sałatki - 52922 przepisów (strona:2089/3529)

Sałatka z tortellini i koperkiem 167

Lekka i szybka w przygotowaniu sałatka z makaronem tortellini o smaku szynki, aromatycznym koperkiem i chrupiącymi warzywami. Znika błyskawicznie! 250 g kolorowego tortellini z szynką 1 pęczek koperku 1 puszka kukurydzy 1 pęczek rzodkiewek 1 zielony ogórek 3 łyżki majonezu Sól Pieprz Makaron tortellini gotujemy w osolonej wodzie do miękkości, odcedzamy. Rzodkiewki oraz obranego zielonego ogórka kroimy w kosteczkę. Kukurydzę

VioletoweKucharzenie
Sałatka z komosą ryżową, szparagami zielonymi i ziołami 120

Smaczna, lekka i delikatna sałatka na bazie komosy ryżowej, szparag zielonych, suszonych pomidorów, żółtej papryki i garści ziół. Pełen zdrowia posiłek świetnie nadający się na wynos do pracy.  Składniki (4 średnie porcje): 1 szklanka komosy ryżowej  1 żółta papryka  10 suszonych pomidorów  pęczek zielonych szparag 1 szalotka 1 ząbek czosnku garść posiekanej natki pietruszki garść posiekanej

Mango Papaja
ŁOSOŚ W SOSIE CHEDDAR 185

masłem , przesmażyć pokrojoną szalotkę , wlać kremówkę , zagotować sos.Dodać starty ser cheddar , doprawić pieprzem i gałką muszkatołową.Na talerze ułożyć rybę , kaszę lub ryż i polać sosem.Podawć z sałatką z pomidorów i natki.Smacznego

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Łosoś w koprze z młodymi ziemniakami 136

dużo! Przyrządzam łososia przynajmniej raz w tygodniu ale za każdym razem inaczej. Łosoś w koprze to moje standartowe danie latem. Piekę go w piekarniku lub na grillu. Podaję z sałatką, kaszą, ryżem lub ziemniakami. Jest to idealny obiad na lato. Ryby jadamy często przez cały rok, a latem niemalże codziennie. Lubicie łososia? Łosoś w koprze Składniki: na 5 porcji

codojedzenia
Sałatka z rzodkiewką i selerem naciowym 156

kostkę Składniki połączyć, dodać majonez i drobno pokrojony koper, dokładnie wymieszać Posypać lekko solą tuż przed podaniem.                      Moją sałatkę przygotowałam bez  jajek

Proste Potrawy
Pizza farmerska z kurczakiem, jarmużem, kukurydzą i groszkiem 168

Aktualnie trochę się zmieniło, bo sera żółtego raczej unikam, ale kukurydza nadal króluje ;-) Jeżeli chodzi zaś o groszek Bonduelle , to w moim rodzinnym domu wędrował on zazwyczaj tylko do sałatek. Tymczasem odkryłam go "na nowo" dopiero ostatnio, bo zainspirowana przepisem z książki kulinarnej, wykorzystałam zielony groszek Bonduelle w potrawie z makaronem. Od tego czasu moje poglądy zmieniły się zupełnie

Passions hobbies life
Pierś z kurczaka w sosie teriyaki 173

rozgrzaną patelnię i smażyć z obu stron, aż kurczak będzie błyszczący. Ugotowany ryż rozłożyć na talerzu, na środku wyłożyć kawałki kurczaka. Posypać sezamem i listkami kolendry. Podać np. z sałatką z makaronem ryżowym . * Do przyrządzania kurczaka w sosie teriyaki świetnie nadaje się patelnia typu wok, np. taka jak TA-KLIK . (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push

Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie
Pesto roszponkowo-arachidowe 216

wymieszane z makaronem spaghetti. Można również użyć jako smarowidło do grzanek, chleba czy sos do pizzy. Dodając nieco octu winnego lub jabłkowego i odrobiny miodu uzyskamy doskonały sos do sałatek i surówek

Czerwień i błękit
Dlaczego nie mogę schudnąć mimo diety? 206

alkoholu chyba nie muszę wspominać Podobnie ze zdrowymi produktami (lub takowe udającymi, jak większość jogurtów owocowych) – one także powinny być brane pod uwagę przy sumowaniu kalorii. Zwykła sałatka, chociaż zdrowa, za sprawą dodatków takich jak pestki, orzechy czy sosy może stać się bombą kaloryczną. Warto również pamiętać, że łyżka łyżce nierówna, dlatego najbezpieczniej sugerować się wynikiem z wagi kuchennej

Powiedz dietom nie
Sałatka z grillowanym kurczakiem 169

Sałatka z grillowanym kurczakiem jest dość specyficzna za sprawą oliwek i świeżych warzyw, jest dobra świetnie pasuje jako dodatek do potraw z grilla. Czytaj więcej

Pychotkaaa
Koktajl truskawkowy z musem kawowo-kokosowym 140

słoneczne dni od razu nastrajają pozytywnie. Na straganach koszyczki pełne truskawek, na które tak długo czekaliśmy. Jemy je kilka razy dziennie, by nacieszyć się sezonem. Jako deser, dodatek do sałatek, lub w formie koktajli. Dziś mam dla Was prosty w przygotowaniu, orzeźwiający, ale też sycący koktajl truskawkowy z musem z mleczka kokosowego i kawy zbożowej. Idealnie nadaje się na posiłek

Mienta blog
Racuchy drożdżowe z borówkami 175

Przychodzi lato, upały, to nie mam ochoty na jedzenie żadnych mięs, ziemniaków itp. Królują wtedy u mnie racuchy, naleśniki, sałatki i inne takie, które mogę podać z owocami lub warzywami. Czasem machnę w Tefalu jakąś zupkę, ale sporadycznie, bo nie ma ich kto jeść w nadmiarze.  Co innego właśnie takie placuszki. Chłopaki nie mają przecież czasu siąść i machać

Kuchnia w czekoladzie
Warsztaty Kulinarne z Fit&Easy i Sebastianem Olmą 167

założyć określony ubiór, poddać dezynfekcji dłonie i dopiero, mogliśmy udać się na halę produkcyjną.  Czepki jak zawsze dodają Nam uroku heheheeheh ;-))) Na warsztatach kulinarnych przygotowaliśmy następujące dania: 1. Sałatka z makaronem buraczanym, jajkiem sous vide 63 st. C, pesto z jarmużu i rabarbarem   2. Troć w emulsji szpinakowej z zielonym groszkiem, nasturcją i crèmem fraiche z czarnuszką jako

SMYKWKUCHNI
Jajka faszerowane ze szczypiorkiem i musztardą 127

Gotowane jajka są doskonałe o każdej porze roku i przyznam, że najchętniej spożywam je w zupie szczawiowej lub w sałatkach. Te z majonezem do mnie nie przemawiają... Za to faszerowane... lubię! Tu przedstawiam Wam prostą i szybką propozycję, która jest naprawdę zaskakująco smaczna.   I moja rada: użyjcie musztardy o wyrazistym smaku. 4 jajka 2 łyżki majonezu 1 łyżka

Di gotuje