Dzisiaj sałatka jarzynowa , ale w zupełnie innej odsłonie. Zamiast pokroić ugotowane warzywa i wymieszać z majonezem, a potem podać ją normalnie, w miseczce, zatopiłam je w galaretce i całość można kroić nożem na porcje. Przyznacie, że wygląda to bardzo smakowicie, prawda? Galarety typu zimne nóżki to klasyka polskiego stołu i u nas często pojawiają się na świątecznym stole
Smaczna PyzaPrzepis na tę sałatkę dostałam dawno temu od koleżanki. Nie jest zbyt pracochłonna, a smakuje naprawdę dobrze. Składniki: 1 puszka ananasów 1 puszka kukurydzy 1 słoik selera konserwowego 5 jajek 250 g szynki 1 por (biała część) 4 łyżki majonezu sól, pieprz Seler i kukurydzę odcedzić. Ugotowane jajka, ananasy i szynkę pokroić w kostkę. Por sparzyć wrzątkiem, przekroić wzdłuż
Agusiowe smakołykirukolą jest wyjątkowo smaczne. Dobrze się sprawdza również jako II śniadanie lub lekka kolacja. W moim przypadku same kanapki to zazwyczaj za mało, więc przeważnie robię do nich jakąś sałatkę z warzyw, które akurat mam pod ręką. Składniki: pieczywo pełnoziarniste twaróg półtłusty (u mnie bez laktozy) pomidor rukola sól, pieprz, oregano Kromki chleba wcześniej podpiec w tosterze, posmarować masłem, nałożyć
Kuchnia Elliepiekarnika do 210 stopni. Wyciągamy i smarujemy sosem poimdorowym, układamy dodatki i do pieca. Pieczemy około 15 minut, aż się pięknie zarumieni. Do domowej pizzy polecam idealną lekką sałatkę przepis znajdziecie tutaj : Artykuł Domowa pizza na cienkim cieście pochodzi z serwisu Rusty fork
Rusty Forktemperaturze pokojowej. Po tym czasie słoik z burakami odstawiamy do lodówki aby spowolnić proces kiszenia (możemy je przetrzymywać około 2 tygodni). Buraki dodajemy do sałatek a powstały sok używamy do zakwaszenia barszczu
Qchnia po prostukoncentrację. Zawierają też błonnik, który daje uczucie sytości i oczyszcza organizm z toksyn, a wapń, cynk i żelazo poprawiają kondycję włosów, skóry i paznokci. Nasiona chia można dodawać do sałatek, owsianek, musli, zup, wypieków czy koktajli. Składniki: 3 łyżki nasion chia + 200 ml wody lub mleka 1/2 szklanki malin (świeżych lub mrożonych) 250 ml kefiru 1 łyżka miodu (opcjonalnie
Smakowity Blog KulinarnyWspaniałe piersi kurczaka z kuszącymi dodatkami ,idealne na wyjątkowy obiad lub kolację.Zróbcie o jedną więcej , a będziecie mogli podać z nimi wspaniałą sałatkę. 4 piersi z kurczaka ,4 duże plastry gotowanej szynki 4 jajka 1 pęczek bazylii 4 ząbki czosnku Masło Suszony tymianek Sól Biały pieprz ******************************** Filety z piersi kurczaka umyć i osuszyć,rozciąć na płat i rozbić cienko.Czosnek
Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielkidwie. Układamy w naczyniu żaroodpornym, wlewamy 1/3 szkl wody. Piekarnik nagrzewamy do 200 st , wstawiamy przepiórki i pieczemy ok 30 -35 min z termoobiegiem. Podajemy w sałacie z sałatkami
Gotowanie jest łatwełatwością można zebrać je sitkiem z powierzchni wody. Następnie kiełki należy osuszyć ręcznikiem papierowym i przechowywać w lodówce do 7 dni. Kiełki rewelacyjnie pasują do kanapek, past, koktajli, sałatek, surówek, zup oraz twarogu. Możesz je dodać praktycznie do każdego dania. Smacznego
Mojewlasne.plPropozycja na przepyszny dodatek do sałatek i np. do krojonych warzyw - beztłuszczowy winegret. Po świątecznym nadmiarze pokarmów warto przynajmniej na 2 dni pożegnać się z tłuszczem. Proponowany winegret świetnie zastąpi tradycyjny, przygotowany na bazie oliwy/oleju, a jak smakuje! Koniecznie wypróbuj! Autorem przepisu jest Haylie Poroy, autorka "Diety przyspieszającej matabolizm". Robiłam go wielokrotnie podczas diety i gorąco polecam, bo jest wspaniały
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Propozycja na przepyszny dodatek do sałatek i np. do krojonych warzyw - beztłuszczowy winegret. Po świątecznym nadmiarze pokarmów warto przynajmniej na 2 dni pożegnać się z tłuszczem. Proponowany winegret świetnie zastąpi tradycyjny, przygotowany na bazie oliwy/oleju, a jak smakuje! Koniecznie wypróbuj! Autorem przepisu jest Haylie Poroy, autorka "Diety przyspieszającej matabolizm". Robiłam go wielokrotnie podczas diety i gorąco polecam, bo jest wspaniały
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Mają doskonale wyważony smak, balansują pomiędzy krainą łagodności a zdecydowaniem — brokuły, zielone kwiaty, które z chęcią dokładamy do sałatek, mogą zagrać także pierwsze skrzypce w zielonej zupie. Pochodzące z Cypru, znane i doceniane już w starożytnej Grecji i w Rzymie są kopalnią cudownych właściwości odżywczych. Krem z brokułów można przygotować na wiele sposobów. Naturalnie, głównym składnikiem jest nasze zielone warzywo
Moja smaczna kuchniaPomidora kroimy w kostkę, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, pociętą miętę i bazylię, oliwę i sól, mieszamy. Doskonała sałatka do kanapek lub obiadu
Gocha gotuje!Dziś przepis na bardzo szybką i prosta w przyrządzeniu sałatkę z kilku skladników - sałata masłowa, zielone oliwki, pomidor i ogórek. Sprawdzi się zarówno jako samodzielny posiłek, jak i jako dodatek do obiadu. Składniki - sałata masłowa - pomidor - ogórek - zielone oliwki - oliwa z oliwek - sok z cytryny - sól - pieprz Przygotowanie 1. Sałatę umyć i poszarpać do miski. 2. Pokroić w kostkę
Kuchenne innowacje