałatki Dania główne Sosy i […] Artykuł Kuchnia Raw Food – Tanya Maher pochodzi z serwisu Mienta blog

Mienta blog
LEKKA SAŁATKA 196

Smaczna sałatka ,dobra na posiłek lokacyjny,zdrowa i dietetyczna.Mortadelę możemy zastąpić szynką lub inną wędliną. Danie ma tylko ok. 115 kcal. 2 małe ziemniaki ugotowane 1 gruby plaster Mortadeli 0.5 pojemnika jogurtu naturalnego 0.5 jabłuszka kilka rzodkiewek(5) odrobina słodkiej musztardy szczypiorek koperek sól pieprz **************************************** Ugotowane ziemniaki pokroić w kostkę.Jabłko obrać i też pokroić w kosteczkę.Szczczypiorek drobno

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Pasta z bobu i awokado 231

czerwca i na początku lipca wcinam bób. Jako że kilogramowy woreczek to trochę za dużo, aby zjeść na przekąskę, to staram się wykorzystywać go także do innych dań np.: sałatek . Ostatnio zrobiłam hummus z bobu – jednak nie podpasował mi tak bardzo jak ten tradycyjny. Potem zdecydowałam się na pastę z bobu i awokado inspirowaną przepisem Yotama Ottolenghiego. Przepis zmodyfikowałam

Poezja smaku
Lemoniada cytrynowa z miętą 242

hoduję mięte na balkonie i uważam, że nie dałabym rady przeżyć lata bez tego zioła. Uwielbiam ją dodawać zarówno do wody jak i herbaty czy deserów. A i wielu sałatek sobie bez niej nie wyobrażam. W upalne dni bardzo często jadamy kus-kus z warzywami i miętą - jest to idealny dodatek do mięs jak i samodzielne danie. Więc jak zrobiłam

sierotka maRysia w kuchni

Proponowane wyszukiwania