sałatki - 52922 przepisów (strona:2095/3529)

Zapiekane szparagi w szynce parmeńskiej 185

idealnie się nadawało zarówno na obiad, jak i na romantyczną kolację. Przepis niezwykle prosty, szybki w przygotowaniu i całą pewnością zachwycicie nim swoich gości. Do szparagów warto podać delikatną sałatkę. Zapiekane szparagi w szynce parmeńskiej Zapiekane szparagi w szynce parmeńskiej – składniki pęczek szparagów 10-12 plastrów szynki parmeńskiej (tyle ile będziemy mieli szparagów) odrobina oliwy Zapiekane szparagi w szynce

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Jedz i bądź piękna, Wendy Rowe | Recenzja książki 126

roku. Podstawą żywienia jest przyjmowanie różnorodnych, dobrej jakości i przyjaznych dla skóry pokarmów. W związku z tym znajdziemy w książce wiele apetycznych przepisów, odpowiadających danej porze roku (przepisy na sałatki są po prostu genialne i nie zawaham się z nich skorzystać). W Jedz i bądź piękna znajdują się także szczegółowe opisy sezonowych produktów i ich właściwości – dowiecie się

Kuchnia Bazylii
Sałatka na grilla. 208

Sezon na grilla w pełni, dziś przygotowałam sałatkę, która idealnie uzupełnia dania z grilla. Wybornie smakuje jako samodzielne danie. składniki · sałata lodowa · pomidorki koktajlowe

Kulinarne pyszności Molki
Popularne sosy do potraw z grilla 194

świeżym powietrzu wraz z rodziną czy znajomymi. Kiełbaski, karkówka, szaszłyki, grzanki i wiele innych przysmaków przyprawia o zawrót głowy swoim zapachem i smakiem. Potrawy z grilla najlepiej podawać z sałatkami, świeżymi warzywami lub po prostu z wszelkiego rodzaju sosami. W tym artykule postaram się przybliżyć te najbardziej popularne na naszych stołach. Sos Tzatziki Sos o wyrazistym ale delikatnym smaku. Bardzo

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Kiszone Cytryny 371

kilka słów o tym, do czego używam kiszonych cytryn. Mają one to do siebie, że są słone i kwaśne i dobrze ukiszone są przepyszne. Dodaję je do gulaszy, sosów, sałatek, do sosów jogurtowych, pieczonych ryb, marynat na grila, do winegretów. Idealnie podkręcają orzeźwiające lemoniady na bazie cytrusów. Musicie tylko pamiętać, żeby nie przesadzić z ilością, bo są naprawdę mega intensywne

ladykitchen
Masło orzechowe 205

Mają w sobie sporo minerałów takich jak żelazo, magnez, cynk, potas, fosfor i miedź. Dobrze komponują się z potrawami słodkimi oraz słono-pikantni. Mogą być składnikiem sałatek, dodatkiem do białych mięs czy makaronów. Sprawdzą się także w deserach, przy wypieku ciast… i nie tylko. Masło orzechowe. Składniki: - 2 szklanki orzechów laskowych - ok. ½ szklanki oleju kokosowego (lub innego o neutralnym smaku

mojewypiekiinietylko
Domowa przyprawa do Taco 150

Taco należy przechowywać w szczelnie zamkniętym/zakręconym pojemniku/słoiku.  Przyprawa idealnie pasuje do wszelkiego rodzaju mięs tj. do drobiu, wołowiny, wieprzowiny. Można ją dodawać do zup, sałatek, dipów, kebabów oraz wszystkich potraw kuchni meksykańskiej. 1 łyżeczka = 5 ml, 1 łyżka = 15 ml, 1 szklanka = 1 cup = 240 ml. Źródło przepisu: The Pioneer Woman

Gospodyni Miejska
Na planie programu „Ewa gotuje”, czyli jeden dzień z Ewą Wachowicz 117

domu, poczułam się tak naturalnie, że całe napięcie ustąpiło.   I jeszcze kilka słów specjalnie dla mnie Po nagraniu Pani Ewa podpisała mi swoją najnowszą książkę z przepisami na sałatki, którą otrzymałam w nagrodę. Dostałam również starsze wydania jej książek kucharskich oraz miarkę i siekaczkę. Chyba największym wyróżnieniem było dla mnie to, że Pani Ewa chce mój przepis zamieścić

Raj dla Podniebienia
Pasta kanapkowa z kaszą jaglaną, szparagami i orzechami 136

Wystarczy naprawdę kilka dobrych składników, aby wyczarować coś dobrego. Dziś udało mi się to z pastą sałatkową na kanapkę, która może także nosić miano sałatki. Potrzebowałam do niej niewiele produktów, a smak naprawdę mnie urzekł.   Składniki 5-6 zielonych szparagów 1 jajko 1 szklanka kaszy jaglanej 3-4 plastry sera żółtego 2-3 plastry szynki kilka orzechów włoskich

Raj dla Podniebienia
Koktajl z dyni, jabłek i mango 124

ładnym obrusem, aby nadać temu śniadaniu rangę niecodziennego. Jemy, rozmawiamy, mamy czas dla siebie. I tak też stało się z naszym niedawnym, jesiennym śniadaniem. Oprócz grzanek czy kanapek z sałatką pomidorową, jajka na miękko czy miseczki granoli z jogurtem zjedliśmy przepyszny owocowy mus – koktajl z dyni, jabłek i mango. Nie potrzebował żadnych dodatków, gdyż świetnie smakował sam w sobie

Raj dla Podniebienia
Orzechowe poduszeczki na francuskim cieście z migdałami 113

Jest nas cztery. Znamy sie od dawien dawna. Spotykamy się razem lub osobno. Według potrzeby, według możliwości. Dzielimy się radościami, smutkami, przeczytanymi książkami, przepisami na obiad czy sałatkę, wykradamy z zabieganej rzeczywistości czas tylko dla nas. Jeśli płaczemy, to razem. Jeśli się śmiejemy, to do rozpuku. Zawsze. Jeśli mamy problem, słuchamy się, wspieramy, jak możemy. Rozmawiamy o wszystkim. Począwszy

Raj dla Podniebienia
Surówka paprykowa z kapustą. 235

pieprz, tarkę i jakieś zioła :)  Wszystko przygotowujemy tak jak na zdjeciu... Potem po kolei  układamy warstwami w naczyniu. Według swoich preferencji i upodobań bawimy się w dekoratora sałatek. Przekładamy kolorami wszystkie produkty. Nie zapominamy o przyprawach i majonezie :)  Efekt i smak końcowy zaskoczy na pewno nie jedna osobę :)  Smacznego

chleba naszego
Zielona sałatka z botwinki. 194

Improwizowana sałatka z surowych liści botwiny oraz chińskiej kapusty pak choi. Pomyślałam, że będzie do niej pasował sos słodko-kwaśny i na szczęście nie pomyliłam się. Danie jest lekkie, świeże i takie orzeźwiające. W końcu nadszedł czas, kiedy pogoda jest dla nas łaskawsza, a na straganach mamy coraz większy wybór produktów sezonowych. Korzystajmy z tego ile się da, bo zanim

zadanie-gotowanie
Prosta sałatka z awokado, jajkiem i orzechami laskowymi w dressingu miodowo - musztardowym 142

kostkę a cebulę w cieniutkie piórka, natomiast fetę w kostkę. Wszystkie składniki układam na talerzu wedle uznania. Składniki dressingu mieszam do uzyskania możliwie jednolitej struktury. Gotowym dressingiem polewam sałatkę. Na wierzchu umieszczam jajko w koszulce a całość posypuję orzechami.  Smacznego, Klaudia

Mango Papaja
Zapiekanka makaronowa z tuńczykiem 251

docisnąć i wyrównać. Wierzch zapiekanki posypać startym serem. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na ok. 30 minut. Podawać posypane natką pietruszki, najlepiej w towarzystwie świeżych warzyw lub sałatki

Magda Kucharzy