Dzisiaj zachęcam Was do przygotowania domowego zakwasu buraczanego. Mocno czerwonego, lekko winnego, a zarazem słodkiego w smaku. Idealnego do picia jak i przygotowania czerwonego barszczu. Wbrew pozorom przygotowanie domowego zakwasu buraczanego jest bardzo proste. Jedyną jego wadą jest czas - zakwas potrzebuje co najmniej 7 dni na ukiszenie się. Pomimo tego - smak i aromat domowego zakwasu wszystko wynagradza :) Składniki: 2 l przegotowanej, letniej wody 2 płaskie łyżki soli, np. morskiej... czytaj dalej...
Tarte buraczki na zimę do słoików to obowiązkowy twór z buraków w naszej piwnicy. Można je podawać jako dodatek do obiadu, od razu ze słoika.
Czytaj dalej...Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Święta Bożego Narodzeniu tuż tuż.. Tak więc większość z nas zastanawia się co przygotować na świąteczne menu.
Czytaj dalej...Dwudziestopięciolatka, która uwielbia zapach drożdżowego ciasta i ... kawy! Próbuje zdrowo się odżywiać i prowadzić aktywny tryb życia :)